Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 23 ώρες πριν, costas1973 είπε Ο μόνιμος κάτοικος εξωτερικού στην Βρετανία δεν θα φέρει το σαπάκι του στην Ελλάδα και να το πηγαίνει πίσω κάθε 6 μήνες! Ο παππούς κυκλοφορεί με το όχημα που του «παράτησε» κάποιος συγγενής η παιδί, και ξέρει το παραμύθι για την πράσινη κάρτα. Γιατί δεν έδειχνε το ασφαλιστήριο; Η πράσινη κάρτα είναι διαφορετικό έγγραφο; Μήπως και αυτό το «ξέχασε» στο σπίτι. Κάτι τέτοια τυχαία είναι όπως με τα οχήματα με ιστορικές πινακίδες που κυκλοφορούν κάτι παππούδες για ψώνια στα σούπερ μάρκετ. Στο Ελλαδιστάν ζούμε και γνωρίζουμε τι γίνετε !!! Προφανώς δουλεύει στην Ελλάδα και έφερε ένα σαπάκι με ιταλικά νούμερα να κυκλοφορεί χωρίς να πληρώνει τα αντίστοιχα στην Ελλάδα, γνωστό το κόλπο, αλλά στο Ελλαδιστάν δεν ασχολείται κανείς !!!! Δεν είναι έτσι, ο Ιταλός θα πρέπει να αποδείξει με στοιχεία όπως εισιτήρια πλοίου, λογαριασμούς που πληρώνει στην Ιταλία κλπ κλπ κλπ ότι διαμένει το απαραίτητο χρονικό διάστημα εκεί. Έτσι έχουν τσιμπήσει και τους μαϊμού Βούλγαρους που δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι διαμένουν μόνιμα στην Βουλγαρία ! Λες ένα κάρο γενικότητες, από σαπακι, που ξέρεις εσύ οτι είναι σαπακια, μέχρι αποδείξεις πλοίου. Αν θέλει ερχεται και από ξηρά, αν μένει βόρεια Ιταλία. Στην τελική αν ο παππούς το εχει το αμάξι παράνομα Ελλάδα,μπορει ναι μπορεί και όχι,τοτε ανέφερα πιο πάνω τι θα συμβεί. Οσο για τον Ιταλό,μπορεί να έχει το αμάξι του εδώ μέχρι 6 μήνες.Απο εκεί και πέρα αν θέλει το κράτος ασχολείται. Τέλος κυκλοφορούν πλέον πολύ λιγότερα οχήματα με ξένες πινακίδες από μαϊμού κατοίκους εξωτερικού, σε σχέση με πόσα υπήρχαν πριν 5-10 χρόνια, τότε θυμάμαι γινόταν χαμός με τα βουλγαρικα, και άρχισαν τους έλεγχους. Θυμάμαι στα σύνορα Ευζώνων τι γινόταν από κατασχεμενα, και μου τα έλεγε και γνωστός μου τελωνειακός εκεί.
mclein² Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 1/5/2022 στις 9:32 ΠΜ, jmmys είπε Φυσικά και μπορεί,μέχρι 6 μήνες, εφοσων είναι στην εφορία δηλωμένος σαν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.,ασχετα αν ζει όλο το χρόνο Ελλάδα. Αν ειναι Ιταλός, μπορει μεχρι 6 μήνες το χρόνο να έχει το αμάξι εδώ, απλά εφοσων έχει την ιταλική ιθαγένεια, δεν ασχολούνται, επειδή δεν φαίνεται πλέον ποτέ ήρθε Ελλάδα. δεν ισχυουν ακριβως οπως τα λες. = γεγονος που ισχυει και δεν υπαρχει κανενα προβλημα γιατι εχει γινει ελεγχος επανειλημενα : 1. αμαξι αγορασμενο απο γερμανια μεταχειρισμενο 100Κ. 2. δηλωμενο στο ονομα κατοικου ανεργου στην ελλαδα & φιλοξενουμενου στη γερμανια. 3. ασφαλεια μεικτη που καλυπτει πανευρωπαϊκα + κτεο κλπ που απαιτουνται για γερμανια. οδηγειται το αυτοκινητο κανονικα & καθημερινα στην ελλαδα, καλυπτεται ολοκληρωτικα απο την ασφαλεια κ το μονο "προβλημα" ειναι το κτεο γερμανιας καθε 2 χρονια. καμια υποχρεωση για 6μηνες βολτες κ αλλα τετοια Επεξ/σία 4 Μαΐου 2022 από mclein²
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, mclein² είπε δεν ισχυουν ακριβως οπως τα λες. = γεγονος που ισχυει και δεν υπαρχει κανενα προβλημα γιατι εχει γινει ελεγχος επανειλημενα : 1. αμαξι αγορασμενο απο γερμανια μεταχειρισμενο 100Κ. 2. δηλωμενο στο ονομα κατοικου ανεργου στην ελλαδα & φιλοξενουμενου στη γερμανια. 3. ασφαλεια μεικτη που καλυπτει πανευρωπαϊκα + κτεο κλπ που απαιτουνται για γερμανια. οδηγειται το αυτοκινητο κανονικα & καθημερινα στην ελλαδα, καλυπτεται ολοκληρωτικα απο την ασφαλεια κ το μονο "προβλημα" ειναι το κτεο γερμανιας καθε 2 χρονια. καμια υποχρεωση για 6μηνες βολτες κ αλλα τετοια Μπερδεμένα τα λες. 1.Τα 100Κ τι είναι; 2.Οι ιδιοκτήτες του οχήματος, σύμφωνα με την άδεια, είναι Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ελλάδας, με ελληνικό ΑΦΜ και ένας άλλος που μένει Γερμανία; 3.Η ασφάλεια ισχύει σε όλη την Ε. Ε. και σε κάποιες ακόμα χώρες, τις γράφει η πράσινη κάρτα. Δεν παίζει ρόλο αν ο ιδιοκτήτης ειναι κάτοικος Ελλαδας, Γερμανίας ή Αφρικανικής χώρας. 4.Το κτεο το περνάς αν θέλεις, χωρις να πάει το αμάξι εκεί. Τέλος, εφοσων μιλάμε για Έλληνα ιδιοκτήτη, δηλωμένο εδώ, δοκίμασε να περάσεις τα σύνορα των Ευζώνων αν δεν είσαι δηλωμενος κάτοικος εξωτερικού στην ελληνική εφορία,ή φοιτητης στη Γερμανία ή αν δεν δουλεύεις εκεί. Στην ενδοχώρα η τροχαία δεν ασχολείται, κλιμάκιο τελωνείου τα κάνει αυτά. Εγώ γιατί νομίζεις μετά από 14 χρονια με γερμανικά νούμερα,έβαλα ελληνικά; Επεξ/σία 4 Μαΐου 2022 από jmmys
mclein² Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, jmmys είπε Μπερδεμένα τα λες. 1.Τα 100Κ τι είναι; 2.Οι ιδιοκτήτες του οχήματος, σύμφωνα με την άδεια, είναι Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ελλάδας, με ελληνικό ΑΦΜ και ένας άλλος που μένει Γερμανία; 3.Η ασφάλεια ισχύει σε όλη την Ε. Ε. και σε κάποιες ακόμα χώρες, τις γράφει η πράσινη κάρτα. Δεν παίζει ρόλο αν ο ιδιοκτήτης ειναι κάτοικος Ελλαδας, Γερμανίας ή Αφρικανικής χώρας. 4.Το κτεο το περνάς αν θέλεις, χωρις να πάει το αμάξι εκεί. Τέλος, εφοσων μιλάμε για Έλληνα ιδιοκτήτη, δηλωμένο εδώ, δοκίμασε να περάσεις τα σύνορα των Ευζώνων αν δεν είσαι δηλωμενος κάτοικος εξωτερικού στην ελληνική εφορία. Στην ενδοχώρα η τροχαία δεν ασχολείται, κλιμάκιο τελωνείου τα κάνει αυτά. Εγώ γιατί νομίζεις μετά από 14 χρονια με γερμανικά νούμερα,έβαλα ελληνικά; 100000€ ασφαλιζομενη αξια αυτοκινητου ο ιδιοκτητης ειναι ελληνας φορολογουμενος (ανεργος), κατοικος ελλαδας & φαινεται/δηλωνεται φιλοξενουμενος στη γερμανια. η ασφαλεια για το συγκεκριμενο αμαξι οριζει μονο ευρωπαικη ενωση και πουθενα αλλου, ειδικα για την κλοπη μας ειχαν ενημερωσει οι ασφαλιστες οτι θα ειναι μπερδεμα αν συμβει οτιδηποτε. φυσικα αν θελεις το περνας κ χωρις να παει απλα σου εξηγω οτι η μονη βολτα που κανει το συγκεκριμενο εκτος ελλαδος ειναι για το κτεο του. μια χαρα περναει ολα τα συνορα & δεν τρεχει τιποτα με τα παραπανω δεδομενα.
Nabuko Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, mclein² είπε 100000€ ασφαλιζομενη αξια αυτοκινητου ο ιδιοκτητης ειναι ελληνας φορολογουμενος (ανεργος), κατοικος ελλαδας & φαινεται/δηλωνεται φιλοξενουμενος στη γερμανια. Ενδιαφέρον 🤔 1
mclein² Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Nabuko είπε Ενδιαφέρον 🤔 εφοσον οι γερμανοι δεν ειχαν προβλημα με το πως προεκυψαν τα χρηματα αγορας & πληρωσε οτι ηταν να πληρωσει εκει δεν ξερω αν προκυπτει κατι αλλο ενδιαφερον στην ιστορια.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, mclein² είπε 100000€ ασφαλιζομενη αξια αυτοκινητου ο ιδιοκτητης ειναι ελληνας φορολογουμενος (ανεργος), κατοικος ελλαδας & φαινεται/δηλωνεται φιλοξενουμενος στη γερμανια. η ασφαλεια για το συγκεκριμενο αμαξι οριζει μονο ευρωπαικη ενωση και πουθενα αλλου, ειδικα για την κλοπη μας ειχαν ενημερωσει οι ασφαλιστες οτι θα ειναι μπερδεμα αν συμβει οτιδηποτε. φυσικα αν θελεις το περνας κ χωρις να παει απλα σου εξηγω οτι η μονη βολτα που κανει το συγκεκριμενο εκτος ελλαδος ειναι για το κτεο του. μια χαρα περναει ολα τα συνορα & δεν τρεχει τιποτα με τα παραπανω δεδομενα. Είσαι τυχερός. Έτσι έκανα και εγώ.Για πολλά χρόνια. Μέχρι που έναν γνωστό μου, ακριβώς όπως εσύ, Έλληνας πολίτης, αλλά και δηλωμενος στην Γερμανία σε γερμανική διεύθυνση, άσχετα που εκεί πάτησε μόνο μια φορά, όταν πήγε για βόλτα και δηλωθηκε στον εκεί Δήμο, και είχε το αμάξι για πολλά χρόνια εδώ, καπου 10-11, πήγε να περάσει τους Ευζωνους για να παει στο Flamingo, και μάντεψε τι έγινε. Προστιμο 5 χιλιάρικα, και το αμάξι έφυγε έξω, εγώ το ανέβασα και το πούλησα Γερμανία. Η άλλη επιλογή ήταν ο εκτελωνισμός, 10 χιλιάρικα περίπου, το προστιμο όμως έπρεπε να πληρωθεί, σύνολο 15 χιλιάρικα. Προτίμησε το πρώτο, πλήρωσε το πρόστιμο, το αμάξι έφυγε έξω και πουλήθηκε. Μετά κατέβηκα με το δικό μου και το εκτελωνισα. Μπορεί να οδηγάς 20 χρόνια και να μην γίνει τίποτα, μπορεί και να σε τσακωσουν αύριο, επειδη είσαι παράνομος. Συμβουλή, μόνο από Ιταλία για έξω, και ευχές να μην σε σταματήσει κλιμάκιο τελωνείου. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2022 από jmmys
mclein² Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, jmmys είπε Είσαι τυχερός. Έτσι έκανα και εγώ.Για πολλά χρόνια. Μέχρι που έναν γνωστό μου, ακριβώς όπως εσύ, Έλληνας πολίτης, αλλά και δηλωμενος στην Γερμανία σε γερμανική διεύθυνση, άσχετα που εκεί πάτησε μόνο μια φορά, όταν πήγε για βόλτα και δηλωθηκε στον εκεί Δήμο, και είχε το αμάξι για πολλά χρόνια εδώ, καπου 10-11, πήγε να περάσει τους Ευζωνους για να παει στο Flamingo, και μάντεψε τι έγινε. Προστιμο 5 χιλιάρικα, και το αμάξι έφυγε έξω, εγώ το ανέβασα και το πούλησα Γερμανία. Μετά κατέβηκα με το δικό μου και το εκτελωνισα. Μπορεί να οδηγάς 20 χρόνια και να μην γίνει τίποτα, μπορεί και να σε τσακωσουν αύριο, επειδη είσαι παράνομος. δεν ειναι δικο μου & δεν ειμαι εγω, το δικο μου αμαξι κανει 2000€. το προστιμο για ποιο λογο επεσε & ποια ειναι η παρανομια εφοσον το αμαξι ειναι δηλωμενο σε νομιμη κατοικια, ευρωπαικη χωρα, με νομιμα εγγραφα κ γενικως ακομη και στη ασφαλεια πληρωνεις παραπανω επειδη το εργαλειο κινειται εκτος ;;;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, mclein² είπε δεν ειναι δικο μου & δεν ειμαι εγω, το δικο μου αμαξι κανει 2000€. το προστιμο για ποιο λογο επεσε & ποια ειναι η παρανομια εφοσον το αμαξι ειναι δηλωμενο σε νομιμη κατοικια, ευρωπαικη χωρα, με νομιμα εγγραφα κ γενικως ακομη και στη ασφαλεια πληρωνεις παραπανω επειδη το εργαλειο κινειται εκτος ;;; Το προστιμο πάει ανάλογα τα κυβικα.Δεν παίζει ρόλο ούτε η αξία του οχήματος, ουτε η χρονολογια του. Η παρανομια είναι ότι δεν επιτρέπεται να οδηγει Ελληνας πολίτης, δηλωμένος στην ελληνική εφορία σαν κάτοικος Ελλάδας, αμάξι ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ με ξένες πινακίδες,στην Ελλάδα. Αν είναι στο όνομα μόνιμου κατοίκου ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ή κάποιας εταιρείας εξωτερικού είναι πιο απλά τα πράγματα. Το αμάξι μπορεί να είναι νόμιμο, με το κτεο του, την ασφάλεια του, τα πάντα. Τέλος επειδή είναι κάποιος δηλωμενος σε μια γερμανική διεύθυνση δεν σημαίνει κάτι. Ο καθένας μπορεί να το κάνει,αρκει να έχει έναν γνωστό εκεί. Την γνωρίζω πολύ καλά την φάση αυτή. Σκέψου ότι παλιά, ούτε σαν φοιτητής μπορούσες να έχεις έτσι αμάξι. Το 2003 φοιτητής ημουν όταν το πήρα, Γερμανία. Απλά τότε και μέχρι κάπου το 2013 σπάνια κάνανε ελέγχους. Μετά το γύρισαν πολλοί στα βουλγαρικα νούμερα , και άρχισαν οι έλεγχοι. Τελευταία χρόνια άλλαξε, επιτρέπεται ο φοιτητής εξωτερικού να φέρει το αμάξι του εδώ. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2022 από jmmys
kalmik Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Mια χώρα που ασχολείται το τελωνείο μόνο με αμάξια αντί για λαθραία τσιγάρα, ρούχα, μαϊμούδες δήθεν "επώνυμες μάρκες" κλπ. χάνει το δάσος και κυνηγάει το δένδρο. 2
k_w_t Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω εχω αλλη απορία: Ευρωπαικη Ενωση δεν ειμαστε ? Γιατι υπαρχει ακομα τελωνειο στα οχηματα ? Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από k_w_t 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή είμαστε Ελλάδα και το προστιμο που τρώμε από την Ε.Ε για το τέλος ταξινόμησης οχημάτων από χωρες Ε.Ε. είναι πολύ μικρότερο από τα έσοδα. Αν το προστιμο γίνει μεγαλύτερο θα σταματήσει και το τέλος ταξινόμησης. Εκτός αν αυξήσουν το τέλος ταξινόμησης ώστε τα έσοδα να είναι μεγαλύτερα. Θυμάμαι Γερμανία, φίλος αγόρασε αμάξι 5αετιας από Ολλανδία, το τέλος ταξινόμησης ήταν, και είναι 0 ευρώ. Ο λόγος;Επειδή το αμάξι αγοράστηκε από χώρα Ε.Ε. και ταξινομηθηκε πάλι σε χωρα Ε.Ε. Το αμάξι που ανέφερα παραπάνω ότι κατασχέθηκε, και ήθελαν οι αλήτες 10 χιλιάρικα τελωνείο, πουλήθηκε Γερμανία, έφυγε Ισπανία και πήρε ισπανικές πινακίδες με ένα υποτυπώδης τέλος ταξινόμησης, καπου 500-600 ευρώ. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από jmmys
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα