Προς το περιεχόμενο

Αντιμέτωπη με νέα πρόστιμα για μονοπωλιακές τακτικές στην Ευρώπη βρίσκεται η Apple

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 λεπτά πριν, user2163 είπε

Θα γίνει πιο σκουπιδαριό αν ο καθένας μπορεί να κάνει side-loading άλλα apps και να τα κάνει εγκατάσταση όπως τα apk στο android, θα χάσει την αξιοπιστία και το κύρος του το app store.

Δηλαδή αν μου επιτρέπεται εμένα να πληρώσω π.χ. με paypal στο κατάστημα της Apple θα χαθεί η αξιοπιστία για εσένα και σε ποιο επίπεδο?

που διάβασες εσυ οτι μιλάμε για  εφαρμογές από τρίτους η απο αλλο κατάστημα το άρθρο αναφέρει μονο τον τρόπο πληρωμής να έχουμε εναλλακτικές δλδ

και οι πληρωμές μέσω Apple θα παραμείνουν αν σε ενδιαφέρει αυτος ο τρόπος 

καλο είναι να διαβάζουμε τα άρθρα πριν γράψουμε και οχι είδα φως και μπήκα... 

• Like 3
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

12 λεπτά πριν, filip123go είπε

Πώς ρε φίλε θα χάσει την αξιοπιστία του το apple store, αν κάποιος κατεβάσει μια random εφαρμογή από το ίντερνετ και την βάλει στο κινητό.

και φυσικά θα σαβουριάσει με ότι να´ναι εφαρμογές και σπασμένα άρα ακριβότερες εφαρμογές στο store (που είναι πάμθηνες συγκριτικά με win)

Φυσικά το store έχει μεγάλο θέμα με το εξής

αν ένας dev σταματήσει να πληρώνει fee , η εφαρμογή χάνεται απο το store χωρίς δυνατότητα εγκατάστασης ούτε αποθήκευσης τοπικά σε backup στο itunes και πρόσφατα ανακοίνωσε οτι εφαρμογές που δεν ενημερώνονται για 2 χρόνια θα βγαίνουν εκτός

Ήδη έχω χάσει 2 εφαρμογές , αν ξεκινήσει να ισχύει το τελευταίο εννοείται θα διεκδικήσω refund , εκτός αν δίνει επιλογή backup και εγκατάστασης με δικό μου ρίσκο συμβατότητας σε νέες εκδόσεις του iOS

• Like 1

Επισκέπτης

Από την μία "πάλι καλά" που οι ελληνικές τράπεζες αναγκάστηκαν να πάνε μέσω Apple Pay, δεν μπορώ να φανταστώ την μετριότητα στην εμπειρία αν αφήναμε τις τράπεζες να το ελέγχουν αυτό η κάθε μία στην εφαρμογή της - απλά θυμηθείτε πως ήταν οι εφαρμογές αυτές πριν λίγα χρόνια.

Από την άλλη το μπλοκάρισμα του NFC "για την ασφάλειά μας" είναι απαράδεκτο πλεον, με τις τόσες εφαρμογές που μπορεί να έχει. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε την Apple για να δουλέψει το iPhone στο μετρό της Αθήνας π.χ.

Στα πάντα (και το App Store) η αποκλειστικότητα στην χρήση hardware & features από την Apple είναι οκ μέχρι ενός σημείου, δέχομαι το να μας δείξει η Apple τον τρόπο που "πρέπει" να δουλεύει, να δουν και να ζήσουν οι χρήστες την βέλτιστη (θεωρητικά) εμπειρία. Αλλά δεν γίνεται να τραβάει για πάντα αυτό.

* Ακόμα απορώ πως έχει γίνει αποδεκτό το να βουτάνε το δαχτυλάκι τους σε κάθε συναλλαγή που κάνουμε!

30 λεπτά πριν, korakios είπε

και φυσικά θα σαβουριάσει με ότι να´ναι εφαρμογές και σπασμένα άρα ακριβότερες εφαρμογές στο store (που είναι πάμθηνες συγκριτικά με win)

Δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό σου.. Ποιος θα σαβουριάσει με ότι να´ναι εφαρμογές; Τα iphones των users? Επίσης μήπως εννοούσες "που είναι πάμθηνες συγκριτικά με android" ? Τα windows τι σχέση έχουν με τα iphones?

Μόλις τώρα, filip123go είπε

Ποιος θα σαβουριάσει με ότι να´ναι εφαρμογές; Τα iphones των users?

ναι

Μόλις τώρα, filip123go είπε

Επίσης μήπως εννοούσες "που είναι πάμθηνες συγκριτικά με android" ? Τα windows τι σχέση έχουν με τα iphones?

όχι , με windows , συγκριτικά με ipad ,έπρεπε μάλλον να το διευκρινίσω 

• Like 1

1 ώρα πριν, user2163 είπε

Θα γίνει πιο σκουπιδαριό αν ο καθένας μπορεί να κάνει side-loading άλλα apps και να τα κάνει εγκατάσταση όπως τα apk στο android, θα χάσει την αξιοπιστία και το κύρος του το app store.

Ο καθένας μπορεί να κάνει side loading στο iPhone δεν είναι και κάτι δύσκολο μια χαρά είναι το cracked spotify και YouTube 

• Like 1

5 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι

όχι , με windows , συγκριτικά με ipad ,έπρεπε μάλλον να το διευκρινίσω 

Οκ το κατανοώ αυτό που λες, και πιστεύω ότι ως έναν βαθμό έχεις δίκιο. Και όντως, θα μπορούσα να πιστέψω ότι η apple νοιάζεται για την ασφάλεια των users, εαν είχε κοινή πολιτική για όλο το οικοσύστημά της.. Αλλά δεν γίνεται στο mac να με αφήνει να βάλω ότι θέλω και να με περιορίζει στο iphone και στο ipad... Δεν έχει λογική... Δηλαδή δεν νοιάζεται για την ασφάλεια στο MacOs?
Εκτός εάν το ios έχει πολύ περισσότερα κενά ασφαλείας (το οποίο είναι και λογικό λόγω νεότερου software) ... Αύτο θα μπορούσα να το δεχθώ σαν μια λογική απάντηση....

1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε

2022 νομίζω αυτή η εταιρία είναι irrelevant. Είναι απλά μια κερδοφόρα εταιρία αλλά έχει χάσει αυτό το "uniqueness".

Παλιά έκανες αποταμιεύσεις για να αγοράσεις ένα iPhone που ελάχιστοι είχαν, και πλέον βλέπεις περισσότερα iPhone παρά Android στις καφετέριες.

In short: μπράβο στην ΕΕ, αλλά ώρα να ασχοληθούν και με άλλες εταιρίες.

Δε ξέρω σε τι καφέ συχνάζεις αλλά στη πραγματικότητα το μόνο που δεν άλλαξε ποτέ είναι αφενός το ποσοστό χρήσης στη χώρα μας που παραμένει πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, δηλαδή το ~84% χρησιμοποιεί Android (03/2022) κι αφετέρου  η ενασχόληση όλων των άλλων με την Apple κι όσους κατέχουν iPhone.

Εξαλλου ένας λόγος αποτυχίας (..έστω όχι πρώτης προτίμησης από χρήστες iPhone) των Apple Maps είναι τα τραγικά λιγότερα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε σχέση με τους Google Maps - αποτέλεσμα των ποσοστών χρήσης.

Για την ιστορία, όλες οι συσκευές iOS στην Ελλάδα (δηλαδή & iPads, iPod Touch) αντιπροσωπεύουν το ~18%.

Όποτε σκέψου ποσά λίγα είναι τα iPhones που κυκλοφορούν μα αρκετά για να τραβάνε μονίμως τη προσοχή 😛 

• Like 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, filip123go είπε

Οκ το κατανοώ αυτό που λες, και πιστεύω ότι ως έναν βαθμό έχεις δίκιο. Και όντως, θα μπορούσα να πιστέψω ότι η apple νοιάζεται για την ασφάλεια των users, εαν είχε κοινή πολιτική για όλο το οικοσύστημά της.. Αλλά δεν γίνεται στο mac να με αφήνει να βάλω ότι θέλω και να με περιορίζει στο iphone και στο ipad... Δεν έχει λογική... Δηλαδή δεν νοιάζεται για την ασφάλεια στο MacOs?
Εκτός εάν το ios έχει πολύ περισσότερα κενά ασφαλείας (το οποίο είναι και λογικό λόγω νεότερου software) ... Αύτο θα μπορούσα να το δεχθώ σαν μια λογική απάντηση....

για μένα και στο mac δεν έπρεπε να επιτρέπει εκτός store , νομίζω στα M1 ακόμα δίνει τη δυνατότητα εκτός store

Υπόψιν και στο iOS ήδη υπάρχουν cross platform εφαρμογές που μπορείς να αγοράσεις την εφαρμογή εκτός Store και απλά βάζεις τα στοιχεία του λογαριασμού της εφαρμογής και ξεκλειδώνει κανονικά χωρίς την ανάγκη επιπλέον πληρωμής στο Apple Store

Νομίζω οτι είναι και η καλύτερη λύση (χωρίς sideloading)

Επεξ/σία από korakios

Επισκέπτης
53 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

2022 νομίζω αυτή η εταιρία είναι irrelevant. Είναι απλά μια κερδοφόρα εταιρία αλλά έχει χάσει αυτό το "uniqueness".

Παλιά έκανες αποταμιεύσεις για να αγοράσεις ένα iPhone που ελάχιστοι είχαν, και πλέον βλέπεις περισσότερα iPhone παρά Android στις καφετέριες.

Φίλε, πραγματικά ώρες ώρες απορώ αν τρολάρεις ή όχι.

2 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Φίλε, πραγματικά ώρες ώρες απορώ αν τρολάρεις ή όχι.

Καλά, υπερβάλει λίγο, αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που λέει (στα iphones). Πλέον σε μία παρέα τα iphone  με τα andoid είναι περίπου 50-50 (κάποια βέβαια είναι iphone 6s αλλά δεν έχει σημασία, ίσα ίσα, μπράβο που υποστηρίζεται ακόμα) ... 

Επισκέπτης
8 λεπτά πριν, korakios είπε

για μένα και στο mac δεν έπρεπε να επιτρέπει εκτός store , νομίζω στα M1 ακόμα δίνει τη δυνατότητα εκτός store

Απλά όχι. Κι ούτε θα γίνει σύντομα γιατί όλοι οι χρήστες απλά θα φύγουν από την πλατφόρμα. Προσπαθούν με το iPadOS να το πάνε κάπου εκεί, αλλά (πάλι καλά) δεν το έχουν καταφέρει και όλοι, χρήστες, developers, bloggers etc. θέλουν το iPadOS να γίνει πιο πολύ σαν το macOS.

3 λεπτά πριν, filip123go είπε

κάποια βέβαια είναι iphone 6s αλλά δεν έχει σημασία

εχμ, το πιθανότερο είναι να τους τα χαρίσανε :)

1 ώρα πριν, SeaLion είπε

Από την άλλη το μπλοκάρισμα του NFC "για την ασφάλειά μας" είναι απαράδεκτο πλεον, με τις τόσες εφαρμογές που μπορεί να έχει. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε την Apple για να δουλέψει το iPhone στο μετρό της Αθήνας π.χ.

Ναι λες η Apple φταίει που στο Μπουρδελιστάν μας δεν μπορούμε ακόμα να πληρώσουμε με NFC στο μετρό.

Ξεχνάς μου φαίνεται το ΧΤΙΚΙΟ που βγαλαμε όλοι όταν πριν 4 χρόνια απτή μια μέρα στην άλλη μας άλλαξαν τα εισιτήρια ε; Που περιμέναμε όλοι με ΤΙΣ ΩΡΕΣ να βγάλουμε ένα ρημάδι εισιτήριο απτά ΧΡΕΠΙΑ μηχανήματα που βάλανε. 

Ασε ρε φίλε που φταίει η Apple λοιπόν…. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...