Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καντράν στο vw polo '98,παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα,εχει αλλαχθεί η ασφάλεια που αφορά το καντράν αλλα δεν αλλάξε τίποτα,νεκρό το στροφόμετρο και κολλημένη η βελόνα στο ταχύμετρο.Να αναφέρω οτι δεν είχε παρουσιάσει άλλη φορά το ίδιο θέμα και πως αυτό εμφανίστηκε μετά απο 2-3 ημέρες όπου είχα παραλάβει το αυτοκίνητο από συνεργείο για άλλο ζήτημα,άπλως παρατήρησα ότι μου το είχαν δώσει χωρίς να κρατάει στη μνήμη του την ώρα και τα χιλιόμετρα στο trip computer,τους το ξαναπήγα και το έφτιαξαν αυτο.Δεν μπόρω να γνωρίζω αν έγινε κάποια στράβη από μέρους τους που προσπάθησαν να καλύψουν η άπλως ήταν κάτι τυχαίο,δεν ξαναπάτησα εννοείται.

Τι μπόρει να φταίει,δεν έχω καταφέρει να βρώ πληροφορίες,σε ηλεκτρολόγο που απευθύνθηκα,μου είπε κατευθείαν για αλλαγή καντράν.Με αλλαγή καντράν,τι γίνεται με τα χιλιόμετρα,θα τα κρατήσει στη μνήμη του με το άλλο,θα πρέπει να ρυθμιστούν εκ νέου? Αν έχετε γνώμη,οι μηχανικοί/ηλεκτρολόγοι του φορούμ,δώστε μου τα φώτα σας.

,ezgif-com-gif-maker.gif

Επεξ/σία από Slither
Δημοσ.

Αλλάζεις το καντραν. Οσον αφορα την αναγραφη των χλμ  σε αλλα μοντελα γινεται σε αλλα δε γινεται. Μικρο το κακό για αυτοκινητο 25 ετων.

Για να μην υπαρξει προβλημα με το ΚΤΕΟ σε μελλοντικο ελεγχο παρε μια βεβαιωση απο τον μαστορα που αναγραφει τα χλμ κατα την αλλαγη και ολα καλα... Για απαξιωση της τιμης του αυτοκινητου σε περιπτωση ενδεχομενης πωλησης δεν νομιζω να τιθεται θεμα για αυτοκινητο αυτης της ηλικιας....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για την απαντηση.Αρα παω για αναζητηση νεου καντραν σε μεταχειρισμενα,θα δωσω εντολη στο μαστορα για ψαξιμο,ειχα μια ελπιδα μηπως ειναι καποιος sensor,η cluster η οι φισες να μην πατανε καλα.Προφανως μικρο το κακο,δεν προκειται να επωληθη το αμαξι μελλοντικα οποτε δεν με ενδιαφερει καποια απαξιωση μεταπωλητικης αξιας,οταν ειναι θα παει κατευθειαν για αποσυρση/ανταλλακτικα σαν αντικα 30 ετων.😂

Επεξ/σία από Slither
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Slither είπε

Ευχαριστω για την απαντηση.Αρα παω για αναζητηση νεου καντραν σε μεταχειρισμενα,θα δωσω εντολη στο μαστορα για ψαξιμο,ειχα μια ελπιδα μηπως ειναι καποιος sensor,η cluster η οι φισες να μην πατανε καλα.Προφανως μικρο το κακο,δεν προκειται να επωληθη το αμαξι μελλοντικα οποτε δεν με ενδιαφερει καποια απαξιωση μεταπωλητικης αξιας,οταν ειναι θα παει κατευθειαν για αποσυρση/ανταλλακτικα σαν αντικα 30 ετων.😂

Εάν είσαι εντός Αθήνων πήγαινε βρες στη Λεωφόρο Αθηνών στο Αιγάλεω . Είναι 2 που δουλεύουν με vw . Για τα χιλιόμετρα ότι σου είπε εάν δεν αλλάζει .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, meletis_m είπε

Εάν είσαι εντός Αθήνων πήγαινε βρες στη Λεωφόρο Αθηνών στο Αιγάλεω . Είναι 2 που δουλεύουν με vw . Για τα χιλιόμετρα ότι σου είπε εάν δεν αλλάζει .

Ειμαι απο θεσσαλονικη μερια,οποτε εκει γυρω θα ψαχτω.

Επεξ/σία από Slither
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον,εως τωρα,σε οσους ηλεκτρολογους και μηχανικους πηγα,5-6 στο συνολο,ειτε δεν βρισκουν ανταλλακτικο καντραν,ειτε δεν αναλαμβανουν,ειτε μασανε τα λογια τους.Σε 2 μηνες το αυτοκινητο ειναι να περασει ΚΤΕΟ,δεν ξερω αν δεν εχω βρει ως τοτε ανταλλακτικο,αν θα το περασουν η θα φαει ακυρο.🙄 Eιναι απλα μια γκαντεμια που ηταν να μου τυχει τωρα.😒 

Επεξ/σία από Slither
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαινε για επισκευή καντράν υπάρχουν πολλά αξιόλογα μαγαζιά(τώρα είδα ότι είσαι Θεσσαλονίκη) μιλούσα για Αθήνα δεν ξέρω για εκει

Επεξ/σία από Fordakias7
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fordakias7 είπε

Πήγαινε για επισκευή καντράν υπάρχουν πολλά αξιόλογα μαγαζιά

Παιδια,μου ριχνουν ακυρο,η μου λενε οτι δεν επισκευαζεται η  οτι δεν βρισκουν ανταλλακτικο στην αγορα λογω παλαιοτητας.Εχω παει σε τουλαχιστον 5 ηλεκτρολογους εδω στην θεσσαλονικη.

Δημοσ.

Πάντως μην περιμένεις από τους μαστόρους να σου φέρουν το ανταλλακτικό αγόρασε ένα καινούργιο κοντέρ μόνος σου και κάνε την διαδικασία που σου είπε ένα παιδί πιο πάνω 

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο car.gr βρίσκεις καντράν για το αμάξι σου

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Slither είπε

Παιδια,μου ριχνουν ακυρο,η μου λενε οτι δεν επισκευαζεται η  οτι δεν βρισκουν ανταλλακτικο στην αγορα λογω παλαιοτητας.Εχω παει σε τουλαχιστον 5 ηλεκτρολογους εδω στην θεσσαλονικη.

Για επισκευή πρέπει να απευθυνθείς σε ηλεκτρονικό, όχι σε ηλεκτρολόγο.

Επίσης μεταχειρισμένο καντράν βρίσκεις πανεύκολα, το συγκεκριμένο το έβαζαν όχι μόνο σε polo αλλά και σε ibiza/cordoba από το 1993 έως το 1999.

Car.gr - SEAT IBIZA - CORDOBA 1993-1999 ΚΑΝΤΡΑΝ-ΚΟΝΤΕΡ ΚΩΔ. 87001323, 88311235 (ΜΕ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ)

Δημοσ.

Θα πας στο ΚΤΕΟ θα σημειώσουν ότι χάλασε και μια χαρά θα περάσεις.

Αν θέλεις να το φτιάξεις πας σε μεταχειρισμένο μιας και ο ηλεκτρονικός / ηλεκτρολόγος θα σου φάει περισσότερα.

Δημοσ.
Στις 17/5/2022 στις 1:48 ΜΜ, liakinen είπε

Θα πας στο ΚΤΕΟ θα σημειώσουν ότι χάλασε και μια χαρά θα περάσεις.

Αν θέλεις να το φτιάξεις πας σε μεταχειρισμένο μιας και ο ηλεκτρονικός / ηλεκτρολόγος θα σου φάει περισσότερα.

Ειμαι τυχερος γιατι εκει που ειχα απελπιστει καθως ολοι μου ελεγαν οτι δεν βρισκουν ανταλλακτικο η μου τα μασουσαν,βρηκα κοντερατζη ηλεκτρονικο που θα μου το κανει επισκευη με λογικο κοστος.😉

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Slither είπε

Ειμαι τυχερος γιατι εκει που ειχα απελπιστει καθως ολοι μου ελεγαν οτι δεν βρισκουν ανταλλακτικο η μου τα μασουσαν,βρηκα κοντερατζη ηλεκτρονικο που θα μου το κανει επισκευη με λογικο κοστος.😉

Μακάρι να στο φτιάξει. Λογικά θα έβρισκες και μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση και νορμάλ τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλο το καντράν. Το πρόβλημά σου έχει να κάνει με το μοτεράκι της βελόνας του ταχυμέτρου. Βασικά στο κέλυφός του. Λογικά έχει σπάσει μια ακιδούλα που κρατάει ένα γρανάζι στην θέση του. Δες το video για ένα Peugeot 206:

https://www.youtube.com/watch?v=MHdX1q4B-J8&ab_channel=RSelectro

Κάτι αντίστοιχο είναι και το δικό σου. Αν δεν μπορείς να το επισκευάσεις όπως το έκανε ο τύπος στο βίντεο μπορείς απλά να αλλάξεις όλο το κέλυφος με ένα αντίστοιχο.

Με μια τυχαία αναζήτηση βρήκα κάτι παρόμοιο.

Επεξ/σία από alpo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...