Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, TheoAlex50 είπε

Εμένα ένας συνάδελφος που παίρνει πάνω από τον βασικό μου είπε ότι από ότι του είπε ο λογιστής θα τον πιάσει. 

Παίρνει πάνω από τον μέχρι τώρα βασικό αλλά κάτω από τον καινούργιο βασικό οποτε θα παίρνει πλέον τον βασικό όπως διαμορφώνεται μετά την αύξηση;

Δημοσ.

Δεν είμαι λογιστής και διορθώστε με αν κάνω λάθος ΑΛΛΑ όταν μας έδειχναν πως υπολογίζονται οι εισφορές μας κλπ κλπ στον μαθηματικό τύπο έπαιζε ρόλο ο βασικός μισθός για τον υπολογισμό κάποιων ποσοστών στις εισφορές οπότε αν όντως ισχύει αυτός ο τύπος τότε όλοι οι μισθωτοί θα λάβουν κάποια μικρή έως αμελητέα αύξηση στα καθαρά τους έσοδα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dimichios είπε

έπαιζε ρόλο ο βασικός μισθός για τον υπολογισμό κάποιων ποσοστών στις εισφορές

Δεν παίζει κανένα ρόλο ο βασικός μισθός στις εισφορές.

• Like 1
Δημοσ.

είμαι άσχετος με το θέμα απλά μια σκέψη γράφω να μου πείτε τι ισχύει.

υποτίθεται (εκτός αν κάνω λάθος) ότι ο μισθός αυξάνεται διότι μειώνονται κάποιες εισφορές. Κάποιες εισφορές μειώνονται, πιθανόν να δίνει και κάτι παραπάνω ο εργοδότης (δε το ξέρω αυτό) και φτάνουμε στα ~700€

Αφού λοιπόν μειώνονται οι εισφορές, δε πρέπει να μειωθούν για όλους; Άρα δε πρέπει να δουν όλοι μια αύξηση έστω και 1€? Μειώνονται οι εισφορές μόνο γι αυτούς που παίρνουν το βασικό;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Bitbit είπε

υποτίθεται (εκτός αν κάνω λάθος) ότι ο μισθός αυξάνεται διότι μειώνονται κάποιες εισφορές

H αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/5 δεν έχει να κάνει με μείωση εισφορών.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

είμαι άσχετος με το θέμα απλά μια σκέψη γράφω να μου πείτε τι ισχύει.

υποτίθεται (εκτός αν κάνω λάθος) ότι ο μισθός αυξάνεται διότι μειώνονται κάποιες εισφορές. Κάποιες εισφορές μειώνονται, πιθανόν να δίνει και κάτι παραπάνω ο εργοδότης (δε το ξέρω αυτό) και φτάνουμε στα ~700€

Αφού λοιπόν μειώνονται οι εισφορές, δε πρέπει να μειωθούν για όλους; Άρα δε πρέπει να δουν όλοι μια αύξηση έστω και 1€? Μειώνονται οι εισφορές μόνο γι αυτούς που παίρνουν το βασικό;

Όχι, δεν έχει καμία σχέση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, EuphangeL είπε

H αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/5 δεν έχει να κάνει με μείωση εισφορών.

1 λεπτό πριν, wesker είπε

Όχι, δεν έχει καμία σχέση.

οκ παιδιά, λάθος μου. Θεωρούσα ότι μειώθηκαν κάποιες εισφορές με αποτέλεσμα να έχουν όλοι όφελος, έστω και λίγα €€€

Δηλαδή όλη η αύξηση επιβαρύνει τους εργοδότες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Bitbit είπε

οκ παιδιά, λάθος μου. Θεωρούσα ότι μειώθηκαν κάποιες εισφορές με αποτέλεσμα να έχουν όλοι όφελος, έστω και λίγα €€€

Δηλαδή όλη η αύξηση επιβαρύνει τους εργοδότες;

Όχι. Οι εισφορές παραμένουν ώς έχουν. Οπότε οι εισφορές υπολογίζονται επί του νέου μισθού.

Επεξ/σία από wesker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

υποτίθεται (εκτός αν κάνω λάθος) ότι ο μισθός αυξάνεται διότι μειώνονται κάποιες εισφορές.

Όχι αυτό δεν ισχύει. Η σκέψη σου όμως είναι σωστή. Εαν ίσχυε, τότε θα ανέβαιναν όλοι οι μισθοί. Είχε γίνει σχετικά πρόσφατα κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αν παίρνεις πχ 710 μικτά δεν θα πάρεις άλλη αύξηση; Μόνο όσοι έπαιρναν 660?

Mόνο όσοι αμοιβονταν με τον κατώτατο μισθό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αν παίρνεις πχ 710 μικτά δεν θα πάρεις άλλη αύξηση; Μόνο όσοι έπαιρναν 660?

Aν παίρνεις 710, θα πάρεις 3 ευρώ αύξηση.

Επεξ/σία από hln3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...