Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον Morris τον εχω και εγω οπως εχω και τον xiaomi του τιτλου. Ειναι πολυ καλος ανεμιστηρας και λειτουργει απροβληματιστα 2 χρονια.
Ο xiaomi ομως για μενα υπερτερει σε δωματια που δεν εχουν πολυ χωρο και θες κατι πιο διακριτικο να βαλεις σε μια γωνια μιας και ο morris ειναι λιγο θηριακι και να πω την αληθεια στο υπνοδωματιο ποτε δεν τον εβαλα παραπανω απο την πρωτη ταχυτητα για να κοιμηθω μιας και εγω προσωπικα τον ακουω. Ο xiaomi ειναι πολυ πιο αθορυβος και για χρηση τη νυχτα προτιμωτερος. Για σαλονι καλυτερα ενα morris εκει που εχεις παραπανω χωρο και μεγαλυτερες απαιτησεις και αποστασεις.
Επισης μην ξεχναμε οτι με τον xiaomi μπορεις να κανεις σεναρια αν τον εχεις σε οικοσυστημα xiaomi με θερμομετρα χωρου ωστε να ανοιγει/κλεινει μονος του κτλ. Ειναι πιο πολυ gadget απο ενα κανονικο ανεμιστηρα. Και πιο οικονομικος σε καταναλωση. Και πιο ευκολος σε αποθηκευση μιας και λυνεται σε 1 λεπτο.

Γενικα και οι 2 ειναι οπως προειπα πολυ καλη επιλογη αλλα για αλλες αναγκες ο καθενας. Σε καμια περιπτωση παντως καποιος που πηρε τον xiaomi η τον morris πεταξε τα λεφτα του.  

Επεξ/σία από ReBeLoS
  • Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Μετακόμισα σε νέο σπίτι, όπου το υπνοδωμάτιο, δυστυχώς, δεν έχει A/C. Ο ανεμιστήρας του thread μπορεί να υποκαταστήσει το A/C; Το κόστος είναι σημαντικά χαμηλότερο, + ότι γλυτώνω τρυπήματα στον τοίχο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, spyros95 είπε

Καλημέρα σας,

Μετακόμισα σε νέο σπίτι, όπου το υπνοδωμάτιο, δυστυχώς, δεν έχει A/C. Ο ανεμιστήρας του thread μπορεί να υποκαταστήσει το A/C; Το κόστος είναι σημαντικά χαμηλότερο, + ότι γλυτώνω τρυπήματα στον τοίχο.

Όχι, σε γενικές γραμμές.

Εξαρτάται κι από τη θέση και τη μόνωση του δωματίου. Πχ ρετιρέ στην Αθήνα του '90, καλό ψήσιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον άνοιξα τελικά. Ικανοποιητικός τελικά και στην ένταση αν τυχόν ανοίξουν οι αποστάσεις. Βέβαια εκεί το βάζεις στο 4.

Αθόρυβος βασικά είναι μέχρι το 2. Στο 3 ακούγεται σαν υπολογιστής με στοκ ψυχτρες. Αλλά τουλάχιστον είναι συνεχής/σταθερός ο θόρυβος. Οπότε μετά από λίγο τον συνηθίζεις (ακόμα και στο 4).

Ερώτηση. Το καλώδιο μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο του εμπορίου ώστε να πάρω κάποιο πιο μακρύ; Αν ναι, που/ποιο να κοιτάξω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Antretng είπε

Τον άνοιξα τελικά. Ικανοποιητικός τελικά και στην ένταση αν τυχόν ανοίξουν οι αποστάσεις. Βέβαια εκεί τι βάζεις στο 4.

Αθόρυβος βασικά είναι μέχρι τον 2. Στο 3 ακούγεται σαν υπολογιστής με στοκ ψυχτρες. Αλλά τουλάχιστον είναι συνεχής/σταθερός ο θόρυβος. Οπότε μετά από λίγο τον συνηθίζεις (ακόμα και στο 4).

Ερώτηση. Το καλώδιο μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο του εμπορίου ώστε να πάρω κάποιο πιο μακρύ; Αν ναι, που/ποιο να κοιτάξω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

αν δεν κανω λαθος τετοιο θες.

https://www.skroutz.gr/s/23913215/Nedis-Euro-C7-female-Cable-2m-Λευκό-PCGP11040WT20.html?from=listing_color_variations

κοινο καλωδιο ειναι το βρισκεις παντου

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spyros95 είπε

Καλημέρα σας,

Σε γενικές γραμμές ποτέ κάποιος οικιακός ανεμιστήρας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το a/c, στο λεω ως μηχανικος. Το ac ρυθμιζει τη θερμοκρασια του χωρου εκει που την θες, ενω ο ανεμιστηρας απλα σου απάγει τη θερμοτητα απο το σωμα σου και εχεις μια αισθηση δροσιας λογω εξατμισης απο την ταχυτητα του αερα πανω σου. Και το καλυτερα μονωμενο σπιτι να εχεις, καποια στιγμη, χωρις κλιματισμο, η θερμοκρασια του δωματιου σου θα ανεβει πολυ, ακομα και 30 βαθμους αν εξω εχει πχ 37-40. Αν εκει βαλεις εναν ανεμιστηρα, απλα θα δροσιστει το σωμα σου και οχι ο χωρος. 

Φυσικα, για αυτο τον λογο ο ανεμιστηρας καιει τοσα λιγα watt ενω το ac πολυ περισσοτερα, αφου καταναλωνει εργο για να ψυξει ολοκληρο δωματιο.

Αναγκαστικα ομως, κι εγω πηρα τον ανεμιστηρα για να "βολευτω" με αυτη την αισθηση δροσιας, χωρις να πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου στη ΔΕΗ και τα καρτελ ενεργειας.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κατανάλωση του πάντως στο max 4 (σταθερή ροή) και σε περιστροφή ειναι max 15W (μετρημένος με πρίζα-μετρητή) που επαληθευει αυτο που γράφει το manual του και ο κώτσος και οχι 29.9W που αναφέρει το skroutz.

Επεξ/σία από runner69
  • Like 1
Δημοσ.

Μέχρι 3η σκάλα με μία γρήγορη μέτρηση και εγώ διαπίστωσα ότι καταναλώνει 7-8W και στην 4η σκάλα 12-13W οπότε από άποψη κατανάλωσης θεωρώ ότι είναι πολύ καλός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/5/2022 στις 4:36 ΜΜ, Sebu είπε

α) το οτι δεν σβηνουν οι ενδειξεις/φως με αποτελεσμα το βραδυ σε υπνοδωματιο να ειναι ενοχλητικο (εχω συνηθισει σε απολυτο σκοταδι) και δεν κανει κιολας το βραδυ να εχει οποιαδηποτε πηγη φωτεινοτητας στο δωματιο καθως επηρεαζει τον κυκλο του υπνου

Όπως έγραψε ο katcos πάνω ο ήχος και όλα τα led σβήνουν μέσα από την εφαρμογή.

β) το οτι δεν εχει τηλεχειριστηριο καθως κοιμαμαι με το κινητο κλειστο να φορτιζει, το κινητο ειναι τηλεφωνο, δεν ειναι τηλεχειριστηριο συσκευων.

Δεν το καταλαβαίνω το συγκεκριμένο που έγραψες. Μπορείς μέσα από την εφαρμογή να δώσεις εντολή στον ανεμιστήρα να κλείσει σε 1 η 2 ώρες+....

Και το βραδυ οπως κοιμασαι αν κρυωσεις ξερεις πλεον με τυφλο συστημα πιο κουμπι ειναι στο τηλεχειριστηριο που το εχεις στο κομοδινο διπλα σου το πατας και εκλεισε. Και αν ζεσταθεις το βραδυ πατας το κουμπι και ανοιγει. Ουτε κινητα ουτε τιποτα και ο φωτισμος υστερα απο μερικα δευτερα σβηνει και δεν ενοχλει.

Αν συνδέσεις το Xiaomi Home στο Google Assistant μπορείς απλά να μιλήσεις στο κινητό σου ενώ είναι απενεργοποιημένοι η οθόνη του κινητού σου και να του δώσεις εντολή να απενεργοποιήση / ενεργοποιήση τον ανεμιστήρα. 

Αν τώρα όλα αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις, ίσως υπάρχει πρόβλημα βαρεμάρας / τεμπελιάς (δεν θέλω να σε προσβάλω, μην το πάρεις στραβά, απλά για εμένα είναι πολύ εύκολες λειτουργίες).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Να πω και εγώ τα δικά μου σχετικά με τον ανεμιστήρα (σήμερα τον άνοιξα):

Στα θετικά:

- Πολύ εύκολη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση

- Ποιοτική κατασκευή θα έλεγα, θα δείξει με την πάροδο του χρόνου.

- Εύκολη σύνδεση σε wifi. Μπορείς να ελέγξεις πολλές λειτουργίες μέσω της εφαρμογής και αν το συνδέσεις με Google Assistant μπορείς και να "μιλήσεις" στον ανεμιστήρα με σβηστή την οθόνη του κινητού. 

- Ωραία αίσθηση αέρα. Στο 100% της ταχύτητας και Direct Breeze (μέσω της εφαρμογής) νιώθεις έντονα τον αέρα, πράγμα το οποίο είναι πολύ καλό για καύσονα.

- Ενδιάφερον η λειτουργία που μπορείς μέσω κινητού να δώσεις εντολή στον ανεμιστήρα να γυρίσει λίγο δεξιά η αριστέρα. Θα βολέψει πολύ αυτό στον ύπνο (αν πχ έχουν ιδρώσει τα πόδια σου η... καταλαβαίνετε εσείς τα αντράκια... και θέλετε να δροσιστείτε λίγο :P)

- Μπορείς να ρυθμίσεις την κεφαλή με μια απλή κίνηση για να κάνει μια κλίση πάνω η κάτω. Δεν χρειάζετε να ξεβιδώσεις / τραβήξεις το οτιδήποτε.

Στα αρνητικά:

- Κόντο καλώδιο ρεύματος 1.5μ. Θα το ήθελα τουλάχιστον 3μ προσωπικά.

- Νόμιζα ότι μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος της βάσης αλλά τελικά δεν γίνετε. Η το κάνεις ορθοστάτη η επιτραπέζιο. Θα ήθελα να υπήρχε τρόπος να ρυθμιστεί το ύψος γιατί είναι κοντό.

- Ακούγετε αρκετά μετά από το ~80%. Ένα της πλάκας που είχα πάρει παλιότερα με 23 ευρώ έβγαζε παρόμοιο αέρα και ακουγόταν λιγότερο. Θα δω με τον καιρό.

Αν τα παραπάνω αρνητικά δεν σας ενοχλούν, υπάρχει αυτή την στιγμή που γράφω σε προσφορά στο Eshop.gr sta 69,99 χωρίς μεταφορικά (). 

Επεξ/σία από matrixxx
αφαιρεση affiliate
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, XghosT7 είπε

Δεν το καταλαβαίνω το συγκεκριμένο που έγραψες. Μπορείς μέσα από την εφαρμογή να δώσεις εντολή στον ανεμιστήρα να κλείσει σε 1 η 2 ώρες+....

Αν συνδέσεις το Xiaomi Home στο Google Assistant μπορείς απλά να μιλήσεις στο κινητό σου ενώ είναι απενεργοποιημένοι η οθόνη του κινητού σου και να του δώσεις εντολή να απενεργοποιήση / ενεργοποιήση τον ανεμιστήρα. 

Αν τώρα όλα αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις, ίσως υπάρχει πρόβλημα βαρεμάρας / τεμπελιάς (δεν θέλω να σε προσβάλω, μην το πάρεις στραβά, απλά για εμένα είναι πολύ εύκολες λειτουργίες).

Στο πρωτο σκελος, κοιμασαι ειναι 3 τα ξημερωματα εχεις ιδρωσει απο τη ζεστη, πιανεις το τηλεχειριστηριο του ανεμιστηρα στο κομοδινο διπλα σου πατας το on Και απλα ανοιγει. Δεν ξερεις ποτε θα ζεσταθεις και θα ιδρωσεις αρα δεν προγραμματιζεις τιποτα. Μπορει να ζεσταθεις μπορει και οχι. Ουτε χρειαζεται να σηκωθεις απο το κρεβατι. Και εννοειται δεν χρειαζεται να κοιμασαι με το κινητο ανοιχτο διπλα σου (που ειναι και ανθυγιεινο σε πολλα επιπεδα και ψυχικης/πνευματικης υγειας και προσωπικης ενεργειας).

Στο δευτερο σκελος η πλειονοτητα του κοσμου δεν ασχολειται και δεν την ενδιαφερει να ασχοληθει με assistants, εξυπνα ή χαζα σπιτια whatever. Θελει απλα να βαλει μπροστα κατι τωρα, παταει ενα κουμπι και αυτο ηταν. Σημερα μπορει να εχει εξωτερικη 40 και εσωτερικη 29 και να μην ζεσταινομαι γιατι η διαφορα μεσα-εξω και αισθητης δεν με ζεσταινει τοσο πολυ. Αυριο μπορει να εχει 35 εξω και 29 μεσα και να νιωθω οτι καιγομαι και να θελω να ανοιξω το κλιματιστικο στους 24. Με 21 βαθμους στο σπιτι και υγρασια χωρου 55% μπορει να ειμαι οκ, με 21 βαθμους και υγρασια 65% κρυωνω και θελω να ζεστανω το χωρο να τσιμπησει 1-2 βαθμους και να ριξει καμποσο την υγρασια. Ή θα βαλω απλα τον αφυγραντηρα πατωντας ενα κουμπι. Προτιμω να σηκωθω να πατησω το κουμπι του αφυγραντηρα ή το κουμπι στο τηλεχειριστηριο.

Δεν ειναι ολα τα σεναρια if 25 βαθμοι ανοιξε if 20:00 κλεισε. Η ζωη σπανιως ειναι ασπρο μαυρο και υπαρχει παντα ο ανθρωπινος παραγοντας. Τα πραγματα στο τελος της ημερας ειναι απλα, ενα ρημαδο κουμπι να μπορω να το πατησω, δεν θελω ουτε να εχει στρασακια, ουτε να τραγουδαει, ουτε να του μιλαω, ουτε να μπαινει ιντερνετ, ουτε να φτιαχνει καφε.

Αν καποιος βαριεται και τεμπελιαζει ειναι ολοι αυτοι με τις smart εντολες Αλεξα κανε αυτο ή εκεινο γιατι αυτοι βαριουνται να σηκωθουν ακομα και για να αναψουν το φως. Κινηση ισον ζωη και κινηση και δραστηριοτητα ενισχυουν τη νευροπλαστικοτητα του εγκεφαλου. Αν καθομαστε και απλα δινουμε εντολες σε ενα χαζοκουτι ή φτιαχνουμε αυτοματα σεναρια γινομαστε το ιδιο ραθυμοι και ακινητοι με το χαζοκουτι. Καλη η τεχνολογια και διευκολυνει τη ζωη μας αλλα μεχρι ενα οριο και σημειο και για εμενα κλιματιστικο, ανεμιστηρας, καφετιερα, λαμπτηρας δεν ειναι τεχνολογια ειναι απλα καταναλωτικα αγαθα και συσκευες που διευκολυνουν τη ζωη μου, επουδενι ομως "τεχνολογια". Το πλυντηριο θελω απλα να πλενει τα ρουχα με οικονομικο τροπο και σε συντομο χρονο, ουτε να εχει wifi ουτε να μιλαμε μεταξυ μας. Ομοιως η καφετιερα θελω να φτιαχνει καφε. Να παω να βαλω το φιλτρο μου, να βαλω τον καφε μου, να γεμισω νερακι και να την αναψω, ειναι ιεροτελεστεια.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 7
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση, έχει δοκιμάσει κανείς να το συνδέσει σε περισσότερα από ενα smartphone? Ή μόνο σε ένα μπορεί να ειναι συνδεδεμένο; Το ρωτάω μιας και δεν έχει τηλεχειριστήριο. 

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Antretng είπε

Ερώτηση, έχει δοκιμάσει κανείς να το συνδέσει σε περισσότερα από ενα smartphone? Ή μόνο σε ένα μπορεί να ειναι συνδεδεμένο; Το ρωτάω μιας και δεν έχει τηλεχειριστήριο. 

αν δεν κανω λαθος μπορεις να κανεις share μια συσκευη σε αλλο account

https://chinaplanets.com/sharing-instructions-from-my-home/

Επεξ/σία από ReBeLoS
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...