Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 3/5/2022 στις 5:53 ΜΜ, DrKo είπε

Εάν δεν έχεις πηγή έστω και για τα πλαίσια που εσύ αναφέρεσαι, τότε το μόνο που αναφέρεις είναι πως ΕΣΥ νομίζεις ότι χρησιμοποιείται ο όρος στα πλαίσια που αναφέρεσαι. 

Ειναι καθαρά υποκειμενική απάντηση. Δεν ειπα κάτι διαφορετικό. Γενικά σαν επιστήμονα ο καθένας εννοεί κατι άλλο. Εσύ που εισαι των πηγων φερε μας ακριβως τον ορισμό να τον χρησιμοποιουμε κι εμεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

Ειναι καθαρά υποκειμενική απάντηση. Δεν ειπα κάτι διαφορετικό. Γενικά σαν επιστήμονα ο καθένας εννοεί κατι άλλο. Εσύ που εισαι των πηγων φερε μας ακριβως τον ορισμό να τον χρησιμοποιουμε κι εμεις

Δεν είναι καθόλου υποκειμενική απάντηση, μιας και δεν αναφέρθηκε πουθενά αυτό. Τώρα, εκ των υστέρων και αφού αποδεικνύεται πως δεν μπορείς να στηρίξεις τα όσα λες, αναφέρεις πως είναι υποκειμενικό.

Επίσης, όχι. Ο καθένας δεν εννοεί κάτι άλλο. Υπάρχει ένα λήμμα στο Ελληνικό λεξικό στη λέξη επιστήμονας. Τέλος, όταν εγώ δώσω κάποιον ορισμό, τότε να με ρωτήσεις για πηγή. Εκτός και εάν εννοείς πως δεν ξέρεις τι γράφει το λεξικό στο αντίστοιχο λήμμα και με ρωτάς για να μάθεις. Εάν είναι έτσι (που δεν θα είναι η πρώτη σπυ φορά που απαντάς για κάτι χωρίς να το γνωρίζεις) δεν το κατάλαβα και θα πρέπει να το πεις πιο καθαρά για να το καταλάβω. Σόρρυ. 

Δημοσ.

Θα δώσω εγώ τον ορισμό γιατί το κουράσαμε

"an expert who studies or works in one of the sciences" = 'ενας  ειδικός  που  σπουδάζει ή εργάζεται σε μια εκ των επιστημών

Πηγή: https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/scientist

Τώρα  η μετάφραση είναι  δική  μου συμπαθάτε με που  δεν σας την δίνω επικυρωμένη

οπότε αν δουλεύεις ακόμα  και αν δεν είσαι  ερευνητής, θεωρείσαι επιστήμονας αρκεί να είναι  επιστήμη το  ίδιο το  αντικείμενο πχ φυσική,  χημεία κτλ

Βέβαια ακούστηκε κάπου και ότι η ιατρική δεν είναι επιστήμη. Μάλλον flame θα  γίνει το τοπικ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...