Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα έχω δει ένα σπίτι και έχω συμφωνήσει με τη σπιτονοικοκυρά ότι ενδιαφέρομαι και θέλω να μπω. Ωστόσο, δεν έχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο καθώς περιμένει κάποιο χρηματικό πόσο προκειμένου να περάσει σωλήνες για φυσικό αέριο, κάτι που από πριν και μετά το πάσχα, λόγω κολλήματος των χρημάτων που περιμένει, με ενημέρωσε ότι θα πάρει καιρό και δεν έχει καθαρή εικόνα για το πότε...

Το σπίτι μου αρέσει, είναι σε καλή γειτονιά και επειδή έχω κάποια χρηματικό πόσο στην άκρη, σκέφτομαι να συμφωνήσω μαζί της να πληρώσω εγώ την εγκατάσταση των σωλήνων και την σύνδεση του αερίου (δεν θα ήθελα από Σεπτέμβριο γιατί θα έχω βάλει ήδη τα έπιπλα και θα έχω βάψει το σπίτι) και να κάνουμε ένα σκόντο στο νοίκι για την διετία του συμβολαίου ή να μη πληρώσω για ένα διάστημα το νοίκι...

Γνωρίζουμε πόσο περίπου πάει μία εγκατάσταση; Έχει να κάνει με τα τετραγωνικά του σπιτιού η τελική τιμή; Εννοείται πώς χωρίς συμβόλαιο δεν περνάω τίποτα... Γνώμες και τι να προσέξω όλα δεκτά

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απ'το να πληρώσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου κι εν συνεχεία για τα επόμενα 3 χρόνια (τουλάχιστον) να πληρώνεις αέριο στην 6πλάσια τιμή απ'ότι πέρυσι... καλύτερα πήγαινε να νοικιάσεις σουίτα στο Χίλτον, θα σου βγει πιο φτηνά. Δε κάνω πλάκα.

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα έχω δει ένα σπίτι και έχω συμφωνήσει με τη σπιτονοικοκυρά ότι ενδιαφέρομαι και θέλω να μπω. Ωστόσο, δεν έχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο καθώς περιμένει κάποιο χρηματικό πόσο προκειμένου να περάσει σωλήνες για φυσικό αέριο, κάτι που από πριν και μετά το πάσχα, λόγω κολλήματος των χρημάτων που περιμένει, με ενημέρωσε ότι θα πάρει καιρό και δεν έχει καθαρή εικόνα για το πότε...

Το σπίτι μου αρέσει, είναι σε καλή γειτονιά και επειδή έχω κάποια χρηματικό πόσο στην άκρη, σκέφτομαι να συμφωνήσω μαζί της να πληρώσω εγώ την εγκατάσταση των σωλήνων και την σύνδεση του αερίου (δεν θα ήθελα από Σεπτέμβριο γιατί θα έχω βάλει ήδη τα έπιπλα και θα έχω βάψει το σπίτι) και να κάνουμε ένα σκόντο στο νοίκι για την διετία του συμβολαίου ή να μη πληρώσω για ένα διάστημα το νοίκι...

Γνωρίζουμε πόσο περίπου πάει μία εγκατάσταση; Έχει να κάνει με τα τετραγωνικά του σπιτιού η τελική τιμή; Εννοείται πώς χωρίς συμβόλαιο δεν περνάω τίποτα... Γνώμες και τι να προσέξω όλα δεκτά

Εξαρτάται η δουλειά που χρειάζεται. Μπορεί να πληρώσεις 1.500€ χονδρικά για τη σύνδεση, μπορεί να χρειαστεί νεες εξωτερικές σωληνώσεις όλο το σπίτι για να αυτονομηθεί που πάει με το τρέχον μέτρο και θέλει κάμποσες χιλιάδες ακόμα. 

5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Απ'το να πληρώσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου κι εν συνεχεία για τα επόμενα 3 χρόνια (τουλάχιστον) να πληρώνεις αέριο στην 6πλάσια τιμή απ'ότι πέρυσι... καλύτερα πήγαινε να νοικιάσεις σουίτα στο Χίλτον, θα σου βγει πιο φτηνά. Δε κάνω πλάκα.

Ισχύει. Πραγματικά απορώ ποιοι θα έχουν θέρμανση με τις τρέχουσες τιμές απο Νοέμβριο.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Τα τετραγωνικα παιζουν ρολο αναλογως αν προκειται για μεταβαση απο κεντρικη ή αυτονομη θερμανση. Περιπου στα 3-4 χιλιαρικα ειναι ολη η εγκατασταση (υδραυλικα, λεβητας, αναμμα).

Για αυτα που γραφει ο @ekrepali, προφανως εναι υπερβολη αλλα ναι εχει ανεβει το κοστος αρκετα. Το μονο σιγουρο και οικονομικο παρολο την αυξηση του Φ.Α. ειναι οτι θα χεις μονιμα ζεστο νερο, γιατι καιει απειροελαχιστο Φ.Α.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Εξαρτάται η δουλειά που χρειάζεται. Μπορεί να πληρώσεις 1.500€ χονδρικά για τη σύνδεση, μπορεί να χρειαστεί νεες εξωτερικές σωληνώσεις όλο το σπίτι για να αυτονομηθεί που πάει με το τρέχον μέτρο και θέλει κάμποσες χιλιάδες ακόμα. 

Ισχύει. Πραγματικά απορώ ποιοι θα έχουν θέρμανση με τις τρέχουσες τιμές απο Νοέμβριο.

Εξωτερικές σωληνώσεις λέγοντας;

Το σπίτι παλιά είχε πετρέλαιο κεντρική θέρμανση. Οι σωλήνες θα περάσουν από μέσα από το σπίτι, δεν ξέρω εάν θα χρειαστεί να περάσουν και από έξω..

Γενικά δεν τα ακούω και πολύ ενθαρρυντικά τα πράγματα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MrZeroGR είπε

Το σπίτι παλιά είχε πετρέλαιο κεντρική θέρμανση. Οι σωλήνες θα περάσουν από μέσα από το σπίτι,

Οποτε το κοστος μεγαλωνει οσο μεγαλυτερο ειναι το σπιτι, αφου οπως καταλαβαινεις πρεπει να δημιουργηθει κλειστο κυκλωμα νερου σε ολο το σπιτι, ωστε να φτανει το νερο σε καθε καλοριφερ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

περιμένεις απο Σεπτέμβριο , προς το παρών δεν είναι φυσιολογικές οι τιμές ΦΑ

κάνε μόνωση ,δες αν παίζει ηλιακός και συνεννοήσου να αφαιρεθούν απο το νοίκι

• Like 1
Δημοσ.

44τ.μ είναι το σπίτι, με το μπάνιο να είναι ακριβώς δίπλα στο υπνοδωμάτιο που θα περνάει ο σωλήνας...

ίσως κάνω κάποιο λάθος εγώ και μου διαφεύγει αλλά μπορεί να είχε και κεντρική αέριο η πολυκατοικία, εχει κολλήσει το μυαλό μου τώρα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MrZeroGR είπε

44τ.μ είναι το σπίτι, με το μπάνιο να είναι ακριβώς δίπλα στο υπνοδωμάτιο που θα περνάει ο σωλήνας...

ίσως κάνω κάποιο λάθος εγώ και μου διαφεύγει αλλά μπορεί να είχε και κεντρική αέριο η πολυκατοικία, εχει κολλήσει το μυαλό μου τώρα.

Εφοσον εχει κεντρικη, δεν εχει σημασια αν ειναι αεριο ή πετρελαιο. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τις σωληνωσεις που υπαρχουν ηδη.

Ειναι παντως οντως πολυ κακη στιγμη... Προσωπικα παντως δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν θα πεσουν οι τιμες καποια στιγμη, διαφορετικα του χρονου και του καθε παραχρονου δεν προκειται κανεις να αναβει. Τι θα το κανουν ολο το φυσικο αεριο μετα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εγκατασταση δεν ειναι τρεις σωλήνες, ειναι πολλα και το κοστος μεγαλο

Βρες άλλο σπίτι

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

περιμένεις απο Σεπτέμβριο , προς το παρών δεν είναι φυσιολογικές οι τιμές ΦΑ

κάνε μόνωση ,δες αν παίζει ηλιακός και συνεννοήσου να αφαιρεθούν απο το νοίκι

Δεν σκέφτομαι να συνδέσω από τώρα το αέριο, απλά να κάνω την εγκατάσταση (Σωλήνες, μόνωση και πληρωμή τα μαστόρια). Άλλωστε καλοκαίρι έρχεται και την παλεύω με κρύο νερό...

Δημοσ.

Δεν σκέφτομαι να συνδέσω από τώρα το αέριο, απλά να κάνω την εγκατάσταση (Σωλήνες, μόνωση και πληρωμή τα μαστόρια). Άλλωστε καλοκαίρι έρχεται και την παλεύω με κρύο νερό...

αυτό λέω , μην κάνεις την εγκατάσταση , είναι και μικρό το σπίτι βάλε 2 πολύ καλά AC , ρίξε μόνωση, ηλικακό (αν γίνεται) και φυσικά οικονομία ,καμία σχέση με περυσι τα πράγματα ,είναι 2+ παραπάνω οι τιμές στο ρεύμα . Στο ΦΑ είναι 6πλάσιες . Παρακολούθησε το νήμα με πάροχους για ΦΑ και όταν πέσουν οι τιμές στο ακριβό 0,05€/kw (τώρα 0,125) ίσως να το σκεφτείς να ξεκινήσεις (ανάλογα με τιμές πετρελαίου/ρεύματος τότε)

Κρύο νερό αποκλείεται , αν είχε κεντρική θα είχε θερμοσίφωνα που στην καλύτερη συνδέονταν με την κεντρική

αυτό λέω , μην κάνεις την εγκατάσταση , είναι και μικρό το σπίτι βάλε 2 πολύ καλά AC , ρίξε μόνωση, ηλιακό (αν γίνεται) και φυσικά οικονομία ,καμία σχέση με περυσι τα πράγματα ,είναι 2+ παραπάνω οι τιμές στο ρεύμα . Στο ΦΑ είναι 6πλάσιες . Παρακολούθησε το νήμα με πάροχους για ΦΑ και όταν πέσουν οι τιμές στο ακριβό 0,05€/kw (τώρα 0,125) ίσως να το σκεφτείς να ξεκινήσεις (ανάλογα με τιμές πετρελαίου/ρεύματος τότε)

Κρύο νερό αποκλείεται , αν είχε κεντρική θα είχε θερμοσίφωνα που στην καλύτερη συνδέονταν με την κεντρική

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

Τωρα πρεπει να την κανεις το χειμωνα θα σου ερθει διπλή η τιμή, off season κάνουμε τις εγκαταστάσεις και τις αγορές

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

Το σπίτι παλιά είχε πετρέλαιο κεντρική θέρμανση. Οι σωλήνες θα περάσουν από μέσα από το σπίτι, δεν ξέρω εάν θα χρειαστεί να περάσουν και από έξω..

Απο 2500 εως 4500 αναλογως πολλα... Καταλαβαινεις οτι ειναι μια προχειρη εκτιμηση απο τι ξερω τις τιμες που κινουταν η αγορα μεχρι τον Δεκέμβρη Γενάρη. Αν αυξηθηκε κατι δραματικα λογω πολεμου σταους σωληνες κυριως δεν το ξερω. Επισης ειναι πολυ ευκολο να πας σε μια εταιρια και να σου κανει αυτη την εκτιμηση με πολυ μικροτερη ψαλιδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

34 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

Εξωτερικές σωλήνες σημαίνει να περαστούν νεες σωλήνες μέσα στο σπίτι στους τοιχους για να συνδεθούν εκ νέου ολα τα σώματα. Αυτό δεν γίνεται, μόνο αν είχε ήδη αυτόνομη θέρμανση το σπίτι.

Για 44 τετραγωνικά για την ολη εγκατάσταση χονδρικά υπολογίζω 3000€.

image.png.a0c5938043b31c39e514d3a8df570d6c.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...