Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Peugeot208 είπε

Πάντα μένουν κατάλοιπα και με το τρίψιμο με το πανί στην ουσία χαρακώνεις το βερνίκι.

Ρώτησε κανένα ταξιτζή να σου πει. Κάποτε παιδεύονταν με κάτι πετσιά, προ μικροϊνων.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ρώτησε κανένα ταξιτζή να σου πει. Κάποτε παιδεύονταν με κάτι πετσιά, προ μικροϊνων.

Το πέτσί (Chamois) ουσιαστικά απορροφά το πολύ νερό αμέσως μετά το πλύσιμο, και με ένα στράγισμα επιτόπου συνεχίζεις να μαζεύεις τα "χοντρά". Εν συνεχεία στέγνωμα με πολλές πετσέτες μικροϊνών. Διαφορετικά, μόνο με πετσέτες μικροϊνών χρειάζονται πάνω απο 15.

Όσον αφορά το ερώτημα του νηματοθέτη, όπως γράφτηκε σωστά, τα waterless προϊόντα σε γενικές γραμμές απευθύνονται σε σχετικά καθαρά αυτοκίνητα και δεν αντικαθιστούν το πλύσιμο. Ξεσκώνισμα + waterless. 

Επεξ/σία από oneiricocelot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Λοιπον...Επι 30 χρονια και πλεον ειχα ενα γειτονα με ειδη αυτοκινητου .

Ο πιο καλος γειτονας που ειχα ποτε !!!

Ξεκινησε με ψαθες και υαλοκαθαρηστηρες και τωρα εχει πολλα ειδη για το αυτοκινητο .Καθε χρονο μου αλλαζε

υαλοκαθαρηστηρες σε 4 αμαξια δωρεαν και με εφερνε σε δυσκολη θεση  .

Εχει μονο χονδρικη πωληση

Ειχαμε μια τυπικη αλλα πολυ εγκαρδια καλημερα και τιποτα αλλο .

Τον πηρα τηλ να ρωτησω σχετικα με το εδω ερωτημα και ηρθε σπιτι μου με το υλικο που ειναι στο μπιτονακι  που ειναι ακομα σε σταδιο  δικης του παραγωγης  χωρις τυποποιηση ακομα και πανακια απο μικροινες .

Αυτο κανονικα μπαινει σε ψεκαστηρη , αλλα δεν ειχα, με αναλογια 3 μερη νερο και ενα υγρο

Ξεκαζουμε , περναμε με το ενα πανακι και μετα με κυκλικες κινησεις απλα σκουπιζουμε

Κανει και κερωμα .

Τα σχολια για το αποτελεσμα δικα σας στο δικο μου αμαξι .

20220430_182236.jpg

20220430_182254.jpg

20220430_182325.jpg

Ποιο αποτελεσμα ακριβως? τα αποτελεσματα καποιος δεν τα δειχνει ετσι αλλα με λαμπα πανω ακριβως απο το αμαξωμα. Κυκλικες κινησεις κιολας ε? Καλοριζικες οι αραχνουλες. Στην ουσια αυτο που εχει φτιαξει ειναι quick detailer. Με την βρωμια ομως που δειχνεις πανω στο αμαξι , μονο δουλεια δεν κανει αυτο. περισσοτερη "ζημια" του κανεις. Το quick detailer θελει απλα "σκονισμενο" αμαξωμα η πλυμενο.

58 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε

Το πέτσί (Chamois) ουσιαστικά απορροφά το πολύ νερό αμέσως μετά το πλύσιμο, και με ένα στράγισμα επιτόπου συνεχίζεις να μαζεύεις τα "χοντρά". Εν συνεχεία στέγνωμα με πολλές πετσέτες μικροϊνών. Διαφορετικά, μόνο με πετσέτες μικροϊνών χρειάζονται πάνω απο 15.

Όσον αφορά το ερώτημα του νηματοθέτη, όπως γράφτηκε σωστά, τα waterless προϊόντα σε γενικές γραμμές απευθύνονται σε σχετικά καθαρά αυτοκίνητα και δεν αντικαθιστούν το πλύσιμο. Ξεσκώνισμα + waterless. 

ποιος λεει οτι χρειαζεσαι πανω απο 15 πετσετες μικροινων για να στεγνωσεις αμαξι? 1 ( στα 1200 gsm ) η αντε 2 το πολυ χαμηλοτερης πυκνοτητας αρκουν.

Το πετσι ειναι ξεπερασμενο πλεον. Και ο λογος απλος. Οτι βρωμια παρει την σερνει στο αμαξωμα.

Παιδια δεν ζουμε στο 60. Η τεχνολογια και τα υλικα προχωρανε. οι μεθοδοι επισης. Για αυτο κλαινε οι φαναρτζηδες που τος περνουν την δουλεια οι detailers πλεον , γιατι βαριουνται να μαθουν και τιποτα καλλιτερο απο το να "γυαλιζουν" με το pad που χρησιμοποιησανε την προηγουμενη ημερα χωρις να το καθαρισουν.

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Ποιο αποτελεσμα ακριβως? τα αποτελεσματα καποιος δεν τα δειχνει ετσι αλλα με λαμπα πανω ακριβως απο το αμαξωμα. Κυκλικες κινησεις κιολας ε? Καλοριζικες οι αραχνουλες. Στην ουσια αυτο που εχει φτιαξει ειναι quick detailer. Με την βρωμια ομως που δειχνεις πανω στο αμαξι , μονο δουλεια δεν κανει αυτο. περισσοτερη "ζημια" του κανεις. Το quick detailer θελει απλα "σκονισμενο" αμαξωμα η πλυμενο.

ποιος λεει οτι χρειαζεσαι πανω απο 15 πετσετες μικροινων για να στεγνωσεις αμαξι? 1 ( στα 1200 gsm ) η αντε 2 το πολυ χαμηλοτερης πυκνοτητας αρκουν.

Το πετσι ειναι ξεπερασμενο πλεον. Και ο λογος απλος. Οτι βρωμια παρει την σερνει στο αμαξωμα.

Παιδια δεν ζουμε στο 60. Η τεχνολογια και τα υλικα προχωρανε. οι μεθοδοι επισης. Για αυτο κλαινε οι φαναρτζηδες που τος περνουν την δουλεια οι detailers πλεον , γιατι βαριουνται να μαθουν και τιποτα καλλιτερο απο το να "γυαλιζουν" με το pad που χρησιμοποιησανε την προηγουμενη ημερα χωρις να το καθαρισουν.

Εγω καμια 15αριά θέλω πάντως.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, oneiricocelot είπε

Εγω καμια 15αριά θέλω πάντως.

Κατι κανεις λαθος τοτε η τα εχεις καταστρεψει ( που αν τα πλενεις σωστα δεν καταστρεφονται )

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Συγνωμη που δεν ειχα λαμπα μαζι μου .Δυο τυχαιες φωτογραφιες της στιγμης εβγαλα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Συγνωμη που δεν ειχα λαμπα μαζι μου .Δυο τυχαιες φωτογραφιες της στιγμης εβγαλα 

Ναι οκ ομως δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα γτ ακομα και οι φωτο δεν ειναι καλα τραβηγμενες ακομα και χωρις λαμπα. 

Κοιτα , και εγω παλια εκανα μαλακιες. Τα κλασσικα , σφουγγαρι που πλενομαστε , κυκλικες κινησεις και τα λοιπα. Σκετο νερακι μερικες φορες και τα λοιπα. Μεχρι που πηρα καινουριο αμαξι ( κουτα ) και ειπα να το κανω σωστα. Δεν χρειαζεσαι πολλα. Απλα και σωστα. Τωρα κατι που μου εδωσε καποιος χωρις να ξερω τι εχει μεσα και χωρις να εχει βγει εμπορικα για να παρει και τα reviews του απο επαγγελματιες δεν θα το εβαζα ποτε στο αμαξι. αν μη τι αλλο υπαρχουν reviews για προϊόντα εταιρειων και αποφασιζεις ποιο να παρεις -  και ας ειπε καποιος οτι απλα θελουν να πουλησουν. Εαν θελουν να πουλησουν ας μας πει ο φιλος - οχι εσυ- αν με σκετο νερακι εχεις το παρακατω αποτελεσμα

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Ναι οκ ομως δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα γτ ακομα και οι φωτο δεν ειναι καλα τραβηγμενες ακομα και χωρις λαμπα. 

Κοιτα , και εγω παλια εκανα μαλακιες. Τα κλασσικα , σφουγγαρι που πλενομαστε , κυκλικες κινησεις και τα λοιπα. Σκετο νερακι μερικες φορες και τα λοιπα. Μεχρι που πηρα καινουριο αμαξι ( κουτα ) και ειπα να το κανω σωστα. Δεν χρειαζεσαι πολλα. Απλα και σωστα. Τωρα κατι που μου εδωσε καποιος χωρις να ξερω τι εχει μεσα και χωρις να εχει βγει εμπορικα για να παρει και τα reviews του απο επαγγελματιες δεν θα το εβαζα ποτε στο αμαξι. αν μη τι αλλο υπαρχουν reviews για προϊόντα εταιρειων και αποφασιζεις ποιο να παρεις -  και ας ειπε καποιος οτι απλα θελουν να πουλησουν. Εαν θελουν να πουλησουν ας μας πει ο φιλος - οχι εσυ- αν με σκετο νερακι εχεις το παρακατω αποτελεσμα

Ο ανθρωπος αυτος αν διαβασες δεν ειναι τυχαιος για μενα  ουτε πηρε λεφτα .Με τιπτα δεν θα μου εδινε κατι που κανει κακο στο αμαξι .

Μου ειπε να παω να μου βαλει υαλοκαθαρηστηρες στο δικο μου και να μετρησω και σε ακομα  3 αμαξια δωρεαν αλλα ντρεπομαι  και για αυτο δεν πηγαινω

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο ανθρωπος αυτος αν διαβασες δεν ειναι τυχαιος για μενα  ουτε πηρε λεφτα .Με τιπτα δεν θα μου εδινε κατι που κανει κακο στο αμαξι .

Μου ειπε να παω να μου βαλει υαλοκαθαρηστηρες στο δικο μου και να μετρησω και σε ακομα  3 αμαξια δωρεαν αλλα ντρεπομαι  και για αυτο δεν πηγαινω

Γιατι δεν ειναι τυχαιος? επειδη εχει προϊοντα αυτοκινητου? Επειδη δεν πληρωσες τους υαλοκαθαριστηρες? Δεν ειπα τον ανθρωπο τυχαιο για να ειμαστε δικαιοι, το προϊόν ειπα τυχαιο. Ειναι εστω χημικος για να γνωριζει τι βαζει μεσα? Αν οχι μαθε λοιπον οτι οοοολες αυτες οι εταιρειες εχουν χημικους που βγαζουν και δοκιμαζουν τα προϊόντα. Δεν κανουν οτι ναναι. Και τα "υγρα κερια" των Jumbo "υποτιθεται" κανουν δουλεια. Εχουν σιλικονη ομως μεσα για αυτο και ειναι φτηνα. και δεν κανουν και δουλεια.

Καταρχας μονο και μονο που λες οτι ειναι αναλογια με νερο ειναι απο μονο του NO-NO ( περι αλάτων ). ΚΑΝΕΝΑ quick detail προιον δεν εχει νερο με αλατα μεσα ουτε πρεπει να το αραιωσεις εσυ.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Μην ντρεπεσε κυριε γιαννη   Στειλε τον πακι απο τον μαντρα  ο οποιος θα σου πλύνει και τζαμπα το αυτοκινητο. Δωστου κσι το δωρεαν δειγμα να στο κερωσει. Αρχοντας

5 ώρες πριν, NTC Labs είπε

γουσταρω φαση... ελα νανοιξουμε μαγαζι με τετοιες θα χεστουμε στο ταλαρο

images.jpg

car-wash-blue-bikini.jpg

Μπαινω συνέταιρος στην δουλεια παιδια   θα εχουμε  μπαρα με ποτα στο μαγαζι συν dj,  και για τους πιο μερακληδες πριβε πλυσιμο σε κλειστο χωρο. 50 χωρις το πανω 100 χωρισ το κατω. Τρελλες δουλειες θα κανουμε. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mp123 είπε

Μην ντρεπεσε κυριε γιαννη   Στειλε τον πακι απο τον μαντρα  ο οποιος θα σου πλύνει και τζαμπα το αυτοκινητο. Δωστου κσι το δωρεαν δειγμα να στο κερωσει. Αρχοντας

Μπαινω συνέταιρος στην δουλεια παιδια   θα εχουμε  μπαρα με ποτα στο μαγαζι συν dj,  και για τους πιο μερακληδες πριβε πλυσιμο σε κλειστο χωρο. 50 χωρις το πανω 100 χωρισ το κατω. Τρελλες δουλειες θα κανουμε. 

Για τους ξενυχτηδες θα βαζουμε τις γυναικες να φτιαχνουν και πατσα μετα.

Δημοσ.
Στις 28/4/2022 στις 6:08 ΜΜ, mp123 είπε

Τηλεφωνο κσι τα παιδια απο το πλυντιριο ερχοντε το παιρνουν και το φερνουν  σπιτι. 

10 ευρω.

Τα λαμπικο και τυπου αυτα ειναι μαλακιες. Μια φορα πηγα περαστικος αναγκαστικα γιατι ηταν μεσα στην λασπη και το μετάνιωσα.

Τεράστιο ρίσκο που δεν αξίζει, εκτός και αν δεν σε νοιάζει. Από μηχανικές φθορές μέχρι τρακάρισμα και η λίστα δεν έχει τέλος.

Εγώ απλά καθαρίζω τις κουτσουλιές άμεσα με ψεκαστηρι και ένα μπουκάλι νερό πριν γίνουν ένα σώμα με την λαμαρίνα και πλύσιμο πάντα μόνος με ένα απλό σαμπουάν αυτοκίνητου και καλό σφουγγάρι εδώ και 10 χρόνια. Το χρώμα σε άψογη κατάσταση, το βερνίκι επίσης εκτός από τον ουρανό που είναι και εκτεθειμένος 15 χρόνια στον ήλιο κτλ.

Ούτε ειδικά κεριά, ούτε ειδικοί detailers που έχει γίνει και μόδα ούτε τίποτα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Τεράστιο ρίσκο που δεν αξίζει, εκτός και αν δεν σε νοιάζει. Από μηχανικές φθορές μέχρι τρακάρισμα και η λίστα δεν έχει τέλος.

Εγώ απλά καθαρίζω τις κουτσουλιές άμεσα με ψεκαστηρι και ένα μπουκάλι νερό πριν γίνουν ένα σώμα με την λαμαρίνα και πλύσιμο πάντα μόνος με ένα απλό σαμπουάν αυτοκίνητου και καλό σφουγγάρι εδώ και 10 χρόνια. Το χρώμα σε άψογη κατάσταση, το βερνίκι επίσης εκτός από τον ουρανό που είναι και εκτεθειμένος 15 χρόνια στον ήλιο κτλ.

Ούτε ειδικά κεριά, ούτε ειδικοί detailers που έχει γίνει και μόδα ούτε τίποτα.

Ειπαμε απλα πραγματα και σωστα...ομως....ισως ο ουρανος την ειχε γλυτωσει η ηταν σε καλλιτερη κατασταση αν οντως δεν υποτιμουσες τα sealant και τα κερια. :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NTC Labs είπε

Ειπαμε απλα πραγματα και σωστα...ομως....ισως ο ουρανος την ειχε γλυτωσει η ηταν σε καλλιτερη κατασταση αν οντως δεν υποτιμουσες τα sealant και τα κερια. :)

Μπορεί όντως, τα κεριά δεν τα υποτιμάω και ήδη με την 1η ευκαιρία θα παραγγείλω, αυτό που δεν μου αρέσει είναι το γυάλισμα που κατεβάζει και λίγο το βερνίκι κάθε φορά.

Τώρα τελευταία έχω πάρει και έναν αφροποιητή χαμηλής πίεσης για λάστιχο και το μαλακώνω πρώτα και μετά σφουγγάρι μέχρι την μέση του αυτοκίνητου και στο τέλος από την μέση και κάτω, με κοροϊδεύουν λίγο στην γειτονιά αλλά οκ 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Klausx είπε

Μπορεί όντως, τα κεριά δεν τα υποτιμάω και ήδη με την 1η ευκαιρία θα παραγγείλω, αυτό που δεν μου αρέσει είναι το γυάλισμα που κατεβάζει και λίγο το βερνίκι κάθε φορά.

Τώρα τελευταία έχω πάρει και έναν αφροποιητή χαμηλής πίεσης για λάστιχο και το μαλακώνω πρώτα και μετά σφουγγάρι μέχρι την μέση του αυτοκίνητου και στο τέλος από την μέση και κάτω, με κοροϊδεύουν λίγο στην γειτονιά αλλά οκ 🤣

Μα οταν πλενεις σωστα και βαζεις και την προστασια σου, δεν χρειαζεσαι γυαλισμα , η θα χρειαστεις 1 φορα στα 10 χρονια.

Εαν μιλαμε για προχωρημενη κατασταση γυαλιζεις 1 φορα και μετα συντηρεις για να μη ξαναχρειαστεις.

Αστους να κοροιδευουν. Δικια σου περιουσια ειναι εχεις καθε δικαιωμα να την φροντιζεις. Ειναι ακριβως οι ιδιοι που πουλανε στο καρ "σε αριστη κατασταση" και εχουν ξεχασει να κανουν service την τελευταια εικοσαετια, πλενωντας το επιπλεον με scotch brite.

Ειναι οι ιδιοι που καβαλανε πεζοδρομια με 50 χιλιομετρα την ωρα αλλα οταν πανε για κρεμαγιερα κλαινε.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...