Προς το περιεχόμενο

Παράσιτα και άλλα προβλήματα απο τα ηχεία

papadakn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις αγόρασα καινούργια ηχεία ύστερα απο πολλά χρόνια και επέλεξα τα gigaworks 550 της creative. Το πρόβλημα μου είναι πως στα mp3 και τα wma που παίζουν απο τον media player 9 ακούγονται παράσιτα ενώ έχω και την εντύπωση ότι τα τραγούδια παίζουν λίγο πιο αργά απο το κανονικό. Τα παράσιτα τα είχα και στα προηγούμενα ηχεία αλλά επειδή ήταν της πλάκας το είχα αποδώσει εκεί.Πάντως ο ήχος πάσχει γενικότερα ενώ παρουσιάζονται και στιγμιαία "κομπιάσματα" της μουσικής. Τι μπορεί να φταίει? Η κωδικοποίηση είναι στα 192kbs wma. Κάρτα ήχου έχω την live 5.1

Δημοσ.

Δοκίμασα και το winamp...τα ίδια. Από cd είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα αλλά και εκεί ο ήχος δεν είναι crystal clear...μήπως φταίει η κάρτα ήχου?

Δημοσ.

Ήταν απο τα πρώτα πράγματα που είχα κάνει. Κάτω του 10% το winamp και τίποτε άλλο δεν μπλόκαρε την cpu. Νόμιζω ότι βρήκα τι φταίει. Έχω ένα ξεκλείδωτο Barton και απο 166χ11 (2500+) που είναι κανονικά τον είχα 166χ12.5=2800+. Μόλις έβαλα τον πολλαπλασιαστή στα κανονικά του το πρόβλημα σταμάτησε. Ανεβάζοντας τον κατά 0.5 πάλι τα ίδια σε μικρότερο βαθμό... τι να πώ πολύ κουφό μου φαίνεται αλλά δουλεύει. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί όμως και δεν μπορώ να χωνέψω το γεγονός ότι η live μου κόβει το o/c. Και να σημειώσω ότι δεν είχα πειράξει καθόλου την τάση της cpu, σαν να είχα stock 2800αρι

Καμμία ιδέα???

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως το Nforce 2 έχει pci lock δηλαδή όσο και να ανεβεί το FSB το pci μένει στα 33Mhz. Όπως και να έχει το FSB στην προκειμένη περίπτωση είχε μείνει στα 166MHz. To shared IRQ ρυθμίζεται από το bios? Θα το κοιτάξω γιατί παίζει να φταίει και κάτι τέτοιο. Πάντως όσο το Pc δουλεύει στα 2500+ ο ήχος είναι τέλειος.

Τα system specs μου είναι

Amd barton 2500+

Abit NF7-S v2.0

2x256 OCZ dual channel

2x80 WD JB se ide

GF4 Ti 4200 @ 4600

SB live 5.1

Win XP PRO SP1

αυτά αν δεν ξεχνώ κάτι

Ps. Το PSU μου είναι μάπα, noname 300W αλλά ήδη περιμένω ένα Antec. Δεν νομίζω όμως ότι σχετίζεται...

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι είχες την Abit.

Ναι στο nFORCE 2 τα PCI / AGP είναι Locked.

Ότι και να κάνεις , μένουν στην κανονική συχνότητα.

Η τελευταία ( κάτω ) και η πρώτη ( κάτω από το AGP ) θύρα PCI είναι Shared.

Για κάρτες ήχου ( ύστερα από πειραματισμό με την NF7-S rev 2.0 ) κατέληξα στην 4η PCI ( προς τα κάτω ) [ την προτελευταία δηλαδή ]

Δημοσ.

Lol!!! :D Και εγώ εκεί την έχω την ρημάδα γιατί στις υπόλοιπες pci έιχα δεί πολλά περίεργα...καμιά άλλη ιδέα??

Δημοσ.

Τζαμπα εχεις την live 5.1 σαν καρτα ηχου....η ενσωματωμενη της abit ειναι πολυ καλυτερη,τρωει λιγοτερη cpu,παιζουν ολα τα ηχεια στα mp3 και εχει καλυτερο ηχο

Βγαλε την live και πες μας αν εχεις παλι προβληματα

Eιχα και γω την live σε nforce2 MCP-T και την εβγαλα :D

Δημοσ.

Κι εγώ είχα την live και μάλιστα την πρώτη έκδοση (4κάναλη) και όταν πήρα την abit, την ξεφορτώθηκα (κυρίως για τους άθλιους drivers που είχε) και ενεργοποίησα το soundstorm. Έχω κι εγώ τα megaworks 5.1 και ο ήχος δεν έχει το παραμικρό πρόλβημα (και με FSB 200MHz)

Δημοσ.

na rotiso kai ego kati epeukerias.eno exo 5.1 karta ixou onboard kai eno sta test paizoun ola ta ixeia otan akouo mp3 den pezoun ola.ennoite oti ta mp3 den einai dolby surround alla esto na akouo to idio apo ola ta ixeia opos diladi ginetai kai stin creative live 5.1 .stin creative kai mp3 na akous pezoun ola to idio.emena apo ta 5 pezoun ta 2 kai to woofer sta mp3.ta alla dio xekourazontai.any ideas?sta test opos ipa pezoun ola.

Δημοσ.

@poulinos: Υπάρχει ρύθμιση στο SoundStorm Control Panel ( αν έχεις nVIDIA nFORCE 2 )

Αν έχεις κάποια άλλη on-board ( Realtek , Avance Logic , etc ) , κοίταξε το Sound Manager ( αυτό έχουν συνήθως )

@everyone: Ναι , το SoundStorm έχει καλύτερο ήχο από την Live 5.1 , και χρησιμοποιεί λιγότερο την CPU.

Επίσης έχει και καλύτερους drivers από την "buggy" Live 5.1

Βγάλε την Live 5.1 και βάλε το SoundStorm.

Αν θες κάτι ανώτερο πας σε Audigy 2 ZS.

( αν και θα πρότεινα να μείνεις λίγο με το SoundStorm , γιατί σε λίγο καιρό θα βγάλει και άλλη σειρά καρτών ήχου η Creative )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...