bandicoot10 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Καλησπέρα! Σήμερα δυστυχώς βίωσα το πρώτο μου(και τελευταίο μακάρι) τροχαίο καθώς ενώ ήμουν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι ήρθε και με χτύπησε ένας ηλικιωμένος κύριος που μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο με Mercedes με βρετανικές πινακίδες από πίσω. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες και είχε τέτοια πρόσοψη το αυτοκίνητό του που με βρήκε στην πινακίδα με αποτέλεσμα να γδαρθεί και να τσαλακωθεί, να κάνει κάποια σημάδια στον πίσω προφυλακτήρα που φεύγουν με αλοιφή/γυάλισμα και 2 μικρά χτυπηματάκια που μάλλον δεν επισκεύαζονται. Κάλεσα την τροχαία και την φροντίδα ατυχήματος της ασφάλειάς μου ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου με τις ξένες πινακίδες υποστήριζε πως είχε την πράσινη κάρτα και τα χαρτιά του αυτοκινήτου στο σπίτι του και το μόνο που είχε πάνω του ήταν ένα ελληνικό δίπλωμα οδήγησης(είναι έλληνας μόνιμος κάτοικος εξωτερικού). Ήρθε η ασφάλειά μου, έκανα δήλωση και την ίδια στιγμή ήρθε και η τροχαία η οποία κατέγραψε το συμβάν και μου έδωσε "δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών". Σε συνέχεια με ενημέρωσε η ασφάλειά μου πως θα λάβω μήνυμα με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσω για την επισκευή είτε σήμερα είτε σε 3 εργάσιμες (άρα μάλλον προς τέλη της εβδομάδας λόγω του τριήμερου). Έχω ασφάλεια Allianz που περιλαμβάνει και νομική προστασία και ασφάλιση από ανασφάλιστο όχημα. Ήθελα να ρωτήσω στο forum εάν κάποιος άλλος έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο και ποια θα είναι η διαδικασία επισκευής καθώς μάλλον θα περιμένω κάποιες μέρες μέχρι να με ενημερώσουν από την ασφάλεια μου για τα βήματα και εάν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω στην διαδικασία. Επίσης, θα γίνει και έλεγχος από το συνεργείο και για εσωτερική ζημιά(που με αγχώνει περισσότερο); Μου είπαν από την τροχαία πως μπορώ να το πάω σε συνεργείο της επιλογής μου οπότε είναι καλύτερη ιδέα να το πάω στην αντιπροσωπεία καθώς πρόκειται για καινούριο αυτοκίνητο(Seat ibiza 22') για έλεγχο/επισκευή; Ποια ασφάλεια θα αναλάβει την αποζημίωση αφού ο οδηγός του άλλου οχήματος υποστήριξε πως έχει πράσινη κάρτα αλλά δεν την είχε πάνω του και δεν έχουμε φωτογραφία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το σεντόνι.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, bandicoot10 είπε Καλησπέρα! Σήμερα δυστυχώς βίωσα το πρώτο μου(και τελευταίο μακάρι) τροχαίο καθώς ενώ ήμουν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι ήρθε και με χτύπησε ένας ηλικιωμένος κύριος που μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο με Mercedes με βρετανικές πινακίδες από πίσω. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες και είχε τέτοια πρόσοψη το αυτοκίνητό του που με βρήκε στην πινακίδα με αποτέλεσμα να γδαρθεί και να τσαλακωθεί, να κάνει κάποια σημάδια στον πίσω προφυλακτήρα που φεύγουν με αλοιφή/γυάλισμα και 2 μικρά χτυπηματάκια που μάλλον δεν επισκεύαζονται. Κάλεσα την τροχαία και την φροντίδα ατυχήματος της ασφάλειάς μου ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου με τις ξένες πινακίδες υποστήριζε πως είχε την πράσινη κάρτα και τα χαρτιά του αυτοκινήτου στο σπίτι του και το μόνο που είχε πάνω του ήταν ένα ελληνικό δίπλωμα οδήγησης(είναι έλληνας μόνιμος κάτοικος εξωτερικού). Ήρθε η ασφάλειά μου, έκανα δήλωση και την ίδια στιγμή ήρθε και η τροχαία η οποία κατέγραψε το συμβάν και μου έδωσε "δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών". Σε συνέχεια με ενημέρωσε η ασφάλειά μου πως θα λάβω μήνυμα με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσω για την επισκευή είτε σήμερα είτε σε 3 εργάσιμες (άρα μάλλον προς τέλη της εβδομάδας λόγω του τριήμερου). Έχω ασφάλεια Allianz που περιλαμβάνει και νομική προστασία και ασφάλιση από ανασφάλιστο όχημα. Ήθελα να ρωτήσω στο forum εάν κάποιος άλλος έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο και ποια θα είναι η διαδικασία επισκευής καθώς μάλλον θα περιμένω κάποιες μέρες μέχρι να με ενημερώσουν από την ασφάλεια μου για τα βήματα και εάν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω στην διαδικασία. Επίσης, θα γίνει και έλεγχος από το συνεργείο και για εσωτερική ζημιά(που με αγχώνει περισσότερο); Μου είπαν από την τροχαία πως μπορώ να το πάω σε συνεργείο της επιλογής μου οπότε είναι καλύτερη ιδέα να το πάω στην αντιπροσωπεία καθώς πρόκειται για καινούριο αυτοκίνητο(Seat ibiza 22') για έλεγχο/επισκευή; Ποια ασφάλεια θα αναλάβει την αποζημίωση αφού ο οδηγός του άλλου οχήματος υποστήριξε πως έχει πράσινη κάρτα αλλά δεν την είχε πάνω του και δεν έχουμε φωτογραφία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το σεντόνι. Δυστυχώς μούφα, ο τύπος οδηγεί «παράνομα» στην Ελλάδα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, είναι πολλοί τέτοιοι. Σίγουρα ανασφάλιστο, στην Βρετανία οι ασφαλείες είναι άνω το €1000 ετήσιος + MOT. Νομική προστασία για να τον κυνηγήσει η ασφάλεια άμεσα !
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 30 λεπτά πριν, costas1973 είπε Δυστυχώς μούφα, ο τύπος οδηγεί «παράνομα» στην Ελλάδα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, είναι πολλοί τέτοιοι. Σίγουρα ανασφάλιστο, στην Βρετανία οι ασφαλείες είναι άνω το €1000 ετήσιος + MOT. Νομική προστασία για να τον κυνηγήσει η ασφάλεια άμεσα ! Αν ειναι μονιμος κατοικος εξωτερικου δεν μπορει να φερει το αυτοκινητο του Ελλαδα και να οδηγει νομιμα ?
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 31 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ειναι μονιμος κατοικος εξωτερικου δεν μπορει να φερει το αυτοκινητο του Ελλαδα και να οδηγει νομιμα ? Ναι βέβαια όλλοι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού είναι ……
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, costas1973 είπε Ναι βέβαια όλλοι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού είναι …… Καταλαβαίνω αλλά υπάρχουν και τέτοιοι
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Bάλε την πινακίδα του στο https://www.gov.uk/get-vehicle-information-from-dvla να δεις αν είναι ασφαλισμένο κλπ. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, costas1973 είπε Δυστυχώς μούφα, ο τύπος οδηγεί «παράνομα» στην Ελλάδα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, είναι πολλοί τέτοιοι. Σίγουρα ανασφάλιστο, στην Βρετανία οι ασφαλείες είναι άνω το €1000 ετήσιος + MOT. Νομική προστασία για να τον κυνηγήσει η ασφάλεια άμεσα ! Τότε γιατί να έχει βρετανικά νούμερα, αφού του βγαίνει πιο ακριβά;;;; Αυτοι οι "μουφα" μόνιμοι κατοικοι εξωτερικού, έχουν στις 99% των περιπτώσεων βουλγαρικες πινακιδες, λόγω των τελών κυκλοφορίας. Παλια οι πιο πολλοί είχαν γερμανικές πινακίδες.Μετα τον χαμό που γινόταν με τα βουλγαρική, άρχισαν τους ελέγχους και τα γερμανικά σχεδόν χάθηκαν. Τωρα με βρετανικά νούμερα πολύ σπάνιο να είναι μαϊμού κάτοικος εξωτερικού. Ύποπτο βέβαια που δεν είχε την πράσινη κάρτα μαζί του. Τέλος πάντων, αν όντως είναι κάτοικος εξωτερικού και έχει πράσινη κάρτα, δεν υπαρχει πρόβλημα. Αν δεν ειναι, θα πληρώσεις ο TS τη ζημιά και ο παππούς ή θα χάσει το αμάξι του λόγω κατάσχεσης ή θα πληρώσει ένα τσουχτερό προστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ ευρώ, ανάλογα τα κυβικα και θα βγάλει το αμάξι εκτός Ελλάδος. Ανάλογα την αξία του οχήματος. Τελος παίζει επίσης η περίπτωση να είναι μαϊμού κάτοικος εξωτερικού, αλλά το αμάξι να είναι κανονικά ασφαλισμένο. Εκει θα πληρώσει η ασφάλεια του παππού,άσχετα αν αυτός δεν είναι κάτοικος εξωτερικού. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2022 από jmmys
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Διπλα μου μενει Ιταλος που εχει σχεση με Ελληνιδα πολλα χρονια και εχει αμαξι με Ιταλικες πινακιδες . Δεν ξερω που δηλωνει μονιμος κατοικος αλλα εδω ειναι αδειαληπτα πολλα πολλα χρονια Προφανως παρανομα ...Σωστα ? Επεξ/σία 1 Μαΐου 2022 από Γιάννης Platano
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ειναι μονιμος κατοικος εξωτερικου δεν μπορει να φερει το αυτοκινητο του Ελλαδα και να οδηγει νομιμα ? Φυσικά και μπορεί,μέχρι 6 μήνες, εφοσων είναι στην εφορία δηλωμένος σαν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.,ασχετα αν ζει όλο το χρόνο Ελλάδα. 8 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Διπλα μου μενει Ιταλος που εχει σχεση με Ελληνιδα πολλα χρονια και εχει αμαξι με Ιταλικες πινακιδες .Προφανως παρανομα ...Σωστα ? Αν ειναι Ιταλός, μπορει μεχρι 6 μήνες το χρόνο να έχει το αμάξι εδώ, απλά εφοσων έχει την ιταλική ιθαγένεια, δεν ασχολούνται, επειδή δεν φαίνεται πλέον ποτέ ήρθε Ελλάδα. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2022 από jmmys
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, bandicoot10 είπε Ποια ασφάλεια θα αναλάβει την αποζημίωση αφού ο οδηγός του άλλου οχήματος υποστήριξε πως έχει πράσινη κάρτα αλλά δεν την είχε πάνω του και δεν έχουμε φωτογραφία; Από περιέργεια : η τροχαία δεν του ζήτησε την πράσινη κάρτα; Δεν γνωρίζω αν είναι υποχρεωμένη να ζητήσει ασφάλεια, για αυτό και ρωτάω. Εφόσον του τη ζήτησε και δεν την προσκόμισε (δεν την είχε μαζί του), βεβαιώθηκε κάποια παράβαση; Έκαναν κάποιο έλεγχο στις πινακίδες; (λέω τώρα, μιας και είναι πια εκτός Ε. Ε.). Επεξ/σία 1 Μαΐου 2022 από MauroPaltoudias
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jmmys είπε Τότε γιατί να έχει βρετανικά νούμερα, αφού του βγαίνει πιο ακριβά;;;; Αυτοι οι "μουφα" μόνιμοι κατοικοι εξωτερικού, έχουν στις 99% των περιπτώσεων βουλγαρικες πινακιδες, λόγω των τελών κυκλοφορίας. Παλια οι πιο πολλοί είχαν γερμανικές πινακίδες.Μετα τον χαμό που γινόταν με τα βουλγαρική, άρχισαν τους ελέγχους και τα γερμανικά σχεδόν χάθηκαν. Τωρα με βρετανικά νούμερα πολύ σπάνιο να είναι μαϊμού κάτοικος εξωτερικού. Ύποπτο βέβαια που δεν είχε την πράσινη κάρτα μαζί του. Τέλος πάντων, αν όντως είναι κάτοικος εξωτερικού και έχει πράσινη κάρτα, δεν υπαρχει πρόβλημα. Αν δεν ειναι, θα πληρώσεις ο TS τη ζημιά και ο παππούς ή θα χάσει το αμάξι του λόγω κατάσχεσης ή θα πληρώσει ένα τσουχτερό προστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ ευρώ, ανάλογα τα κυβικα και θα βγάλει το αμάξι εκτός Ελλάδος. Ανάλογα την αξία του οχήματος. Τελος παίζει επίσης η περίπτωση να είναι μαϊμού κάτοικος εξωτερικού, αλλά το αμάξι να είναι κανονικά ασφαλισμένο. Εκει θα πληρώσει η ασφάλεια του παππού,άσχετα αν αυτός δεν είναι κάτοικος εξωτερικού. Ο μόνιμος κάτοικος εξωτερικού στην Βρετανία δεν θα φέρει το σαπάκι του στην Ελλάδα και να το πηγαίνει πίσω κάθε 6 μήνες! Ο παππούς κυκλοφορεί με το όχημα που του «παράτησε» κάποιος συγγενής η παιδί, και ξέρει το παραμύθι για την πράσινη κάρτα. Γιατί δεν έδειχνε το ασφαλιστήριο; Η πράσινη κάρτα είναι διαφορετικό έγγραφο; Μήπως και αυτό το «ξέχασε» στο σπίτι. Κάτι τέτοια τυχαία είναι όπως με τα οχήματα με ιστορικές πινακίδες που κυκλοφορούν κάτι παππούδες για ψώνια στα σούπερ μάρκετ. Στο Ελλαδιστάν ζούμε και γνωρίζουμε τι γίνετε !!! 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Διπλα μου μενει Ιταλος που εχει σχεση με Ελληνιδα πολλα χρονια και εχει αμαξι με Ιταλικες πινακιδες . Δεν ξερω που δηλωνει μονιμος κατοικος αλλα εδω ειναι αδειαληπτα πολλα πολλα χρονια Προφανως παρανομα ...Σωστα ? Προφανώς δουλεύει στην Ελλάδα και έφερε ένα σαπάκι με ιταλικά νούμερα να κυκλοφορεί χωρίς να πληρώνει τα αντίστοιχα στην Ελλάδα, γνωστό το κόλπο, αλλά στο Ελλαδιστάν δεν ασχολείται κανείς !!!! 1 ώρα πριν, jmmys είπε Φυσικά και μπορεί,μέχρι 6 μήνες, εφοσων είναι στην εφορία δηλωμένος σαν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.,ασχετα αν ζει όλο το χρόνο Ελλάδα. Αν ειναι Ιταλός, μπορει μεχρι 6 μήνες το χρόνο να έχει το αμάξι εδώ, απλά εφοσων έχει την ιταλική ιθαγένεια, δεν ασχολούνται, επειδή δεν φαίνεται πλέον ποτέ ήρθε Ελλάδα. Δεν είναι έτσι, ο Ιταλός θα πρέπει να αποδείξει με στοιχεία όπως εισιτήρια πλοίου, λογαριασμούς που πληρώνει στην Ιταλία κλπ κλπ κλπ ότι διαμένει το απαραίτητο χρονικό διάστημα εκεί. Έτσι έχουν τσιμπήσει και τους μαϊμού Βούλγαρους που δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι διαμένουν μόνιμα στην Βουλγαρία ! Επεξ/σία 1 Μαΐου 2022 από costas1973
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, costas1973 είπε Ο μόνιμος κάτοικος εξωτερικού στην Βρετανία δεν θα φέρει το σαπάκι του στην Ελλάδα και να το πηγαίνει πίσω κάθε 6 μήνες! Ο παππούς κυκλοφορεί με το όχημα που του «παράτησε» κάποιος συγγενής η παιδί, και ξέρει το παραμύθι για την πράσινη κάρτα. Γιατί δεν έδειχνε το ασφαλιστήριο; Η πράσινη κάρτα είναι διαφορετικό έγγραφο; Μήπως και αυτό το «ξέχασε» στο σπίτι. Κάτι τέτοια τυχαία είναι όπως με τα οχήματα με ιστορικές πινακίδες που κυκλοφορούν κάτι παππούδες για ψώνια στα σούπερ μάρκετ. Στο Ελλαδιστάν ζούμε και γνωρίζουμε τι γίνετε !!! Προφανώς δουλεύει στην Ελλάδα και έφερε ένα σαπάκι με ιταλικά νούμερα να κυκλοφορεί χωρίς να πληρώνει τα αντίστοιχα στην Ελλάδα, γνωστό το κόλπο, αλλά στο Ελλαδιστάν δεν ασχολείται κανείς !!!! Δεν είναι έτσι, ο Ιταλός θα πρέπει να αποδείξει με στοιχεία όπως εισιτήρια πλοίου, λογαριασμούς που πληρώνει στην Ιταλία κλπ κλπ κλπ ότι διαμένει το απαραίτητο χρονικό διάστημα εκεί. Έτσι έχουν τσιμπήσει και τους μαϊμού Βούλγαρους που δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι διαμένουν μόνιμα στην Βουλγαρία ! Δεν δουλευει ...Ειναι 70 ετων
Nabuko Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 6 ώρες πριν, costas1973 είπε Προφανώς δουλεύει στην Ελλάδα και έφερε ένα σαπάκι με ιταλικά νούμερα να κυκλοφορεί χωρίς να πληρώνει τα αντίστοιχα στην Ελλάδα, γνωστό το κόλπο, αλλά στο Ελλαδιστάν δεν ασχολείται κανείς !!!! Ότι να ναι Το "σαπάκι" από που συμπεραίνεται? (Εκτός απ' τη φαντασία σου) 6 ώρες πριν, costas1973 είπε Έτσι έχουν τσιμπήσει και τους μαϊμού Βούλγαρους που δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι διαμένουν μόνιμα στην Βουλγαρία ! Αφού ακριβώς πριν έγραψες "αλλά στο Ελλαδιστάν δεν ασχολείται κανείς !!!!" (με 4 θαυμαστικά) τότε πως τους τσίμπησαν, αφού στο Ελλαδιστάν δεν ασχολείται κανείς? Αυτοαναιρέθηκες μόνος σου. Δυνατός παίχτης φαίνεσαι 😅
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, Nabuko είπε Ότι να ναι Το "σαπάκι" από που συμπεραίνεται? (Εκτός απ' τη φαντασία σου) Αφού ακριβώς πριν έγραψες "αλλά στο Ελλαδιστάν δεν ασχολείται κανείς !!!!" (με 4 θαυμαστικά) τότε πως τους τσίμπησαν, αφού στο Ελλαδιστάν δεν ασχολείται κανείς? Αυτοαναιρέθηκες μόνος σου. Δυνατός παίχτης φαίνεσαι 😅 Τσιμπάνε που και που….. πριν χρόνια είχε αναφερθεί ότι τσιμπάγανε στα διόδιο μεικτό κλιμάκιο από εφορεία και αστυνομία αλλά εάν συγκρίνουμε τον αριθμό τον οχημάτων με ξένες πινακίδες και με τους ελέγχους… μάλλον είναι δειγματοληπτικοί
Nabuko Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, costas1973 είπε Τσιμπάνε που και που….. πριν χρόνια είχε αναφερθεί ότι τσιμπάγανε στα διόδιο μεικτό κλιμάκιο από εφορεία και αστυνομία αλλά εάν συγκρίνουμε τον αριθμό τον οχημάτων με ξένες πινακίδες και με τους ελέγχους… μάλλον είναι δειγματοληπτικοί Εδώ όμως προβαίνεις σε ένα λογικό άλμα καθώς ούτε όλα τα οχήματα με ξένες πινακίδες είναι παράνομα αλλά ούτε γνωρίζεις πόσα έχουν ελεγχθεί, εκτός κι αν έχεις την δυνατότητα να παρευρίσκεσαι μπροστά σε όλα τα κλιμάκια ελέγχου ανά την Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα