Stefanos683 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 17 ώρες πριν, Gingerbread είπε Από τη μια πατώνουμε στον έναν δείκτη μετά τον άλλον όσον αφορά τα ποσοστά παχυσαρκίας και από την άλλη δίπλα μας υπάρχουν περισσότερες υγιεινές επιλογές απότι παλαιότερα (ακόμα και σε γρήγορο φαγητό), γυμναστήρια άπειρα και φτηνότερα και έχωτην άισθηση ότι περισσότεροι γυμνάζουμε. Τα κροσφιτάδικα επίσης νομίζω ότι είναι αρκετά της μόδας. Άρα γιατί πάμε χάλια σε αυτό το θέμα; η υγιεινη ζωη θελει λεφτα χρονο πειθαρχια κ γυμναστικη κοτα ψαρι κρεατικα ή σογιες κλπ, σαλατικα καλοι υδατανθακες κλπ πολλοι 50,60,70ρηρες μονο αβγα μπορουν να τρωνε φτηνα. το να φανε 1,2 μπριζολες κλπ για να πανε να περπατησουν τους φαινεται αβολο, ασυνηθιστο. εδω γιατροι κ παλιοι αθλητες κ ειναι παχεις ,υπερβαροι κλπ, μεχρι κ ο μαραντονα απο καρδια πηγε. αρα ισως δεν ειναι τοσο ευκολο ειδικα μετα τα 50?60? αναλογα την περιπτωση αλλιως θα τρωγαμε 2 μπριζολες 3 σαλατες 1 γλυκοπατατα την ημερα κ θα ημασταν ολοι 65!κιλα ,με 1700 θερμιδες ή παρομοια
magnam Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Πιστεύω πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο ότι ηθελημένα και συνειδητά επιλέγουν να τρώνε σαβούρες και να μη γυμνάζονται, αλλά στο γεγονός πως οδηγούνται σε τέτοιες καταστάσεις. Εάν κάποιος δουλεύει 10 ώρες και μετά πρέπει να ασχοληθεί με παιδιά, σπίτι και σύζυγο, τον λίγο ελεύθερο χρόνο που του έχει μείνει θα θελήσει να τον περάσει κάπως ήρεμα και ξεκούραστα. Το να τρέχει σε γυμναστήρια να κοπανιέται πολλές φορές δεν είναι καν επιλογή, όχι διότι δεν μπορεί σωματικά και χρονικά να το κάνει, αλλά διότι είναι τόσο ταλαιπωρημένος από την καθημερινότητά του που δεν έχει το σθένος. Αντίστοιχα και το φαγητό. Μπορεί να το γελάμε, αλλά στο φαγητό βρίσκει ευχαρίστηση ο άνθρωπος. Και το βλέπω στον εαυτό μου αυτό. Εάν γυρίσω μετά από βαρβάτη μέρα στη δουλειά και μου πεις "Έλα να φάμε μια σαλάτα από κινόα", θα αρχίσω να σου λέω για της θείας σου το μπουγαδοκόφινο. Θέλω να καταλήξω στο γεγονός πως σημασία έχει να βρεις το σθένος για να ξεκινήσεις εάν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Διότι δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που θέλει να είναι υπέρβαρος και να έχει άθλια φυσική κατάσταση. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από magnam 8 1
Lanike71 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, lyda94 είπε Εγώ θα πω ότι είναι και λίγο θέμα καθημερινότητας. Με τον άντρα μου πλέον τον τελευταίο καιρό δουλεύουμε 10ωρα σε φουλ πιεστικές δουλειές. Αν και εδώ και 2 περίπου χρόνια κάνουμε πέρσοναλ, τον τελευταίο καιρό, όχι πέρσοναλ, ούτε να σηκωθούμε από τον καναπέ δεν θέλουμε. Γυρνάμε πτώματα στο σπίτι και προφανώς θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο να φάμε και να ξεκουραστούμε. Δεν υπάρχει χρόνος να κάτσω να φτιάξω πχ φακές ή φασολάκια. Η γυμνάστρια είναι έτοιμη να μας πυροβολήσει με τόσα μαθήματα που της έχουμε ακυρώσει! Θα μου πεις, αν ήθελες θα μπορούσες. Ναι ισχύει, αλλά σε καταβάλει η καθημερινότητα τόσο που δεν έχεις και τη διάθεση. Και εδώ, για μένα, μπαίνει και η κουλτούρα. Αν από μικροί είχαμε μάθει και από το σχολείο και από εξωσχολικές δραστηριότητες, το πόσο σημαντική είναι η γυμναστική και τα οφέλη της στη θεωρία, αλλά και να γυμναζόμαστε 2-3 φορές την εβδομάδα στην πράξη, θα είχε γίνει κτήμα όλων μας και η συνολική κατάσταση θα ήταν καλύτερη. Πιάνομαι από αυτό, γιατί ίσως εξηγεί καλύτερα την κατάσταση όταν φτάσεις/φτάσουμε σε κάποια ηλικία. Όταν δουλεύεις εξαντλητικά ωράρια, πολλές φορές και Σαββατοκύριακα, όταν κάνεις δεύτερη δουλειά, έστω και καθιστική, όταν έχεις να ασχοληθείς με παιδιά, δυστυχώς παραμελείς τη σωματική σου κατάσταση. Δε νομίζω να είναι θέμα κουλτούρας. Είναι θέμα διάθεσης και προτεραιοτήτων. 2
makis269 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 17 ώρες πριν, Gingerbread είπε Από τη μια πατώνουμε στον έναν δείκτη μετά τον άλλον όσον αφορά τα ποσοστά παχυσαρκίας και από την άλλη δίπλα μας υπάρχουν περισσότερες υγιεινές επιλογές απότι παλαιότερα (ακόμα και σε γρήγορο φαγητό), γυμναστήρια άπειρα και φτηνότερα και έχωτην άισθηση ότι περισσότεροι γυμνάζουμε. Τα κροσφιτάδικα επίσης νομίζω ότι είναι αρκετά της μόδας. Άρα γιατί πάμε χάλια σε αυτό το θέμα; γιατί καθόμαστε όλη την μέρα σε ένα pc και ανοίγουμε άσχετα θέματα και περιμένουμε να τσακωθούμε με τους άλλους για να μας ανέβει η πίεση αντί να πάμε μια βόλτα για να δουλέψει το σώμα μας.
f3d0n Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα ψυχολογίας. Πχ σε κανέναν δεν αρέσει να είναι σε δίαιτα και κάθε μέρα γυμναστήριο.Ο εγκέφαλος σου θέλει να αράζεις όλη μέρα και να τρως ότι junk food σαβούρα υπάρχει. Επίσης, άτομα με παχυσαρκία χάνουν 5κιλα εύκολα με δίαιτα και γυμναστική, αλλά μετά κάνουν πλατό. Το να τους πείσεις ότι πρέπει να συνεχίσουν με δίαιτα και γυμναστική για χρόνια μέχρι να φτάσουν ένα φυσιολογικό βάρος τους φαίνεται αφύσικο/αδύνατο. Τέλος, δουλειά, γονείς, παιδιά, υποχρεώσεις, γιορτές μπαίνουν στην μέση και λένε το κλασσικό "από Δευτέρα δίαιτα". Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να έχεις μια δόση τρέλας για να λες όχι στα junk food και ναι στην υγιεινή διατροφή + γυμναστική. Πρέπει οι προτεραιότητες σου να αλλάξουν. Όπως είχε πει ένας Έλληνας χρυσός ολυμπιονίκης (λυπάμαι που δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά θυμάμαι τα λόγια του) "Τα αποτελέσματα για να έρθουν θέλουν υπομονή, επίμονη και πόνο". Βάλτε το καλά σε ότι και εάν κάνετε στη ζωή σας και θα πάτε μακριά. 1
Stefanos683 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 σουβλακια πιτσες παγωτα αναψυκτικα τυροπιτες κρουσαν σοκολατακια πατατακια. απο μικρα παιδια. σιγα μην προτιμανε μπροκολο χορτα με τοματα κ σαρδελες. μετα φρακαρισμα οι αρτηριες στα 50,60,70, τρωγε μαρουλι με ψαρι κ τοματα 1800 θερμιδες κ 2 σουβλακια τη βδομαδα πληρωνε 40,60!ευρω τη βδομαδα κρεατα σαλατες ψαρια, κ τρεχα στα βουνα να πεσουν 3γλυκεριδια, ή αλλιως φτηνα ρυζια κ μακαροναδες ,δεν μπορεις να κανεις βημα, χαπια για χοληστερινες υπερταση κλπ κ οσο κρατησει
Vigilante1319 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Εχεις και το προσωπικο ''αισθημα'' να σου λεω θα παμε να φαμε μεξικανικα το ενα το αλλο και να της λες δεν τρωω αυτα προσεχω και να σου κανει γκρινιες μετα. Που το πατε αυτο. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από Vigilante1319
Ypnovatis Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, lyda94 είπε Εγώ θα πω ότι είναι και λίγο θέμα καθημερινότητας. Με τον άντρα μου πλέον τον τελευταίο καιρό δουλεύουμε 10ωρα σε φουλ πιεστικές δουλειές. Αν και εδώ και 2 περίπου χρόνια κάνουμε πέρσοναλ, τον τελευταίο καιρό, όχι πέρσοναλ, ούτε να σηκωθούμε από τον καναπέ δεν θέλουμε. Γυρνάμε πτώματα στο σπίτι και προφανώς θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο να φάμε και να ξεκουραστούμε. Δεν υπάρχει χρόνος να κάτσω να φτιάξω πχ φακές ή φασολάκια. Η γυμνάστρια είναι έτοιμη να μας πυροβολήσει με τόσα μαθήματα που της έχουμε ακυρώσει! Θα μου πεις, αν ήθελες θα μπορούσες. Ναι ισχύει, αλλά σε καταβάλει η καθημερινότητα τόσο που δεν έχεις και τη διάθεση. Και εδώ, για μένα, μπαίνει και η κουλτούρα. Αν από μικροί είχαμε μάθει και από το σχολείο και από εξωσχολικές δραστηριότητες, το πόσο σημαντική είναι η γυμναστική και τα οφέλη της στη θεωρία, αλλά και να γυμναζόμαστε 2-3 φορές την εβδομάδα στην πράξη, θα είχε γίνει κτήμα όλων μας και η συνολική κατάσταση θα ήταν καλύτερη. Φουλ κατανοητό, κι εγώ ΕΛ. Επ είμαι και δουλεύω όλη τη μέρα, αλλά σε χύτρα ταχύτητος οι φακές παίρνουν 7 λεπτά (15 με την προετοιμασία) και τα φασολάκια 11 λεπτά (20 με την προετοιμασία). Μήπως να πάρετε μια χύτρα να σας σώσει; Κοτόσουπα 20 λεπτά, κρεατόσουπα (μοσχάρι) το ίδιο, φασόλια γίγαντες 30 + φούρνος (που είναι από τα πιο χρονοβόρα) 1
lyda94 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 28 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε σουβλακια πιτσες παγωτα αναψυκτικα τυροπιτες κρουσαν σοκολατακια πατατακια. απο μικρα παιδια. σιγα μην προτιμανε μπροκολο χορτα με τοματα κ σαρδελες. Συμφωνώ! 2 λεπτά πριν, Ypnovatis είπε Φουλ κατανοητό, κι εγώ ΕΛ. Επ είμαι και δουλεύω όλη τη μέρα, αλλά σε χύτρα ταχύτητος οι φακές παίρνουν 7 λεπτά (15 με την προετοιμασία) και τα φασολάκια 11 λεπτά (20 με την προετοιμασία). Μήπως να πάρετε μια χύτρα να σας σώσει; Κοτόσουπα 20 λεπτά, κρεατόσουπα (μοσχάρι) το ίδιο, φασόλια γίγαντες 30 + φούρνος (που είναι από τα πιο χρονοβόρα) Μια φορά δοκίμασα να κάνω φακές σε χύτρα...τις έκαψα! 😂
suboy99 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Ένας διατροφολόγος θα σε βοηθήσει να μάθεις την τροφή σου. Είναι διαφορετικό να έχεις ένα χαρτί μπροστά σου και απλά να τρως ότι λέει από το να γνωρίζεις τι είναι αυτό που τρως και πως θα λειτουργήσει στο σώμα σου. Σε βάθος χρόνου και αν όντως έχει διάθεση θα σου αλλάξει το τρόπο ζωής στο φαγητό. Ίσως ο περισσότερος κόσμος κοιτάει να χορτάσει (δεν αναφέρομαι στο να φάει ποσότητες) και μέχρι εκεί. Το αν έχει φάει υδατάνθρακα μόνο ή πρωτεΐνη και πως αυτό θα δράσει πάνω του σε 1 ώρα ή στο σύνολο σε μια βδομάδα / μήνα κτλ δεν ξέρει, γιατί δεν τον ενδιαφέρει. Από την στιγμή που δεν τον ενδιαφέρει κάποιον τι τρώει δεν νομίζω ότι θα τον νοιάζει η υγεία του ή αν είναι παχύσαρκος ή όχι. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις φάτσες να σε κοιτάνε με περίεργα όταν πεις για μυϊκή μάζα. Για κάποιο λόγο όλοι φέρνουν στο μυαλό τους bodybuilders. Η δίαιτα δεν είναι κακό ούτε κάτι δύσκολο ούτε πονάει. Το τι έκανε κάποιος πριν μπει σε μια καλύτερη διατροφή είναι αυτό που πονάει και τα αποτελέσματα φαίνονται κατά την διάρκεια τις δίαιτας. Μια και διάβασα και από πάνω, τα φαγητά δεν τρώγονται μόνο με ένα τρόπο. Φασολάκια δεν είναι μόνο λαδερά αλλά και συνοδευτικό μαζί με καλαμπόκι και κοτόπουλο / ψάρι. Βέβαια από την στιγμή που ξεφεύγει κανείς σε ώρες εργασίας + υποχρεώσεις είναι λογικό τα υπόλοιπα να πηγαίνουν πίσω. 1
filip123go Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, f3d0n είπε Επίσης, άτομα με παχυσαρκία χάνουν 5κιλα εύκολα με δίαιτα και γυμναστική, αλλά μετά κάνουν πλατό. Το να τους πείσεις ότι πρέπει να συνεχίσουν με δίαιτα και γυμναστική για χρόνια μέχρι να φτάσουν ένα φυσιολογικό βάρος τους φαίνεται αφύσικο/αδύνατο. Αν κάνεις σωστή διατροφή (3-1 εβδομάδες η ακόμα καλύτερα 2-2,) δεν φτάνεις σε πλατό. Επίσης πολύς κόσμος γυμνάζεται λάθος... Πχ η αερόβια γυμνασττική κάνει 10.000 καλά στον αργανισμό, αλλά για μείωση βάρους είναι κακή επιλογή.. Όταν θέλεις να χάσεις βάρος πρέπει να αυξήσεις τους μύες σου (ουσιαστικά εκεί κάνεις τις καύσεις. Οι μύες είναι από μόνοι τους πολύ ενεργοβόροι, μόνο και μόνο για να τους συντηρήσει το σώμα σου θέλει "δουλεια", γι αυτό μέσα σε 15 μέρες αν δεν τους γυμνάσεις, αρχίζουν και "ξεφουσκώνουν"). Επίσης, όταν φτάνεις σε πλατό στην αερόβια, πρέπει να τρέξεις πιο γρήγορα η να κάνεις περισσότερη ώρα. Όταν φτάσεις σε πλατό στα βάρη, απλά προσθέτεις περισσότερο βάρος.. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από filip123go 1
James Bon Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Η βελτιστοποίηση της φυσικής κατάστασης προϋποθέτει εντατική φυσική άσκηση και ορθή διατροφή, ενώ κύριοι εχθροί της είναι η τηλεόραση και το junk food. Η αντίσταση στους εχθρούς της φυσικής κατάστασης απαιτεί ισχυρό χαρακτήρα και όραμα ζωής, ενώ η μαζική κουλτούρα προβάλλει ως κυρίαρχες αξίες την άνεση και την ασφάλεια. Κατά συνέπεια το λεγόμενο «fitness» καταλήγει ν' απευθύνεται σ' ένα ειδικό κοινό, το οποίο και ιεραρχεί διαφορετικά τις αξίες του. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από James Bon
Gingerbread Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Κάποτε υπήρχε μια νοοτροπία ότι η γυμναστική είναι για λίγους και ότι "αυτά δεν είναι για εμάς". Αυτό θα έπρεπε να αποτιναχθεί από πάνω μας. Σίγουρα έχει ευθύνες η πολιτεία: ωράρια εργασίας ανεξέλεγκτα, ακριβά υγιεινά τρόφιμα, πρόσβαση σε χώρους άθλησης. Η άσκηση επίσης είναι κάτι που όσο νωρίτερα εντάσσεται τόσο πιο δύσκολο είναι. Δεν μπορείς ξαφνικά παντρεμένος με 3 παιδιά να βρεις εύκολα χρόνο. Ενώ αν ήσουν δραστήριος από πριν το ισορροπείς πιο εύκολα. Πρέπει η γυμναστική να μπαίνει από την παιδική ηλικία. Όταν λέω γυμναστική δεν εννοώ γυμναστήριο αλλά δραστηριότητα. Να πάει το παιδάκι να δραστηριοποιηθεί. Από το να κυνηγιούνται μικρά για παιχνίδι μέχρι να πάνε σε ένα άθλημα.Σε γυμναστήριο κλασικό δεν έχω πάει ποτέ, ούτε με ενδιαφέρει. Η άθληση μου δομείται γύρω από έναν προπονητή που εκτιμώ και με βοηθάει να γίνω καλύτερος και που εγώ τον βοηθάω να ασχολείται μαζί μου (το κομμάτι του αθλητισμού που έκανα μικρός ίσως μπλέκεται σε αυτό). Ως φοιτητής ιατρικής παίρνω ακόμα πιο έντονα μηνύματα υπέρ της άσκησης και της διατροφής. Στη ΜΕΘ έβλεπα κάποιους υπέρβαρους. Οι δυσκολίες ήταν άπειρες. Το πιο απλό να αλλάξεις σεντόνι με ασθενή πάνω μέχρι εισροφήσεις, δύσπνοια κτλ κτλ κτλ κτλ. Ας έρθει κάποιος body positive που θα σε πει χονδροφοβικό σε αυτόν τον άνθρωπο και να του πει ότι αφού μέχρι χτες ήταν υγιής ένιωθε άνετα με το σώμα του και δεν προσπαθούσε να το αλλάξει. Ένα άλλο πράγμα είναι οι καρδιοπάθειες και οι παθήσεις του αναπνευστικού. Υπήρχε η άποψη ότι κάποιος με καρδιοπάθεια θα έπρεπε να είναι κλινήρης κατά βάση (να απέχει βασικά από δραστηριότητες). Με την εργοσπιρομετρία και με την πρόοδοτης ιατρικής είδαμε ότι αυτό είναι λάθος και με πολύ εστιασμέη καθοδήγηση άνθρωποι που οι πιο παλιοι γιατροί θα τους είχαν ακίνητους, οι σύγχρονοι θα τους πουν βγες έξω περπάτα, γυμνάσου (πάντα με πολύ αυστηρό έλεγχο, σε συγκεκριμένες καρδιακές συχνότητες κτλ).
filip123go Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, suboy99 είπε Βέβαια από την στιγμή που ξεφεύγει κανείς σε ώρες εργασίας + υποχρεώσεις είναι λογικό τα υπόλοιπα να πηγαίνουν πίσω. Θα ήταν ιδανικό να ενταχθέι η γυμναστική μέσα στη κουλτούρα της δουλειάς. Κάποιες startups ήδη το κάνουν ( τώρα βέβαια με covid έχουν σταματήσει) . Προσπάθησα και εγώ να το κάνω στο διάλειμμα μου τώρα που είμαστε full remote, αλλά δεν τα κατάφερα... Όλο και κάποιος θα με έψαχνε...
umbrella co. Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Θεμα ανθρωπου και ιδιοσυγκρασιας ειναι ολα. Αλλος τρεχει 5χλμ. τη μερα και αλλος πινει 5 λιτρα κρασι τη μερα. Και οι δυο τους ομως ειναι ευτυχισμενοι με τον τροπο ζωης τους, αλλιως θα τον αλλαζαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα