Amenra Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γειά σας φίλοι. Δεν αγοράζω συχνά υπολογιστές, γιατί δεν είμαι gamer και οι απαιτήσεις μου γενικά δεν είναι υψηλές. Τα τελευταία 10 χρόνια τη βγάζω με ένα λαπτοπ Lenovo Ideapad Z-570 με τα εξής specs: CPU: 2.4GHz Intel Core i5 2430M CPU RAM: 6GB DDR3 RAM Δίσκοι: 250GB SSD (συν εξωτερικό 500GB) To πιο απαιτητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το Photoshop CC 2018, το οποίο δεν τρέχει σφαίρα προφανώς στο εν λόγω λαπτοπ, αλλά τέλος πάντων τη δουλειά μου την κάνω. Το επόμενο διάστημα έχω σκοπό να ασχοληθώ με 3D σχεδιασμό και CNC routing, οπότε χρειάζομαι κάτι που να μπορεί να ανταποκριθεί έστω σε κάνα SketchUp και ArtCam. Ένας γνωστός μου πουλάει το εξής PC στα 300€: Κουτί: Corsair Carbide 200R CPU: Intel Core i7 4790 3.60GHz RAM: G-Skill 16GB (4x4GB) DDR3 1600 MHz Τροφοδοτικό: Coolermaster G500 Bronze Motherboard: Asus H97-Plus Δίσκοι: SSD Samsung 840 Evo 120GB και HDD Seagate Sata-3 1TB Ψύκτρα: Thermalright True Spirit 90M DVDRW 24X Sata Αντιλαμβάνομαι φυσικά πως σε σχέση με το υπάρχον "σύστημά" μου το παραπάνω είναι σαφώς ανώτερο. Με τον ρυθμό που εξελίσσεται η τεχνολογία όμως, καταλαβαίνω πως κι ο δικός του επεξεργαστής θεωρείται ήδη οριακά αρχαίος. Τα προγράμματα που θέλω θα τα τρέχει χωρίς πρόβλημα? Πιστεύετε πως αξίζει να τον πάρω? Σηκώνει αναβάθμιση ο επεξεργαστής αν το θελήσω σε 2-3 χρόνια? Αξίζει για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά? Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από Amenra
triplex1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 20 λεπτά πριν, Amenra είπε Γειά σας φίλοι. Δεν αγοράζω συχνά υπολογιστές, γιατί δεν είμαι gamer και οι απαιτήσεις μου γενικά δεν είναι υψηλές. Τα τελευταία 10 χρόνια τη βγάζω με ένα λαπτοπ Lenovo Ideapad Z-570 με τα εξής specs: CPU: 2.4GHz Intel Core i5 2430M CPU RAM: 6GB (2GB + 4GB) DDR3 RAM Δίσκοι: 250GB SSD (συν εξωτερικό 500GB) To πιο απαιτητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το Photoshop CC 2018, το οποίο δεν τρέχει σφαίρα προφανώς στο εν λόγω λαπτοπ, αλλά τέλος πάντων τη δουλειά μου την κάνω. Το επόμενο διάστημα έχω σκοπό να ασχοληθώ με 3D σχεδιασμό και CNC routing, οπότε χρειάζομαι κάτι που να μπορεί να ανταποκριθεί έστω σε κάνα SketchUp και ArtCam. Ένας γνωστός μου πουλάει το εξής PC στα 300€: Κουτί: Corsair Carbide 200R CPU: Intel Core i7 4790 3.60GHz RAM: G-Skill 16GB (4x4GB) DDR3 1600 MHz Τροφοδοτικό: Coolermaster G500 Bronze Motherboard: Asus H97-Plus Δίσκοι: SSD Samsung 840 Evo 120GB και HDD Seagate Sata-3 1TB Ψύκτρα: Thermalright True Spirit 90M DVDRW 24X Sata Αντιλαμβάνομαι φυσικά πως σε σχέση με το υπάρχον "σύστημά" μου το παραπάνω είναι σαφώς ανώτερο. Με τον ρυθμό που εξελίσσεται η τεχνολογία όμως, καταλαβαίνω πως κι ο δικός του επεξεργαστής θεωρείται ήδη οριακά αρχαίος. Τα προγράμματα που θέλω θα τα τρέχει χωρίς πρόβλημα? Πιστεύετε πως αξίζει να τον πάρω? Σηκώνει αναβάθμιση ο επεξεργαστής αν το θελήσω σε 2-3 χρόνια? Αξίζει για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά? Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Μια χαρα ειναι το λαπτοπακι που εχεις εφ'οσον το συντηρεις και το προσεχεις. Πρωτη κινηση ειναι να βγαλεις την 2αρα ραμ που εχεις και να βαλεις 4αρα ωστε να πας στα 8 γιγα 2ο , εισαι Sandy Bridge 2ης γενιας .........ανοιξε ενα cpu-z στη motherboard και δωσε screenshot
Amenra Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Mια 6αρα μνήμη έχω τελικά, λάθος. Μπορώ να βάλω και δεύτερη? Ή μέχρι 8GB σηκώνει?
nickol-us Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 To 3d σχεδιασμός γενικά δε λέει κάτι. Εξαρτάται τι θες να κάνεις, πόσο "βαρυά" αντικείμενα και σε τι λογισμικό. To pc που σου δίνει ο γνωστός δεν φαίνεται τρελή προσφορά. Αν βρεις κάποιον να βοηθήσει στη συναρμολόγηση, σε αυτά τα χρήματα ίσως καταφέρεις να φτιάξεις ίδιων δυνατοτήτων μηχάνημα σε καινούργιο (χωρίς τους έξτρα δίσκους και ψύκτρα). Πχ ένας i3-10100, είναι λίγο πιο δυνατός απο τον i7, έχει καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά και φυσικά πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες αναβάθμισης. Ο i7 εκτός από παλιός ΔΕΝ έχει σοβαρέ προοπτικές αναβάθμισης. Eφόσον είσαι στενά σε budget δες να κάνεις μια οικονομική αναβάθμιση στο λάπτοπ σου. Αν κάνεις απλά σχέδια, θα την κουτσοπαλέψει 6
@11h Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) αναβάθμιση δεν παίρνει ο συγκεκριμένος, ούτε και τη χρειάζεται για αυτά που θες (άν είσαι ΟΚ με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών). Με €350 παίρνεις καινούργιο με εγγύηση και παρεμφερείς επιδόσεις, πες του να πέσει στα €250 (μην πω €200). Τελος άν την παλευεις με το laptop απλα βαλε μνημη oπως σου ειπε ο triplex1, γιατί να μπεις σε εξοδα. Δεν υπάρχει 6αρι dimm. 8GB παίρνει επίσημα, μέχρι 16GB στην πραγματικότητα. Εγώ προτείνω να μείνεις με αυτό που έχεις (+4GB) όσο μαθαινεις τα προγράμματα και μόνο όταν αρχισει να σε καθυστερεί να κοιτάξεις για αναβάθμιση. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από @11h 3
triplex1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, Amenra είπε Mια 6αρα μνήμη έχω τελικά, λάθος. Μπορώ να βάλω και δεύτερη? Ή μέχρι 8GB σηκώνει? το λαπτοπακι παει μεχρι 8γιγα μαξ , λιγο χλωμο να εχεις μια 6αρα μνημη και να βλεπω στην φωτο και dual , εχεις 1x2gb + 1x4gb =6gb Βγαζεις την 2αρα και βαζεις 4αρα Για το αλλο που κοιτας δεν το κανω συζητηση , σε ειπε και ο Νικολας καποια πραγματα , αλλα με 300 αν βαλεις και κανα ψιλο ακομη στηνεις καινουριο , με λιγο ζορι βεβαια αλλα αποφευγεις αυτο που αναφερεις Απο κει και περα το λαπτοπ σου μπορει να δεχθει καποια αναβαθμιση σε cpu απλα πρεπει να πεις τι ακριβως θα κανεις γιατι παιζεις κοντα στο 100αρικο με αναβαθμιση 2
dpolal Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Amenra είπε Mια 6αρα μνήμη έχω τελικά, λάθος. Μπορώ να βάλω και δεύτερη? Ή μέχρι 8GB σηκώνει? Δεν έχεις 6αρα μνήμη διότι δεν υπάρχει τέτοια. 4Gb + 2GB έχεις. Oι μνήμες ήταν συνήθως 512ΜΒ, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB για σχετικά παλιά συστήματα σαν το δικό σου ενώ για τα ποιό καινούργια υπάρχουν 16Gb, 32 & 64 πλέον. 1 ώρα πριν, Amenra είπε Γειά σας φίλοι. Δεν αγοράζω συχνά υπολογιστές, γιατί δεν είμαι gamer και οι απαιτήσεις μου γενικά δεν είναι υψηλές. Τα τελευταία 10 χρόνια τη βγάζω με ένα λαπτοπ Lenovo Ideapad Z-570 με τα εξής specs: CPU: 2.4GHz Intel Core i5 2430M CPU RAM: 6GB DDR3 RAM (όχι 4+2, λάθος) Δίσκοι: 250GB SSD (συν εξωτερικό 500GB) To πιο απαιτητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το Photoshop CC 2018, το οποίο δεν τρέχει σφαίρα προφανώς στο εν λόγω λαπτοπ, αλλά τέλος πάντων τη δουλειά μου την κάνω. Το επόμενο διάστημα έχω σκοπό να ασχοληθώ με 3D σχεδιασμό και CNC routing, οπότε χρειάζομαι κάτι που να μπορεί να ανταποκριθεί έστω σε κάνα SketchUp και ArtCam. Ένας γνωστός μου πουλάει το εξής PC στα 300€: Κουτί: Corsair Carbide 200R CPU: Intel Core i7 4790 3.60GHz RAM: G-Skill 16GB (4x4GB) DDR3 1600 MHz Τροφοδοτικό: Coolermaster G500 Bronze Motherboard: Asus H97-Plus Δίσκοι: SSD Samsung 840 Evo 120GB και HDD Seagate Sata-3 1TB Ψύκτρα: Thermalright True Spirit 90M DVDRW 24X Sata Αντιλαμβάνομαι φυσικά πως σε σχέση με το υπάρχον "σύστημά" μου το παραπάνω είναι σαφώς ανώτερο. Με τον ρυθμό που εξελίσσεται η τεχνολογία όμως, καταλαβαίνω πως κι ο δικός του επεξεργαστής θεωρείται ήδη οριακά αρχαίος. Τα προγράμματα που θέλω θα τα τρέχει χωρίς πρόβλημα? Πιστεύετε πως αξίζει να τον πάρω? Σηκώνει αναβάθμιση ο επεξεργαστής αν το θελήσω σε 2-3 χρόνια? Αξίζει για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά? Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη. 300 euro είναι έτσι και έτσι τιμή για το εν λόγο σύστημα που δίνει ο φίλος σου απλά διότι έχει βάλει ποιοτικά κομμάτια και όχι του κιλού. Σίγουρα όμως ΔΕΝ θα μπορέσει να σε καλύψει τουλάχιστον όσο αφορά το SKETCHUP. Από τι στιγμή που δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών αναγκαστικά θα κάνει ο επεξεργαστής όλο το rendering και το εν λόγο πρόγραμμα θέλει ΠΟΛΛΟΥΣ πυρήνες για να εκτελεί τις εργασίες του σε σχετικά νορμάλ χρόνο και να μην μάθεις να πλέκεις πουλόβερ όσο θα κάθεσαι να το περιμένεις να τελειώσει. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από dpolal 4
Amenra Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Οκ οκ, 4+2, για να το λέτε! 😃 Σας ευχαριστώ πολύ για τις ως τώρα απαντήσεις, τουλάχιστον με βγάλατε από το δίλημμα περί αγοράς του υπολογιστή του γνωστού μου. Δε με χαλάει καθόλου η ιδέα να αναβαθμίσω το λαπτοπ, αν πιστεύετε πως θα κάνει κάποια διαφορά (και να πάρω επιτέλους και μια νορμαλ οθόνη, 18 χρόνια με μια 17άρα είμαι =Ρ). 19 λεπτά πριν, dpolal είπε 300 euro είναι έτσι και έτσι τιμή για το εν λόγο σύστημα που δίνει ο φίλος σου απλά διότι έχει βάλει ποιοτικά κομμάτια και όχι του κιλού. Σίγουρα όμως ΔΕΝ θα μπορέσει να σε καλύψει τουλάχιστον όσο αφορά το SKETCHUP. Από τι στιγμή που δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών αναγκαστικά θα κάνει ο επεξεργαστής όλο το rendering και το εν λόγο πρόγραμμα θέλει ΠΟΛΛΟΥΣ πυρήνες για να εκτελεί τις εργασίες του σε σχετικά νορμάλ χρόνο και να μην μάθεις να πλέκεις πουλόβερ όσο θα κάθεσαι να το περιμένεις να τελειώσει. Πράγμα που φαντάζομαι ισχύει ακόμα περισσότερο για το λαπτοπ μου🙁 Πιστεύεις πως μπορώ με 300, καραμαξ 400€ να φτιάξω κάτι καινούριο που να μπορεί να ανταποκριθεί? Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από Amenra
dpolal Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, Amenra είπε Οκ οκ, 4+2, για να το λέτε! 😃 Σας ευχαριστώ πολύ για τις ως τώρα απαντήσεις, τουλάχιστον με βγάλατε από το δίλημμα περί αγοράς του υπολογιστή του γνωστού μου. Δε με χαλάει καθόλου η ιδέα να αναβαθμίσω το λαπτοπ, αν πιστεύετε πως θα κάνει κάποια διαφορά (και να πάρω επιτέλους και μια νορμαλ οθόνη, 18 χρόνια με μια 17άρα είμαι =Ρ). Για το λάπτοπ εκτός μόνο από το να αλλάξεις τα 2GB μνήμης με ένα 4ρι και να πας στα 8Gb RAM συνολικά δεν έχει νόημα κάτι άλλο να κάνεις. Μην χαλάς τα λεφτά σου εκεί. 1
triplex1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Με HM65 μητρικη και γω δεν θα ξοδευα , με 8γιγα μνημης μη περιμενεις κατι τρελο να δεις , αποψη μου αν διαθετεις τα 300 + το να μπορεσεις να πουλησεις το υπαρχον λαπτοπ για να στησεις ενα καινουριο pc τοτε ναι σε καθε αλλη περιπτωση μη βιαστεις αν ζοριζεσαι οικονομικα Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από triplex1
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Amenra είπε Mια 6αρα μνήμη έχω τελικά, Για κάντε κλικ δίπλα από το Memory στο SPD στα Slot #1 και 2.
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Στις 30/4/2022 στις 1:22 ΜΜ, @11h είπε αναβάθμιση δεν παίρνει ο συγκεκριμένος, ούτε και τη χρειάζεται για αυτά που θες (άν είσαι ΟΚ με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών). Με €350 παίρνεις καινούργιο με εγγύηση και παρεμφερείς επιδόσεις, πες του να πέσει στα €250 (μην πω €200). Τελος άν την παλευεις με το laptop απλα βαλε μνημη oπως σου ειπε ο triplex1, γιατί να μπεις σε εξοδα. Δεν υπάρχει 6αρι dimm. 8GB παίρνει επίσημα, μέχρι 16GB στην πραγματικότητα. Εγώ προτείνω να μείνεις με αυτό που έχεις (+4GB) όσο μαθαινεις τα προγράμματα και μόνο όταν αρχισει να σε καθυστερεί να κοιτάξεις για αναβάθμιση. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει. 300 κοστίζει όλο το σύστημα και όχι cpu-mobo-ram. Με πρόχειρο υπολογισμό περίπου 280 έχει όλο το σύστημα χωρίς τροφοδοτικό και δίσκους. Άρα η τιμή του για μεταχειρο είναι σωστή. Στις 30/4/2022 στις 1:39 ΜΜ, Amenra είπε Οκ οκ, 4+2, για να το λέτε! 😃 Σας ευχαριστώ πολύ για τις ως τώρα απαντήσεις, τουλάχιστον με βγάλατε από το δίλημμα περί αγοράς του υπολογιστή του γνωστού μου. Δε με χαλάει καθόλου η ιδέα να αναβαθμίσω το λαπτοπ, αν πιστεύετε πως θα κάνει κάποια διαφορά (και να πάρω επιτέλους και μια νορμαλ οθόνη, 18 χρόνια με μια 17άρα είμαι =Ρ). Πράγμα που φαντάζομαι ισχύει ακόμα περισσότερο για το λαπτοπ μου🙁 Πιστεύεις πως μπορώ με 300, καραμαξ 400€ να φτιάξω κάτι καινούριο που να μπορεί να ανταποκριθεί? Ο βασικοί λόγοι που απορρίπτεται το σύστημα είναι το τροφοδοτικό και οι δίσκοι, οπότε για να πάρεις καινούργια θα αυξήσουν το κόστος. Αν πας σε τελευταίας γενιάς σύστημα υπολόγισε περίπου 450 ευρώ (κουτί-τροφοδοτικό-μητρική-cpu-ram-ssd(250GB)) Αν πας σε προηγούμενες γενιάς σύστημα για να μειώσεις το κόστος τότε πρέπει να πάρεις έναν i3 με όχι και πολύ δυνατότερο από τον i7 4790. Όμως αργότερα μπορείς φυσικά να βάλεις έναν πολύ καλύτερο επεξεργαστή κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τοι παλιό σύστημα που σου προτάθηκε. Με το λάπτοπ δεν θα δεις καμία διαφορά με τα +2GB που θα βάλεις. 1
Amenra Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Αν υποθέσουμε πως αποφασίζω να φτιάξω ένα καινούριο PC στα μέτρα μου, που θα μπορούσα να απευθυνθώ ώστε να μου δώσουν σωστές συμβουλές και εναλλακτικές σχετικά με τα επιμέρους στοιχεία, χωρίς να μου πιάσουν τον κwλο? To λαπτοπ το είχα αγοράσει από MSystems. Πριν 10 χρόνια μου είχαν φανεί decent σαν εταιρεία.
triplex1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 15 ώρες πριν, Amenra είπε Αν υποθέσουμε πως αποφασίζω να φτιάξω ένα καινούριο PC στα μέτρα μου, που θα μπορούσα να απευθυνθώ ώστε να μου δώσουν σωστές συμβουλές και εναλλακτικές σχετικά με τα επιμέρους στοιχεία, χωρίς να μου πιάσουν τον κwλο? To λαπτοπ το είχα αγοράσει από MSystems. Πριν 10 χρόνια μου είχαν φανεί decent σαν εταιρεία. Σημερα ειναι Σαβββατο , στην αλλαγη της ημερας , μετα τις 12 το eshop βγαζει crazy sundays για την εβδομαδα που ερχεται , ριξε μια ματια μηπως βγαλει κατι για την περιπτωση σου Μεχρι τα 400 https://www.skroutz.gr/c/891/branded-desktop-pc.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&price_min=&price_max=400 και εδω https://www.skroutz.gr/c/24/desktops.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=400&price_min= Μια καλη περιπτωση που ξεχωριζει ειναι αυτη παντα σε σχεση με το μπατζετ και μιλαμε για ετοιμο γιατι μαλλο ετοιμο το θελεις https://www.skroutz.gr/s/35161951/E-GATE-Swift-AMD-Entertainment-Gen5-Desktop-PC-Ryzen-5-5600G-8GB-240GB-SSD-No-OS.html απλα πρεπει να βαλεις win ......ευκολακι και εδω στα 450 σε 12η γενια με 12100 https://www.skroutz.gr/s/35178027/Expert-Professional-32-Desktop-PC-i3-12100-8GB-250GB-SSD-No-OS.html
hln3 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Από eshop σύνθεση Αν ο γνωστός σου κόψει κανά 50αρικό οκευ να το σκεφτείς ίσως, το πρόβλημα με τα δικά του είναι που δεν θα έχουν καμία εγγύηση. Επίσης αν θες να κοψεις 70 ευρω περίπου μπορείς να βάλεις msi b450 και 5600G στα παραπάνω αντί για intel και h610.
Προτεινόμενες αναρτήσεις