Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, 

Κάνω την πρακτική μου ως μηχανικός αυτοματισμών και η θέση που έχω αυτή την στιγμή με φέρνει καθημερινά απέναντι σε θέματα διαδικαστικά νομικής φύσεως. Έχω την εξής απορία. Ως μηχανικός πως μπορώ να ενημερώνομαι για την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά το θέμα πάνω στο οποίο εργάζομαι. 

Να το κάνω πιο απλό με ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι θέλω να αναλάβω ως μηχανικός να τοποθετήσω φωτοβολταϊκά σε κοινόχρηστο χώρο ταράτσας. Που μπορώ να δω τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω; Τι επιτρέπει ο νόμος; Τι απαιτεί ο νόμος από μένα και από τους ιδιοκτήτες;

Νιώθω λίγο χαμένος μέσα σε αυτό τον χώρο έχοντας βγει από την σχολή. Κάποιος μηχανικός που μπορεί να βοηθήσει; 

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε λάθος μέρος είσαι.
Εδώ μέσα γράφει ο κάθε άσχετος ότι κατεβάσει το κεφάλι του.
Πρέπει να ψάξεις και να ρωτάς εκεί που συζητούν επαγγελματίες του κλάδου. Κοίτα εδώ π.χ. :

https://www.michanikos.gr/forums/

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.

Εγώ σαν  μηχανικός άλλης ειδικότητας, αυτό που έχω να σου πω είναι ότι "αυτή είναι η δουλειά" για τους περισσότερους μηχανικούς. Συνεχώς έχεις μπροστά σου νομικές διαδικασίες και στην ουσία είσαι ένας δικηγόρος των φτωχών, επί συγκεκριμένων αντικειμένων. 

Δηλαδή στο παράδειγμά σου για τα φωτοβολταϊκά σε ταράτσα, όλη η δουλειά η νομική διαδικασία είναι, η μελέτη σα μελέτη δεν είναι κάτι.

Δημοσ.
Στις 29/4/2022 στις 11:26 ΠΜ, tasos30 είπε

Εγώ σαν  μηχανικός άλλης ειδικότητας, αυτό που έχω να σου πω είναι ότι "αυτή είναι η δουλειά" για τους περισσότερους μηχανικούς. Συνεχώς έχεις μπροστά σου νομικές διαδικασίες και στην ουσία είσαι ένας δικηγόρος των φτωχών, επί συγκεκριμένων αντικειμένων. 

Πως αποκτάς εμπειρία πάνω σε κάτι τέτοιο χωρίς καθοδήγηση και έστω ότι σε κόβει και μπορείς να μελετήσεις, πως είσαι σίγουρος για  το αποτέλεσμα; Πραγματικά νιώθω στα χαμένα αλλά θέλω να πιστεύω ότι πολλοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν έτσι στην αρχή και βρήκαν την άκρη...

Δημοσ.

Μονος σου ρεαλιστικα δεν αποκτας.

Πρεπει να κατσεις διπλα σε καποιον η να δουλεψεις σε εταιρεια που κανει αυτα.

Αλλιως θα λιωσεις στο διαβασμα ,τους πειραματισμους και τις καθυστερησεις. Και στο πελατη δεν αρεσουν αυτα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TheGreco είπε

Πως αποκτάς εμπειρία πάνω σε κάτι τέτοιο χωρίς καθοδήγηση και έστω ότι σε κόβει και μπορείς να μελετήσεις, πως είσαι σίγουρος για  το αποτέλεσμα; Πραγματικά νιώθω στα χαμένα αλλά θέλω να πιστεύω ότι πολλοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν έτσι στην αρχή και βρήκαν την άκρη...

Ψαξε να δουλεψεις σε εταιρίες ή σε αλλο μηχανικό σαν βοηθος γραφείου για 2-3 χρόνια ωστε να μάθεις τη δουλειά από μέσα. 

Δημοσ.

Για αρχή συμβιβάσου έστω και με λίγα χρήματα και δουλειές του ποδαριού-χώσιμο σε χαζομάρες στο γραφείο-τεχνική εταιρεία που θα βρείς. σημασία έχει να αποκτήσεις εμπειρία-γνώση στο αντικείμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...