hocico0777 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Αν θέλει ας το κλείσει το gpu-z o φίλος να δούμε αν και δε νομίζω να κανει κάτι περίεργο το συγκεκριμένο πρόγραμμα πέρα από μια απλή καταγραφή. Πάντως και αυτή η διαφορά των 5 βαθμών στη θερμοκρασία μεταξύ 'απλής' και junction σε idle είναι ύποπτη όσον αφορά την ίδια την κάρτα. 1
Retrial Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, hocico0777 είπε Στη φωτό του φίλου που έκανα παράθεση η συχνότητα της vram για idle είναι υψηλή, αν συνεχίσει έτσι η θερμοκρασία από 31 βαθμούς σε λίγη ώρα θα πάει 45. 22 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Αυτό λέω. Στη συγκεκριμένη φωτό είναι ανοικτό και το gpu-z, το οποίο δεν αφήνει την κάρτα να "ηρεμήσει", δεν είναι πραγματικό idle, δηλαδή. Αν κλείσει το gpu-z και μείνει μόνο με το adrenaline θα έχει (πιθανότατα, γιατί πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κουλαμάρας) τη φυσιολογική εικόνα. Ε κάπως πρέπει να δω την θερμοκρασία, δεν πιστεύω να βαράει 74αρια σε idle η memory λόγω GPU-Z και HWInfo64 ρε παιδιά. Με αυτά τα Custom Tuning Settings που έκανα τώρα (Πριν είχα τα Default της GPU): Σε idle/browsing: Σε gaming Hogwarts Legacy και CS2 (τα screenshots είναι compressed για να τις ανεβάσω στο Insomnia): Έχω καταλήξει ότι το defaut fan curve είναι για τα μπάζa...θα πρέπει να έχω disabled το zero rpm και να είμαι με custom fan curve. Το οποίο φοβάμαι ότι θα βγάλει off πιο γρήγορα τα ανεμιστηράκια της GPU, πέρα από τον θόρυβο (που εντάξει παλεύεται..) και πάλι δεν είναι εντάξει εάν δω του αδερφού μου με 4070 Super έχει 40-46c idle. Γιατί όλα αυτά σε καινούργια GPU...θα έπρεπε να ήταν plug & play και να είναι όλα φυσιολογικά με τα default. Δεν υπάρχει δικαιολογία σε idle να έχω τέτοιο temp με τα default fan curve. Εκτός εάν έχουν θέμα τα Drivers όπως είπες... 6 λεπτά πριν, hocico0777 είπε Αν θέλει ας το κλείσει το gpu-z o φίλος να δούμε αν και δε νομίζω να κανει κάτι περίεργο το συγκεκριμένο πρόγραμμα πέρα από μια απλή καταγραφή. Πάντως και αυτή η διαφορά των 5 βαθμών στη θερμοκρασία μεταξύ 'απλής' και junction σε idle είναι ύποπτη όσον αφορά την ίδια την κάρτα. Ακριβώς...το junction δεν συμβαδίζει....μπορείς να δεις κι εδώ περισσότερα screenshot που έχω ανεβάσει: Επεξ/σία 1 Απριλίου από Retrial
hocico0777 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Κλείσε το gpu-z και τσεκαρε θερμοκρασία μόνο απο το adrenalin. H διαφορά μεταξύ απλης και junction ειναι λογική μόνο σε φόρτο λειτουργίας της κάρτας και όχι σε idle λειτουργία γι αυτό είπα ότι η συχνότητα της vram δεν δουλεύει σωστά στους τελευταίους οδηγούς (των τελευταίων 3-4 μηνών). Τι να σου πω,αν έχεις όρεξη δοκίμασε ενα προηγούμενο driver (κάνα χρόνο πριν) και τσέκαρε συμπεριφορά.
Retrial Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, hocico0777 είπε Κλείσε το gpu-z και τσεκαρε θερμοκρασία μόνο απο το adrenalin. H διαφορά μεταξύ απλης και junction ειναι λογική μόνο σε φόρτο λειτουργίας της κάρτας και όχι σε idle λειτουργία γι αυτό είπα ότι η συχνότητα της vram δεν δουλεύει σωστά στους τελευταίους οδηγούς (των τελευταίων 3-4 μηνών). Τι να σου πω,αν έχεις όρεξη δοκίμασε ενα προηγούμενο driver (κάνα χρόνο πριν) και τσέκαρε συμπεριφορά. Σε idle με default settings κι αν browsάρω λίγο κι ανοίξω κ κάνα app παραπάνω θα βαράει πάλι 70άρια... Ήδη μέχρι να γράψω αυτό πήγε 66-67c Επεξ/σία 1 Απριλίου από Retrial
elpenor Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) @Retrial Δοκίμασε και τους 25.3.2 αφού λέει ο @hocico0777 ότι οι stable έχουν πρόβλημα με τη RAM. Όλοι σχεδόν που σου απαντάμε με τους 25.3.2 είμαστε. Εγώ είχα κάποια stutter με τους stable για αυτό έβαλα τους beta day one και από τότε όλα είναι smooth. https://www.techpowerup.com/download/amd-radeon-graphics-drivers/ Επεξ/σία 1 Απριλίου από elpenor 1
John_on_PC Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 39 minutes ago, Retrial said: Σε idle με default settings κι αν browsάρω λίγο κι ανοίξω κ κάνα app παραπάνω θα βαράει πάλι 70άρια... Ήδη μέχρι να γράψω αυτό πήγε 66-67c Η 7800xt Nitro+ έχει πολύ χαμηλό fan curve μέχρι τους 87C core junction temp be default. Δηλαδή δεν ακούγεται καθόλου μέχρι εκεί. Θέλει custom fan curve αν σε πειράζει να ζεσταίνεται. Για να καταλάβεις, αν θυμάμαι καλά πάει περίπου 1200rpm μέχρι τους 87, ενώ εγώ τόσο το έχω στους 80 και 1400rpm στους 87. Στο idle τι σε πειράζει, ότι και να είναι, εφόσον είναι κάτω από 75-80, δεν έχει καμία διαφορά. Κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να κλείσεις το fan stop για αυτό.
Πέτρος Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 48 λεπτά πριν, Retrial είπε Σε idle με default settings κι αν browsάρω λίγο κι ανοίξω κ κάνα app παραπάνω θα βαράει πάλι 70άρια... Ήδη μέχρι να γράψω αυτό πήγε 66-67c Για δες μήπως με το hwinfo64 δεν σηκώνει τόσο πολύ τη μνήμη (αν και μάλλον τα ίδια θα έχεις). Στον browser, αν έχεις hw acceleration ανοικτή εννοείται θα σηκώνει κι εκεί. Δεν πάει αναλογικά η χρήση/επιβάρυνση/θερμοκρασία, states έχει η μνήμη, σκαλιά. Το gpuz ανεβάζει τουλάχιστον κατά 1 τη χρήση. Το vrr/freesync το έχεις ανοικτό? Αν όχι, βάλε το, βοηθά.
korakios Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Γιατί το έχετε σπάσει το νήμα ? Βασικά απο τη στιγμή που έγραψε σε ξεχωριστό έπρεπε μόνο εκεί 3
Retrial Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 21 λεπτά πριν, korakios είπε Γιατί το έχετε σπάσει το νήμα ? Βασικά απο τη στιγμή που έγραψε σε ξεχωριστό έπρεπε μόνο εκεί Συγγνώμη, εγώ ρώτησα εδώ εάν έχει κάποιος την 7800 XT ή και την ίδια υλοποίηση για να συγκρίνω τις θερμοκρασίες με τις δικές μου και κουβέντα στην κουβέντα συνεχίστηκε εδώ η συζήτηση. Όποιος θέλει ας έρθει στο νήμα που έχω φτιάξει. 1 ώρα πριν, elpenor είπε @Retrial Δοκίμασε και τους 25.3.2 αφού λέει ο @hocico0777 ότι οι stable έχουν πρόβλημα με τη RAM. Όλοι σχεδόν που σου απαντάμε με τους 25.3.2 είμαστε. Εγώ είχα κάποια stutter με τους stable για αυτό έβαλα τους beta day one και από τότε όλα είναι smooth. https://www.techpowerup.com/download/amd-radeon-graphics-drivers/ Δοκίμασα και τους 25.3.2 και τους 24.10.1. Τα ίδια... 1
ultraex2003 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) με 7900 xt νιτρο σε idle -browsing χωρις κανενα profile με το φαν στοπ κλειστο (1050 mv) Επεξ/σία 1 Απριλίου από ultraex2003 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα