Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται. Έχω ένα dell 790 sff με i3 2120,  10 gb ram, ssd+hdd, και την τρίτη παραλαμβάνω μια μεταχειρισμένη gt 710 low profile. Η χρήση του θα ειναι για 11 μήνες το χρόνο htpc για ταινίες σε full hd σε smart tv και για 1 μήνα το χρόνο ( στις διακοπές) για light gaming (csgo, παλιά παιχνίδια) σε οθόνη 19 ιντσών 1440Χ900 (δεν έχω σύνδεση ίντερνετ στον τόπο διακοπών). Το pc αυτό δέχεται και τους xeon sandy bridge με το τελευταίο bios. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε αυτόν https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/52275/intel-xeon-processor-e31260l-8m-cache-2-40-ghz/specifications.html ο οποίος έχει διπλάσια core/threads, σχεδόν τριπλάσια cache, χαμηλότερο tdp αλλά και χαμηλότερη base frequency καθώς ο i3 είναι στα 3,3 GHz ενώ ο xeon τα φτάνει μόνο στο turbo. Το psu είναι μόλις 240 watt.Έχει νόημα το upgrade πλην της χαμηλότερης κατανάλωσης ; Θα μπορέσει ο xeon να σηκώσει μια καλύτερη low profile gpu στο μέλλον και γενικότερα να αντέξει το pc πιο πολλά χρόνια; Η χαμηλότερη base frequency αποτελεί πρόβλημα ; Υπόψη ότι δε θέλω να πάω σε xeon ή i7 2600 με 95 watt tdp καθώς έχω μικρό psu και με μια καλύτερη gpu θα ζοριστει και θα ανεβάζει θερμοκρασία καθώς μιλάμε για sff. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι και 1650 low profile μπορούσες .

Μέχρι και Core i7-2700K μπορείς.

Ή ψάξε με Socket 1155.

Το θέμα είναι τη σηκώνει η μητρική.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Μέχρι και 1650 low profile μπορούσες .

Το γνωρίζω. Έχω καλό gaming pc , το sff το προορίζω για τη χρήση που περιγράφω. Οπότε το να πλήρωνα ένα σκασμό λεφτά για 1650 δεν θα είχε νόημα. Ο 2700Κ είναι 95 watt και πανάκριβος. Επίσης το dell δε σηκώνει overclock οπότε τζάμπα ο Κ.

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.

Αφού σε καλύπτει ασ' το όπως είναι. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον θελήσεις κάτι καλύτερο ο E3-1260L θα είναι φθηνότερος (και μπορεί να έχεις άλλα πλάνα τότε).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτά δεν σηκώνουν overclock είναι στάνταρτ.

Με λίγο ψάξιμο η μητρική που έχεις είναι αυτή (dell optiplex 790 sff motherboard 0d28yy 1155).

Ναι βρε δεν είπα να πάρεις 1650 ούτε 2700Κ.

Εσένα το θέμα σου είναι εάν σηκώνει τον Xeon?

Γιατί ο δικός σου είναι 65W και ο Xeon 45W.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Ναι αυτά δεν σηκώνουν overclock είναι στάνταρτ.

Με λίγο ψάξιμο η μητρική που έχεις είναι αυτή (dell optiplex 790 sff motherboard 0d28yy 1155).

Ναι βρε δεν είπα να πάρεις 1650 ούτε 2700Κ.

Εσένα το θέμα σου είναι εάν μπορείς να βάλεις κανένα μοτεράκι και μεγαλύτερο τροφοδοτικό.

Δεν με ενδιαφέρει να δώσω ένα σκασμό λεφτά φίλε μου. Να φανταστείς το dell το πήρα μεταχειρισμένο και με τα upgrade που έκανα μέχρι τώρα μου βγήκε συνολικά γύρω στα 80 ευρώ (μαζι με την 710). Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει να πάω στον xeon.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fotaras76 είπε

Δεν με ενδιαφέρει να δώσω ένα σκασμό λεφτά φίλε μου. Να φανταστείς το dell το πήρα μεταχειρισμένο και με τα upgrade που έκανα μέχρι τώρα μου βγήκε συνολικά γύρω στα 80 ευρώ (μαζι με την 710). Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει να πάω στον xeon.

Αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, @11h είπε

Αφού σε καλύπτει ασ' το όπως είναι. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον θελήσεις κάτι καλύτερο ο E3-1260L θα είναι φθηνότερος (και μπορεί να έχεις άλλα πλάνα τότε).

Θα είναι πιο φτηνός  ; Θα τον βρίσκω γενικά ; Ή να τον πάρω τώρα που υπάρχει (στα 37 ευρώ τον έχει) ;

Δημοσ.

Αυτά όλα είναι του 2011 .

Μόνο από έξω.

Εάν έχεις βρει στα 37€ μια χαρά είσαι .

Δημοσ.
1 minute ago, fotaras76 said:

Θα είναι πιο φτηνός  ; Θα τον βρίσκω γενικά ; Ή να τον πάρω τώρα που υπάρχει (στα 37 ευρώ τον έχει) ;

οσο βρίσκεις τον E5450 τώρα (10-20 ευρώ)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, @11h είπε

οσο βρίσκεις τον E5450 τώρα (10-20 ευρώ)

Με βλέπω μάλλον να μένω όπως είμαι. Αν βρω τον xeon κάποια στιγμή στις τιμές που γράφεις θα πάρω έναν. Άλλωστε ο i3 την κάνει ακόμα τη δουλειά του. Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας.

24 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Εσένα το θέμα σου είναι εάν σηκώνει τον Xeon?

Γιατί ο δικός σου είναι 65W και ο Xeon 45W.

Τον σηκώνει σίγουρα. Το ερώτημα ήταν αν αξίζει το upgrade. θα περιμένω τελικά καθώς δεν υπάρχει άμεση ανάγκη και η τιμή του xeon με βάση τον φίλο @11h θα πέσει στο μέλλον. Να είσαι καλά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Χαίρεται. Έχω ένα dell 790 sff με i3 2120,  10 gb ram, ssd+hdd, και την τρίτη παραλαμβάνω μια μεταχειρισμένη gt 710 low profile. Η χρήση του θα ειναι για 11 μήνες το χρόνο htpc για ταινίες σε full hd σε smart tv και για 1 μήνα το χρόνο ( στις διακοπές) για light gaming (csgo, παλιά παιχνίδια) σε οθόνη 19 ιντσών 1440Χ900 (δεν έχω σύνδεση ίντερνετ στον τόπο διακοπών). Το pc αυτό δέχεται και τους xeon sandy bridge με το τελευταίο bios. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε αυτόν https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/52275/intel-xeon-processor-e31260l-8m-cache-2-40-ghz/specifications.html ο οποίος έχει διπλάσια core/threads, σχεδόν τριπλάσια cache, χαμηλότερο tdp αλλά και χαμηλότερη base frequency καθώς ο i3 είναι στα 3,3 GHz ενώ ο xeon τα φτάνει μόνο στο turbo. Το psu είναι μόλις 240 watt.Έχει νόημα το upgrade πλην της χαμηλότερης κατανάλωσης ; Θα μπορέσει ο xeon να σηκώσει μια καλύτερη low profile gpu στο μέλλον και γενικότερα να αντέξει το pc πιο πολλά χρόνια; Η χαμηλότερη base frequency αποτελεί πρόβλημα ; Υπόψη ότι δε θέλω να πάω σε xeon ή i7 2600 με 95 watt tdp καθώς έχω μικρό psu και με μια καλύτερη gpu θα ζοριστει και θα ανεβάζει θερμοκρασία καθώς μιλάμε για sff. 

αναλογα τα οικονομικα σου. ο 1260λ σηκωνει μεχρι κ 1050 ,ειναι αρκετα δυνατος

αν μπορεις να τον αγορασεις ειναι πολυ οκ

μπορεις να ανοιξεις το κουτι κ να βαλεις μεγαλυτερη καρτα,πχ 660, 1050 ,με 1 πιν χ6.ή παρομοια

για ταινιες μαλλον θα αντεξει το 240αρι ανετα χωρις προβλημα

ο 1260λ ειναι πολυ καλος, τρεχει ακομη κ μοντερνα παιχνιδια.

για 2ης γενια με 1050 ειναι πολυ σουπερ επιδοση , μεχρι πανκ 77 θα τρεχει εστω στα 720π 

σε συστημα 7010 το εχω κοψει πισω, του εβαλα 1230ν2 κ ετρεξε μεχρι 6500χτ 

Επεξ/σία από Stefanos683
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

αναλογα τα οικονομικα σου. ο 1260λ σηκωνει μεχρι κ 1050 ,ειναι αρκετα δυνατος

αν μπορεις να τον αγορασεις ειναι πολυ οκ

μπορεις να ανοιξεις το κουτι κ να βαλεις μεγαλυτερη καρτα,πχ 660, 1050 ,με 1 πιν χ6.ή παρομοια

για ταινιες μαλλον θα αντεξει το 240αρι ανετα χωρις προβλημα

ο 1260λ ειναι πολυ καλος, τρεχει ακομη κ μοντερνα παιχνιδια.

για 2ης γενια με 1050 ειναι πολυ σουπερ επιδοση , μεχρι πανκ 77 θα τρεχει εστω στα 720π 

σε συστημα 7010 το εχω κοψει πισω, του εβαλα 1230ν2 κ ετρεξε μεχρι 6500χτ 

1050 έχει και low profile χωρίς επιπλέον τροφοδοσία (όπως και 1030, 1050ti, 1650 και τελευταία την rx 6400) . Για παιχνίδια έχω ένα σύστημα πολύ πιο τούμπανο από αυτό, το dell το θέλω για συγκεκριμένη χρήση. Επειδή πάντως φαίνεται ότι σου αρέσουν οι πατέντες δες εδώ τι έκανε ο τύπος. Έβαλε κάρτα κανονικού μεγέθους σε dell 790 χωρίς να κόψει το κουτί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...