Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω αγοράσει το pa4010p v5 εδώ και κάνα χρόνο και λειτουργεί τέλεια (για τις ανάγκες μου πάντα).

Θέλω να προσθέσω άλλα 2 που να έχουν από 2 θύρες ethernet και ιδανικά να έχουν πρίζα passthrough και να προσφέρουν και ασύρματο ίντερνετ.

Πρέπει να αγοράσω ξεχωριστά 2 μονές συσκευές με αυτά τα χαρακτηριστικά (που δεν βρίσκω κιόλας, μόνο τριπλές έχει) ή μου κάνει ένα ζευγάρι που η μία συσκευή βγάζει και wifi, πχ αυτή; Και αν μου κάνει το ζευγάρι, η πρώτη συσκευή που κανονικά συνδέεται στο ρούτερ, πως δουλεύει; Χάνει την μία θύρα ethernet ή δουλεύουν και οι δύο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνα με τα λεγομενα της TP-LINK ειναι συμβατα οποτε λογικα δε θα εχεις προβλημα ...

Αν συνδεσεις το module με τις δυο θυρες στο ρουτερ η μια θυρα ειναι αυτη που παιρνει το σημα και το μοιραζει στα υπολοιπα..η αλλη δουλευει κανονικα

Αν θες και τις δυο θυρες του module για συσκευες θα πρεπει να μην συνδεσεις το συγκεκριμενο module με το ρουτερ αλλα να αφησεις στο ρουτερ ενα απο αυτα που ηδη εχεις.

Εγω στο δικο μου χωρο έχω συνολικα 6 modules (3 ζευγαρια) απο το ΤL-PA4010P και δουλευουν αψογα. Τα 5 ειναι στο σπιτι (3ος οροφος) και το 1 στο υπογειο οπου με ενα παλιο ADSL ρουτερ ρυθμισμενο ως  access point  έχω και wifi.  Γραμμη 50vdsl και κατεβαζω σε ολα τα σημεια στο μεγιστο (η ηλεκτρικη εγκατασταση ειναι τριφασικη καλης ποιοτητας , το βασικο που χρειαζεται για να δουλευουν σωστα τα plc). Μηπως σε συμφερει να κανεις μια τετοια υλοποιηση ;

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 30/4/2022 στις 9:40 ΜΜ, nik0laus είπε

Συμφωνα με τα λεγομενα της TP-LINK ειναι συμβατα οποτε λογικα δε θα εχεις προβλημα ...

Εννοείς ότι όλα τα TP-Link είναι συμβατά μεταξύ τους ή ότι υπάρχει κάποια λίστα συμβατών συσκευών και αν ναι, υπάρχει λινκ;

Αν θες και τις δυο θυρες του module για συσκευες θα πρεπει να μην συνδεσεις το συγκεκριμενο module με το ρουτερ αλλα να αφησεις στο ρουτερ ενα απο αυτα που ηδη εχεις.

Αυτή ειναι η βασική πληροφορία που έψαχνα και σε ευχαριστώ πολύ.

Εγω στο δικο μου χωρο έχω συνολικα 6 modules (3 ζευγαρια) απο το ΤL-PA4010P και δουλευουν αψογα. Τα 5 ειναι στο σπιτι (3ος οροφος) και το 1 στο υπογειο οπου με ενα παλιο ADSL ρουτερ ρυθμισμενο ως  access point  έχω και wifi.  Γραμμη 50vdsl και κατεβαζω σε ολα τα σημεια στο μεγιστο (η ηλεκτρικη εγκατασταση ειναι τριφασικη καλης ποιοτητας , το βασικο που χρειαζεται για να δουλευουν σωστα τα plc). Μηπως σε συμφερει να κανεις μια τετοια υλοποιηση ;

αυτή είναι μια καλή ιδέα που την έχω κάνει σε έναν θείο μου και δεν μου είχε περάσει καθόλου από το μυαλό μου για μένα. Θα μου έρθει πιθανότατα και πιο οικονομικά, αφού θα δοκιμάσω κάποιο router από αυτά που έχω παροπλισμένα.

Τι λειτουργία πρέπει να έχει το router για να κάνει για αυτή την δουλειά;
Δηλαδή να παίρνει ενσύρματα δίκτυο και να το μοιράζει εκ νέου ενσύρματα και ασύρματα;
Απλά access point;

Επίσης, κάποτε στο φόρουμ είχα διαβάσει ότι τα ΤP-Link είναι συμβατά και με κάποιες άλλες εταιρίες, ισχύει και αν ναι, ποιες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, ekkli είπε

Εννοείς ότι όλα τα TP-Link είναι συμβατά μεταξύ τους ή ότι υπάρχει κάποια λίστα συμβατών συσκευών και αν ναι, υπάρχει λινκ;

Αναφερομαι στα μοντελα που γραφεις. Αν πας στη σελιδα της TP-Link θα δεις περισσοτερες πληροφοριες. Σε γενικες γραμμες ολα τα plc της εταιρειας συνεργαζονται μεταξυ τους.

16 ώρες πριν, ekkli είπε

Αυτή ειναι η βασική πληροφορία που έψαχνα και σε ευχαριστώ πολύ.

Παρακαλω,  δεν κανει τιποτα.  :)

16 ώρες πριν, ekkli είπε

Δηλαδή να παίρνει ενσύρματα δίκτυο και να το μοιράζει εκ νέου ενσύρματα και ασύρματα;
Απλά access point;

Δες εδω 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/509818-μετατροπή-modemrouter-σε-access-point/

16 ώρες πριν, ekkli είπε

Επίσης, κάποτε στο φόρουμ είχα διαβάσει ότι τα ΤP-Link είναι συμβατά και με κάποιες άλλες εταιρίες, ισχύει και αν ναι, ποιες;

Ολα τα plc λειτουργουν ακολουθοντας καποια πρωτοκολλα, για  συνεργαζονται μεταξυ τους δυο μοντελα διαφορετικων εταιρειων θα πρεπει να δουλευουν με τα ιδια πρωτοκολλα ...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...