Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανουμε ερευνα αγοράς για Workstation που θα τρέχει Davinci, Fusion, cinema 4D, σουιτα adobe και πειραματισμούς με blender, houdini.

Η αγορά δεν ειναι άμεση ανάγκη και τα parts μπορει να αγοραστούν με καποιους μήνες διαφορά, ειδικα η κάρτα γραφικών.

Ϊσως αναμένουμε τις νεες κάρτες της nvidia απο φθινόπωρο, αλλα θα θελαμε να δουμε τι υπάρχει τωρα και απο πού..

Αυτα που γνωρίζουμε. https://motionarray.com/learn/davinci-resolve/davinci-resolve-system-requirements/

Η μνημη πρεπει να ειναι τουλάχιστον 32GB δεν εχει σημασία η συχνότητα της, παρα μόνο η ποσότητα.

Τουλάχιστον για το Davinci που θα δουλευει περισσότερο.

Βιντεο 4Κ και λίγο 6Κ

Ποσό που διαθέτουμε : 2500-3500€ για το pc,

1000-2500€ για 2 μονιτορ. (δυστυχώς δεν φτάνουν για Flanders, ουτε για 32" oled)

Χρήση υπολογιστή : post production, coloring, vfx

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Davinci, Fusion, cinema 4D, σουιτα adobe και πειραματισμούς με blender, houdini.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Aναμένουμε να πέσουν οι τιμες στις 4k, 32" oled απο LG/ASUS, αλλα παρακολουθούμε και την εξέλιξη qd-oled και mini led.

Aν θέλετε προτεινετε 2 monitor που ήδη υπάρχουν στην αγορα, ενα για GUI και ενα οικονομικό "Reference"

τα μονιτορ δεν εχει σημασία αν ειναι 10bit ή 8bit frc, καθως και στις σωστες υλοποιησεις 8bit frc δεν υπαρχει διακριτή διαφορά ανάμεσα τους. (Bram Desmet, CEO FSI)

Σημασία εχει το "Reference" να καλιμπράρετε με το μικρότερο Delta e.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Πληκτρολογιο, ποντικι, LOGITECH ΜΧ KEYS PLUS, MX 3.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αδιάφορο, καθώς καποια parts μπορεί να αγοραστούν και απο το εξωτερικό.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?
Κομμάτια απο διαφορετικα καταστήματα, καθως δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για το workstation.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Το σύστημά θα συναρμολογηθεί και θα καλιμπραριστει απο επαγγελματία αφου μαζευτούν ολα τα parts.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από σύστημα νομίζω πως θα είστε οκ με το παρακάτω
5900X ~ 400 eur
MSI MAG B550 Tomahawk Motherboard ~ 140
Fera 5 Cpu cooler ~ 30
MSI RTX 3080 10 GB ~ 940
Be Quiet Straight Power 11 1000W Full Modular 80 Plus Platinum ~ 190
Ram 2x16 GB DDR 3200 Crucial Ballistix  ~ 140

Επεξ/σία από hln3
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/5/2022 στις 5:39 ΜΜ, pnick είπε

ευχαριστουμε πολυ για την ολοκληρωμένη προταση σας, την οποια είδαμε με πολύ ενδιαφέρον.

το PUGET SYSTEMS που αναφέρει και ενας φίλος παρακάτω, αναφέρει τον AMD 5950x που αν και εχει πανω απο 1 χρονο κυκλοφορίας, ειναι στα ιδια επίπεδα με τον εξαιρετικο 12900Κ αλλα με σημαντικά μικρότερη κατανάλωση. Ενω στα θετικά του 12900κ ειναι η υποστήριξη DDR5 (που στην προκειμενη περίπτωσή δεν νομιζω να μας ενδιαφέρει) και PCIΕ 5 που λογικά θα εχουν οι νεες κάρτες γραφικών της NVIDIA.

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-12900K-vs-AMD-Ryzen-9-5950X/4118vs4086

για κάρτα γραφικών παρακολουθούμε τις τιμές των nvidia 3080, 3080 Ti και 3090.

για κουτί υπαρχουν 2 ενδεχόμενα..

a) να μπει σε χωρο που δεν θα φαινεται, οποτε μας ενδιαφέρει μονο το airflow

b) να μπει σε εμφανές σημείο, πραγμα που σημαίνει (περα απο καλό airflow) οτι θα πρεπει να ειναι καλαίσθητο.

μερικά κουτια που έχουμε κατα νου απο μια μικρή ερευνα στο ιντερνετ.

a)

• lial li lancool ii mesh
  • lial li lancool 215
  • phanteks p500a/p400a,
  • be quite pure base 500dx

b)

• corsair 4000D/5000D airflow
  • fractal design meshify (εχουμε μπερδευτει με τα πολλα μοντέλα που εχει η εταιρεια)
  • fractal design torrent compact
  • nxzt 710
  • nzxt 510 airflow

τα ΝΖΧΤ τα θεωρούμε ολοι στο γραφείο (αντικειμενικά) καλαίσθητα αλλα απο ότι είδαμε εχουν λιγο χειρότερο airflow απο τα υπολοιπα.

το fractal design torrent (δυσκολα να εκμεταλευτούμε το μεγάλο μεγεθος του) εχει το καλυτερο airflow απο ολα τα παραπάνω και ενδιαφέρον σχεδιασμό.

Δυστυχώς τα περισσότερα τεστ, αναφέρονται στο μεγαλύτερο torrent* (πχ gamer nexus) και οχι στο torrent compact που ισως ειναι ιδανικότερο για την περιπτωση μας.

* υπαρχουν 3 εκδοσεις, torrent, torrent compact, torrent nano.

το 4000D/5000D ειναι απλα οκ απο airflow και αισθητικη.

Για τροφοδοτικό, συμφωνα με 12900κ και 3090 σε 24/8 χρηση/load, το https://outervision.com/power-supply-calculator

μας βγάζει 550w με αλλα 200-300w για ανεση, παμε στα 750-850w.

να δουμε για 80+ titanium ή δεν θα κερδίσουμε κατι απο τα 80+ platinum?

23 ώρες πριν, hln3 είπε

Από σύστημα νομίζω πως θα είστε οκ με το παρακάτω
5900X ~ 400 eur
MSI MAG B550 Tomahawk Motherboard ~ 140
Fera 5 Cpu cooler ~ 30
MSI RTX 3080 10 GB ~ 940
Be Quiet Straight Power 11 1000W Full Modular 80 Plus Platinum ~ 190
Ram 2x16 GB DDR 3200 Crucial Ballistix  ~ 140

ευχαριστουμε πολυ για την προτασή σας.

βρισκουμε ενδιαφερον την παραπάνω σύνθεση.

απο αυτα που διαβάζουμε, καθως και εμεις δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα καλυψει τις αναγκες μας χωρις να κάνουμε υπερβολες, ο 12900κ βοηθάει σε συμπιεσμένα βιντεο h265 που δουλευουμε. συνηθως ειναι 4κ raw αρχεια με ελαχιστες εξαιρεσεις 6κ/8κ στα οποια ομως το export θα ειναι 4κ, η παραπανω αναλυση βοηθαει στο reframe και zoom.

Επεξ/σία από rokoko
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rokoko είπε

ευχαριστουμε πολυ για την ολοκληρομένη προταση σας, την οποια είδαμε με πολύ ενδιαφέρον.

το PUGET SYSTEMS που αναφέρει και ενας φίλος παρακάτω, αναφέρει τον AMD 5950x που αν εχει, πανω απο 1 χρονο κυκλοφορίας, ειναι στα ιδια επίπεδα με τον εξαιρετικο 12900Κ αλλα με σημαντικά μικρότερη κατανάλωση. Ενω στα θετικά του 12900κ ειναι η υποστήριξη DDR5 (που στην προκειμενη περίπτωσή δεν νομιζω να μας ενδιαφέρει) και PCIΕ 5 που λογικά θα εχουν οι νεες κάρτες γραφικών της NVIDIA.

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-12900K-vs-AMD-Ryzen-9-5950X/4118vs4086

για κάρτα γραφικών παρακολουθούμε τις τιμές των nvidia 3080, 3080 Ti και 3090.

για κουτί υπαρχουν 2 ενδεχόμενα..

a) να μπει σε χωρο που δεν θα φαινεται, οποτε μας ενδιαφέρει μονο το airflow

b) να μπει σε εμφανές σημείο, πραγμα που σημαίνει (περα απο καλό airflow) οτι θα πρεπει να ειναι καλαίσθητο.

μερικά κουτια που έχουμε κατα νου απο μια μικρή ερευνα στο ιντερνετ.

a)

• lial li lancool ii mesh
  • lial li lancool 215
  • phanteks p500a/p400a,
  • be quite pure base 500dx

b)

• corsair 4000D/5000D airflow
  • fractal design meshify (εχουμε μπερδευτει με τα πολλα μοντέλα που εχει η εταιρεια)
  • fractal design torrent compact
  • nxzt 710
  • nzxt 510 airflow

τα ΝΖΧΤ τα θεωρούμε ολοι στο γραφείο (αντικειμενικά) καλαίσθητα αλλα απο ότι είδαμε εχουν λιγο χειρότερο airflow απο τα υπολοιπα.

το fractal design torrent (δυσκολα να εκμεταλευτούμε το μεγάλο μεγεθος του) εχει το καλυτερο airflow απο ολα τα παραπάνω και ενδιαφέρον σχεδιασμό.

Δυστυχώς τα περισσότερα τεστ, αναφέρονται στο κανονικο torrent (πχ gamer nexus) και οχι στο torrent compact που ισως ειναι ιδανικότερο για την περιπτωση μας.

το 4000D/5000D ειναι απλα οκ απο airflow και αισθητικη.

Για τροφοδοτικό, συμφωνα με 12900κ και 3090 σε 24/8 χρηση/load, το https://outervision.com/power-supply-calculator

μας βγάζει 550w με αλλα 200-300w για ανεση, παμε στα 750-850w.

να δουμε για 80+ titanium ή δεν θα κερδίσουμε κατι απο τα 80+ platinum?

Να τα πάρουμε ένα-ένα. Ο 12900Κ πράγματι είναι ζεστός και ενεργοβόρος, αλλά λύνεται όπως έχω δει το θέμα αυτό με ρύθμιση των PL1 και PL2 ορίων σε χαμηλότερα επίπεδα (από 241W που έχει όριο στα 190W και πιό κάτω, χωρίς διαφορά στην απόδοση ουσιαστικά). Έβλεπα εχθές συγκεκριμένα κάποια reviews, γιατί ενδιαφέρεται ένας φίλος animator για καινούργιο σύστημα με βάση τον 12900Κ και θα του τον φτιάξω εγώ μάλλον, οπότε κοίταξα λιγάκι τα θερμικά του και τις πιθανές λύσεις. 

Θα πήγαινα σε 12900Κ και για την κορυφαία STP του, αλλά και διότι τεχνολογικά είναι η πλατφόρμα, όπως σωστά ανέφερες, μπροστά, και συνεπώς έχει μεγαλύτερο μέλλον και προοπτικές. Ο λόγος που πρότεινα ddr4 μητρική είναι γιατί οι τιμές των ddr5 είναι ακόμα πολύ ψηλά. Εφόσον υπάρχει χρόνος να περιμένετε μερικούς μήνες, αυτό μπορεί να αλλάξει. 

Ως προς το κουτί, πρότεινα το συγκεκριμένο Phanteks γιατί παραμένει ακόμα και τώρα κορυφαίο σε airflow. To έχω κι εγώ και έχω εμπειρία από την ποιότητά του και την απόδοση στο θέμα ψύξης. Αισθητικά δε, (υποκειμενικό τελείως) μου αρέσει πολύ, αλλά περί ορέξεως...

ΝΖΧΤ κουτί είχα και άλλαξα σε Phanteks. Πανέμορφα κουτιά, αλλά με θέματα στο airflow, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις. 

Τροφοδοτικό να βάλετε τουλάχιστον 850W. H νέα γενιά Nvidia που έρχεται θα έχει ακόμα μεγαλύτερες καταναλώσεις και ένα μικρότερο τροφοδοτικό πιθανόν να μη σας φτάσει στο μέλλον, αν και όταν αλλάξετε κάρτα. Από Platinum σε Titanium είναι ελάχιστη η διαφορά στο efficiency και σε πολύ συγκεκριμένο εύρος τιμών κατανάλωσης. Οπωσδήποτε, τεχνολογικά έχει το κάτι τις παραπάνω. Αν περισσεύει χρήμα, go for it, μόνο και μόνο για το προηγμένο του πράγματος. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, pnick είπε

Να τα πάρουμε ένα-ένα. Ο 12900Κ πράγματι είναι ζεστός και ενεργοβόρος, αλλά λύνεται όπως έχω δει το θέμα αυτό με ρύθμιση των PL1 και PL2 ορίων σε χαμηλότερα επίπεδα (από 241W που έχει όριο στα 190W και πιό κάτω, χωρίς διαφορά στην απόδοση ουσιαστικά). Έβλεπα εχθές συγκεκριμένα κάποια reviews, γιατί ενδιαφέρεται ένας φίλος animator για καινούργιο σύστημα με βάση τον 12900Κ και θα του τον φτιάξω εγώ μάλλον, οπότε κοίταξα λιγάκι τα θερμικά του και τις πιθανές λύσεις. 

Θα πήγαινα σε 12900Κ και για την κορυφαία STP του, αλλά και διότι τεχνολογικά είναι η πλατφόρμα, όπως σωστά ανέφερες, μπροστά, και συνεπώς έχει μεγαλύτερο μέλλον και προοπτικές. Ο λόγος που πρότεινα ddr4 μητρική είναι γιατί οι τιμές των ddr5 είναι ακόμα πολύ ψηλά. Εφόσον υπάρχει χρόνος να περιμένετε μερικούς μήνες, αυτό μπορεί να αλλάξει. 

Ως προς το κουτί, πρότεινα το συγκεκριμένο Phanteks γιατί παραμένει ακόμα και τώρα κορυφαίο σε airflow. To έχω κι εγώ και έχω εμπειρία από την ποιότητά του και την απόδοση στο θέμα ψύξης. Αισθητικά δε, (υποκειμενικό τελείως) μου αρέσει πολύ, αλλά περί ορέξεως...

ΝΖΧΤ κουτί είχα και άλλαξα σε Phanteks. Πανέμορφα κουτιά, αλλά με θέματα στο airflow, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις. 

Τροφοδοτικό να βάλετε τουλάχιστον 850W. H νέα γενιά Nvidia που έρχεται θα έχει ακόμα μεγαλύτερες καταναλώσεις και ένα μικρότερο τροφοδοτικό πιθανόν να μη σας φτάσει στο μέλλον, αν και όταν αλλάξετε κάρτα. Από Platinum σε Titanium είναι ελάχιστη η διαφορά στο efficiency και σε πολύ συγκεκριμένο εύρος τιμών κατανάλωσης. Οπωσδήποτε, τεχνολογικά έχει το κάτι τις παραπάνω. Αν περισσεύει χρήμα, go for it, μόνο και μόνο για το προηγμένο του πράγματος. 

Αναμένω με ενδιαφέρον ποια parts και κουτι, θα επιλέξετε και για τον φιλο animator!

ενα αλλο θέμα ειναι η ψύκτρα για την οποια δεν εχουμε κανει καμια ερευνα. απο το τα specs που βγαζει στο best price, αναζητωντας τους kraken, ο μικροτερος x63 εχει μεγαλύτερο airflow απο τον kraken x73. Δεν ειναι προτιμώτερος; χανω κάτι; πχ οτι ο x73 ψύχει μεγαλυτερη επιφάνεια οποτε ειναι προτιμότερος απο το μεγαλύτερο airflow?

https://www.bestprice.gr/cat/8397/ydropsyksi/f/1_2745/nzxt.html?q=kraken+x&qo=nzxt+kraken+x&qid=9XQETWUiZm_

Επεξ/σία από rokoko
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, rokoko είπε

πχ οτι ο x73 ψύχει μεγαλυτερη επιφάνεια οποτε ειναι προτιμότερος απο το μεγαλύτερο airflow?

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανείς μπορεί να βάλει custom ανεμιστήρες και να βελτιώσει πολύ την απόδοση. Εγώ για την παλιά Χ61 (τον προκάτοχο των Χ62 και 63) πήρα Corsair Mag-Lev για push-pull και η θερμοκρασία έπεσε άλλους 2-3°. Η Χ73 είναι ελαφρά καλύτερη από την Χ63 (μικρές διαφορές). Όποια επιλογή και να κάνετε, αν το κουτί έχει χώρο (το P500A έχει πολύ) μπορείτε να κάνετε push-pull με τοποθέτηση μπροστά και να έχετε την καλύτερη δυνατή ψύξη. Για ακόμα καλύτερη ψύξη πρέπει να πάτε σε custom AIO, το οποίο είναι μπελάς. 

Προσοχή μόνο σε αυτό που έγραψα παραπάνω. Όσες ΝΖΧΤ ψύκτρες είναι στοκαρισμένες πριν από Οκτώβρη-Νοέμβρη που βγήκαν οι 12000 series, δεν έχουν bracket για socket 1700. Μπορείτε να το παραγγείλετε από ΝΖΧΤ και το στέλνουν δωρεάν. Σε κάποιο κατάστημα που ρώτησα όμως, μου είπαν ότι αν θέλω το παραγγέλνουν αυτοί και έρχεται μαζί με την ψύκτρα. 

52 λεπτά πριν, rokoko είπε

Αναμένω με ενδιαφέρον ποια parts και κουτι, θα επιλέξετε και για τον φιλο animator!

Το σύστημα που του πρότεινα είναι πολύ κοντά στο δικό σας. Το όριό του ήταν 3000€ και έβαλα κάρτα γραφικών 3070, κατά τα άλλα είναι σχεδόν ίδιο. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, rokoko είπε

ενα αλλο θέμα ειναι η ψύκτρα για την οποια δεν εχουμε κανει καμια ερευνα. απο το τα specs που βγαζει στο best price, αναζητωντας τους kraken, ο μικροτερος x63 εχει μεγαλύτερο airflow απο τον kraken x73. Δεν ειναι προτιμώτερος; χανω κάτι; πχ οτι ο x73 ψύχει μεγαλυτερη επιφάνεια οποτε ειναι προτιμότερος απο το μεγαλύτερο airflow?

https://www.bestprice.gr/cat/8397/ydropsyksi/f/1_2745/nzxt.html?q=kraken+x&qo=nzxt+kraken+x&qid=9XQETWUiZm_

Θα σας πρότεινα να τσεκαρετε performance των arctic freezer liquid ii 280 και 360. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι  θα πρότεινα να πάτε σε Intel 12900K και καλή μητρικη με το Z690, με 128GB DDR4 RAM εφοσον μιλαμε για edit σε 4K. Οπότε αν στο μέλλον βγει π.χ. ο 13900K θα μπορείτε να αναβαθμιστείτε σε αυτόν (το socket 1700 θα καλύψει δύο γενιές επεξεργαστών).
Για κάρτα γραφικών μια 3080 ή 3080Ti, και ψύκτρα επεξεργαστή Noctua NH-D15 chromax.black (υποστηρίζει 1700 αν έχει κατασκευαστεί τουλάχιστον το Q4 2021, αλλιώς θέλει το 1700 mounting kit) αντί για υδρόψυξη .

Μιλάμε για production workstation που θα δουλευει πολλές ώρες (ίσως και 24/7), οπότε αν χαλάσει η υδρόψυξη (που θα χαλάσει), θα χαθεί πολύτιμος χρόνος στην αλλαγή. Ενώ με την αερόψυκτρα, απλώς αλλάζεις τον ανεμιστήρα (μπορείς να πάρεις 1 ή 2 ανεμιστήρες να έχεις καβάτζα, για να τους αλλάξεις άμεσα).

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι σαν άσχετος με το θέμα, θα έλεγα αν πρόκειτε για revenue generator μηχάνημα, να σταματήσετε να "παίζετε" με το βάλε/βγάλε και να πάτε σε μια έτοιμη λύση workstation μιας εταιρείας που έχει καλό service και υποστήριξη. Για να μην μπλέκετε αν κάτι χαλάσει ή δεν είναι συμβατό...

Και με ένα καλό συμβόλαιο υποστήριξης (onsite την επόμενη μέρα πχ) να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο...

Επεξ/σία από nkarama
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nkarama είπε

Εγώ πάλι σαν άσχετος με το θέμα, θα έλεγα αν πρόκειτε για revenue generator μηχάνημα, να σταματήσετε να "παίζετε" με το βάλε/βγάλε και να πάτε σε μια έτοιμη λύση workstation μιας εταιρείας που έχει καλό service και υποστήριξη. Για να μην μπλέκετε αν κάτι χαλάσει ή δεν είναι συμβατό...

Και με ένα καλό συμβόλαιο υποστήριξης (onsite την επόμενη μέρα πχ) να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο...

Για workstation που θέλει επιδόσεις δεν βρίσκεις εύκολα λύση έτοιμη, για server ναι η πρόταση σου ισχύει. 

Εγώ από την άλλη για δουλειά render και 3d δεν θα πρότεινα πότε hw για gamers

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, pnick είπε

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανείς μπορεί να βάλει custom ανεμιστήρες και να βελτιώσει πολύ την απόδοση. Εγώ για την παλιά Χ61 (τον προκάτοχο των Χ62 και 63) πήρα Corsair Mag-Lev για push-pull και η θερμοκρασία έπεσε άλλους 2-3°. Η Χ73 είναι ελαφρά καλύτερη από την Χ63 (μικρές διαφορές). Όποια επιλογή και να κάνετε, αν το κουτί έχει χώρο (το P500A έχει πολύ) μπορείτε να κάνετε push-pull με τοποθέτηση μπροστά και να έχετε την καλύτερη δυνατή ψύξη. Για ακόμα καλύτερη ψύξη πρέπει να πάτε σε custom AIO, το οποίο είναι μπελάς. 

Στο βίντεο του LINUS για τις ΑΙΟ της corsair, δειχνει οτι η μικροτερη υδρόψυξη, καταφέρνει καλύτερη ψύξη απο την μεγαλύτερη υδρόψυξη. δεν γνωρίζω την αξιόπιστία του πειραματος και αν αυτό ισχυει για τις kraken x63/x73 και arctic freezer liquid ii 280 και 360, που αναφέρθηκαν παραπάνω.

H noctua δινει τις καλύτερες θερμοκρασίες και τον λιγότερο θόρυβο. Η λύση της Noctua NH-D15 chromax.black που αναφέρει και ο φίλος παραπάνω, ισως ειναι προτιμότερη, αν ισχύουν ολα αυτα που δείχνει στο βίνετο.

Το downtime δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα, οσο ο θορυβος και η καλη ψύξη.

Spoiler

7 ώρες πριν, Aris_ είπε

Εγώ από την άλλη για δουλειά render και 3d δεν θα πρότεινα πότε hw για gamers

σε ποια gamers hw parts αναφέρεστε; την υδρόψυξη;

Επεξ/σία από rokoko
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rokoko είπε

Στο βίντεο του LINUS για τις ΑΙΟ της corsair, δειχνει οτι η μικροτερη υδρόψυξη, καταφέρνει καλύτερη ψύξη απο την μεγαλύτερη υδρόψυξη. δεν γνωρίζω την αξιόπιστία του πειραματος και αν αυτό ισχυει για τις kraken x63/x73 και arctic freezer liquid ii 280 και 360, που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Μη παρασύρεσαι εύκολα από τέτοια βίντεο. Το τσιπάκι που τεστάρουν έχει σημασία. Η δοκιμή γίνεται για έναν 9700Κ, επεξεργαστής πολύ μικρότερος και σε πυρήνες και σε real estate. Κράτα έναν γενικό κανόνα για το θέμα ψύξη. Όσο μικρότερο το socket, τόσο εξανεμίζονται τα πλεονεκτήματα της υδρόψυξης και συμφέρει ο αέρας. Όσο μεγαλύτερο το τσιπάκι (στην περίπτωσή μας ο 12900Κ είναι σε socket 1700 ενώ ο 9700Κ σε 1151, αναλογικά μεγαλύτερο με τα pins είναι και το τσιπάκι χοντρικά) εκεί έρχεται η αξία της υδρόψυξης. Επίσης, παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως το πάχος του block κ.λπ. Αυτά δεν είναι της παρούσης. Θα δείς γενικά ότι σε μεγάλους σε μέγεθος επεξεργαστές το νερό δουλεύει καλύτερα. Νομίζω σε έναν επεξεργαστή σαν τον 12900Κ με τέτοια θερμική συμπεριφορά, μόνο νερό ταιριάζει. Εγώ δεν θα έβαζα αέρα. Αλλά και πάλι, αν είναι να πάτε σε αέρα, πάρτε την καλύτερη ψύκτρα χωρίς συμβιβασμούς. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...