MrZeroGR Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Καλύτερα να συμφιλιωθεις με την ιδέα να ψάξεις για άλλο σπίτι. Για το κόστος δεν ξέρεις τι παίζει, πρέπει να καλέσεις υδραυλικούς και να πάρεις προσφορές, επίσης όλα αυτά με απόδειξη έτσι; Μετά συζητάς με την ιδιοκτήτρια για την αφαίρεση των ποσών από τα ενοίκια, το ύψος και η διάρκεια αφαίρεσης μέχρι την 3ετια, μπορεί τα λεφτά να είναι πολλά και η ιδιοκτήτρια να δυσανασχετησει και να έχετε θέματα στην οποία συμφωνία σας η οποία πρέπει να είναι γραπτή. Το θεμα με τα χρήματα και αυτά τα κολλήματα είναι 100% της ιδιοκτήτριας και όχι δικό σου, μην μπλέκεις παραπάνω από όσο μπορείς να δυσκολέψεις την ζωη σου. Για τις τιμές αερίου δεν το ξέρουμε ακόμα αν θα πέσουν από του χρόνου. Το θέμα είναι ότι για πρώτο σπίτι πέρα από φοιτητικό - ερασμίτικο είναι ιδανικό, για αυτό θέλω να κάνω όλον αυτόν τον κόπο... Η ίδια μου πρότεινε να βάλει αέριο στο σπίτι, μία μερα αφότου το είδα. 2ετία το συμβόλαιο.
sphinxgr Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, MrZeroGR είπε 2ετία το συμβόλαιο. Τα συμβόλαια έχουν νομικά 3ετή διάρκεια, ανεξάρτητα απο ότι αναγράφεται στο συμβόλαιο.
vagos789 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 19 ώρες πριν, MrZeroGR είπε 44τ.μ είναι το σπίτι, με το μπάνιο να είναι ακριβώς δίπλα στο υπνοδωμάτιο που θα περνάει ο σωλήνας... ίσως κάνω κάποιο λάθος εγώ και μου διαφεύγει αλλά μπορεί να είχε και κεντρική αέριο η πολυκατοικία, εχει κολλήσει το μυαλό μου τώρα. Για ενα σπίτι με 44 τμ το οποιο απλως θα ενοικιασεις, δεν χρειαζεται κατι παραπανω απο ενα aircondition κακως εχεις κολλησει στο αεριο το οποιο ειναι στη χειροτερη του φαση 5
korakios Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 25 λεπτά πριν, vagos789 είπε Για ενα σπίτι με 44 τμ το οποιο απλως θα ενοικιασεις, δεν χρειαζεται κατι παραπανω απο ενα aircondition κακως εχεις κολλησει στο αεριο το οποιο ειναι στη χειροτερη του φαση δυστυχώς δεν το έχει αντιληφθεί 3
sphinxgr Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 τετραγωνικά είναι 1 σαλονάκι κ ενα δωματιάκι. ΜΗΝ ασχολείσαι με το αν μπει φυσικό αεριο ή οχι. Με 2 κλιματιστικά θα κάνεις υπεράριστα τη δουλεια σου χειμώνα καλοκαίρι. Δώσε σημασία στο αν είναι καλοί και ήσυχοι οι γείτονες και αν είναι καλής ενεργειακής κλάσης το ακίνητο με καλά κουφώματα κ μην σε τρωει το φυσικό αέριο. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από sphinxgr 3
MrZeroGR Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Το γνωρίζω αυτό που λέτε για το αέρια, απλώς και το ρεύμα βρίσκεται στην χειρότερή του φάση και δεν βλέπω να ομαλοποιείται η κατάσταση στο άμεσο μέλλον. Τώρα θεωρώ καλό να περάσω τουλάχιστον τους σωλήνες για το αέριο, για να μην έχουμε μετέπειτα τίποτα εργασίες στο σπίτι (άλλωστε είναι κάτι που θέλει και η σπιτονοικοκυρά). Το κακό με το ερ κντισιον ειναι ότι μόλις το κλείσεις τέλος η θέρμανση συν το γεγονός ότι με αέρια θα έχω ζεστό νερό άμεσα.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε Το γνωρίζω αυτό που λέτε για το αέρια, απλώς και το ρεύμα βρίσκεται στην χειρότερή του φάση και δεν βλέπω να ομαλοποιείται η κατάσταση στο άμεσο μέλλον. Τώρα θεωρώ καλό να περάσω τουλάχιστον τους σωλήνες για το αέριο, για να μην έχουμε μετέπειτα τίποτα εργασίες στο σπίτι (άλλωστε είναι κάτι που θέλει και η σπιτονοικοκυρά). Το κακό με το ερ κντισιον ειναι ότι μόλις το κλείσεις τέλος η θέρμανση συν το γεγονός ότι με αέρια θα έχω ζεστό νερό άμεσα. Μαλλον δεν εχει καταλαβει τι παιζει η νοικοκυρα με τις τιμες του αεριου αλλα ειναι πολυ μικρο το σπιτι. Για το νερο που λες ιδανικα ετσι ειναι αλλα εχει πολλες φορες αστοχιες η κακη ρυθμιση η χαλαει.
korakios Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε Το κακό με το ερ κντισιον ειναι ότι μόλις το κλείσεις τέλος η θέρμανση Το AC το ανοίγεις μια φορά και το κλείνεις μετά απο μήνες, γιαυτό και σου είπα και για μόνωση Τεσπα , δικά σου λεφτά είναι , ότι θες τα κάνεις, τουλάχιστον κατάλαβαν οι υπόλοιποι που τυχών είναι στην ίδια θέση με σένα : ρίσκο τώρα το αέριο , κανένα νόημα για εγκατάσταση σε ενοίκιο καλή συνέχεια απο μένα , δε μπορώ να διαβάζω 😂 3
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, MrZeroGR είπε Το γνωρίζω αυτό που λέτε για το αέρια, απλώς και το ρεύμα βρίσκεται στην χειρότερή του φάση και δεν βλέπω να ομαλοποιείται η κατάσταση στο άμεσο μέλλον. Τώρα θεωρώ καλό να περάσω τουλάχιστον τους σωλήνες για το αέριο, για να μην έχουμε μετέπειτα τίποτα εργασίες στο σπίτι (άλλωστε είναι κάτι που θέλει και η σπιτονοικοκυρά). Το κακό με το ερ κντισιον ειναι ότι μόλις το κλείσεις τέλος η θέρμανση συν το γεγονός ότι με αέρια θα έχω ζεστό νερό άμεσα. Το κλιματιστικό είναι απείρως φθηνότερο ακόμα και με τις τωρινές τιμές. Μην το ψάχνεις, ένα καλό 24αρι η δυο μικρότερα και θα έχεις θέρμανση και ψύξη.
MrZeroGR Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Τελικώς θα δώσω 1050€ για τους σωλήνες και βλέπουμε από Σεπτέμβρη για το λεβητάκι... Συμφωνήθηκε με την σποιτονοικοκυρά και ετσι και αλλιώς θα εβαζα και ένα κλιματιστικό. Αφού θα πλήρωνα που θα πλήρωνα τα νοίκια ας περάσω τον σωλήνα να μην έχει και εργασίες όταν στρώσω το σπίτι... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Το ΖΝΧ πρέπει να το ρυθμίζουμε χαμηλά κοντά στους 40oC. Το νερό της προσαγωγής του κυκλώματος θέρμανσης, ιδανικά θέλουμε να έχει θερμοκρασία κοντά στους 50oC για να πετυχαίνουμε την εξοικονόμηση μέσω της συμπύκνωσης των καυσαερίων (υψηλός βαθμός απόδοσης άρα και οικονομία). Αν έχουμε προσαγωγή 70-80oC έχουμε χαμηλό βαθμό απόδοσης
MrZeroGR Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Το επεισόδιο συνεχίζεται. Υπάρχουν δύο επιλογές σπιτιών για να περάσουν προς τα κάτω οι εξωτερικοί σωλήνες (πέρασε η ΔΕΠΑ) και περιμένουμε έγκριση από τους ιδιοκτήτες τους... Αυτή μου είπε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην δεχθούν! Βάση νόμου γνωρίζουμε τι ισχύει και εάν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην περαστεί το αέριο στο σπίτι;
NikosKallithea Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, MrZeroGR είπε Το επεισόδιο συνεχίζεται. Υπάρχουν δύο επιλογές σπιτιών για να περάσουν προς τα κάτω οι εξωτερικοί σωλήνες (πέρασε η ΔΕΠΑ) και περιμένουμε έγκριση από τους ιδιοκτήτες τους... Αυτή μου είπε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην δεχθούν! Βάση νόμου γνωρίζουμε τι ισχύει και εάν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην περαστεί το αέριο στο σπίτι; Αν περνάνε οι σωληνες και απο αλλες ιδιοκτησίες ξέχνα το Τελικά το νοικιασες το σπίτι;
fredd0 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 να περασει μεσα απο αλλες ιδιοκτησιες απαιτει συνενεση του ιδιοκτητη. Να περασει απο ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ χωρους οχι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις