Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.Οταν πηγαινουμε σε ενα συνεργειο αυτοκινητων ή αλλου και μας ζητανε τον αριθμο πινακιδας του αυτοκινητου και τον αριθμο της αδειας κυκλοφοριας υπαρχει περιπτωση να γινει απατη σε αυτους που τα δινουμε αν πεσουμε σε τιποτα απατεωνες και χρησιμοποιησουν τα στοιχεια αυτα για δικο τους οφελος;

Γιατι οκ ο αριθμος πινακιδας ειναι εμφανης αλλα ο συνδυασμος πινακιδας και αριθμου αδειας κυκλοφοριας μηπως δεν πρεπει να το δινουμε γιατι ειναι προσωπικα δεδομενα;

Απλα μου ετυχε προσφατως μια περιπτωση που μου ζητουσαν επιμονα και την αδεια κυκλοφοριας του αυτοκινητου  και μου φανηκε υποπτο και περιεργο.

Σας ευχαριστω.

Δημοσ.

Από την άδεια κυκλοφορίας βρίσκουν το S/N του κινητήρα που φοράς, και γενικά τα ανταλακτικά που θα χρειαστείς 

Αν πέσεις σε απατεώνες, καλό είναι να μην δίνεις ούτε το όνομα σου ( γιατί είναι προσωπικό στοιχείο ) 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πινακιδες δεν ζητανε αλλα αμα το πας βλεπουν τον αριθμο,τωρα για τον αρ.πλαισιου το ζητανε για να βρουν το σωστο ανταλλακτικο γιατι μπορει για το συγκεκριμενο μοντελο να υπαρχουν καμια Δεκαρια και αυτο επισης το βλεπουν απο το αμαξωμα,αμα θελεις για ασφαλεια να παιρνεις απο μεσα την αδεια κυκλοφοριας και το ασφαλιστηριο για να μην μαθουν την διευθυνση σου και το τηλεφωνο οταν το αφηνεις,να βγαζεις φωτογραφια το εσωτερικο το εξωτερικο τα το κοντερ που αναγραφει τα χιλιομετρα. γενικα κανεις μια ερευνα για συνεργειο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πινακίδες ζητάνε για να καταχωρηθεί στο βιβλίο της εφορίας.Είναι υποχρεωτικό.

Αριθμός αδειας κυκλοφορίας δεν ξέρω ποιος είναι αλλά ποτέ δεν μου τον έχουν ζητήσει,αριθμό πλαισίου ναι και είναι για να βρίσκουν τα ανταλλακτικα.

Ποιο απο τα δύο είναι προσωπικό δεδομένο;

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πινακίδες ζητάνε για να καταχωρηθεί στο βιβλίο της εφορίας.Είναι υποχρεωτικό.

Αυτό ακριβώς. 

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sonikk είπε

Γεια σας.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.Οταν πηγαινουμε σε ενα συνεργειο αυτοκινητων ή αλλου και μας ζητανε τον αριθμο πινακιδας του αυτοκινητου και τον αριθμο της αδειας κυκλοφοριας υπαρχει περιπτωση να γινει απατη σε αυτους που τα δινουμε αν πεσουμε σε τιποτα απατεωνες και χρησιμοποιησουν τα στοιχεια αυτα για δικο τους οφελος;

Γιατι οκ ο αριθμος πινακιδας ειναι εμφανης αλλα ο συνδυασμος πινακιδας και αριθμου αδειας κυκλοφοριας μηπως δεν πρεπει να το δινουμε γιατι ειναι προσωπικα δεδομενα;

Απλα μου ετυχε προσφατως μια περιπτωση που μου ζητουσαν επιμονα και την αδεια κυκλοφοριας του αυτοκινητου  και μου φανηκε υποπτο και περιεργο.

Σας ευχαριστω.

Μάλλον έχεις μπερδευτεί, ο "αριθμός πινακίδας" και ο "αριθμός της άδειας κυκλοφορίας" είναι το ίδιο πράγμα, κοινώς ο αριθμός κυκλοφορίας.

Την άδεια πιθανότατα στη ζήτησαν για να δουν τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου ώστε να μπορέσουν να παραγγείλουν τα σωστά ανταλλακτικά.

Και όχι, δεν μπορούν να κάνουν κάτι με τον αριθμό πλαισίου, τον αριθμό κυκλοφορίας όπως λες και εσύ τον βλέπουν ούτως ή άλλως από την πινακίδα. Και αν δεν θέλεις να δουν τα υπόλοιπα στοιχεία στην άδεια (πχ διεύθυνση) μπορείς να τους τον παρέχεις εσύ τον αριθμό πλαισίου αντί να τους δείξεις την άδεια.

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδια συγγνωμη ζηταω γιατι εγω το εγραψα λαθος.Αδεια κυκλοφοριας ηθελα να πω και οχι αριθμο αδειας κυκλοφοριας.

Παντως το να δινεις σε αγνωστους την αδεια κυκλοφοριας με τοσα προσωπικα στοιχεια που εχει μεσα δεν το θεωρω και νορμαλ...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sonikk είπε

Παντως το να δινεις σε αγνωστους την αδεια κυκλοφοριας με τοσα προσωπικα στοιχεια που εχει μεσα δεν το θεωρω και νορμαλ...

Δώστη σε γνωστούς τότε.

Ή μην την δίνεις και καθόλου οπότε δε θα έχεις και ανταλλακτικά.

Problem solved

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δώστη σε γνωστούς τότε.

Ή μην την δίνεις και καθόλου οπότε δε θα έχεις και ανταλλακτικά.

Problem solved

Μου εχεις απαντησει ξανα και σε αλλο νημα φιλε.Παντα ειρων και εριστικος.Αν σε ενοχλει κατι καλυτερα να απεχεις.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, sonikk είπε

Μου εχεις απαντησει ξανα και σε αλλο νημα φιλε.Παντα ειρων και εριστικος.Αν σε ενοχλει κατι καλυτερα να απεχεις.

Οι απαντήσεις που έχεις λάβει είναι κατάλληλες και αντάξιες του ύφους αυτών που γράφεις.

Και δεν βλέπω πουθενά το "είρων και εριστικός". Αν θέλεις ανταλλακτικά για το αμάξι θα δώσεις την άδεια για να δει ο μάστορας τον αριθμό πλαισίου. Που ακριβώς και τι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις? 

Επεξ/σία από Nabuko
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Οι απαντήσεις που έχεις λάβει είναι κατάλληλες και αντάξιες του ύφους αυτών που γράφεις.

Και δεν βλέπω πουθενά το "είρων και εριστικός". Αν θέλεις ανταλλακτικά για το αμάξι θα δώσεις την άδεια για να δει ο μάστορας τον αριθμό πλαισίου. Που ακριβώς και τι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις? 

Οι απαντησεις που λαμβανω ειναι ανταξιες ευγενικων ανθρωπων και  παντα χρησιμες και τα ατομα που απαντουν διαθετουν καλη διαθεση.Εκτος απο εσενα που εισαι γεματος ειρωνεια.

Στο εχουν πει και αλλοι για το υφος σου.Δεν ειμαι ο πρωτος.Απλα δεν θα ηθελα να συνεχισω στη λογικη  των αψιμαχιων σου και προτιμω να το κλεισουμε εδω παρακαλω.

Μου απαντησαν χρησιμα οι παραπανω φιλοι και καλυφθηκα.Τους ευχαριστω θερμα.

• Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, sonikk είπε

Εκτος απο εσενα που εισαι γεματος ειρωνεια.

Στο εχουν πει και αλλοι για το υφος σου.Δεν ειμαι ο πρωτος

Έχεις μπερδέψει τα προφίλ σου φίλε

8 ώρες πριν, sonikk είπε

Μου εχεις απαντησει ξανα και σε αλλο νημα φιλε.

Να σου έχω απαντήσει σε άλλο νήμα φίλε για την ερώτηση που έκανες εδώ φίλε λίγο δύσκολο φίλε.

Και ξαναλέω έχεις μπερδέψει τα προφίλ σου φίλε. 

Δε θα πέσω στο επίπεδό σου όμως για να κάνω χαρακτηρισμούς φίλε. Οκ φίλε? 

• Like 1
Δημοσ.

Τι αμαξι εχεις; πχ στο κορσα του 2011 γραφει το sn στο παρμπρίζ στη μερια του οδηγου στο κατω μερος

Δημοσ.
Στις 9/5/2022 στις 9:12 ΜΜ, panosno1com είπε

Τι αμαξι εχεις; πχ στο κορσα του 2011 γραφει το sn στο παρμπρίζ στη μερια του οδηγου στο κατω μερος

σχεδον σε ολα τα οχηματα ειναι εμφανης ο αριθμος πλαισιου στο παμπριζ (σε μερικες μαρκες στο καπω ή στη πορτα). Η πινακιδα ειναι εμφανης σε καθε οχημα. Με τα 2 αυτα δεδομενα και για να απαντησουμε στο φιλο που εθεσε αρχικα το ερωτημα, σχεδον ολα τα οχηματα θα κινδυνευαν απο το καθενα να κανει κατι με αυτα τα 2 στοιχεια...

Η αδεια κυκλοφορειας ισως περιεχει προσωπικο δεδομενο (αφμ) αλλα οπως γραφτηκε τα συνεργεια ενδιαφερονται για το σειριακο και οχι για την αδεια

Δημοσ.
19 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Η αδεια κυκλοφορειας ισως περιεχει προσωπικο δεδομενο (αφμ) αλλα οπως γραφτηκε τα συνεργεια ενδιαφερονται για το σειριακο και οχι για την αδεια

Τα συνεργεια ζητουν την αδεια κυκλοφοριας καθως ενδιαφερονται για το VIN για τη σωστη ευρεση των αναγκαιων ανταλλακτικων αλλα και για τα στοιχεια του κατόχου καθως κατα το νομο αυτός ειναι  ο εντολεας για τις οιεσδηποτε αναγκαιες εργασιες συντηρησης και επισκευης του οχηματος και όχι ο οδηγος που το πηγαινει στο συνεργειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...