Προς το περιεχόμενο

Μη ύπαρξη 50αρας και άνω

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Σε απόπειρα ελέγχου διαθεσιμότητας ταχυτήτων 50 και άνω και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με ΟΤΕ η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει όντως τέτοια και οι ίδιοι δε γνωρίζουν αν θα μπορέσει κάποτε να γίνει αναβάθμιση πέραν της 24αρας που υπάρχει ήδη. Θα μείνουμε μια ζωή κολλημένοι στην 24αρα βρε παιδιά; Γνωρίζετε αν μπορώ να κινηθώ κάπως ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dask24 είπε

Καλησπέρα! Σε απόπειρα ελέγχου διαθεσιμότητας ταχυτήτων 50 και άνω και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με ΟΤΕ η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει όντως τέτοια και οι ίδιοι δε γνωρίζουν αν θα μπορέσει κάποτε να γίνει αναβάθμιση πέραν της 24αρας που υπάρχει ήδη. Θα μείνουμε μια ζωή κολλημένοι στην 24αρα βρε παιδιά; Γνωρίζετε αν μπορώ να κινηθώ κάπως ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση;

Ο "οδηγός" που μπορώ να σου δώσω με όσα έχω ζήσει και διαβάσει είναι ο εξής:

Plan Α) Βλέπεις αν υπάρχουν καμπίνες για VDSL στην γειτονία σου, είτε κάνεις μια βόλτα είτε πας στο fttxgr.eu
                  -> Αν υπάρχουν καμπίνες, ρωτάς για διαθεσιμότητα στον πάροχο που έχει τις καμπίνες, happy end.

Plan Β) Αν δεν υπάρχουν καμπίνες για VDSL ή έχεις τεράστια απόσταση απο αυτές και το ΑΚ: (Note: τo plan B εχεί καλήτερα αποτελέσματα απο το Α)
                  -> Τσεκάρεις αν υπάρχει διαθεσιμότητα για FTTH στο sfbb.gr. Aν εχέις τοτε... happy end!

Για να σου είπε ο ΌΤΕ οτι δεν υπαρχεί δυνατότητα για 50 και άνω, δυστυχώς για εσένα τα Α & Β μάλλον θα αποτύχουν, αλλα τσέκαρε τα.

Plan C) Αν τα plan A και Β αποτύχουν, τότε:
          -> Τσεκάρεις αν υπάρχει διαθεσιμότητα για FTTH απο εναλλακτικό πάροχο οπως inalan ή HCN.

Plan D) Αν τα plan A, Β και C αποτύχουν, τότε:
        -> Αν έχεις κάλο 4G σήμα cosmote, βάζεις 24ρα ADSL με speedbooster και θα πιάνεις όσο πιάνει η ADSL + 60mpbs****
        ή
        -> Αν η cosmote δεν έχει καλό 4G εκεί που είσαι ή απλά δεν την γουστάρεις, βάζεις κάποιο πρόγραμμα με unlimited δεδομένα (σε πάροχο που έχει καλό σήμα) σε συνδυασμό με ένα 4G router (πρόσεχε μονό ότι κάποιοι πάροχοι έχουν data caps [ελ: όριο δεδομένων] )

Plan F) Αν όλα τα A, Β και C αποτύχουν, και μόνο τότε:
           -> Ψάχνεις αν υπάρχει διαθέσιμος WISP πάροχος internet, πχ για αττική υπάρχουν οι SkyTelecom, και FreeToConnect.

Αν ούτε έχεις καμπίνες, ούτε διαθεσιμότητα για FTTH, ούτε σήμα 4G, ούτε υπάρχει WISP πάροχος. Εγώ δεν ξέρω τι άλλο θα έκανα, ή θα έμενα με την 24ρα ή θα μετακομίζα, ίσως και σε άλλη χώρα.

Επεξ/σία από Sudowoodo
Plan C
  • Like 2

Έψαξα για καμπίνες στο χωριό μου και βουαλα: 

FTTC καμπίνες: -
FTTH διασυνδέσεις: -
Οπτική σύνδεση: 100Mbps
Διαθεσιμότητα:  200 Mbps: | 100 Mbps: | 50 Mbps:

Εν συνεχεία, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο sfbb και "Tο δίκτυο Inalan δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή σας." Όσο για την HCN δε φαίνεται να έχει διαθεσιμότητα σε Θεσσαλία. Είδα επίσης πως το 4G Booster του οτε δίνει όριο 100GB. Για εναλλακτικό τρόπο, στυλ D2, δεν έχω τσεκάρει, άσχετος με αυτά γαρ. Αχ τι τραβάμε στην επαρχία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν φαντάστηκα ότι μιλάμε για επαρχία, αν και ίσως θα έπρεπε. Αυτά που έλεγα περί οπτικών ινών και WISP πάνε περίπατο στην επαρχία δυστυχώς, σορρι.

Παρόλα αυτά, το speedbooster ναι, δίνει όριο 100gb για 4G σε <60mpbs + την ADSL. Όμως αν φας τα 100gb έχεις άπειρα δεδομένα με ταχύτητα 15mpbs + την ADSL. Από το σκέτο ADSL εγώ θα το προτιμούσα σαν πακέτο, δεν είναι και τραγικά ακριβό κατ' εμέ.

Το να βάλεις unlimited data με ένα 4G router δεν είναι δύσκολο, τώρα αν δεν θες να μπλέξεις και σε καλύπτει κατά βάθος η ADSL είναι δικιά σου επιλογή.

Επεξ/σία από Sudowoodo

2 ώρες πριν, dask24 είπε

Δες τι σήμα πιάνεις με voda κινητή και αν αξίζει να δεις για απεριοριστα data, εχει καλές τιμές προς το παρόν.

Οι ταχυτητες 4G κοσμοτε και βοντα είναι παραπλήσιες! Ωστόσο με βόντα θα πρέπει να αγοράσω νέο ρουτερ που θα δέχεται σιμ, σωστα; Και έπειτα θα έχω τη σταθερη adsl του ΟΤΕ και την 4g της βοντα ξεχωριστα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dask24 είπε

Ωστόσο με βόντα θα πρέπει να αγοράσω νέο ρουτερ που θα δέχεται σιμ, σωστα;

Θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα 4G router, σωστά. Θα βάλεις την sim της voda πχ στο router, και από εκεί ανάλογα το router που θα έχεις πάρει, θα συνδέεσαι στο wifi του, ή ακόμα και στο ethernet του (μπορείς να βάλεις μέχρι ξεχωριστό access point για καλύτερο wifi αν θες). Γενικά έχω δει να χρησιμοποιούνται χωρίς πρόβλημα 4G routers της tp-link, προσωπικά αυτά θα έψαχνα.

Απλά πριν δεσμευτείς σε κάποιο συμβόλαιο, κάνε με ένα 4G τηλέφωνο κάποια speedtest μέσα στο σπίτι σου με voda και ΟΤΕ (αν σκέφτεσαι αυτούς) ώστε να ξερεις τι ταχύτητες να περιμένεις στο περίπου.

1 ώρα πριν, dask24 είπε

Και έπειτα θα έχω τη σταθερη adsl του ΟΤΕ και την 4g της βοντα ξεχωριστα;

Ναι, μπορείς να τις λειτουργείς ξεχωριστά, σε ξεχωριστά Wifi κτλ. Τώρα αν θες να κάνεις κάτι overkill μπορείς να στήσεις και δίκτυο με load balancing router για να λειτουργείς και τις δυο γραμμές μαζί, Αν από την άλλη αυτά σου ακούγονται κινέζικα αγνόησε τα.

Επεξ/σία από Sudowoodo

Θεωρώ πως πιο οικονομική επιλογή είναι το booster της cosmote στα 6,80 που θα προστεθεί στον υπάρχοντα λογαριασμό σταθερής! Τα πακέτα της voda είναι πιο ακριβά απ' όσο είδα! Μήπως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δε συνυπολογίζω; Όσο για το στήσιμο δικτύου, πρώτη φορά το ακούω και ο νοών νοείτο! 😆

• Like 1

10 ώρες πριν, dask24 είπε

Μήπως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δε συνυπολογίζω;

Σε γενικές γραμμές να ξέρεις ότι το booster είναι για χρήση μονό στην ADSL γραμμή σου, μην το πας βόλτες στο εξοχικό πχ γιατί είναι πολύ πιθανό να έχεις θέματα. Αν δεις στο forum υπάρχουν διάφορα threads για το speedbooster, ρήξε μια ματιά και νομίζω θα έχεις ενημερωθεί για οτιδήποτε χρειάζεται. Για έμενα, αν έχεις κάλο 4G του ΟΤΕ, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

10 ώρες πριν, dask24 είπε

Όσο για το στήσιμο δικτύου, πρώτη φορά το ακούω και ο νοών νοείτο! 😆

Ουσιαστικά έχει μερεμέτι να τα στήσεις αυτά που έλεγα, τέλος πάντων.

Σου εύχομαι καλύτερες ταχύτητες σύντομα!!

• Like 1

Cosmote Speed Booster, επειδή είμαι στην ίδια κωλοκατάσταση. Με ψιλο-έσωσε.

Για 100gb τον μήνα μου δίνει κοντά 60mbps, κομπλέ για να κατεβάσω σχετικά εύκολα μερικά μεγάλα αρχεία. Αλλά το καλό είναι ότι και μετά τα  100gb το 4g δεν σταματάει, απλά μπαίνει κόφτης.

Εγώ πχ μετά τον κόφτη κλειδώνω 22 με 24mbps που ναι είναι σημαντική διαφορά σε σχέση με πριν που έπιανα 11mbps. 

Από εκεί και πέρα δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα πέρα από υπομονή. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να αποκτήσουμε διαθεσιμότητα Fiber/VDSL, ιδανικά πριν πεθάνουμε από βαθιά γεράματα...

• Like 2

Στις 28/4/2022 στις 11:05 ΜΜ, dask24 είπε

Οι ταχυτητες 4G κοσμοτε και βοντα είναι παραπλήσιες! Ωστόσο με βόντα θα πρέπει να αγοράσω νέο ρουτερ που θα δέχεται σιμ, σωστα; Και έπειτα θα έχω τη σταθερη adsl του ΟΤΕ και την 4g της βοντα ξεχωριστα;

Αν έχεις 5g κάλυψη κάλυτερα κάποιο 5g κινητό που υποστηρίζει tethering (τα 5g router για καποιον ακατανοήτο λόγο είναι πανάκριβα). Αλλιώς ρούτερ, τουλάχιστον 4G+
Θα είναι χωριστά σε αυτή τη περίπτωση οπότε μοιράζεις τις συσκευές, ανάλογα με τις ανάγκες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...