Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Θέλω να αγοράσω το πολυμπριζο της φωτογραφίας για να το χρησιμοποιήσω ως εξής: 

Παροχή ρεύματος μέσω της μιας θύρας usb για το zte mu5001 

Παροχή ρεύματος για εκτυπωτή 

Φόρτιση κινητών μέσω της δεύτερης θύρας usb.

Παροχή ρεύματος για ρούτερ xiaomi ή για οτιδήποτε άλλο προκύψει 

Πιστεύετε ότι είναι οκ; Δεν έχω ιδέα από ηλεκτρολογικά.

IMG_20220430_132520.jpg

IMG_20220430_132610.jpg

Επεξ/σία από panagiotis1988
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Για τα υπόλοιπα;

Ποια υπολοιπα το πολυπριζο; υπαρχουν και πολύ καλύτερα.

Γενικα αυτο που παρέθεσες δεν αξιζει

Δημοσ.

Για να πάρεις σωστή απάντηση , για την ποιότητα και σταθερότητα των 5V , θα πρέπει να δεις το κύκλωμα του μετασχηματιστή εσωτερικά και     να μετρήσεις  αν είναι σωστό το ρεύμα, δηλαδή σωστή τάση και αν μπορεί να δώσει την ένταση που γράφει. 
* στην περιγραφή λέει ότι βγάζει 3000mA και πάνω γράφει 2100mA!!!.Δεν μοιάζει υπεύθυνο αυτό !
Η μάρκα δεν το εγγυάται. Καλλίτερα ανεξάρτητο και «επώνυμο»μετασχηματιστή. 
Δεν παίζουμε με το ρεύμα!

• Like 2
  • Λύση
Δημοσ.

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός εδώ. 

Τα 500W που αντέχει το πολύπριζο, ΔΕΝ φτάνουν για εκτυπωτή, ειδικά για laser. Έχουν θερμαντικά στοιχεία που φτάνουν και τα kW!

Επίσης δεν νομίζω να αντέξει κινητό και ρούτερ κτλ. Έστω ότι το ρούτερ τραβάει 1A, το κινητό για φόρτιση θέλει τουλάχιστον άλλα 2, τα οποία δεν επαρκούν. Μετά είναι το θέμα ποιότητας της τάσης, που νομίζω δεν θα είναι και η καλύτερη. 

Πάρε ένα κανονικό πολύπριζο και το κινητό φόρτιζέ το αποκλειστικά μέσω του φορτιστή του!

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός εδώ. 

Τα 500W που αντέχει το πολύπριζο, ΔΕΝ φτάνουν για εκτυπωτή, ειδικά για laser. Έχουν θερμαντικά στοιχεία που φτάνουν και τα kW!

Επίσης δεν νομίζω να αντέξει κινητό και ρούτερ κτλ. Έστω ότι το ρούτερ τραβάει 1A, το κινητό για φόρτιση θέλει τουλάχιστον άλλα 2, τα οποία δεν επαρκούν. Μετά είναι το θέμα ποιότητας της τάσης, που νομίζω δεν θα είναι και η καλύτερη. 

Πάρε ένα κανονικό πολύπριζο και το κινητό φόρτιζέ το αποκλειστικά μέσω του φορτιστή του!

Ηλεκτρολόγε Μηχανικε εχεις μπερδέψει τα αμπέρ και τα watt των 230 με τα αμπερ και τα watt των χαμηλών τάσεων😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Ηλεκτρολόγε Μηχανικε εχεις μπερδέψει τα αμπέρ και τα watt των 230 με τα αμπερ και τα watt των χαμηλών τάσεων😂

2.1A στα 5V μαξ, το παιδί χρειάζεται 3-3.5.

500W στην πρίζα αναφέρει, τώρα αν είναι στην μία από τις 2 ή συνολικά, δεν αναγράφεται κάπου. Σε αυτά για λόγους ασφαλείας, πάντα πας με το χειρότερο σενάριο.

Αλλος ειναι μπερδεμενος μαλλον.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πάλι βλέπω να λέει για 16Α και μετά μέγιστη σύνδεση 500W και τρομάζω...με 16Α δεν θα έπρεπε να μπορεί να σηκώσει 3,5KW; Αν σηκώνει μόνο 500, τι 16Α λέει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σαν τα τροφοδοτικά υπολογιστή που σου λένε 470W (με sticker) αλλά στο όνομα του προϊόντος και κάτω από το sticker αναφέρει τα πραγματικά Watt. Αν είσαι λίγο ψυλλιασμένος μπορεί και να το καταλάβεις.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Orestis_G είπε

Εγώ πάλι βλέπω να λέει για 16Α και μετά μέγιστη σύνδεση 500W και τρομάζω...με 16Α δεν θα έπρεπε να μπορεί να σηκώσει 3,5KW; Αν σηκώνει μόνο 500, τι 16Α λέει;

Γι αυτό αναφέρω και πάνω, σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα παίρνεις το μικρότερο νούμερο, για να είσαι σίγουρος.  

Η καλύτερη λύση είναι να δώσεις 3-5€ παραπάνω και να πας σε κάτι πιο σίγουρο, για να μην χρειάζεται να παίζεις κορώνα γράμματα. 

• Like 1
Δημοσ.

φορτιστη δεν εχει το κινητο του φιλου και θελει πολυμπριζο?

Παρε εναν κανονικο φορτιστη αν δεν εχεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Γι αυτό αναφέρω και πάνω, σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα παίρνεις το μικρότερο νούμερο, για να είσαι σίγουρος.  

Η καλύτερη λύση είναι να δώσεις 3-5€ παραπάνω και να πας σε κάτι πιο σίγουρο, για να μην χρειάζεται να παίζεις κορώνα γράμματα. 

Εννοείται το μικρότερο νούμερο θα πάρεις, απλά αναφέρω το παράδοξο του πράγματος για να δείξω ότι τα 16Α είναι μούφα κι ότι αυτό το πράγμα έχει (πολύ) αμφίβολη ποιότητα!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, έχω μια ερώτηση σχετικά με τα πολυμπριζα.

Ένα επώνυμο πολυμπριζο ασφαλείας, στην περίπτωση που έχει φάει πτώσεις ρεύματος, χρειάζεται ποτέ να αντικατασταθεί? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...