BlueBlade Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Καλησπέρα στην ομάδα, χρόνια πολλά. Είμαι εδώ και καιρό σε αναζήτηση μηχανής, επειδή το έχω καθυστερήσει αρκετό καιρό και την χρειάζομαι πια μαζί με το γεγονός ότι λόγο κάποιων εξόδων που προέκυψαν, θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες μήπως μπορούσαν να με καθοδηγήσουν για αγορά πρώτης μηχανής στο εύρος τιμών που αναφέρω στον τίτλο εντός ορίων Α2 Ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν έχω, απλά θέλω να είναι μοτοσυκλέτα και προφανώς να μην είναι μοντέλο του 1998 πχ ώστε να μην καταλήξω να τρέχω στα συνεργεία συνεχώς. Να ξεκαθαρίσω μόνο: Α) Μόνη εναλλακτική θα σκεφτώ κάποιο σκουτερ, ιδιαίτερα ένα Maxi scooter σε περίπτωση που δε μπορώ να βρω μοτοσυκλέτα. Άρα παπιά κτλ. δεν με ενδιαφέρουν καθόλου Β) Προφανώς κράνος, μπουφάν, γάντια κτλ. δεν συμπεριλαμβάνονται εντός του μπάτζετ που αναφέρω Για ρίξτε καμία ιδέα guyz, βλέπω διάφορα στο car.gr αλλά δεν ξέρω συγκεκριμένα τι πρέπει να κοιτάξω, ποιες μάρκες έχουν καλή φήμη κτλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Black Demis Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 κατι τετοιο? https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/322457316-cfmoto-250nk 1
aromeo Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Βρες ένα καλό XT600E. Από τα πιο τίμια μηχανάκια που πέρασαν από τα χέρια μου και δεν ζήτησε τίποτα ενώ του έβγαζα τα μάτια. Ανταλλακτικά βρίσκεις πολύ εύκολα, και γνώσεις υπάρχουν για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει. Από γκάζι όχι κάτι ιδιαίτερο, κατανάλωση 5-6lt / 100km, συντήρηση νορμάλ. Για πρώτο μηχανάκι το θεωρώ ιδανικό, συγχωρεί χαζομάρες που θα κάνεις στην αρχή και έχει να σου δώσει πραγματάκια. 2
xrhstosiak Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Θα εψαχνα ενα sv 650 παλιο ... Και μαστορα να μου δωσει το οκ ... Με το sv κανεις τα παντα 1
georgiouu Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 για Α2 διπλωμα ψαχνει ο φιλος μην προτεινετε ασχετα 2 2
Black Demis Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, xrhstosiak είπε Θα εψαχνα ενα sv 650 παλιο ... Και μαστορα να μου δωσει το οκ ... Με το sv κανεις τα παντα 4 ώρες πριν, aromeo είπε Βρες ένα καλό XT600E. Από τα πιο τίμια μηχανάκια που πέρασαν από τα χέρια μου και δεν ζήτησε τίποτα ενώ του έβγαζα τα μάτια. Ανταλλακτικά βρίσκεις πολύ εύκολα, και γνώσεις υπάρχουν για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει. Από γκάζι όχι κάτι ιδιαίτερο, κατανάλωση 5-6lt / 100km, συντήρηση νορμάλ. Για πρώτο μηχανάκι το θεωρώ ιδανικό, συγχωρεί χαζομάρες που θα κάνεις στην αρχή και έχει να σου δώσει πραγματάκια. και πως ακριβος τα οδηγας με το a2 αυτα? 1
BlueBlade Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Νομίζω ότι όντως μπορώ να οδηγήσω με αυτό το δίπλωμα και μηχανές ανώτερου κυβισμού, αλλά με την ιπποδύναμη που ορίζει το δίπλωμα. Παρόλα αυτά τις φοβάμαι όσα λάθη και αν σηκώνουν + κατανάλωση που είναι χώμα σε χαμηλότερες κατηγορίες κυβισμού Προτιμώ μια 250 άντε το πολύ 400 να είμαι πιο ήσυχος, παρόλα αυτά δεν αποκλείω τίποτα. Θα ρίξω και μια ματιά σε αυτές που προτείνατε. Με μια αναζήτηση. Έχω βρει κάποια SYM Wolf 250 που μου αρέσουν πολύ εμφανισιακά και σχετικά φρέσκα με λιγα χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά φοβάμαι στο θέμα ανταλλακτικών και πόσο αξιόπιστα είναι. Οκ στα σκουτερ ειναι κομπλέ η SYM, αλλά για μηχανές δεν ξέρω τίποτα. Μετά έπεσε το μάτι μου σε κάποια cb 250 τα οποία από την μια έχουν την φήμη "δεν σπάει δεν χαλάει" αλλά από την άλλη είναι αρκετά παλιά πια (τύπου μοντέλα 2005) και για αυτό το σκέφτομαι πολύ...
mp123 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Νομίζω ότι όντως μπορώ να οδηγήσω με αυτό το δίπλωμα και μηχανές ανώτερου κυβισμού, αλλά με την ιπποδύναμη που ορίζει το δίπλωμα. Παρόλα αυτά τις φοβάμαι όσα λάθη και αν σηκώνουν + κατανάλωση που είναι χώμα σε χαμηλότερες κατηγορίες κυβισμού Προτιμώ μια 250 άντε το πολύ 400 να είμαι πιο ήσυχος, παρόλα αυτά δεν αποκλείω τίποτα. Θα ρίξω και μια ματιά σε αυτές που προτείνατε. Με μια αναζήτηση. Έχω βρει κάποια SYM Wolf 250 που μου αρέσουν πολύ εμφανισιακά και σχετικά φρέσκα με λιγα χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά φοβάμαι στο θέμα ανταλλακτικών και πόσο αξιόπιστα είναι. Οκ στα σκουτερ ειναι κομπλέ η SYM, αλλά για μηχανές δεν ξέρω τίποτα. Μετά έπεσε το μάτι μου σε κάποια cb 250 τα οποία από την μια έχουν την φήμη "δεν σπάει δεν χαλάει" αλλά από την άλλη είναι αρκετά παλιά πια (τύπου μοντέλα 2005) και για αυτό το σκέφτομαι πολύ... https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/318559441-suzuki-inazuma-250 Παρε κανα τετοιο αξιοπρεπεστατο και ασε τα συμ κλπ. 1
Black Demis Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Νομίζω ότι όντως μπορώ να οδηγήσω με αυτό το δίπλωμα και μηχανές ανώτερου κυβισμού, αλλά με την ιπποδύναμη που ορίζει το δίπλωμα. Παρόλα αυτά τις φοβάμαι όσα λάθη και αν σηκώνουν + κατανάλωση που είναι χώμα σε χαμηλότερες κατηγορίες κυβισμού Προτιμώ μια 250 άντε το πολύ 400 να είμαι πιο ήσυχος, παρόλα αυτά δεν αποκλείω τίποτα. Θα ρίξω και μια ματιά σε αυτές που προτείνατε. Με μια αναζήτηση. Έχω βρει κάποια SYM Wolf 250 που μου αρέσουν πολύ εμφανισιακά και σχετικά φρέσκα με λιγα χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά φοβάμαι στο θέμα ανταλλακτικών και πόσο αξιόπιστα είναι. Οκ στα σκουτερ ειναι κομπλέ η SYM, αλλά για μηχανές δεν ξέρω τίποτα. Μετά έπεσε το μάτι μου σε κάποια cb 250 τα οποία από την μια έχουν την φήμη "δεν σπάει δεν χαλάει" αλλά από την άλλη είναι αρκετά παλιά πια (τύπου μοντέλα 2005) και για αυτό το σκέφτομαι πολύ... ΤΟ wolf δεν είχε βγαλει κατι το ιδιαίτερο... απλα δεν κυκλοφόρησε και πολυ για αυτο πρότεινα την cf (αν θελεις μπες στην ομαδα στο fb κανε την ερωτηση σου σχετικα με την συγκεκρημενη ) 1
BlueBlade Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, mp123 είπε https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/318559441-suzuki-inazuma-250 Παρε κανα τετοιο αξιοπρεπεστατο και ασε τα συμ κλπ. Thank you, θα το δω σοβαρά. Δεν ήξερα καν την συγκεκριμένη μηχανή. Επίσης γελάω που είναι το ίδιο ακριβώς "κουφάρι" με το SYM που ανέφερα πιο πάνω. Επίσης, για εμάς που δεν ξέρουμε κανέναν σε συνεργεία κτλ. Τι κάνουμε σχετικά με τον έλεγχο; Να το πάω σε εξουσιοδοτημένο service της κάθε εταιρίας; Ή βρίσκω έναν στο ιντερνετ και το πάω εκεί και ότι κάτσει;
mp123 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 24 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Thank you, θα το δω σοβαρά. Δεν ήξερα καν την συγκεκριμένη μηχανή. Επίσης γελάω που είναι το ίδιο ακριβώς "κουφάρι" με το SYM που ανέφερα πιο πάνω. Επίσης, για εμάς που δεν ξέρουμε κανέναν σε συνεργεία κτλ. Τι κάνουμε σχετικά με τον έλεγχο; Να το πάω σε εξουσιοδοτημένο service της κάθε εταιρίας; Ή βρίσκω έναν στο ιντερνετ και το πάω εκεί και ότι κάτσει; Καμμια σχεση. Το συμ ειναι αντιγραφεας του ιναζουμα. Το συμ εινσι ψευτικο μπροστα στο σουζουκι.Αξιοπρεπεστατη πρωτη μηχανη. Πήγαινε σε ενα επίσημο εκει κοντα.
BlueBlade Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, mp123 είπε Καμμια σχεση. Το συμ ειναι αντιγραφεας του ιναζουμα. Το συμ εινσι ψευτικο μπροστα στο σουζουκι.Αξιοπρεπεστατη πρωτη μηχανη. Πήγαινε σε ενα επίσημο εκει κοντα. Ναι αυτό εννοούσα. Θα μου έκανε τρομερή εντύπωση αν η σουζούκι έφτανε στο σημείο να αντιγράφει την SYM Ευχαριστώ και πάλι,
aromeo Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, Black Demis είπε και πως ακριβος τα οδηγας με το a2 αυτα? Όπως τα περισσότερα μηχανάκια της εποχής τους. Τραβάς τσοκ πριν την μίζα, περιμένεις λίγο, κλείνεις τσοκ και φεύγεις. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου. Το 600 είναι κάτω από 35kW που είναι το όριο του A2.
Svarniaris Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Στις 30/4/2022 στις 10:56 ΜΜ, BlueBlade είπε Θα ήταν βοηθητικό να μας πεις και για τι χρήση το θες. Θες να κάνεις τις δουλειες σου μες την πόλη ας πούμε? Να πηγαινοέρχεσαι δουλειά? Ενδιαφέρεσαι και για ταξιδάκια? Θα βγαίνεις εθνική? Κλπ,κλπ. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα μηχανάκια που τα πιάνεις με Α2 (και εγώ σε αυτή τη κατηγορία είμαι για χρόνια αν και ξεκίνησα για αναβάθμιση) και για πολλές ανάγκες. Από παιχνιδιάρες μέχρι ταξιδάκια και από εργάτες της καθημερινότητας μέχρι on/off. Δεν διαφωνώ ότι μεγάλο ρόλο παίζει το αισθητικό κομμάτι, αλλά καλό θα ήταν να σκεφτείς (και να μας πεις αν θες) και για τι το θες (αν και αυτό μπορεί να αλλάξει) για να σε κατατοπίσουμε αφενός αλλά και εσύ να έχεις μια εικόνα το τι ψαχνεις και να μη βρεθείς με κάτι που δεν σου κάνει. Δυο τρια σχόλια γενικής φύσεως: - Μην πας σε κάτι κάτω από 200(και 250 μη σου πω) κυβικά αφού θες μοτοσυκλέτα. Στα μικρότερα κυβικά παίζουν μπάλα (και καλώς) σκούτερ και παπια. Οπότε θα σου πρότεινα >=250 για μοτοσυκλετα. - Στο budget σου μιλάμε προφανώς για μεταχειρισμένο. Παίζουν και καινούργια στα 2 κατι χιλιάρικα αλλά από θέμα αξιοπιστίας είναι αμφίβολα. - Μην φοβηθείς τα χρόνια αν είναι καλόσυντηρημένο. Υπάρχουν μηχανάκια που είτε λόγω κατασκευής είτε λόγω ιδιοκτήτη και χρήσης είναι σε άριστη κατάσταση και είναι των 90s, ενώ υπάρχουν μηχανάκια 5ετίας που τους έχουν πιει το αίμα και είναι έτοιμα να παραδώσουν πνεύμα. Στις 30/4/2022 στις 10:19 ΜΜ, BlueBlade είπε Επίσης, για εμάς που δεν ξέρουμε κανέναν σε συνεργεία κτλ. Τι κάνουμε σχετικά με τον έλεγχο; Να το πάω σε εξουσιοδοτημένο service της κάθε εταιρίας; Ή βρίσκω έναν στο ιντερνετ και το πάω εκεί και ότι κάτσει; Εγώ προσωπικά όσες φορές αγόρασα μηχανή μετα την πρώτη συνάντηση ρωτούσα τον πωλητή αν είχε πρόβλημα να το πάμε να το δει μηχανικός και πηγαίναμε σε αυτόν που γενικά εμπιστεύομαι και παω τα μηχανάκια μου.Βέβαια και ο μηχανικός δεν είναι μάντης. Κάποια πράγματα άμα είσαι πολύ γκαντέμης δεν φαίνονται. Αλλά τα βασικά θα τα καταλάβει μέσα σε 10 λεπτά και μια μικρή βόλτα. Τώρα εφόσον είναι η πρώτη σου μηχανή(και μάλλον δεν έχεις καποιον υπ οψιν σου) θα πρέπει να πάρεις γνώμη για μάστορα από γνωστό ή φίλο ή στη χειρότερη απο ιντερνετ. Μπορεί να σου βγει καλός μπορεί και όχι. Θα βρεις αυτον που εμπιστεύεσαι eventually. Η φάση στην αρχή είναι ότι κάτσει. Εγώ ευτυχώς είχα γνωστό που μου πρότεινε μηχανικό ο οποίος μου βγήκε πολύ σωστός. Αλλά θα μπορούσα να μαι και άτυχος. Σε κάθε περίπτωση όπως και αν βρεις μάστορα φρόντισε να πας πρώτα απο εκεί να τον ρωτήσεις κάτι τύπου: '' θέλω να πάρω ένα μηχανάκι. Εχεις κάποια στιγμή χρόνο να περάσουμε να το τσεκάρεις αμα είναι καλό?'' Η πλειοψηφία θα σου πει ναι και μάλιστα οι περισσότεροι δωρεάν. Ανταλλάσουν λίγο χρόνο(10-20 λεπτα μαξ) να τσεκάρουν ένα μηχανάκι και κερδίζουν πιθανώς έναν πελάτη. Ειδικά ως καινούργιος μάλλον εκεί θα το πας μετά για τα service του κλπ. Αλλά προς θεού (προσωπική γνώμη) μακριά από συνεργεία αντιπροσωπειων και εξουσιοδοτημένα...Μόνο κακές εμπειρίες έχω ακούσει (αν και προφανώς δεν είναι καθολικό). Τσιμπημένες τιμές, δουλευουν πολυ με εγγυήσεις και τυποποιημένα. Γενικά τα τυπικά και χωρίς μεράκι. Φίλος μου την πάτησε ψιλοασχημα. Πήγε για έλεγχο το μηχανάκι σε εξουσιοδοτημένο. Του είπε όλα καλά. Το αγόρασε. Το πήγε εκεί κατευθείαν για service. Έκανε 200-300 χλμ και ανακάλυψε ότι έχασε τα μισά υγρά του ψυγείου. Γεμίζει, κάνει άλλα τόσα πάλι τα ίδια. Πηγαίνει στο εξουσιοδοτημενο το λέει και η απάντηση ήταν ''ε έτσι κάνουν αυτά, συμπλήρωνε υγρά δεν έχει τίποτα''. Αν έχεις το θεό σου. Δεν ντράπηκε να πεί ότι σε ένα υποθετικό ταξίδι Αθήνα-Θεσ/νικη πχ, μηχανάκι 4ετίας τότε,το να σταματήσεις ξερω γω έξω από τον Βόλο και να βάλεις υγρα ψυγείου, είναι ''ετσι είναι αυτά δεν έχει πρόβλημα''. Σε άλλο φίλο (άλλη αντιπροσωπεία) του πουλήσαν μηχανάκι, του κάναν το πρώτο service και του το δώσαν χωρίς να έχουν συνδέσει το πίσω φρένο. Σε γνωστή μου σε σερβις εντός εγγύησης σε εξουσιοδοτημένο έσπασε η μίζα και είπαν ΄΄ε συμβαίνουν αυτά, συχνο πρόβλημα για το μηχανάκι.Η εταιρεία φταίει''. Οπότε αν με ρωτας service σε εξουσιοδοτημένο μόνο για καινούργια μηχανάκια και όσο διαρκεί η εγγύση. Εκτός αν είναι κανάς καλός μάστορας και τυχαίνει να είναι σε εξουσιοδοτημένο. Αλλά στατιστικά ο καλός μάστορας θα έχει ανοίξει δική του επιχείρηση μετά από κάποιο καιρό στο εξουσιοδοτημένο.
b1LLy23 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Αν σου αρέσουν τα supersport και διαλέξεις τη συγκεκριμένη κατηγορία ένα είναι το μηχανάκι!!! Έχουν περάσει πόσα χρόνια και ακόμη το έχω σαν καινούργιο και το ευχαριστιέμαι πάντα όποτε το καβαλάω!!! Η συγκεκριμένη μηχανή είναι σχολείο!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα