definitio Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ακόμη θυμάμαι τον πατέρα μου αναψοκοκκινισμένο να παλεύει να μη με ταράξει στις γρήγορες, κάπου στα τέλη '80, που μόλις είχε παραλάβει το αμάξι από (ακριβό) βάψιμο στην Αθήνα, το είχε φέρει περιχαρής στο χωριό και μετά από μια εκδρομή και μπάνιο είχε γεμίσει σκόνες και ανέλαβα να το πλύνω με το σκληρό/πράσινο σφουγγάρι της κουζίνας... ...ειδικά εκεί στην οροφή που είχε μερικές κουτσουλιές και το έτριβα κυκλικά.,..μούρλια... Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από definitio
oneiricocelot Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Πως γίνεται να γράφεις ότι είναι νόμοι για να κονομάνε οι επιχειρήσεις και στο καπάκι να αυτοαναιρείς αυτό που μόλις έγραψες? Νόμος υπ’ αριθμ. 2696/1999 (ΦΕΚ 57/Α΄/23. 3.1999) Άρθρo 12 Γενικές διατάξεις ....... 2. Δεν επιτρέπεται η απόθεση ή εγκατάλειψη ή η απόρριψη οποιουδήποτε αντικειμένου ή ύλης στις οδούς, εφόσον παρακωλύει έστω και κατ’ ελάχιστο την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, ως και τη στάθμευση των οχημάτων. Κεφάλαιο Γ΄. Κανόνες οδικής συμπεριφοράς51 Δεν επιτρέπεται επίσης να χύνονται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, λάδια, ασβέστης κ.λπ. .... 11. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1,3,4 και 7 τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00) ευρώ. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 2 τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ. .... ΣΕΣΟ 5 ΒΑΘΜΟΙ Εκτός από τον παραπάνω νόμο, υπάρχει και αστυνομική διάταξη που μεταξύ άλλων τιμωρεί και αυτό. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 6 Μέτρα ευταξίας και ευκοσμίας Γενικές απαγορεύσεις Άρθρο 1-1. Απαγορεύεται η απόρριψη, εναπόθεση ή εγκατάλειψη χωμάτων, μπαζών και άλλων αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, εκτός των χώρων εκείνων που καθορίζονται από την αρμόδια αρχή. Σε ιδιωτικούς χώρους επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι δε θίγεται η αισθητική του χώρου και της περιοχής και δεν προκαλούνται προβλήματα στη δημόσια υγεία. 2. Απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ρύπανση των δημοσίων κοινόχρηστων χώρων. 3. Απαγορεύεται η ανάρτηση κάθε είδους εμπορευμάτων ή άλλων αντικειμένων έξω από οποιοδήποτε κατάστημα, εκτός από περιοδικά, εφημερίδες και γενικά έντυπα έξω από αναπηρικά περίπτερα. 4. Απαγορεύεται η παραμονή ή πρόσδεση ζώων σε οδούς, πεζοδρόμια, πλατείες, δημοτικούς κήπους και γενικά δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία ή αγάλματα. 5. Απαγορεύεται το άπλωμα ειδών ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων και συναφών ειδών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, εκτός από τους εσωτερικούς χώρους των εξωστών και τις ταράτσες των οικοδομών. 6. Απαγορεύεται το τίναγμα ειδών ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων και συναφών ειδών σε δημόσιους χώρους και από τις θύρες, τα παράθυρα, τους εξώστες των οικιών και από τις άλλες προεξοχές και τις ταράτσες των οικοδομών. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται τούτο κατά τις ώρες 7.30' έως 8.30' κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου και κατά τις ώρες 7.00' έως 8.00΄ κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, ο καθαρισμός των ταπήτων, στρωμάτων και συναφών ειδών, με ραβδισμό, επιτρέπεται μόνο στις αυλές και στις ταράτσες των οικιών και εκτός των ωρών κοινής ησυχίας. 7. Απαγορεύεται η ρύπανση με την αναγραφή λέξεων ή φράσεων, απεικόνιση παραστάσεων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, των προσόψεων των οικοδομών, των αγαλμάτων και κάθε επιφάνειας σε δημόσιο χώρο. Κυρώσεις Άρθρο 8- Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984, εφόσον από άλλη διάταξη δεν τιμωρούνται βαρύτερα Offtopic αλλά 1) πως θα το πλύνω (νόμιμα) αν δεν θέλω να το πάω σε πλυντήριο ή να μου το πλύνει άλλος (να βάλω και το κερί μου βρε αδερφέ); 2) Αν θέλω να κάνω εργασία στο αυτοκίνητο πως θα το κάνω (νόμιμα) από την στιγμή που δεν μπορώ ούτε στον δρόμο ούτε στην πυλωτή; (π.χ θέλω να αλλάξω λάδια μόνος μου).
definitio Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 19 ώρες πριν, tsofras είπε Δεν νομίζω ότι είναι αυτό και έχει μία λογική. Επειδή το 1€ αντιστοιχεί σε 2 λεπτά ας πούμε ( δεν θυμάμαι ακριβώς στο λαμπικο) προφανώς και τους συμφέρει να ταιζεις λεφτά το μηχάνημα Αλλιώς θα πήγαιναν όλοι με κουβά σαπούνι θα έβαζαν 50 λεπτά για ξεβγαλμα, μισή ώρα με την ησυχία τους με τον κουβά τους και άλλα 50 λεπτά για ξεβγαλμα Οπότε θα απασχολούσαν με 1€ μία θέση, έχει λογική να το απαγορεύει η συγκεκριμένη επιχείρηση πάντως Πιθανότατα αυτό που λες ισχύει η κριτική
mp123 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε Offtopic αλλά 1) πως θα το πλύνω (νόμιμα) αν δεν θέλω να το πάω σε πλυντήριο ή να μου το πλύνει άλλος (να βάλω και το κερί μου βρε αδερφέ); 2) Αν θέλω να κάνω εργασία στο αυτοκίνητο πως θα το κάνω (νόμιμα) από την στιγμή που δεν μπορώ ούτε στον δρόμο ούτε στην πυλωτή; (π.χ θέλω να αλλάξω λάδια μόνος μου). Κανε την δουλεια νυχτα οπωσ τα Αυθαίρετα. Κανεις δεν θα παρει χαμπαρι . Ρε φιλε ενταξη πλυνε το αμαξι σου η αλλαξε λαδια εξω. Σιγα μην ασχοληθει κανεις να σου φερει το 100 τι λέμε τωρα.κανε οτι θες. Το μονο που οποιος περναει η' οι γειτονες θα σου λενε να πλυνεις και το δικο τους . Εγω ετσι τους λεω. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από mp123
definitio Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Αν καλέσει κανείς το 100 για να καταγγείλει γείτονα που πλένει το αυτοκίνητο σε δρόμο ή σε πυλωτή, εικάζω ότι θα αργήσει αρκετά η αστυνομία να έρθει ...εδώ για #%$&@! παρκάρισμα που κλείνει το δρόμο μπορεί να έρθουν και 10 στη σειρά με την ίδια παρανομία θα γράψουν μόνο το συγκριμένο (συνηθισμένο στη γετονιά μου, γύρω από ένα κυκλικό παρκάκι σταθμεύουν ΙΧ στα κράσπεδα στις οδούς εξόδου κι εκεί δημιουργούν πραγματικά πρόβλημα, αλλά θα αφήσουν απρόθυμα κλήση μόνο στο συγκεκριμένο - αμάξι ή σημείο - για το οποίο έγινε η καταγγελία...όσα και να υπάρχουν γύρω που παρανομούν με τον ίδιο τρόπο) 1
visualizer Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Απαγορευεται να πλενεις το αμαξι σου η να κανεις εργασιες εξω; To κανω εδω και χρονια και ποτε κανεις δεν μου εχει πει κατι , κουλο μου φαινεται !
Nabuko Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε Offtopic αλλά 1) πως θα το πλύνω (νόμιμα) αν δεν θέλω να το πάω σε πλυντήριο ή να μου το πλύνει άλλος (να βάλω και το κερί μου βρε αδερφέ); 2) Αν θέλω να κάνω εργασία στο αυτοκίνητο πως θα το κάνω (νόμιμα) από την στιγμή που δεν μπορώ ούτε στον δρόμο ούτε στην πυλωτή; (π.χ θέλω να αλλάξω λάδια μόνος μου). Δεν απαγορεύεται να το πλύνεις ή να αλλάξεις λάδια στην πιλοτή ή σε ιδιωτικό χώρο (δικό σου ή κάποιου άλλου). Απαγορεύεται όμως τα νερά από την πιλοτή να καταλήγουν σε δημόσιο δρόμο. Για το "νόμιμα" απαντάω. 7 λεπτά πριν, visualizer είπε Απαγορευεται να πλενεις το αμαξι σου η να κανεις εργασιες εξω; To κανω εδω και χρονια και ποτε κανεις δεν μου εχει πει κατι , κουλο μου φαινεται ! Είναι μέχρι να γλυστρήσει κάποιος να πέσει να χτυπήσει και να σου κάνει αγωγή. Ή να βρεθεί γείτονας που δεν σε γουστάρει. Ή να βρεθεί γείτονας που μόλις το έμαθε ότι ισχύει και να θελήσει να το εξακριβώσει πάνω σου 😅 Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από Nabuko
tsofras Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 19 ώρες πριν, mp123 είπε Εμενα θα ακους. Αστους αλλους. Τσεκαρεις στημ περιοχη σου καλο πλυντήριο με ελληνες μονο. Ρωτασ αν κανουν ντελιβερι και εισαι κομπλε. 10 ευρω καθε 15 μερες και τελος. Eγώ έχω πλυντήριο στο χέρι 2 λεπτά απο το σπίτι μου οπότε το πάω εκεί με ένα δεκάρικο και δώρο αρωματικό Την προηγούμενη φορά έβρεχε και του το πήγα επειδή βαριόταν και μου έκανε πλύσιμο μηχανής τσάμπα Απλά σε αργίες και διακοπές που είναι κλειστό το πάω σε κανα λαμπίκο να πάρω τα χοντρά Η διαφορά έτσι και αλλιώς αν κάνεις σωστό πλύσιμο μαζί με σκούπα και πατάκια είναι γύρω στα 3ε , δεν αξίζει να μου βγαίνει η μέση που έχω και θέμα. Αν είχα όμως χώρο τότε θα έπαιρνα ένα πιεστικό να το κάνω μόνος μου γιατί πάντα μου άρεσε σαν διαδικασία 1
liakinen Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Στο βενζινάδικο που πάω (επαρχία) και έχει και πλυντήριο (3 θέσεις με νερό ζεστό /κρύο, αφρό και 3 θέσεις για σκούπα) το κόστος είναι 50 λεπτά νερό / σκούπα, 1€ ο αφρός και τα πατάκια τσάμπα (έχει μηχάνημα ειδικό). Εγώ που κάνω σαπουνάδα δική μου με 1.5 € είμαι καλυμμένος. Τα πλυντήρια κοστίζουν 10 - 12 δεν το πλένουν / στεγνώνουν σαν και μένα άσε που βάζουν τις άθλιες σιλικόνες / γλυκερίνη σε λάστιχα, πλαστικά ακόμα και στα πατάκια (ναι στα πλαστικά έχω δει με τα μάτια μου).
NTC Labs Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, tsofras είπε Eγώ έχω πλυντήριο στο χέρι 2 λεπτά απο το σπίτι μου οπότε το πάω εκεί με ένα δεκάρικο και δώρο αρωματικό Την προηγούμενη φορά έβρεχε και του το πήγα επειδή βαριόταν και μου έκανε πλύσιμο μηχανής τσάμπα Απλά σε αργίες και διακοπές που είναι κλειστό το πάω σε κανα λαμπίκο να πάρω τα χοντρά Η διαφορά έτσι και αλλιώς αν κάνεις σωστό πλύσιμο μαζί με σκούπα και πατάκια είναι γύρω στα 3ε , δεν αξίζει να μου βγαίνει η μέση που έχω και θέμα. Αν είχα όμως χώρο τότε θα έπαιρνα ένα πιεστικό να το κάνω μόνος μου γιατί πάντα μου άρεσε σαν διαδικασία δεν χρειαζεσαι πιεστικο
tsofras Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NTC Labs είπε δεν χρειαζεσαι πιεστικο Δεν είπα ότι χρειάζομαι είπα ότι θα έπαιρνα να κάνω χάζι με αφρούς και να τρίβω το καπo με το μαγιό Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από tsofras
NTC Labs Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, tsofras είπε Δεν είπα ότι χρειάζομαι είπα ότι θα έπαιρνα να κάνω χάζι με αφρούς και να τρίβω το καπo με το μαγιό γουσταρω φαση... ελα νανοιξουμε μαγαζι με τετοιες θα χεστουμε στο ταλαρο
Doubt Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, NTC Labs είπε με σκετο νερο κουκλα δεν γινεται. νομιζεις οτι γινεται. το νερο δεν εχει τα απαραιτητα λιπαντικα στοιχεια για να μην προκαλεσεις αραχνες. Αυτό που έγραψα για το νερό και το πανάκι ισχύει και για τα τζάμια (και του σπιτιού). Αλλά ΟΚ, κάτι πρέπει να πουλήσουν και οι πολυεθνικές.
Peugeot208 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Doubt είπε Αυτό που έγραψα για το νερό και το πανάκι ισχύει και για τα τζάμια (και του σπιτιού). Αλλά ΟΚ, κάτι πρέπει να πουλήσουν και οι πολυεθνικές. Όχι ρε συ με σκέτο νερό. Πάντα μένουν κατάλοιπα και με το τρίψιμο με το πανί στην ουσία χαρακώνεις το βερνίκι. Πάρε ως παράδειγμα το πλύσιμο των χεριών. Για να καθαρίσουν καλά θέλουν σαπούνι
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Λοιπον...Επι 30 χρονια και πλεον ειχα ενα γειτονα με ειδη αυτοκινητου . Ο πιο καλος γειτονας που ειχα ποτε !!! Ξεκινησε με ψαθες και υαλοκαθαρηστηρες και τωρα εχει πολλα ειδη για το αυτοκινητο .Καθε χρονο μου αλλαζε υαλοκαθαρηστηρες σε 4 αμαξια δωρεαν και με εφερνε σε δυσκολη θεση . Εχει μονο χονδρικη πωληση Ειχαμε μια τυπικη αλλα πολυ εγκαρδια καλημερα και τιποτα αλλο . Τον πηρα τηλ να ρωτησω σχετικα με το εδω ερωτημα και ηρθε σπιτι μου με το υλικο που ειναι στο μπιτονακι που ειναι ακομα σε σταδιο δικης του παραγωγης χωρις τυποποιηση ακομα και πανακια απο μικροινες . Αυτο κανονικα μπαινει σε ψεκαστηρη , αλλα δεν ειχα, με αναλογια 3 μερη νερο και ενα υγρο Ξεκαζουμε , περναμε με το ενα πανακι και μετα με κυκλικες κινησεις απλα σκουπιζουμε Κανει και κερωμα . Τα σχολια για το αποτελεσμα δικα σας στο δικο μου αμαξι . Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα