pnick Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, rokoko είπε η μνημη DDR4 που προτείνεις στο 2 ποστ, ειναι πάνω απο 3200, θα υποστηρίξει την παραπάνω ταχύτητα με καποιο τροπο ή θα παιζει μεχρι τα 3200. Μια χαρά θα τρέξει. Ενεργοποιεις το xmp profile και τέλος. Εμένα ο 10850Κ τρέχει μνήμες 3600. 1 ώρα πριν, rokoko είπε αρα αναγκαστικά παμε στην noctua NH U12a Πολύ λίγη αυτή η ψύξη για τον 12900Κ. Mark my words 1
rokoko Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, pnick είπε Μια χαρά θα τρέξει. Ενεργοποιεις το xmp profile και τέλος. Εμένα ο 10850Κ τρέχει μνήμες 3600. Πολύ λίγη αυτή η ψύξη για τον 12900Κ. Mark my words Χωρις να έχω γνώσεις περι του θέματος δεν νομίζω το puget systems να πουλάει workstation που θα δουλεύουν πολλες ώρες, με ανεπαρκή ψύξη. https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-DaVinci-Resolve-187/Buy_318 αν πέσουν οι τιμες στις μνημες DDR5 τους ερχόμενους μηνες, ισως φτιάξουμε ακριβώς την ιδια σύνθεση που ονομαζει QuickSync* αλλα αντί για το fractal design define 7, επιλέξαμε το fractal design torrent (το μεγάλο) που εχει ακομα καλύτερο airflow και θα ξεκινήσουμε με 1x 32Gb DDR5 και μελλοντικά, ανάλογα τις ανάγκες, θα το φτάσουμε 4 x 32Gb. *σχεδον ιδιο built με αυτό που πρότεινες, με μονες διαφορες μητρικη asus pro art με υποστήριξη DDR5, 1200W psu και την Noctua NH-U12A. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2022 από rokoko
pnick Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Για να αντέξει αυτή η ψύξη θα πρέπει να κατεβάζουν πολύ τα θερμικά όρια του επεξεργαστή και να κάνουν βελτιστοποίηση στα ρεύματα. Αν αφεθεί ο επεξεργαστής as is, απλά θα ψηθεί...
prefuse Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pnick είπε Για να αντέξει αυτή η ψύξη θα πρέπει να κατεβάζουν πολύ τα θερμικά όρια του επεξεργαστή και να κάνουν βελτιστοποίηση στα ρεύματα. Αν αφεθεί ο επεξεργαστής as is, απλά θα ψηθεί... Θα ρωτήσω και εγώ στο chat τους ή και με μαιλ, γιατί με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς για τη βελτίωση στα ρεύματα. μέσα από το bios; Ισως έχουν επιλέξει air cooler για τα workstation γιατί έχουν πιο σταθερή συμπεριφορά στο χρόνο και δεν πέφτει η απόδοσή τους όπως των aio. Και για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο μήπως χαλάσει καμία aio και δεν το καταλάβει ο χρήστης και προκαλέσει ζημιά και σε άλλα μέρη του workstation. έτσι καλύπτονται και αυτή ως εταιρεία. Σίγουρα καμία noctua δεν ξεπερνά μια καλή aio όπως οι artic freezer ή kraken. Αλλά στα βίντεο παρακάτω είναι ελάχιστους βαθμούς παραπάνω από τις καλές aio. Πάντως η noctua βγαίνει καλύτερη σε ψύξη από αρκετές aio συμπεριλαμβανομένων των kraken x52, x53 ίσως και x63 δεν θυμάμαι τόσα που είδα.. και πέρασε πολύς καιρός. Spoiler Επεξ/σία 7 Μαΐου 2022 από prefuse
terinconu Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Σχετικά με ψύκτρα δες και την Noctua NH-D15, η οποία είνα ανώτερη της NH-U12A (αλλά και πιο ογκώδης). Λεπτομέρειες εδώ: https://ncc.noctua.at/cpus/model/Intel-Core-i9-12900K-1577 Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από terinconu 1
prefuse Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 7/5/2022 στις 5:27 ΜΜ, pnick είπε Μια χαρά θα τρέξει. Ενεργοποιεις το xmp profile και τέλος. Εμένα ο 10850Κ τρέχει μνήμες 3600. Πολύ λίγη αυτή η ψύξη για τον 12900Κ. Mark my words Από ότι φαίνεται τρέχει μια χαρά ο 12900Κ με την noctua NH U12A, ακόμα και με overclock, αν και δεν χρειάζεται. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από prefuse
Herald Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Στις 3/5/2022 στις 10:37 ΜΜ, rokoko είπε ευχαριστουμε πολυ για την ολοκληρωμένη προταση σας, την οποια είδαμε με πολύ ενδιαφέρον. το PUGET SYSTEMS που αναφέρει και ενας φίλος παρακάτω, αναφέρει τον AMD 5950x που αν και εχει πανω απο 1 χρονο κυκλοφορίας, ειναι στα ιδια επίπεδα με τον εξαιρετικο 12900Κ αλλα με σημαντικά μικρότερη κατανάλωση. Ενω στα θετικά του 12900κ ειναι η υποστήριξη DDR5 (που στην προκειμενη περίπτωσή δεν νομιζω να μας ενδιαφέρει) και PCIΕ 5 που λογικά θα εχουν οι νεες κάρτες γραφικών της NVIDIA. https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-12900K-vs-AMD-Ryzen-9-5950X/4118vs4086 για κάρτα γραφικών παρακολουθούμε τις τιμές των nvidia 3080, 3080 Ti και 3090. για κουτί υπαρχουν 2 ενδεχόμενα.. a) να μπει σε χωρο που δεν θα φαινεται, οποτε μας ενδιαφέρει μονο το airflow b) να μπει σε εμφανές σημείο, πραγμα που σημαίνει (περα απο καλό airflow) οτι θα πρεπει να ειναι καλαίσθητο. μερικά κουτια που έχουμε κατα νου απο μια μικρή ερευνα στο ιντερνετ. a) lial li lancool ii mesh lial li lancool 215 phanteks p500a/p400a, be quite pure base 500dx b) corsair 4000D/5000D airflow fractal design meshify (εχουμε μπερδευτει με τα πολλα μοντέλα που εχει η εταιρεια) fractal design torrent compact nxzt 710 nzxt 510 airflow τα ΝΖΧΤ τα θεωρούμε ολοι στο γραφείο (αντικειμενικά) καλαίσθητα αλλα απο ότι είδαμε εχουν λιγο χειρότερο airflow απο τα υπολοιπα. το fractal design torrent (δυσκολα να εκμεταλευτούμε το μεγάλο μεγεθος του) εχει το καλυτερο airflow απο ολα τα παραπάνω και ενδιαφέρον σχεδιασμό. Δυστυχώς τα περισσότερα τεστ, αναφέρονται στο μεγαλύτερο torrent* (πχ gamer nexus) και οχι στο torrent compact που ισως ειναι ιδανικότερο για την περιπτωση μας. * υπαρχουν 3 εκδοσεις, torrent, torrent compact, torrent nano. το 4000D/5000D ειναι απλα οκ απο airflow και αισθητικη. Για τροφοδοτικό, συμφωνα με 12900κ και 3090 σε 24/8 χρηση/load, το https://outervision.com/power-supply-calculator μας βγάζει 550w με αλλα 200-300w για ανεση, παμε στα 750-850w. να δουμε για 80+ titanium ή δεν θα κερδίσουμε κατι απο τα 80+ platinum? ευχαριστουμε πολυ για την προτασή σας. βρισκουμε ενδιαφερον την παραπάνω σύνθεση. απο αυτα που διαβάζουμε, καθως και εμεις δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα καλυψει τις αναγκες μας χωρις να κάνουμε υπερβολες, ο 12900κ βοηθάει σε συμπιεσμένα βιντεο h265 που δουλευουμε. συνηθως ειναι 4κ raw αρχεια με ελαχιστες εξαιρεσεις 6κ/8κ στα οποια ομως το export θα ειναι 4κ, η παραπανω αναλυση βοηθαει στο reframe και zoom. Για κουτί δες το Fractal Torrent αν σου ταιριάζει αισθητικά. Είναι το καλύτερο σε airflow , οπότε αν σου κάνει και στο μάτι... Στις 7/5/2022 στις 5:27 ΜΜ, pnick είπε Μια χαρά θα τρέξει. Ενεργοποιεις το xmp profile και τέλος. Εμένα ο 10850Κ τρέχει μνήμες 3600. Πολύ λίγη αυτή η ψύξη για τον 12900Κ. Mark my words Έχω την u12A σε 12900k. 76c peak σε cbr23 1
pnick Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 32 λεπτά πριν, Herald είπε Έχω την u12A σε 12900k. 76c peak σε cbr23 Ενδιαφέρον. Όλα στοκ ή έχεις κάνει ρυθμίσεις στο BIOS;
Herald Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, pnick είπε Ενδιαφέρον. Όλα στοκ ή έχεις κάνει ρυθμίσεις στο BIOS; Ολα στοκ, με undervolt πέφτει στους 65 @ 170 watts. Βεβαια διαβαζω και ατομα με πολυ χειρότερες θερμοκρασιες, υπαρχει θεμα με benting του ihs σε αρκετές μητρικες με αποτελεσμα χαλια θερμοκρασιες. Θελει εξαιρετικη προσοχη στο στησιμο ο alderlake για να μην βράζει. Βεβαια φυσικά και δεν προτείνω u12a για μονιμα 240w workload, καλο θα ηταν να μειωσει τα ορια. Undervolting δεν νομίζω να κανει σε productivity μηχανημα που θες το απόλυτο stability. Υγ1. Και οι 2 μητρικες που εχω δοκιμάσει ειναι πανακριβες με 8 layers pcb, ισως στις πιο φτηνές με 6 layers κανει bend το socket και οδηγει σε τραγικες θερμομρασιες, δεν εχω αλλη εξήγηση. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από Herald 1
pnick Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 13 λεπτά πριν, Herald είπε ισως στις πιο φτηνές με 6 layers κανει bend το socke Ένας από τους λόγους που προτείνω ΑΙΟ είναι κι αυτός. Διαβάζω για προβλήματα στις μητρικές τέτοιου τύπου, οπότε μια αεροψυκτρα, ειδικά βαριά, θα επιδεινώνει το πρόβλημα. Τέλος πάντων, εγώ αέρα σε τέτοιο σύστημα δεν θα έβαζα. Την άποψη μου είπα. Θέλει προσοχή το στήσιμο αυτής της πλατφόρμας με τον 12900Κ. Διαβάζω για πολύ ψηλές θερμοκρασίες ακόμα και με κορυφαία συστήματα ψύξης. 1
Herald Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, pnick είπε Ένας από τους λόγους που προτείνω ΑΙΟ είναι κι αυτός. Διαβάζω για προβλήματα στις μητρικές τέτοιου τύπου, οπότε μια αεροψυκτρα, ειδικά βαριά, θα επιδεινώνει το πρόβλημα. Τέλος πάντων, εγώ αέρα σε τέτοιο σύστημα δεν θα έβαζα. Την άποψη μου είπα. Θέλει προσοχή το στήσιμο αυτής της πλατφόρμας με τον 12900Κ. Διαβάζω για πολύ ψηλές θερμοκρασίες ακόμα και με κορυφαία συστήματα ψύξης. Προσωπική εμπειρια θα καταθέσω, την u12a την πηρα τον Σεπτέμβρη περιπου, μαζι με το fractal torrent, γιατι υδροψυξη στο torrent δεν λεει. Μετα βγήκε ο 12900k και απο τα reviews που ειδα λεω πω ρε φιλε, θα χρειαστώ καινουργια ψυκτρα. Οποτε καταλαβαινεις την εκπληξη μου οταν εστησα με την u12 και ειδα αυτες τις θερμοκρασιες. Τωρα από οτι καταλαβα ο φιλος τα πηρε τα πραματα, οποτε ας δοκιμασει. 1
prefuse Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 37 λεπτά πριν, Herald είπε Ολα στοκ, με undervolt πέφτει στους 65 @ 170 watts. Βεβαια διαβαζω και ατομα με πολυ χειρότερες θερμοκρασιες, υπαρχει θεμα με benting του ihs σε αρκετές μητρικες με αποτελεσμα χαλια θερμοκρασιες. Θελει εξαιρετικη προσοχη στο στησιμο ο alderlake για να μην βράζει. Βεβαια φυσικά και δεν προτείνω u12a για μονιμα 240w workload, καλο θα ηταν να μειωσει τα ορια. Undervolting δεν νομίζω να κανει σε productivity μηχανημα που θες το απόλυτο stability. Υγ1. Και οι 2 μητρικες που εχω δοκιμάσει ειναι πανακριβες με 8 layers pcb, ισως στις πιο φτηνές με 6 layers κανει bend το socket και οδηγει σε τραγικες θερμομρασιες, δεν εχω αλλη εξήγηση. Για ποιες ακριβώς μητρικές αναφέρεστε; Καθαρά από εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον, πως γνωρίζουμε αν έχουν 8 layer's PCB ή 6;
Herald Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 26 λεπτά πριν, prefuse είπε Για ποιες ακριβώς μητρικές αναφέρεστε; Καθαρά από εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον, πως γνωρίζουμε αν έχουν 8 layer's PCB ή 6; Z690 apex και unify x. Καποιες το γράφουν στη σελιδα της μητρικης, καποιες αλλες θελει ψάξιμο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα