Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα.

Λέω να επεκτείνω την καριέρα μου προς διοίκιση επιχειρήσεων, ερχόμενος από full software background τόσο σε σπουδές όσο και επαγγελματική εμπειρία. 

Άρχισα να κοιτάω για MBA με μεγάλη προϋπόθεση να είναι εξ αποστάσεως. Έχετε κάποιο να μου προτείνετε? 
Αν δεν είναι μεταπτυχιακό (δεν καίγομαι), υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική για να αποκτήσω γνώσεις και γερές βάσεις?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, satafaka είπε

Αν δεν είναι μεταπτυχιακό (δεν καίγομαι), υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική για να αποκτήσω γνώσεις και γερές βάσεις?

ναι, να βρεις δουλεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, satafaka είπε

ε? Τι δουλειά να βρω?

εχει μεγαλύτερη αξια να εχεις εργασιακη εμπειρια απο το να παρεις ενα ακομα χαρτι.. αυτο εννοω.. η εργασια ειναι που θα σου δωσει γερες βασεις και γνωσεις... εκμεταλευσου το πτυχιο που εχεις ηδη...και οι ικανοτητες ενος μανατζερ δεν διδασκοντε στο πανεπιστήμιο στην πραξη τις μαθαινεις.. τωρα το σημαντικο  ειναι πως θα βρεις μια τετοια εργασια που θα παρεις τις καταλληλες γνωσεις.

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες και το Quantum MBA. Και ναι δουλειά>>MBA. Γενικά η αγορά δεν βλέπει θετικά το μεταπτυχιακό και δη MBA χωρίς εργασιακή εμπειρία. Για να λειτουργήσει θετικά το ΜΒΑ πρέπει να έχεις λουστεί τα προβλήματα που αυτό το πτυχίο σε βοηθάει να λύσεις

Επεξ/σία από invisiblesurfer
Δημοσ.
12 ώρες πριν, satafaka είπε

Χαιρετώ την παρέα.

Λέω να επεκτείνω την καριέρα μου προς διοίκιση επιχειρήσεων, ερχόμενος από full software background τόσο σε σπουδές όσο και επαγγελματική εμπειρία. 

Άρχισα να κοιτάω για MBA με μεγάλη προϋπόθεση να είναι εξ αποστάσεως. Έχετε κάποιο να μου προτείνετε? 

Ενημερωτικά τελείως, αν ο λόγος που θέλεις εξ' αποστάσεως είναι επειδή εργάζεσαι τα πρωινά, να σου πω, πως τα περισσότερα ΜΒΑ γίνονται απογευματινές ώρες (18.00 και μετά) διότι πολλοί που τα παρακολουθούν είναι εργαζόμενοι, όπως εσύ, τις πρωινές ώρες.

Δημοσ.

Εντωμεταξύ όλοι εσείς που λέτε ότι τα μεταπτυχιακά είναι ένα κομμάτι χάρτι, εννοώντας ότι είναι άχρηστα, ίσως ξέρετε μόνο κάποια μεταπτυχιακά που δεν είναι "σοβαρά". Εγώ στο μεταπτυχιακό μου έμαθα πάρα πολλά πράγματα και από αυτό βρήκα και δουλειά όπως και τόσοι στον κλάδο μου. Ίσως σε ορισμένους κλάδους τα πράγματα να ναι δύσκολα. Δηλαδή (χωρίς να χω πολύ σχέση, κάνοντας μια υπόθεση) αν κάποιος θέλει ένα διοικητικό στέλεχος (σε χαμηλή βαθμίδα), κάποιον λογιστή θέλει να έχει ένα πτυχίο, αλλά από εκεί και πέρα τι τον νοιάζει αν έχεις μεταπτυχιακό στην μικροοοικονομική ανάλυση ή το digital something ξερω γω. Οπότε ίσως "φταίει" το πεδίο και όχι το μεταπτυχιακό.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pi314 είπε

Ενημερωτικά τελείως, αν ο λόγος που θέλεις εξ' αποστάσεως είναι επειδή εργάζεσαι τα πρωινά, να σου πω, πως τα περισσότερα ΜΒΑ γίνονται απογευματινές ώρες (18.00 και μετά) διότι πολλοί που τα παρακολουθούν είναι εργαζόμενοι, όπως εσύ, τις πρωινές ώρες.

Με δουλειά και οικογένεια, προσωπικά μου είναι αδύνατον να παρευρίσκομαι σε μαθήματα, δυστυχώς. 

1 ώρα πριν, Dark_panel είπε

Ο ανθρωπος σας λεει οτι εχει επαγγελματικη εμπειρια κι εσεις του λετε να βρει δουλεια...τι να πω..

Είμαι Software Architect σε εταιρία εξωτερικού, έχω bachelor μηχανικού λογισμικού, master σε web intelligence και μένω εξωτερικό (θα επιστρέψω Ελλάδα σε λίγους μήνες). 

Ψάχνω το βήμα παραπάνω, κάτι μάλλον σε πιο management θέση ή και αν κάτσει αργότερα να ξεκινήσω κάτι δικό μου (όλοι έχουμε αυτές τις χιλιάδες ιδέες που θα μας κάνουν εκατομμυριούχους!).

Δημοσ.
14 ώρες πριν, satafaka είπε

Χαιρετώ την παρέα.

Εξ αποστασεως εχει το ΕΑΠ αλλά σιγουρα υπάρχουν και σε άλλα πανεπιστημια. Επίσης τα περισσότερα ΜΒΑ εχουν τα μαθηματα απογευμα. Αλλη εναλλακτική να δηλώσεις ενδιαφέρον εκεί που εργάζεσαι για θέση οπως team leader, project manager κλπ ή να πας σε αλλη εταιρία που θα έχεις τη δυνατότητα ανέλιξης. Αλλη εναλλακτική προπτυχιακές σπουδες στη διοίκηση επιχειρησεων ή παρακολούθηση σεμιναρίων τα οποία όμως δεν ξερω κατα πόσο τα μετράνε οι εργοδότες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, satafaka είπε

Είμαι Software Architect σε εταιρία εξωτερικού, έχω bachelor μηχανικού λογισμικού, master σε web intelligence και μένω εξωτερικό (θα επιστρέψω Ελλάδα σε λίγους μήνες). 

Πώς είναι τα πράγματα έξω? Βγαίνουν τα προς το ζην?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pi314 είπε

Πώς είναι τα πράγματα έξω? Βγαίνουν τα προς το ζην?

Αρκετά θα έλεγα. Προσωπικά βρίσκομαι Ολλανδία και τα πράγματα πάνε πολύ καλά, ειδικά αν σκεφτείς εποχές covid, πολέμου, κτλπ

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, satafaka είπε

Ψάχνω το βήμα παραπάνω, κάτι μάλλον σε πιο management θέση ή και αν κάτσει αργότερα να ξεκινήσω κάτι δικό μου (όλοι έχουμε αυτές τις χιλιάδες ιδέες που θα μας κάνουν εκατομμυριούχους!).

Eαν θες οπωσδηποτε εξ αποστασεως, εχει πολλα μεταπτυχιακα το ΕΑΠ, στον τομεα της Διοικησης..μετα υπαρχουν και καποια πανεπιστημια απο Κυπρο (πχ Frederick ή Παφου), και ειναι και το Open University της Αγγλιας (αλλά θελει πολλα περισσοτερα λεφτα αυτο).

Μπες στο eduguide για να βρεις μαστερ στη Διοικηση εξ αποστασεως. Εχει συνθετη αναζητηση, για να βαλεις ο,τι κριτηρια θες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το bachelor σου είναι σε engineering, δες αυτό:

https://www.bth.se/eng/education/masters/iyamp/

Σουηδικο πανεπιστήμιο, 100% δωρεάν και εξ αποστάσεως. Το θέμα είναι ότι έχουν κλείσει οι αιτήσεις για τώρα, όποτε θα πρέπει να περιμένεις την επόμενη χρονιά

Δημοσ.
Στις 1/5/2022 στις 12:35 ΠΜ, satafaka είπε

Χαιρετώ την παρέα.

Είσαι καταρτισμένος επαγγελματίας και με ήδη υπάρχουσες σπουδές. 

Αν θες να πας για μανατζεριαλ θέσεις και τα πολλά €€, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις βιογραφικά ανθρώπων που έχουν παρόμοιες θέσεις και background που μοιάζει με το δικό σου, να αντλήσεις "συμβουλές". 

Τι να σου πούμε εδώ οι τζούνιορς, οι mids και οι φοιτητές... 

Καλή τύχη! 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...