Stefanos683 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) σημερα με τοσα φαγητα κ σοκολατες εχουμε ξεχασει να κινουμαστε κ να τρωμε 1 ώρα πριν, MAFAKA είπε 20 χρόνια ξεκινάω τη μέρα μου με 75-90 λεπτά τρέξιμο. Με χιόνια-βροχές-καύσωνες...με φούλ δουλειά ή στις διακοπές...με καλή ή κακή ψυχολογία...παραμονή πρωτοχρονιάς ή Δεκαπενταύγουστο... Δεν έχω μετρήσει θερμίδα ποτέ. Δεν έχω νιώσει ποτέ πολύ κουρασμένος (έχω γυρίσει από ορεινό μαραθώνιο και πήγα καπάκι το παιδί μου να παίξουμε μπάσκετ που του είχα υποσχεθεί). Συνάδελφοι ξεκινάνε κάποιο άθλημα (είμαστε και σε "επικίνδυνη" ηλικία) και σε μερικούς μήνες το παρατάνε γιατί "δεν έχουν χρόνο"... Δεν είναι μία ενασχόληση. Είναι κομμάτι του εαυτού μου. Είμαι εγώ. μπραβο,πολυ καλα κανεις. διατροφη που εχεις μαθει να κανεις ? και ποσο φτηνα μπορεις να κανεις τοση γυμναστικη ? πχ μηπως τρως 1,2? κοτοπουλα τη εβδομαδα για να βγαλεις ολα αυτα? κ παλι ομως, 2,3 ! κοτοπουλα ή αβγα να πληρωνεις σε λεφτα,τα αξιζει με το παραπανω. μηπως τελικα χρειαζεται καποιος διαιτολογος για να βγαλει αθλητικη διατροφη? Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από Stefanos683
MAFAKA Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μερικές επισημάνσεις (δεν θα πω "συμβουλές" γιατί χτυπάει άσχημα) επειδή είναι προφανές ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι κάτω των 30: -Το σημαντικότερο είναι η συνέπεια στην σωματική άσκηση και όχι το είδος της άσκησης αυτό καθεαυτό. Θέλεις όργανα; OK. Θέλεις πεζοπορία στο βουνό; OK και πάλι. Εφόσον η άσκηση γίνεται με επαρκή συχνότητα ένταση και διάρκεια τα οφέλη είναι αθροιστικά. Η διατροφή παίζει σημαντικό αλλά μικρότερο ρόλο απ'οσο φαντάζεστε όταν η άσκηση γίνει τρόπος ζωής (και όχι μέσο για να ρίξεις γκόμενα). Κοινή λογική στο τί καταναλώνω αρκεί. Εξαιρούνται όσοι κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά αυτοί κακοποιούν συνειδητά το κορμί τους με ημερομηνία λήξης και πρέπει να παίρνουν πάντα το 101% για όσο καιρό παραμένουν ανταγωνιστικοί. -Το σώμα δεν γνωρίζει κιλά, απόσταση ή άλλες μεθόδους ποσοτικοποίησης της άσκησης. Γνωρίζει μόνο επίπεδα στρες στο οποίο το υποβάλλουμε. Είτε σηκώνω βάρη στο πιο "in" γυμναστήριο είτε πέτρες στο υπόγειο του σπιτιού μου αν υποβάλλω το κορμί μου στα κατάλληλα ερεθίσματα θα προκληθούν οι ανάλογες προσαρμογές. -Το σώμα έχει απίστευτες δυνατότητες προσαρμογής, αλλά δεν παύουν να είναι πεπερασμένες (και να φθίνουν με την ηλικία). Too much too soon και θα κεραστείς έναν ωραιότατο τραυματισμό. Στα 20 σου θα πιεις δυο ποτά το βράδυ, θα αράξεις μία μέρα και την επομένη θα ξαναμπείς δυνατά. Στα 35 σου θα μειώσεις την ένταση ή τον όγκο της προπόνησης για μια εβδομάδα το πολύ και μετά business as usual. Στα 50 μία λάθος κίνηση και έχασες μισή χρονιά (και αρκετές εκατοντάδες ευρώ σε φυσικοθεραπείες). Οπότε καλύτερα 5% undertrained παρά 1% overtrained. Σεβαστείτε το σώμα σας ( και τα όρια του) και φερθείτε του όπως του αξίζει για να χαρείτε μια ζωή δραστήρια και μετά τα δεύτερα "-άντα", όταν οι περισσότεροι ξέρουν 3-4 γιατρούς με το μικρό τους όνομα... 6 1
Lilith19 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Η συγκεκριμένη πρόσφατη μελέτη είναι αρκετά διαφωτιστική. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: <<Υπάρχουν, όμως, διάφοροι κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί αλλά και γενετικοί παράγοντες που κάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της ανισορροπίας μεγαλύτερο.>> <<Στη χώρα μας μόνο το 25% των ενηλίκων καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά στις ποσότητες που προτείνονται.>> <<Το 68% των Ελλήνων ενηλίκων δεν γυμνάζονται καθόλου και δεν ασχολούνται με κανένα άθλημα -το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.>> <<Από όλες τις σχετικές έρευνες τεκμηριώθηκε ότι ένα πρότυπο ζωής με μεγαλύτερη κατανάλωση ενεργειακά πυκνών και πλούσιων σε λιπαρά τροφίμων (γλυκά, σακχαρούχα ροφήματα, σνακ), μικρότερη κατανάλωση φρούτων, χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, μικρότερη διάρκεια ύπνου και κατανάλωση χρόνου σε καθιστικές ασχολίες (τηλεόραση και άλλες οθόνες) είναι πιο συχνό σε παχύσαρκα παιδιά -πράγμα που, βέβαια, ισχύει και σε άλλες χώρες. Επιπλέον, το κοινωνικό περιβάλλον των παιδιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το εκπαιδευτικό επίπεδο των γονέων, το είδος των τροφίμων που υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι, οι επιρροές από το εκπαιδευτικό περιβάλλον και από τους συνομηλίκους (ειδικά στην εφηβεία), η έκθεση σε διαφημιστικά μηνύματα από τα ΜΜΕ, η πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους ή σε αθλητικό εξοπλισμό, η εγγύτητα σε ανοιχτούς χώρους παιχνιδιού και άθλησης, το είδος των καταστημάτων τροφίμων στη γειτονιά αλλά και ο ρόλος άλλων ανθρώπων που συνεισφέρουν στη φροντίδα των παιδιών (παππούδες, γιαγιάδες) είναι όλοι εξαιρετικά σημαντικοί παράγοντες.>> 1
Gingerbread Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Σε άλλες χώρες της ΕΕ υπάρχει μια νοοτροπία προστασίας και αγάπης για το σώμα μας. Ιδίως σε σκανδιναβικές χώρες αλλά και στη Γαλλία (μεταξύ άλλων). Στην Ελλάδα και κυρίως ο άντρας απλά κάνει οικογένεια και αφήνει τον εαυτό του να παχύνει. Οι γυναίκες τα πάνε καλύτερα σε αυτό. H παχυσαρκία είναι μια μάστιγα. Ταυτόχρονα να πουμε ότι ο υπέρβαρος μπορεί να είναι υποσιτισμένος. Αν εγώ είμαι παχύσαρκος επειδή όλη μέρα τρώω κρουασανάκια, παίρνω θερμίδες από βούτυρα και ζάχαρες αλλά βιταμίνες δεν παίρνω ούτε και μέταλλα. Σε μια ακραία μορφή θα μπορούσε να υπάρχει και σιδηροπενική αναιμία. Ο διαβήτης χτυπάει το καμπανάκι σε αυτές τις περιπτώσεις. Και είναι τόσο εύκολο να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα. Βλέπουμε έναν άνθρωπο παχύσαρκο και πλέον ακόμα και σαν γιατροί δεν ξέρω πως μπορούμε να ασχοληθούμε. Τα κινήματα τύπου body positivity περισσότερο με κάνουν να νιώθω ότι κάποιος θα θιχθεί και θα μου κάνει μήνυση όσο ευγενικά και ορθά και να το προσεγγίσω. Βλέπουμε ανθρώπους που από την κοιλιά δενμπορούν να δέσουν τα κορδόνια τους. Ανθρώπους που απλά δεν μπορούν να τρέξουν, έτσι χωρίς λόγο, τους την βάρεσε και είναι σε ένα δάσος με τον φίλο τους και κυνηγιούνται. Δεν μπορούν. Είναι ωραία τα γλυκά, είναι ωραία τα αλμυρά, θα μου άρεσε κάθε μέρα να πίνω ένα frapuccino caramel. Προτιμώ να μη λαχανιάζω στην ανηφόρα όμως, προτιμώ να μειώνω της πιθανότητες μου για διαβήτη τύπου 2, προτιμώ να με βλέπω στον καθρέπτη και να με χαίρομαι. 2
ideal09 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Σε άλλες χώρες της ΕΕ υπάρχει μια νοοτροπία προστασίας και αγάπης για το σώμα μας. Ιδίως σε σκανδιναβικές χώρες αλλά και στη Γαλλία (μεταξύ άλλων). Στην Ελλάδα και κυρίως ο άντρας απλά κάνει οικογένεια και αφήνει τον εαυτό του να παχύνει. Οι γυναίκες τα πάνε καλύτερα σε αυτό. H παχυσαρκία είναι μια μάστιγα. Ταυτόχρονα να πουμε ότι ο υπέρβαρος μπορεί να είναι υποσιτισμένος. Αν εγώ είμαι παχύσαρκος επειδή όλη μέρα τρώω κρουασανάκια, παίρνω θερμίδες από βούτυρα και ζάχαρες αλλά βιταμίνες δεν παίρνω ούτε και μέταλλα. Σε μια ακραία μορφή θα μπορούσε να υπάρχει και σιδηροπενική αναιμία. Ο διαβήτης χτυπάει το καμπανάκι σε αυτές τις περιπτώσεις. Και είναι τόσο εύκολο να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα. Βλέπουμε έναν άνθρωπο παχύσαρκο και πλέον ακόμα και σαν γιατροί δεν ξέρω πως μπορούμε να ασχοληθούμε. Τα κινήματα τύπου body positivity περισσότερο με κάνουν να νιώθω ότι κάποιος θα θιχθεί και θα μου κάνει μήνυση όσο ευγενικά και ορθά και να το προσεγγίσω. Βλέπουμε ανθρώπους που από την κοιλιά δενμπορούν να δέσουν τα κορδόνια τους. Ανθρώπους που απλά δεν μπορούν να τρέξουν, έτσι χωρίς λόγο, τους την βάρεσε και είναι σε ένα δάσος με τον φίλο τους και κυνηγιούνται. Δεν μπορούν. Είναι ωραία τα γλυκά, είναι ωραία τα αλμυρά, θα μου άρεσε κάθε μέρα να πίνω ένα frapuccino caramel. Προτιμώ να μη λαχανιάζω στην ανηφόρα όμως, προτιμώ να μειώνω της πιθανότητες μου για διαβήτη τύπου 2, προτιμώ να με βλέπω στον καθρέπτη και να με χαίρομαι. Επίσης να αναφέρω ότι σε κάποιες χώρες το κράτος σου πληρώνει το γυμναστήριο.
Gingerbread Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 21 λεπτά πριν, ideal09 είπε Επίσης να αναφέρω ότι σε κάποιες χώρες το κράτος σου πληρώνει το γυμναστήριο. Σε κάποιες χώρες επίσης σε αντιμετωπίζουν και ως πολίτη αλλα θα βγουμε εκτός θέματoς
Black Demis Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Στις 1/5/2022 στις 10:10 ΜΜ, filip123go είπε Το ότι είναι δύσκολο να χάσεις κιλά είναι μύθος του παρελθόντος. Εγώ στη διατροφή που κάνω έχω μέσα τοστ με 30 γραμμάρια Μερέντας κάθε μέρα (σε αυτό το iteration) και γενικώς δεν έχω πεινάσει... Ίσα ίσα, που σκάω στο φαγητό. Χάνω 1.5 με 2 κιλά το μήνα. Λίγα; Ναι, πιθανώς, θα μπορούσα να χάνω και περισσότερα. Αλλά είναι full personal διατροφή. Σε φάση, σήμερα ξυπνάω και θέλω να φάω σούσι ή σουβλακι. Παίρνω τηλ τον διατροφολόγο και του λέω "θέλω να φάω αυτό" και μου διαμορφώνει το πρόγραμμα της υπόλοιπης εβδομάδας κατάλληλα. Προφανώς δεν μπορείς να το κάνεις αυτό κάθε μέρα. Αλλά γενικώς , δεν μου έχει λείψει κάτι τόσους μήνες.. πάρα πολλά άτομα μπορει να μην τρωνε ολη την μερα αλλα κατα της 11 με 12 νύχτα ξεσκίζουν ενα καρεβελη ψωμί και καμια 7 8 φέτες κασερακι (καλυτερα να ετρωγαν 2 γυρους μεσα στην μερα παρα αυτο) και απλα δεν μπορου να το κοψουν αυτο το πραγμα
MAFAKA Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, Black Demis είπε πάρα πολλά άτομα μπορει να μην τρωνε ολη την μερα αλλα κατα της 11 με 12 νύχτα ξεσκίζουν ενα καρεβελη ψωμί και καμια 7 8 φέτες κασερακι (καλυτερα να ετρωγαν 2 γυρους μεσα στην μερα παρα αυτο) και απλα δεν μπορου να το κοψουν αυτο το πραγμα Έτσι λένε. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Όπως όλες αυτές με τα (αρκετά) παραπανίσια κιλά-όλες έχουν "θυροειδή", αυτόν που παχαίνει φυσικά, και ας μην έχουν κάνει ποτέ εξετάσεις...
Black Demis Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 20 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Έτσι λένε. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Όπως όλες αυτές με τα (αρκετά) παραπανίσια κιλά-όλες έχουν "θυροειδή", αυτόν που παχαίνει φυσικά, και ας μην έχουν κάνει ποτέ εξετάσεις... το ξερω ειναι καθαρα ψυχολογικό (αν ηταν οργανικό κάτι θα εκαναν αλλά ψυχολογικό περισσότεροι απλά δεν μπορουν να το νικήσουν)(
MAFAKA Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Δεκτό και κατανοητό. Δεν μπορούν, ούτε θέλουν όλοι να κοπανιούνται στα κροσφιτάδικα για να αποκτήσουν κορμί αρχαιοελληνικού αγάλματος. Αλλά τουλάχιστον να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και αξιοπρεπείς με τους άλλους. Έχω συναναστραφεί (και συναγωνιστεί) με αθλητές και αθλούμενους υψηλού επιπέδου πολλά χρόνια, αλλά δεν έχω σεβαστεί περισσότερο άνθρωπο από εκείνο τον 30αρη τύπο στην παραλιακή που ζύγιζε τουλάχιστον 200 κιλά και φιλότιμα προσπαθούσε να τρέξει Αύγουστο μήνα, αγνοώντας παράλληλα ειρωνικά γέλια από μπυροκοιλιάδες με μαγιώ... Επεξ/σία 3 Μαΐου 2022 από MAFAKA 2
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, Dimichios είπε Με εξαίρεση τους ανθρώπους που δουλεύουν 2 δουλειές για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να έχουν τα προς το ζην. Προτιμάτε να καθίσετε να δείτε σειρές στην καναπεδάρα σας γιατί νομίζετε ότι θα σε ξεκουράσει είστε ότι να ναι... 1 ώρα 4-5 φορές τη βδομάδα μπορείτε να την διαθέσετε για γυμναστήριο και μπορείτε όποτε έχετε λίγο χρόνο να πηγαίνετε για τρέξιμο και περπάτημα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και θα δείτε ότι κάθε μέρα θα είστε ΦΟΥΛ ενέργεια.. Όσο για το φαγητό τι να πω... ατμομάγειρας κυριολεικτικά μέσα σε 20 λέπτα έχεις καρότα/ πατάτες/ μπρόκολο/ κουνουπίδι/ σπαράγγια/ αυγά(9λεπτο)/ ψάρι/ ρύζι/ όρσπρια(μαυρομάτικα). ηλεκτρική φριτέζα ακόμα και κρέας και τηγανητές πατάτες με λίγο λάδι... Ακούω δικαιολογίες ότι βαριούνται να κόψουν σαλάτες....ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ παίρνει κυριολεικτικά 2 λεπτά να την φτιάξεις σας έχουν καταλάβει και οι πέτρες και σας βγάλανε τη σαπίλα το φρεσκούλη.... Το να παίρνεις απέξω για επιβίωση είναι αυτοταπείνωση.. Πλέον επειδή ακόμα καιο την κρέπα την φτιάχνω σπίτι μου και αντί για φύλλο παίρνω τορτίγια καλαμποκιού βάζω καλής ποιοότητας τυρί κρεατάκι τυροκαυτερή και έχω πεντανόστιμο βρώμικο το οποίο εν τέλει είναι υγιεινό και έχει θρεπτικά συστατικά. Δεν προτιμάμε να βλέπουμε σειρές στην καναπεδαρα μας γιατί έτσι νομίζουμε ότι θα μας ξεκουράσει, αλλά γιατί έτσι μας αρέσει, αν δεν μας αρέσει αυτό θα βρούμε άλλη ενασχόληση. Όσο για γυμναστικες με αγαπημένα πρόσωπα κτλ, πέραν του ότι σχεδόν όλος ο κύκλος του καθενος μετά τα 30 έχει τις δικές τους δουλειές και είναι όλοι απασχολημένοι με τα δικά τους, μόνο και μόνο το περπάτημα για τα ψώνια, τον ερχομό και επιστροφή από την εργασία, τις δουλειές στο σπίτι και όλες τις άλλες δουλειές εντός σπιτιού είναι αρκετό. Από διατροφή ο καθένας ας κάνει ότι του αρέσει και ότι μπορεί. Έλεος με κάποιους δηλαδή.
G.bar Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 18 ώρες πριν, Stefanos683 είπε η υγιεινη ζωη θελει λεφτα χρονο πειθαρχια κ γυμναστικη κοτα ψαρι κρεατικα ή σογιες κλπ, σαλατικα καλοι υδατανθακες κλπ πολλοι 50,60,70ρηρες μονο αβγα μπορουν να τρωνε φτηνα. το να φανε 1,2 μπριζολες κλπ για να πανε να περπατησουν τους φαινεται αβολο, ασυνηθιστο. εδω γιατροι κ παλιοι αθλητες κ ειναι παχεις ,υπερβαροι κλπ, μεχρι κ ο μαραντονα απο καρδια πηγε. αρα ισως δεν ειναι τοσο ευκολο ειδικα μετα τα 50?60? αναλογα την περιπτωση αλλιως θα τρωγαμε 2 μπριζολες 3 σαλατες 1 γλυκοπατατα την ημερα κ θα ημασταν ολοι 65!κιλα ,με 1700 θερμιδες ή παρομοια Η υγιεινή ζωή θέλει να κόψεις τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα παράγωγα του, και τα σπορέλαια. Ο Μαραντόνα από την άλλη δεν είναι και το πιο υγιές παράδειγμα.. 1
Dimichios Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν προτιμάμε να βλέπουμε σειρές στην καναπεδαρα μας γιατί έτσι νομίζουμε ότι θα μας ξεκουράσει, αλλά γιατί έτσι μας αρέσει, αν δεν μας αρέσει αυτό θα βρούμε άλλη ενασχόληση. Όσο για γυμναστικες με αγαπημένα πρόσωπα κτλ, πέραν του ότι σχεδόν όλος ο κύκλος του καθενος μετά τα 30 έχει τις δικές τους δουλειές και είναι όλοι απασχολημένοι με τα δικά τους, μόνο και μόνο το περπάτημα για τα ψώνια, τον ερχομό και επιστροφή από την εργασία, τις δουλειές στο σπίτι και όλες τις άλλες δουλειές εντός σπιτιού είναι αρκετό. Από διατροφή ο καθένας ας κάνει ότι του αρέσει και ότι μπορεί. Έλεος με κάποιους δηλαδή. Χαχαχαχαχα Γιατί προσβλήθηκες; Προφανώς ο καθένας κάνει ότι θέλει. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων εσύ προτιμάς 1 ώρα να κάθεσαι στον καναπέ και να απολαμβάνεις την τηλεόραση σου εγώ 1 ώρα στο γυμναστήριο να κάνω γυμναστική και να μιλάω με κόσμο. Καλά αυτή τη καραμέλα ότι μετά τα 20 30 40 50 έχει ο καθένας τις δουλειές του ΕΛΕΟΣ. Αν εσύ δεν ξεκουνηθείς να κάνεις και πράγματα μόνος σου άστο καλύτερα. Σε πληροφορώ έχουμε ακόμα και 60άρηδες οι οποίοι ξανα ένιωσαν γιατί ήθελαν να αποφύγουν τους μίζερους ανρθώπους με τις μίζερες νοοτροπίες τους ότι ένας 60 αρης θα έπρεπε να είναι στα ΚΑΠΗ και να παίζει πρέφα ή να τρώει τη σύνταξη του στα στριπτιτζάδικά. Ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή φιλικά πάντα
filip123go Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 11 ώρες πριν, Black Demis είπε πάρα πολλά άτομα μπορει να μην τρωνε ολη την μερα αλλα κατα της 11 με 12 νύχτα ξεσκίζουν ενα καρεβελη ψωμί και καμια 7 8 φέτες κασερακι (καλυτερα να ετρωγαν 2 γυρους μεσα στην μερα παρα αυτο) και απλα δεν μπορου να το κοψουν αυτο το πραγμα Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό , γιατί το έχω και εγώ. Δεν μπορώ να κοιμηθώ εαν δεν είναι γεμάτο το στομάχι μου... όλη μέρα να μην έχω φάει τίποτα, δεν έχω θέμα, αλλα δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα εαν πεινάω.. Οπότε προσπαθώ να φτιάξω το πρόγραμμά μου έτσι ώστε να πέσω για ύπνο, πριν ξανα-πεινάσω...
giwfys Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 On 01/05/2022 at 19:23, Gingerbread said: Από τη μια πατώνουμε στον έναν δείκτη μετά τον άλλον όσον αφορά τα ποσοστά παχυσαρκίας και από την άλλη δίπλα μας υπάρχουν περισσότερες υγιεινές επιλογές απότι παλαιότερα (ακόμα και σε γρήγορο φαγητό), γυμναστήρια άπειρα και φτηνότερα και έχωτην άισθηση ότι περισσότεροι γυμνάζουμε. Τα κροσφιτάδικα επίσης νομίζω ότι είναι αρκετά της μόδας. Άρα γιατί πάμε χάλια σε αυτό το θέμα; Αυτο οντως ισχυει οτι τα παμε χαλια? Νομιζω οτι πλεον το φιτνες εχει γινει μοδα και μεγαλο ποσοστο νεων, και μεγαλων θα ελεγα, πανε γυμναστηριο, τρεχουν κτλ.. Σιγουρα πολλοι περισσοτεροι απο δεκαετια του 90 που κανενας δεν ηξερε τι ειναι γυμναστηριο και τι τρεξιμο και ποδηλασια.. Απο την αλλη οντως και τα junk food εχουν ανεβει πολυ, γινεται χαμος με κατι efood κτλ, ειναι σιγουρα απειρως περισσοτερα απο την δεκαετια του 90. Οποτε νομιζω οτι και πλεον κατα μεσο ορο ο κοσμος γυμναζεται περισσοτερο, αλλα πιθανως τρωει και χειροτερα λογω γρηγορου φαγητου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα