Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω 1 από τις 2 παραπάνω συσκευές για τον έλεγχο των RGB και της ταχύτητας των ανεμιστήρων. Στο σύστημα έχω/θα βάλω 1. Corsair LL 120 RGB fans X4 (Corsair LL120 RGB Dual Light Loop with Lighting Node PRO Case Fan με Σύνδεση 4-Pin PWM 3τμχ | Skroutz.gr) 2. Corsair RGB Led Lighting Pro (Led Strip) (Corsair RGB LED Lighting Pro Expansion Kit | Skroutz.gr) 3. Υδρόψυξη AIO Corsair (μάλλον αυτήν) (Corsair iCUE H100i ELITE LCD Υδρόψυξη Επεξεργαστή Διπλού Ανεμιστήρα 120mm για Socket AM4/1700/1200/115x με RGB Φωτισμό | Skroutz.gr) Ποιό θα ήταν καλύτερο για το σύστημά μου? Διάβασα ότι: το Core XT κάνει eliminate το Lighting Node σε αντίθεση με το Commander Pro που το χρειάζεται. το Core XT δέχεται μόνο PWM fans σε αντίθεση με το Pro που δέχεται και DC Motor. (Λογικά δεν με επηρεάζει λόγω PWM fan των LL120?) Σε αυτό το κομμάτι με μπέρδεψε ένα post όπου ένας χρήστης δεν μπορούσε να ελέγξει με το CORE XT τα SP120 RGB PRO ανεμιστηράκια λόγω DC Motor (όπως απαντάει δεύτερος χρήστης). Ωστόσο εγώ είδα ότι και τα SP120 είναι PWM? Η συζήτηση είναι σε αυτό το post (Commander PRO or commander core XT ? - Furniture and Ambient Lighting Troubleshooting - Corsair Community). Μάλλον κάτι εχω μπερδέψει όσον αφορά το DC. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από Dimitris Nikolopoulos
triplex1 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Που θα τα βαλεις αυτα δεν μας λες φιλε . σε αδειο κουτι ? δεν θα εχει τιποτα αλλο μεσα? Ολοκληρωσε αυτο που πρεπει για να βοηθησουμε
SabotazNic Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, Dimitris Nikolopoulos είπε Ποιό θα ήταν καλύτερο για το σύστημά μου? Διάβασα ότι: το Core XT κάνει eliminate το Lighting Node σε αντίθεση με το Commander Pro που το χρειάζεται. Ναι, το commander pro θελει και το node, το οποιο προφανως περιλαμβανεται. Το pro ειναι πιο ολοκληρωμενο. Προσωπικα, λογω της h150i capellix (περιλαμβανει απλη εκδοση commander), με βολεψε το οτι εχει και usb2 θυρες για ρευμα. Πιο καθαρο look θα σου προσφερει το core xt γτ τα πας ολα τα καλωδια μεχρι ενα σημειο και μετα απλα τα χωριζεις δεξια-αριστερα. Ιδανικη τοποθετηση του xt ειναι με την πλευρα που εχει το temp port, προς την ακρη του case (πχ αν το βαλεις κατω, προς τα κατω το temp port, προς τα πανω το καλωδιο, ωστε να εχει δεξια-αριστερα τις θυρες προσβασιμες). btw η h100i elite επισης περιλαμβανει την απλη εκδοση. για την led strip μπορεις να παρεις ενα y splitter αν δεν σε πειραζει να ελεγχεται μαζι με 1 fan ή στην motherboard και περιορισμος απο το software της mb. Υποψιν για 2 commander θες μεγαλουτσικο case (πχ εγω εχω lian li dynamic o11 xl και ειναι ηδη καπως περιεργα πισω) 3 ώρες πριν, triplex1 είπε Που θα τα βαλεις αυτα δεν μας λες φιλε . σε αδειο κουτι ? δεν θα εχει τιποτα αλλο μεσα? Ολοκληρωσε αυτο που πρεπει για να βοηθησουμε Το υπολοιπο συστημα που κολλαει εδω?
triplex1 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ναι, το commander pro θελει και το node, το οποιο προφανως περιλαμβανεται. Το pro ειναι πιο ολοκληρωμενο. Προσωπικα, λογω της h150i capellix (περιλαμβανει απλη εκδοση commander), με βολεψε το οτι εχει και usb2 θυρες για ρευμα. Πιο καθαρο look θα σου προσφερει το core xt γτ τα πας ολα τα καλωδια μεχρι ενα σημειο και μετα απλα τα χωριζεις δεξια-αριστερα. Ιδανικη τοποθετηση του xt ειναι με την πλευρα που εχει το temp port, προς την ακρη του case (πχ αν το βαλεις κατω, προς τα κατω το temp port, προς τα πανω το καλωδιο, ωστε να εχει δεξια-αριστερα τις θυρες προσβασιμες). btw η h100i elite επισης περιλαμβανει την απλη εκδοση. για την led strip μπορεις να παρεις ενα y splitter αν δεν σε πειραζει να ελεγχεται μαζι με 1 fan ή στην motherboard και περιορισμος απο το software της mb. Υποψιν για 2 commander θες μεγαλουτσικο case (πχ εγω εχω lian li dynamic o11 xl και ειναι ηδη καπως περιεργα πισω) Το υπολοιπο συστημα που κολλαει εδω? Μονα τους τροφοδοτουνται ολα? απ'ευθειας απο τη δεη? κολλαει με logo
SabotazNic Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, triplex1 είπε Μονα τους τροφοδοτουνται ολα? απ'ευθειας απο τη δεη? κολλαει με logo Μια θυρα usb2/3 εχουν ολα τα mb , οπως επισης και sata power τα psu Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από SabotazNic
triplex1 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Μια θυρα usb2/3 εχουν ολα τα mb Υπαρχουν και software μητρικης και ποσα ρευματα τραβαει το καθε τι , εχει αναφερει υδροψυξη και expansion kit και ανεμιστηρες , κατι να μη δουλεψει σωστα θα τα κρεμασει για τα χριστουγεννα στον τοιχο , γι αυτο το ανεφερα Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από triplex1
SabotazNic Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, triplex1 είπε Υπαρχουν και software μητρικης και ποσα ρευματε τραβαει το καθε τι , εχει αναφερει υδροψυξη και expansion kit και ανεμιστηρες , κατι να μη δουλεψει σωστα θα τα κρεμασει για τα χριστουγεννα στον τοιχο , γι αυτο το ανεφερα Ξερεις οτι τα commander δουλευουν με το προγραμμα της corsair, και θελουν μονο συνδεση με usb 2 με την μητρικη, ε? Μαλλον οχι. Τα ρευματα τα αναλαμβανει το sata.
triplex1 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ξερεις οτι τα commander δουλευουν με το προγραμμα της corsair, και θελουν μονο συνδεση με usb 2 με την μητρικη, ε? Μαλλον οχι. Τα ρευματα τα αναλαμβανει το sata. Το εχω ακουσει αυτο που λες , δεν ασχοληθηκα με το συγκεκριμενο ομως , οποτε το αφηνω πανω σου που το ξερεις καλα , ουτως η αλλως δεν θα προτεινα κατι επειδη ο φιλος ειναι σ'αυτα που εβαλε
Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ναι, το commander pro θελει και το node, το οποιο προφανως περιλαμβανεται. Το pro ειναι πιο ολοκληρωμενο. Προσωπικα, λογω της h150i capellix (περιλαμβανει απλη εκδοση commander), με βολεψε το οτι εχει και usb2 θυρες για ρευμα. Πιο καθαρο look θα σου προσφερει το core xt γτ τα πας ολα τα καλωδια μεχρι ενα σημειο και μετα απλα τα χωριζεις δεξια-αριστερα. Ιδανικη τοποθετηση του xt ειναι με την πλευρα που εχει το temp port, προς την ακρη του case (πχ αν το βαλεις κατω, προς τα κατω το temp port, προς τα πανω το καλωδιο, ωστε να εχει δεξια-αριστερα τις θυρες προσβασιμες). btw η h100i elite επισης περιλαμβανει την απλη εκδοση. για την led strip μπορεις να παρεις ενα y splitter αν δεν σε πειραζει να ελεγχεται μαζι με 1 fan ή στην motherboard και περιορισμος απο το software της mb. Υποψιν για 2 commander θες μεγαλουτσικο case (πχ εγω εχω lian li dynamic o11 xl και ειναι ηδη καπως περιεργα πισω) Το υπολοιπο συστημα που κολλαει εδω? Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Όσον αφορά το RGB Strip πως θα το συνδέσω? Περιλαμβάνει ένα hub η σύνδεση του οποίου θα παει στο Commander Pro το οποίο έχει 2 θύρες LED έναντι του XT που έχει 1 (RGB). Δηλαδή για σύνδεση και υδροψυξης και led strip με συμφέρει το PRO? Υπόψιν ότι θέλω όλα να τα ελέγχω με ICUE. 9 ώρες πριν, triplex1 είπε Που θα τα βαλεις αυτα δεν μας λες φιλε . σε αδειο κουτι ? δεν θα εχει τιποτα αλλο μεσα? Ολοκληρωσε αυτο που πρεπει για να βοηθησουμε Lian Li 011 Dynamic και μητρική Β660 (δεν εχω αποφασίσει ποια ακριβώς) με 12700κ. Εν ολίγοις δεν έχω θέμα χώρου για αυτό δεν το ανέφερα. Ποιό πολύ θέλω να δω τι με συμφέρει από άποψη συνεδεσιμότητας με όλα τα προιόντα της Corsair που θέλω να βάλω
SabotazNic Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Dimitris Nikolopoulos είπε Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Όσον αφορά το RGB Strip πως θα το συνδέσω? Περιλαμβάνει ένα hub η σύνδεση του οποίου θα παει στο Commander Pro το οποίο έχει 2 θύρες LED έναντι του XT που έχει 1 (RGB). Δηλαδή για σύνδεση και υδροψυξης και led strip με συμφέρει το PRO? Υπόψιν ότι θέλω όλα να τα ελέγχω με ICUE. Οπως βλεπεις, αν παρεις την υδροψυξη, ειναι μονοδρομος να χρησιμοποιησεις το δικο του commander λογω του 24πινου της αντλιας (για να ελεγχεις οθονη) (σχημα 1) (σχημα 2) συνδεεις το pwm της αντλιας στο cpu pump header (ή σε οποιοδηποτε fan header, αρκει να μπεις στο bios και να το ορισεις να δουλευει max) (σχημα 3) συνδεεις διαδοχικα καθε φαν (πανω rgb κατω pwm) Τελος, συνδεεις το usb 2 και το sata power Για το rgb strip, αν παρεις 6 fans, θα παρεις y splitter για να το συνδεσεις μαζι με fan πανω στο commander, ή απευθειας στην μητρικη και ελεγχο με το software της μητρικης (αν ειναι asus, υποστηριζεται απο το icue μεσω plug in), ή παιρνεις το πιο φθηνο commander για 1 λεντοταινια Ξεχασα οτι η corsair δεν εχει τα κλασικα rgb/argb headers. Οποτε θα παρεις αυτο το πακελο με τα led strips για το lightning node που περιλαμβανει. https://www.skroutz.gr/s/19977961/Corsair-Lighting-Node-Pro.html Υποψιν θες συνολικα 2 usb 2 headers (1 για το commander της ψυκτρας, και 1 για τo lightning node των led strips) @Dimitris Nikolopoulos εκανα edit υποψιν Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από SabotazNic
Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Οπως βλεπεις, αν παρεις την υδροψυξη, ειναι μονοδρομος να χρησιμοποιησεις το δικο του commander λογω του 24πινου της αντλιας (για να ελεγχεις οθονη) (σχημα 1) (σχημα 2) συνδεεις το pwm της αντλιας στο cpu pump header (ή σε οποιοδηποτε fan header, αρκει να μπεις στο bios και να το ορισεις να δουλευει max) (σχημα 3) συνδεεις διαδοχικα καθε φαν (πανω rgb κατω pwm) Τελος, συνδεεις το usb 2 και το sata power Για το rgb strip, αν παρεις 6 fans, θα παρεις y splitter για να το συνδεσεις μαζι με fan πανω στο commander, ή απευθειας στην μητρικη και ελεγχο με το software της μητρικης (αν ειναι asus, υποστηριζεται απο το icue μεσω plug in), ή παιρνεις το πιο φθηνο commander για 1 λεντοταινια Ξεχασα οτι η corsair δεν εχει τα κλασικα rgb/argb headers. Οποτε θα παρεις αυτο το πακελο με τα led strips για το lightning node που περιλαμβανει. https://www.skroutz.gr/s/19977961/Corsair-Lighting-Node-Pro.html Υποψιν θες συνολικα 2 usb 2 headers (1 για το commander της ψυκτρας, και 1 για τo lightning node των led strips) @Dimitris Nikolopoulos εκανα edit υποψιν Οκ κατάλαβα πολύ καλύτερα. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν το commander core που έρχεται με την υδρόψυξη. Θα συνδέσω όλα τα ανεμιστηράκια σε αυτό (rgb και pwm) σύνολο 6 (4 case fans LL120 + 2 της υδρόψυξης) Θα αγοράσω τα led strips με το lightning node (και όχι το expansion kit που πόσταρα εγώ). Και τα 2 με την σειρά τους θα συνδεθούν με Sata (για ρεύμα) και σε 2 USB2 Headers για αναγνωρισημότητα από το icue. Απλά πρέπει να βεβαιωθω ότι η μητρικη που θα πάρω έχει 2 UBS2 headers. Δεν έχω άλλη λύση σε αυτο σωστα? Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από Dimitris Nikolopoulos
SabotazNic Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, Dimitris Nikolopoulos είπε Οκ κατάλαβα πολύ καλύτερα. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν το commander core που έρχεται με την υδρόψυξη. Θα συνδέσω όλα τα ανεμιστηράκια σε αυτό (rgb και pwm) σύνολο 6 (4 case fans LL120 + 2 της υδρόψυξης) Θα αγοράσω τα led strips με το lightning node (και όχι το expansion kit που πόσταρα εγώ). Και τα 2 με την σειρά τους θα συνδεθούν με Sata (για ρεύμα) και σε 2 USB2 Headers για αναγνωρισημότητα από το icue. Απλά πρέπει να βεβαιωθω ότι η μητρικη που θα πάρω έχει 2 UBS2 headers. Δεν έχω άλλη λύση σε αυτο σωστα? Ποια μητρικη εχεις? Γενικα ειτε 2 usb 2 θες, ειτε 1 usb3 με y splitter σε 2 usb 2. Δεν ξερω αν υπαρχει y splitter απο 1 usb 2 σε 2 usb 2
Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ποια μητρικη εχεις? Γενικα ειτε 2 usb 2 θες, ειτε 1 usb3 με y splitter σε 2 usb 2. Δεν ξερω αν υπαρχει y splitter απο 1 usb 2 σε 2 usb 2 Δεν έχω αγοράσει ακόμα μητρική. Γενικα θα στήσω νέο σύστημα με 12700κ και μαλλον β660 μητρική (δεν με ενδιαφέρει το oc). Μάλλον θα παω σε αυτήν (MSI MAG B660M Mortar WIFI DDR4 Motherboard Micro ATX με Intel 1700 Socket | Skroutz.gr) Κοιτάζοντας τα περιεχόμενα της υδρόψυξης είδα ότι περιλαμβάνεται y splitter.
SabotazNic Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Dimitris Nikolopoulos είπε Δεν έχω αγοράσει ακόμα μητρική. Γενικα θα στήσω νέο σύστημα με 12700κ και μαλλον β660 μητρική (δεν με ενδιαφέρει το oc). Μάλλον θα παω σε αυτήν (MSI MAG B660M Mortar WIFI DDR4 Motherboard Micro ATX με Intel 1700 Socket | Skroutz.gr) Κοιτάζοντας τα περιεχόμενα της υδρόψυξης είδα ότι περιλαμβάνεται y splitter. Όπως και να έχει, η μητρική έχει 2 usb 2 θύρες.
Dimitris Nikolopoulos Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Όπως και να έχει, η μητρική έχει 2 usb 2 θύρες. Να 'σαι καλά για την βοήθειά σου. Ήσουν κατατοπιστικότατος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα