NT1G Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 24 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Είναι 41 χρονών χαμογελαστός φλωράκος βγήκε με εκλογές το 2019, πριν εκλεχθεί πρόεδρος ήταν δήμαρχος και μέχρι το 2017 ήταν και στο FMLN που ήταν μαρξιστική ανταρτική οργάνωση το 1980 και τώρα ειναι κόμμα. Σε βίντεο της πλάκας με τίτλο "the truth about bitcoin in el salvador" απο κάποιον david bond (σαν να λέμε Εβραίος James Bond :P) με 18Κ views δεν μπαίνω καν στον κόπο να χάσω τον χρόνο μου προτιμώ να δω τον Λιακόπουλο ειναι πιο κοντά στο χιούμορ μου αυτός . Το ότι γίνονται συναλλαγές (χρησιμοποιείται) δεν αποτελεί επένδυση το να έχει κέρδη δεν αποτελεί επένδυση πλάκα μας κάνεις Να λες "Δεν αποτελεί επένδυση για εμένα" που ειναι σεβαστό για εσένα μπορεί να ειναι επένδυση τα μανταλάκια ή τα γραμματόσημα ή τα σουβλάκια. Επένδυση είναι κάθε κεφαλαιουχικό, διαρκές, παραγωγικό αγαθό που δεν καταναλώνεται με τη χρησιμοποίηση του, αλλά συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικής υποδομής μιας χώρας/επιχείρησης. Ο χρυσός είναι επένδυση, τα crypto τα FIAT τα ομόλογα κτλ τκλ ειναι επένδυση εξ αυτού. Τι λές τώρα κάθε χρόνο το ίδιο γίνεται πάει κάπου στο 1.5 και το καλοκαίρι πέφτει στα 80 λεπτά.. λολ δεν ειναι ότι κάποτε πριν 30 χρόνια ήταν 1.5 και τώρα έχει γινει 80... και σε άλλα 30 60... Ανεβοκατεβαίνει κάνοντας τραμπάλα κάθε χρόνο Και όχι μόνο αυτό αλλά η αξία του άλλαξε ασχέτως ισοτιμίας Δηλαδή τέλη το 2008 ήταν γύρο στο 1.6 δολάρια το ευρώ αρχές του 2011 1.4 Αυτό δεν σημαίνει το δολάριο ανέβηκε σε αξία του 20 λεπτά στην Ευρώπη, σημαίνει ότι η τιμή του ανέβηκε 20 λεπτά αλλά τουλάχιστον 60 λεπτά γιατί είναι και ο πληθωρισμός στην μέση (που διπλά τις τελικές τιμές γιατί είναι μια λούπα όσο αυξάνεται ο πληθωρισμός αυξάνει τους φόρους και κατα συνέπεια αυξάνει και τις τιμές για να μπορέσουν πχ οι έμποροι να απορροφήσουν τους φόρους). Να στο πω με ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις. Ένας Αμερικάνος παίρνει $5 δολάρια μηνιάτικο πληρώνει $1 για νοίκι και θέλει να πάει ευρώπη πετάει με $1 στην Γερμανία και αγοράζει στα μακ ένα τσιζμπεργκερ το 2008 έδωσε στην τράπεζα (έστω χωρίς να πληρώσει προμήθειες κτλ) $1,6 για να πάρει 1 ευρώ και να αγοράσει το μπέργερ Οπότε πλήρωσε συνολικά $3,6 και του μένουν $1,4 απο μηνιάτικο του. το 2011 Ο ίδιος Αμερικανός πάει πάλι στην Γερμανία τώρα δίνει 1.4 δολάρια για να πάρει 1 ευρώ αλλά 1) τώρα παίρνει 5.5 δολάρια ενώ το νοίκι ειναι $1.2 και το εισιτήριο $1.2 2) Το το μπέργκερ στην ευρώπη (λόγω πληθωρισμού του ευρώ) κάνει 1.3 ευρώ τώρα οπότε θα πρέπει να αλλάξει $1,82 προκειμένου να του φτάσουν να πάρει μπέργκερ Άρα για να κάνει τα ίδια πράγματα (και ας άλλαξε η ισοτιμία υπέρ του απο 1.6 στα 1.2) έδωσε $4,22 οπότε με $5.5 μηνιάτικο του μένουν $1,28 απο το μηνιάτικο του για να κάνει τα ίδια πράγματα! Και πρόσεξε όχι μόνο σε απόλυτη τιμή του μένουν λιγότερα ($1.28 έναντι $1.4) αλλά αυτά τα $1.28 το 2011 έχουν λιγότερη αξία απο τα 1.28 του 2008! οπότε έχει ακόμη λιγότερα ουσιαστικά και ας πήρε 10% αύξηση στον μισθό του. Καλά στο τελευταίο θα γελάσω αλλά όσο αφορά στο πρώτο ναι ρε φίλε και ο μισθός σου σε bitcoin θα αλλάζει. Πχ αν το bitcoin ειναι 10Κ και εσύ παίρνεις 1 όταν θα πάει 15Κ εσύ θα πάρεις λιγότερο απο 1 bitcoin όταν θα πάει πχ 9Κ εσύ θα πάρεις κατι παραπάνω απο 1 btc. Με την μόνη διαφορά ότι το BTC δεν πληθωρίζεται οπότε η αγοραστική σου δύναμη θα ανεβαίνει αντι να κατεβαίνει. Στο είπα ήδη πόσο πιο λιανά να το πω; Εγώ είμαι μέλος της αγοράς των crypto παρήγγειλα απο μια εταιρία που δημιουργήθηκε (και προσέλαβε υπαλλήλους) να κάνει συγκεκριμένα μοντέλα μητρικής χρήσιμα μόνο σε εμένα Αγόρασα απο την nvidia GPU που πλήρωσε την ACS που πλήρωσε έναν ντελιβερά για να μου την φέρει Τρέχω το hive OS που κάποιοι devs κάθονται 8 ώρες την ημέρα να το αναπτύξουν και να το συντηρούν το οποίο μου επιτρέπει μέσω internet (δηλαδή πληρώνω τον ISP ) να διαχειρίζομαι τα μηχανήματα μου Τα οποία μηχανήματα για να δουλέψουν θέλουν ρεύμα (οπότε πληρώνω και την παραγωγή ρεύματοσ) Και φυσικά για όλα αυτά πληρώνω φόρους (οπότε πληρώνω και το κράτος) και βάζοντας τα αυτά τα μηχανήματα να επεξεργάζονται συναλλαγές κρυπτονομισμάτων εγώ με την σειρά μου παίρνω μια προμήθεια και καταναλώνω ή επενδύω σε άλλα πράματα (απο σουβλάκια για να φάω ή μεροκάματα για να φέρω τον τεχνικό/ψυκτικό/ηλεκτρολόγο ή πχ αγοράζω ομολογα δημοσίου ή μαγαζιά κτλ) με αυτή την προμήθεια που δημιούργησαν οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και ήρθε στα χέρια Τι συναλλαγές γίνονται με τα κρυπτονομίσματα; Για να μην ξαναγράφω δες ένα ποστ που έγραψα αναφορικά στο θέμα (έγραψα και άλλα αλλά αυτό βρήκα πρόχειρο) Απλά δεν ξέρεις σε τι κόσμο ζεις λολ Μόνο το 2020 οι ΗΠΑ εκτύπωσαν περισσότερα τρις απο όλες τις προηγούμενες χρονιές των προηγούμενων 2 δεκαετιών περίπου αθροιστικά εδώ το 21% στον τίτλο αναφέρεται στο 21% όλων των δολαρίων που εκτυπώθηκαν ποτέ απο την ίδρυση των ΗΠΑ όχι απο το 1990 μόνο που πάει το γράφημα Ευρώπη Αυτά ειναι τρις στα αριστερά όχι μέτρα Μαρέσει που το κοκκίνησες κιόλας ΚΑΙ τα δύο παραδείγματα σου και ΟΠΟΙΟ άλλο ψάξεις ειναι μικρότερος αριθμός απο 14 χρόνια Τώρα στο παράδειγμα σου.. το dotcom διήρκησε ~1 χρόνο περίπου μετράμε απο τότε που άρχε ο κόσμος να χώνει χρήμα σε εταιρίες όχι απο την γέννηση του internet λολ και όσο αφορά το κραχ (Ατό νομίσω αναφέρεις σαν "φούσκα το 1920 με 1929) 1) ναι αρχές 20 αιώνα όπου οι άνθρωποι μετακινούνταν ακόμη σε μεγάλο βαθμό με άμαξες/άλογα επικοινωνούσαν με τηλέγραφο και ταχυδρομικά περιστέρια εννοείται ότι αν ταξιδεύει η πληροφορία αργά όλα γίνονται πιο αργά 2) Αποφάσησε ειναι κράχ η φούσκα γιατί αν θεωρείς το κραχ του 29 φούσκα τότε θεωρείς και τα FIAT και όλα τα κεφαλαιουχικά φούσκες οπότε τι καθόμαστε και συζητάμε όλα ειναι ένα ψέμα μια ανάσα μια πνοή... 3) Τέλος τα 10 χρόνια που προκύπτουν θέλω να πω το χρηματιστήριο της wallstreet υπάρχει απο το 179κάτι αν θυμάμαι καλά (βαριέμαι να googλάρω) δεν ήταν φούσκα (εκτός είπαμε αν εννοείς πως γενικά οι χρηματαγορές ειναι φούσκες) απλά ήταν μια άσχημη στιγμή γιατί δεν γίνεται μια αγορά πάντα να ειναι καλά και με κέρδη κάποιες φορές έρχονται και ζημίες. Ναι με όλους του τρόπους που μπορείς να προσδιορίσεις την αξία μιας μετοχής ή του χρυσού κτλ. Ναι είναι το κόστος(σε εργατοώρες υλικά/αναλώσημα και χρήμα) όλων των συντελεστών (βλέπε στο ίδιο ποστ το σημείο που λέω ότι και εγώ είμαι μέλος της αγοράς των crypto) για την εξαγωγή ή αλλαγή θέσης ενός νομίσματος. Θα αγνοήσω το "γνωρίζαμε" γιατί τιποτα δεν ειναι βέβαιο οι όποιες μετρήσεις και υπολογισμοί που μπορούν να γίνουν μπορούν να γίνουν και στα crypto αλλά και στις 2 περιπτώσεις κανείς δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Επίσης ο Πληθωρισμός υπάρχει ανέκαθεν δεν είναι κάτι που "πάει" και "έρχεται" ανάλογα τις συγκυρίες . Δεν ειναι οι μόνες που εξαιρούνται και η Αγγλία για παράδειγμα κάνει ότι θέλει και γενικά δεν γίνεται να λες απο την μία ο Χ εξαιρείται αλλά μετά να λες "Δεν κάνεις ότι θες" ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΖΟΥΝ ΠΕΖΟΥΝ δες ξανά τα γραφήματα λολ. και θα σου πει πάρε τα @@ όπως λένε οι γερμανοί στους ρώσους που ζητάνε ρούβλια για το αέριο. (αν και προβλέπω να τα δώσουν για άλλους λόγους βέβαια για αποφυγή 3ου παγκοσμίου) αλλά τέσπα σε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια περίπτωση κάνεις ότι θέλεις Εδώ εμεις που είμαστε yes men και σκύβουμε ακόμη και όταν δεν χρειάζεται απλά για σιγουριά τότε με την κρίση ήμασταν μια ανάσα απο το να τους λέγαμε πάρτε τα @@ μας φεύγουμε και πάρτε IOU και αν γουστάρετε ========================================= EDIT: κάτι που ξέχασα να σχολιάσω στο απο πάνω Ούτε το dotcom δεν ήταν φουσκα με την έννοια ότι ναι το internet αποδείχθηκε ότι ειναι το μέλλον και το να έχεις μερίδιο σε δυνατό site ήταν γερή επένδυση Οποιος επένδυσε σε google amazon yahoo myspace αργότερα facebook κτλ χέστηκε στο τάληρο Απλά κατα την διάρκεια εκείνου του κραχ το ονόμασαν φούσκα επειδή πολλοί έβαζαν λεφτά όπου νάναι και τα χάσανε. Δεν σημαίνει όμως ότι το internet ειναι φούσκα ίσα ίσα πολλά περισσότερα δις βγάζει απόσα πρόβλεπαν τότε ότι θα βγάλει και τεράστια μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού έχει απασχόληση/δουλειά εξαιτίας του internet άμεσα ή έμμεσα ναι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 34 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Είναι 41 χρονών χαμογελαστός φλωράκος βγήκε με εκλογές το 2019, πριν εκλεχθεί πρόεδρος ήταν δήμαρχος και μέχρι το 2017 ήταν και στο FMLN που ήταν μαρξιστική ανταρτική οργάνωση το 1980 και τώρα ειναι κόμμα. Σε βίντεο της πλάκας με τίτλο "the truth about bitcoin in el salvador" απο κάποιον david bond (σαν να λέμε Εβραίος James Bond :P) με 18Κ views δεν μπαίνω καν στον κόπο να χάσω τον χρόνο μου προτιμώ να δω τον Λιακόπουλο ειναι πιο κοντά στο χιούμορ μου αυτός . Το ότι γίνονται συναλλαγές (χρησιμοποιείται) δεν αποτελεί επένδυση το να έχει κέρδη δεν αποτελεί επένδυση πλάκα μας κάνεις Να λες "Δεν αποτελεί επένδυση για εμένα" που ειναι σεβαστό για εσένα μπορεί να ειναι επένδυση τα μανταλάκια ή τα γραμματόσημα ή τα σουβλάκια. Επένδυση είναι κάθε κεφαλαιουχικό, διαρκές, παραγωγικό αγαθό που δεν καταναλώνεται με τη χρησιμοποίηση του, αλλά συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικής υποδομής μιας χώρας/επιχείρησης. Ο χρυσός είναι επένδυση, τα crypto τα FIAT τα ομόλογα κτλ τκλ ειναι επένδυση εξ αυτού. Τι λές τώρα κάθε χρόνο το ίδιο γίνεται πάει κάπου στο 1.5 και το καλοκαίρι πέφτει στα 80 λεπτά.. λολ δεν ειναι ότι κάποτε πριν 30 χρόνια ήταν 1.5 και τώρα έχει γινει 80... και σε άλλα 30 60... Ανεβοκατεβαίνει κάνοντας τραμπάλα κάθε χρόνο Και όχι μόνο αυτό αλλά η αξία του άλλαξε ασχέτως ισοτιμίας Δηλαδή τέλη το 2008 ήταν γύρο στο 1.6 δολάρια το ευρώ αρχές του 2011 1.4 Αυτό δεν σημαίνει το δολάριο ανέβηκε σε αξία του 20 λεπτά στην Ευρώπη, σημαίνει ότι η τιμή του ανέβηκε 20 λεπτά αλλά τουλάχιστον 60 λεπτά γιατί είναι και ο πληθωρισμός στην μέση (που διπλά τις τελικές τιμές γιατί είναι μια λούπα όσο αυξάνεται ο πληθωρισμός αυξάνει τους φόρους και κατα συνέπεια αυξάνει και τις τιμές για να μπορέσουν πχ οι έμποροι να απορροφήσουν τους φόρους). Να στο πω με ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις. Ένας Αμερικάνος παίρνει $5 δολάρια μηνιάτικο πληρώνει $1 για νοίκι και θέλει να πάει ευρώπη πετάει με $1 στην Γερμανία και αγοράζει στα μακ ένα τσιζμπεργκερ το 2008 έδωσε στην τράπεζα (έστω χωρίς να πληρώσει προμήθειες κτλ) $1,6 για να πάρει 1 ευρώ και να αγοράσει το μπέργερ Οπότε πλήρωσε συνολικά $3,6 και του μένουν $1,4 απο μηνιάτικο του. το 2011 Ο ίδιος Αμερικανός πάει πάλι στην Γερμανία τώρα δίνει 1.4 δολάρια για να πάρει 1 ευρώ αλλά 1) τώρα παίρνει 5.5 δολάρια ενώ το νοίκι ειναι $1.2 και το εισιτήριο $1.2 2) Το το μπέργκερ στην ευρώπη (λόγω πληθωρισμού του ευρώ) κάνει 1.3 ευρώ τώρα οπότε θα πρέπει να αλλάξει $1,82 προκειμένου να του φτάσουν να πάρει μπέργκερ Άρα για να κάνει τα ίδια πράγματα (και ας άλλαξε η ισοτιμία υπέρ του απο 1.6 στα 1.2) έδωσε $4,22 οπότε με $5.5 μηνιάτικο του μένουν $1,28 απο το μηνιάτικο του για να κάνει τα ίδια πράγματα! Και πρόσεξε όχι μόνο σε απόλυτη τιμή του μένουν λιγότερα ($1.28 έναντι $1.4) αλλά αυτά τα $1.28 το 2011 έχουν λιγότερη αξία απο τα 1.28 του 2008! οπότε έχει ακόμη λιγότερα ουσιαστικά και ας πήρε 10% αύξηση στον μισθό του. Καλά στο τελευταίο θα γελάσω αλλά όσο αφορά στο πρώτο ναι ρε φίλε και ο μισθός σου σε bitcoin θα αλλάζει. Πχ αν το bitcoin ειναι 10Κ και εσύ παίρνεις 1 όταν θα πάει 15Κ εσύ θα πάρεις λιγότερο απο 1 bitcoin όταν θα πάει πχ 9Κ εσύ θα πάρεις κατι παραπάνω απο 1 btc. Με την μόνη διαφορά ότι το BTC δεν πληθωρίζεται οπότε η αγοραστική σου δύναμη θα ανεβαίνει αντι να κατεβαίνει. Στο είπα ήδη πόσο πιο λιανά να το πω; Εγώ είμαι μέλος της αγοράς των crypto παρήγγειλα απο μια εταιρία που δημιουργήθηκε (και προσέλαβε υπαλλήλους) να κάνει συγκεκριμένα μοντέλα μητρικής χρήσιμα μόνο σε εμένα Αγόρασα απο την nvidia GPU που πλήρωσε την ACS που πλήρωσε έναν ντελιβερά για να μου την φέρει Τρέχω το hive OS που κάποιοι devs κάθονται 8 ώρες την ημέρα να το αναπτύξουν και να το συντηρούν το οποίο μου επιτρέπει μέσω internet (δηλαδή πληρώνω τον ISP ) να διαχειρίζομαι τα μηχανήματα μου Τα οποία μηχανήματα για να δουλέψουν θέλουν ρεύμα (οπότε πληρώνω και την παραγωγή ρεύματοσ) Και φυσικά για όλα αυτά πληρώνω φόρους (οπότε πληρώνω και το κράτος) και βάζοντας τα αυτά τα μηχανήματα να επεξεργάζονται συναλλαγές κρυπτονομισμάτων εγώ με την σειρά μου παίρνω μια προμήθεια και καταναλώνω ή επενδύω σε άλλα πράματα (απο σουβλάκια για να φάω ή μεροκάματα για να φέρω τον τεχνικό/ψυκτικό/ηλεκτρολόγο ή πχ αγοράζω ομολογα δημοσίου ή μαγαζιά κτλ) με αυτή την προμήθεια που δημιούργησαν οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και ήρθε στα χέρια Τι συναλλαγές γίνονται με τα κρυπτονομίσματα; Για να μην ξαναγράφω δες ένα ποστ που έγραψα αναφορικά στο θέμα (έγραψα και άλλα αλλά αυτό βρήκα πρόχειρο) Απλά δεν ξέρεις σε τι κόσμο ζεις λολ Μόνο το 2020 οι ΗΠΑ εκτύπωσαν περισσότερα τρις απο όλες τις προηγούμενες χρονιές των προηγούμενων 2 δεκαετιών περίπου αθροιστικά εδώ το 21% στον τίτλο αναφέρεται στο 21% όλων των δολαρίων που εκτυπώθηκαν ποτέ απο την ίδρυση των ΗΠΑ όχι απο το 1990 μόνο που πάει το γράφημα Ευρώπη Αυτά ειναι τρις στα αριστερά όχι μέτρα Μαρέσει που το κοκκίνησες κιόλας ΚΑΙ τα δύο παραδείγματα σου και ΟΠΟΙΟ άλλο ψάξεις ειναι μικρότερος αριθμός απο 14 χρόνια Τώρα στο παράδειγμα σου.. το dotcom διήρκησε ~1 χρόνο περίπου μετράμε απο τότε που άρχε ο κόσμος να χώνει χρήμα σε εταιρίες όχι απο την γέννηση του internet λολ και όσο αφορά το κραχ (Ατό νομίσω αναφέρεις σαν "φούσκα το 1920 με 1929) 1) ναι αρχές 20 αιώνα όπου οι άνθρωποι μετακινούνταν ακόμη σε μεγάλο βαθμό με άμαξες/άλογα επικοινωνούσαν με τηλέγραφο και ταχυδρομικά περιστέρια εννοείται ότι αν ταξιδεύει η πληροφορία αργά όλα γίνονται πιο αργά 2) Αποφάσησε ειναι κράχ η φούσκα γιατί αν θεωρείς το κραχ του 29 φούσκα τότε θεωρείς και τα FIAT και όλα τα κεφαλαιουχικά φούσκες οπότε τι καθόμαστε και συζητάμε όλα ειναι ένα ψέμα μια ανάσα μια πνοή... 3) Τέλος τα 10 χρόνια που προκύπτουν θέλω να πω το χρηματιστήριο της wallstreet υπάρχει απο το 179κάτι αν θυμάμαι καλά (βαριέμαι να googλάρω) δεν ήταν φούσκα (εκτός είπαμε αν εννοείς πως γενικά οι χρηματαγορές ειναι φούσκες) απλά ήταν μια άσχημη στιγμή γιατί δεν γίνεται μια αγορά πάντα να ειναι καλά και με κέρδη κάποιες φορές έρχονται και ζημίες. Ναι με όλους του τρόπους που μπορείς να προσδιορίσεις την αξία μιας μετοχής ή του χρυσού κτλ. Ναι είναι το κόστος(σε εργατοώρες υλικά/αναλώσημα και χρήμα) όλων των συντελεστών (βλέπε στο ίδιο ποστ το σημείο που λέω ότι και εγώ είμαι μέλος της αγοράς των crypto) για την εξαγωγή ή αλλαγή θέσης ενός νομίσματος. Θα αγνοήσω το "γνωρίζαμε" γιατί τιποτα δεν ειναι βέβαιο οι όποιες μετρήσεις και υπολογισμοί που μπορούν να γίνουν μπορούν να γίνουν και στα crypto αλλά και στις 2 περιπτώσεις κανείς δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Επίσης ο Πληθωρισμός υπάρχει ανέκαθεν δεν είναι κάτι που "πάει" και "έρχεται" ανάλογα τις συγκυρίες . Δεν ειναι οι μόνες που εξαιρούνται και η Αγγλία για παράδειγμα κάνει ότι θέλει και γενικά δεν γίνεται να λες απο την μία ο Χ εξαιρείται αλλά μετά να λες "Δεν κάνεις ότι θες" ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΖΟΥΝ ΠΕΖΟΥΝ δες ξανά τα γραφήματα λολ. και θα σου πει πάρε τα @@ όπως λένε οι γερμανοί στους ρώσους που ζητάνε ρούβλια για το αέριο. (αν και προβλέπω να τα δώσουν για άλλους λόγους βέβαια για αποφυγή 3ου παγκοσμίου) αλλά τέσπα σε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια περίπτωση κάνεις ότι θέλεις Εδώ εμεις που είμαστε yes men και σκύβουμε ακόμη και όταν δεν χρειάζεται απλά για σιγουριά τότε με την κρίση ήμασταν μια ανάσα απο το να τους λέγαμε πάρτε τα @@ μας φεύγουμε και πάρτε IOU και αν γουστάρετε ========================================= EDIT: κάτι που ξέχασα να σχολιάσω στο απο πάνω Ούτε το dotcom δεν ήταν φουσκα με την έννοια ότι ναι το internet αποδείχθηκε ότι ειναι το μέλλον και το να έχεις μερίδιο σε δυνατό site ήταν γερή επένδυση Οποιος επένδυσε σε google amazon yahoo myspace αργότερα facebook κτλ χέστηκε στο τάληρο Απλά κατα την διάρκεια εκείνου του κραχ το ονόμασαν φούσκα επειδή πολλοί έβαζαν λεφτά όπου νάναι και τα χάσανε. Δεν σημαίνει όμως ότι το internet ειναι φούσκα ίσα ίσα πολλά περισσότερα δις βγάζει απόσα πρόβλεπαν τότε ότι θα βγάλει και τεράστια μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού έχει απασχόληση/δουλειά εξαιτίας του internet άμεσα ή έμμεσα Δεν γίνεται να απαντάμε με τόσα κατεβατά. κουράζουμε τους υπόλοιπους. ενδεικτικά λοιπόν και σταματάω εδώ: οι αυξομειώσεις usd/eur ήταν περίπου 35% μέγιστο σε ένα χρόνο και αυτό όταν έσκασε η φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ. αυτό ήρθε σιγά σιγά στα ίσα και αναστράφηκε χάρη στην γερμανική πολιτική όταν ήρθε η κρίση στην Ευρώπη , η πανδημία και τώρα η ενεργειακή κρίση. Αυτό γιατί έγινε; Γιατί το ευρώ και το δολάριο είναι συνδεδεμένα με την οικονομία των χωρών τους. Για τις ΗΠΑ εγώ σου είπα ότι κόψαν χρήμα αβέρτα. Μάλιστα νμζ κόψαν το 2021 αλλά 5 Τρις. Γιατί μου το λες;;; και κάτι άλλο εκτός της συζήτησης από Αμερικανο οικονομολόγο μακάρι να εχει άδικο : Θα κόψουν χρήμα κι άλλο μέχρι να μην μπορούν και μετά θα σκάσει η οικονομία. Ειναι κακή περίοδος για επένδυσεις. Θεωρει ότι πάλι θα υπάρξει σκάσιμο στο χρηματιστήριο , θα υπάρξει ακόμα πιο μεγάλος πληθωρισμός και τα κρυπτο θα πέσουν δραματικά. Ακόμα και τα μετρητά δεν συμφέρουν γιατί θα χάσουν αξία. Όλα αυτά μέσα στο 2022 και ότι τέλος του 2023 θα υπάρχουν μεγαλες ευκαιρίες σε αναδυόμενες οικονομίες , στον κλάδο της τεχνολογιας και στα κρυπτο που θα επιβιώσουν. χοντρικα αυτό είπε ένας που μου έμοιαζε σοβαρός και δεν είναι ο μόνος δυστυχως. αν έχει δίκιο Κουραγιο σε όλους μας…. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Δεν γίνεται να απαντάμε με τόσα κατεβατά. κουράζουμε τους υπόλοιπους. Η εναλλακτική ειναι να λέω εγώ "Όχι ειναι έτσι" και εσύ "Οχι δεν ειναι έτσι" Σε λούπα Όσο για τους άλλους κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάσει όλα τα ποστ ούτε να απαντήσει ούτε εσύ αν βαριέσαι εγώ δεν βαριέμαι (βασικά ακριβώς επειδή βαριέμαι και έχω αϋπνίες γιαυτό ειμαι στο insomnia ) και γιαυτό απαντάω. Τέλος ένας άλλος λόγος που απαντάω και βάζω πληροφορίες ή επιχειρήματα κτλ ειναι γιατί έτσι πολλές φορές και εγώ βρίσκω πράματα πχ ψάχνω κάτι στο internet και βρίσκω μια συζήτηση σε forum που μπορεί να ειμαι καν μέλος και να έγινε πριν χρόνια και να λένε για κάτι που με ενδιαφέρει να μάθω λεπτομέρειες και να με βοηθάει έτσι λοιπόν άτομα μπορεί να googlάρουν και να πέσουν στο συγκεκριμένο topic τώρα που μιλάμε και στο μέλλον χωρίς να έχουν πρόθεση να συζητήσουν ή να γίνουν μέλη του insomnia. 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε οι αυξομειώσεις usd/eur ήταν περίπου 35% μέγιστο σε ένα χρόνο και αυτό όταν έσκασε η φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ. αυτό ήρθε σιγά σιγά στα ίσα και αναστράφηκε χάρη στην γερμανική πολιτική όταν ήρθε η κρίση στην Ευρώπη , η πανδημία και τώρα η ενεργειακή κρίση. Αυτό γιατί έγινε; Γιατί το ευρώ και το δολάριο είναι συνδεδεμένα με την οικονομία των χωρών τους. Ναι και εγώ σου λέω πέρα απο τις αυξομειώσεις στην τιμή συνδιαλλαγής χάνουν και σε αξία και σταθερά χρόνο με τον χρόνο απο τότε που βγήκαν οι τράπεζες και τα εκτυπώνουν. Και τέλος το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα crypto πέφτουν ακριβώς γιατί ειναι συνδεδεμένα με την παγκόσμια οικονομία όχι μόνο με την οικονομία μιας χώρας. Η διαφορά με τα crypto είναι ότι παρα τα σκαμπανεβάσματα πάντα η γραμμή ειναι προς τα πάνω δηλαδή ανεβαίνει η αξία τους χρόνο με τον χρόνο. 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Ειναι κακή περίοδος για επένδυσεις. Θεωρει ότι πάλι θα υπάρξει σκάσιμο στο χρηματιστήριο , θα υπάρξει ακόμα πιο μεγάλος πληθωρισμός και τα κρυπτο θα πέσουν δραματικά. Ακόμα και τα μετρητά δεν συμφέρουν γιατί θα χάσουν αξία. Όλα αυτά μέσα στο 2022 και ότι τέλος του 2023 θα υπάρχουν μεγαλες ευκαιρίες σε αναδυόμενες οικονομίες , στον κλάδο της τεχνολογιας και στα κρυπτο που θα επιβιώσουν. Και η Bank of America λέει ότι τα κρύπτο μάλλον θα ξεπεράσουν το χρηματιστήριο https://finbold.com/bank-of-america-warns-recession-shock-is-coming-and-crypto-could-outperform-stocks/ Εγώ γενικά ευθυγραμμίζομαι σχεδόν απόλυτα με τις απόψεις του Michael Saylor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cybergenetics Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 On 03/05/2022 at 00:19, Dr_Pepper said: Το Ελ Σαβαδόρ δεν έβαλε με το ζόρι κανέναν να έχει bitcoin. Αποκεντρωμένο είναι το bitcoin και άλλα crypto επειδή κανένας δεν μπορεί να ελέγξει ρυθμίσει την παραγωγή τους ή να κλέψει εκ των έσω (το μαυρίζω γιατί οκ αν σε κοροϊδέψει κάποιος και σε πείσει να του στείλεις bitcoin για κληρονομήσεις τον βασιλιά της Νιγηρίας τότε ναι θα σε κλέψει αλλά επειδή εσύ τον άφησες όχι επειδή έγινε κάτι με το blockchain) . Μόλις έβγαλες τον φασίστα που έχεις μέσα σου και εσύ, δες και αυτά Why has bitcoin adoption failed in El Salvador? και παραδέξου το ξεφτιλίκι του Bitcoin στο El Salvador με την ιδεολογία που έπρεπε να έχει ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 El Salvador expected to default as bitcoin plummets | Economy and Business | EL PAÍS English Edition (elpais.com) Καλή τύχη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) και να έλεγες ότι δεν τα λέγαμε .......... Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2022 από makis269 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα