Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Εξωτερικές σωλήνες σημαίνει να περαστούν νεες σωλήνες μέσα στο σπίτι στους τοιχους για να συνδεθούν εκ νέου ολα τα σώματα. Αυτό δεν γίνεται, μόνο αν είχε ήδη αυτόνομη θέρμανση το σπίτι.

Για 44 τετραγωνικά για την ολη εγκατάσταση χονδρικά υπολογίζω 3000€.

image.png.a0c5938043b31c39e514d3a8df570d6c.png

Προσωπικά δεν μου είπε κάτι τέτοιο για εξωτερικούς σωλήνες σε όλο το σπίτι παρά μόνο στο σημείο που ενώνει μπάνιο με κρεβατοκάμαρα. 

Η όλη διαδικασία για κουφωματα και σωληνες χωρις τη συνδεση, πόσες μερες θέλει περίπου; 

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MrZeroGR είπε

Προσωπικά δεν μου είπε κάτι τέτοιο για εξωτερικούς σωλήνες σε όλο το σπίτι παρά μόνο στο σημείο που ενώνει μπάνιο με κρεβατοκάμαρα. 

Η όλη διαδικασία για κουφωματα και σωληνες χωρις τη συνδεση, πόσες μερες θέλει περίπου; 

Ρωτας κατι πράγματα, που να ξερουμε;

Αφου δεν εχουμε αποψη ούτε του χωρου ουτε τίποτα.

Ρώτα τον μάστορα σου

Δημοσ.

Καλύτερα να συμφιλιωθεις με την ιδέα να ψάξεις για άλλο σπίτι. 

Για το κόστος δεν ξέρεις τι παίζει, πρέπει να καλέσεις υδραυλικούς και να πάρεις προσφορές, επίσης όλα αυτά με απόδειξη έτσι; Μετά συζητάς με την ιδιοκτήτρια για την αφαίρεση των ποσών από τα ενοίκια, το ύψος και η διάρκεια αφαίρεσης μέχρι την 3ετια, μπορεί τα λεφτά να είναι πολλά και η ιδιοκτήτρια να δυσανασχετησει και να έχετε θέματα στην οποία συμφωνία σας η οποία πρέπει να είναι γραπτή. 

Το θεμα με τα χρήματα και αυτά τα κολλήματα είναι 100% της ιδιοκτήτριας και όχι δικό σου, μην μπλέκεις παραπάνω από όσο μπορείς να δυσκολέψεις την ζωη σου. 

Για τις τιμές αερίου δεν το ξέρουμε ακόμα αν θα πέσουν από του χρόνου. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, chrisgav είπε

Τα τετραγωνικα παιζουν ρολο αναλογως αν προκειται για μεταβαση απο κεντρικη ή αυτονομη θερμανση. Περιπου στα 3-4 χιλιαρικα ειναι ολη η εγκατασταση (υδραυλικα, λεβητας, αναμμα).

Για αυτα που γραφει ο @ekrepali, προφανως εναι υπερβολη αλλα ναι εχει ανεβει το κοστος αρκετα. Το μονο σιγουρο και οικονομικο παρολο την αυξηση του Φ.Α. ειναι οτι θα χεις μονιμα ζεστο νερο, γιατι καιει απειροελαχιστο Φ.Α.

Το τελευταίο με το ζεστό νερό δεν ισχύει. Ο επιτοιχος λέβητας όταν δουλεύει στο κύκλωμα του ζεστού νερού χρήσης, επειδή έχει λειτουργία ταχυθερμαντη δουλεύει.στην μέγιστη ισχύ του. Σίγουρα στη λειτουργία αυτή καίει περισσότερο από ότι στην θέρμανση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tzitzikas2 είπε

Το τελευταίο με το ζεστό νερό δεν ισχύει. Ο επιτοιχος λέβητας όταν δουλεύει στο κύκλωμα του ζεστού νερού χρήσης, επειδή έχει λειτουργία ταχυθερμαντη δουλεύει.στην μέγιστη ισχύ του. Σίγουρα στη λειτουργία αυτή καίει περισσότερο από ότι στην θέρμανση.

Ναι ρε παιδι μου, το θεμα ειναι να το δεις συνολικα. Ποση ωρα καιει, οχι απλα ποσο πολυ καιει για λιγη ωρα. Εχω παντως αεριο και το ζεστο νερο για μενα ειναι αμελητεο στην καυση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Σίγουρα στη λειτουργία αυτή καίει περισσότερο από ότι στην θέρμανση.

Κανεις λάθος, κατεβα κατω την ωρα που λειτουργει η θεμανση και την ωρα που λειτουργεί το ζεστο να δεις πως γυρίζει ο μετρητης

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisgav είπε

Ναι ρε παιδι μου, το θεμα ειναι να το δεις συνολικα. Ποση ωρα καιει, οχι απλα ποσο πολυ καιει για λιγη ωρα. Εχω παντως αεριο και το ζεστο νερο για μενα ειναι αμελητεο στην καυση.

Αν κάνουν 3-4 άτομα καθημερινά μπάνιο , ο λέβητας ,ειδικά το χειμώνα , δουλεύει τέρμα όση ώρα βγαίνει ζεστό νερό

στη θέρμανση , αφού πιάσει θερμοκρασία απλά κάνει συντήρηση , καμία σχέση η κατανάλωση

απλά το χειμώνα καις και για τη θέρμανση και δεν το καταλαβαίνεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Κανεις λάθος, κατεβα κατω την ωρα που λειτουργει η θεμανση και την ωρα που λειτουργεί το ζεστο να δεις πως γυρίζει ο μετρητης

Λάθος σίγουρα δεν κάνω ασχολούμαι επαγγελματικά με το φυσικό αέριο ως μηχανικός από το 2006. Διάβασε τα εγχειρίδια εγκατάστασης των επιτοιχων λεβήτων να δεις την ονομαστική τους θερμική ισχύς στην λειτουργία ΖΝΧ σε σχέση με την αντίστοιχη της θέρμανσης. Ειδικά για αυτούς που αφήνουν υψηλά ρυθμισμένη από τον λέβητα την θερμοκρασία του ΖΝΧ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

Αν κάνουν 3-4 άτομα καθημερινά μπάνιο , ο λέβητας ,ειδικά το χειμώνα , δουλεύει τέρμα όση ώρα βγαίνει ζεστό νερό

στη θέρμανση , αφού πιάσει θερμοκρασία απλά κάνει συντήρηση , καμία σχέση η κατανάλωση

απλά το χειμώνα καις και για τη θέρμανση και δεν το καταλαβαίνεις

Ποσα λιτρα πρεπει να καψει για να γεμισει το κυκλωμα των σωματων και μετα να τα συντηρησει? Μεχρι να γεμισει το κυκλωμα των σωματων καναν 2 ατομα μπανιο.

Επισης το νερο το εχω βαλει στους 55 ενω την θερμανση στους 70. Δεν ειναι καθολου ιδιο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisgav είπε

Ποσα λιτρα πρεπει να καψει για να γεμισει το κυκλωμα των σωματων και μετα να τα συντηρησει? Μεχρι να γεμισει το κυκλωμα των σωματων καναν 2 ατομα μπανιο.

Επισης το νερο το εχω βαλει στους 55 ενω την θερμανση στους 70. Δεν ειναι καθολου ιδιο.

δεν είπα οτι καίει παραπάνω το ζεστό νερό απο ότι η θέρμανση ,

η κατανάλωση λέω δεν είναι καθόλου αμελητέα , όση ώρα τρέχει ζεστό έχεις έως και τη μέγιστη κατανάλωση (ανάλογα τη ροή και θερμοκρασία)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

η κατανάλωση λέω δεν είναι καθόλου αμελητέα , όση ώρα τρέχει ζεστό έχεις έως και τη μέγιστη κατανάλωση (ανάλογα τη ροή και θερμοκρασία)

Τι σημαινει μεγιστη καταναλωση? Αλλη καταναλωση στους 55 και αλλη στους 70 βαθμους. Απλως θεωρω λαθος να χρησιμοποιεις την λεξη μεγιστη οταν μιλας για 2 διαφορετικα use cases.

Οπως και να χει, 2 ατομα που ζουμε μαζι, εχουμε παρα πολυ μικρη καταναλωση χωρις την θερμανση. Μπορει να παιζει ρολο και ο λεβητας, δεν το γνωριζω. 

Και κατι ασχετο, αφου πηγα σε λεβητα αεριου με μονιμως ζεστο νερο,  δεν μπορω να διανοηθω πως θα ειναι αν μετακομισω αλλου και να πρεπει να αμαβω θερμοσιφωνα ή να σκεφτομαι οτι δεν εχει πολυ.νερο ακομη ο ηλιακος. Ειναι ισως η μεγαλυτερη πολυτελεια για μενα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, korakios said:

Όλα είναι σχετικά όντως. Έχει κάποιος ηλιακό; ή τριοδη βαλβίδα; Αν έχει ηλιακό το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού έχει ζεστό νερό. Τον χειμώνα φέτος πρακτικά 2-3 μέρες είχε αρκετό ζεστό νερό για μπάνιο χωρίς να ενεργοποιηθεί ο λέβητας με την τρίοδη. Μέχρι φέτος που άλλαξα σύστημα θέρμανσης στην μόνιμη κατοικία είχα παράκαμψη για να παίρνω ζεστό νερό με χρήση λέβητα αερίου από ένα δεύτερο κενό διαμέρισμα που έχω στην ίδια πολυκατοικία οπότε έχω μια πολύ καλή εικόνα του κόστους για ζεστό νερό για να εισφέρω στην συζήτηση περί κόστους. Ενδεικτικά αναφέρω πχ μήνες που ήταν αποκλειστική χρήση αερίου για οποιασδήποτε χρήσης ζεστό νερό από 4 άτομα: 4/12- 3/2 617kwh. 4/2-6/4 539 kwh

χονδρικά 300 kwh το μήνα για ζεστό νερο σε λέβητα κλειστο κατα τ'αλλα που ο καυστηρατζής είχε ρυθμίσει στους 70 βαθμούς το ΖΝΧ μέχρι πρότεινως. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα υψηλό θεωρω ακόμα και με τις σημερινές υψηλές τιμές ειδικά αν κάποιος λειτουργεί παράλληλα τον λέβητα τον χειμώνα και δεν ανάβει επάυτου καθε φορα

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για μενα δεν αξιζει..εχουν φαει κυνηγι κατι διαχειριστες που εβαλαν ενοικους να περασουν ολοκληρο συστημα χιλιαδες ευρω ο καθενας και τωρα τιμες..πιο ακριβες απο ολα.Αν δεν ηρεμησει η κατασταση και οι τιμες στα παντα δεν επιστρεψουν εκει που ηταν μεχρι τον οκτωβριο δυσκολα τα πραγματα.

Επεξ/σία από enrique19
Δημοσ.
Spoiler

21 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Τι σημαινει μεγιστη καταναλωση? Αλλη καταναλωση στους 55 και αλλη στους 70 βαθμους. Απλως θεωρω λαθος να χρησιμοποιεις την λεξη μεγιστη οταν μιλας για 2 διαφορετικα use cases.

μάλλον εγώ φταίω που δεν μπορώ να το εξηγήσω , κάνω τελευταία προσπάθεια και το αφήνω 😁

χειμώνα , ανοίγεις ζεστό νερό (ξεχνάμε ηλιακούς , boiler 3πλά κτλ , μόνο με φυσικό αέριο)

την ώρα λοιπόν που έχεις το ζεστό νερό να τρέχει , ο καυστήρας δουλεύει μέχρι και τα μέγιστα που μπορεί να αποδώσει/καταναλώσει (ανάλογα τη ροή του νερού , εξωτερική θερμοκρασία και επιθυμητή θερμοκρασία)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

Φιλε μου το αν δουλευει φουλ ή οχι δεν ειναι απόλυτο ουτε κανενας κανονας.

Αν υπαρχει πχ τριοδη με ηλιακο και καταχείμωνο και καθόλου ηλιος να μην εχει βγει παλι το νερο δεν είναι τερμα παγωμένο.

Επίσης εχει σημασια που βρίσκεται το σύστημα αλλιως θα δουλέψει στην Αθήνα αλλιως στην Θεσσαλονίκης, αλλιως στο Νευροκόπι (αν εχει φ/α)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...