Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, @udioTechnic@ said:

Μόλις εγκατέστησα τον 14600ΚF , απο 12400F και πραγματικά δεν βλέπω μπουκάλι πλέον σε τίποτα κυριολεκτικά με την RX 7800 XT στα 1080p .  Θα ήθελα βοήθεια με το AMD Chill εάν γνωρίζει κάποιος πως το χρησιμοποιούμε , βλέπω Idle FPS και Peak FPS καμμια σχέση με το Rivar Tuner και τους Nvidia drivers που έχει μόνο μία επιλογή . Είμαι σε οθόνη 360 Hz . 

Ακουσα τις συμβουλές σας και τελικά απεγκατέστησα το RTSS , σαν καινούργιος χρήστης AMD μετά απο το 2014 , θα ήθελα τα φώτα σας ! , Ευχαριστώ 

Βάζεις idle=peak και είναι ακριβώς ίδιο με το cap του RTSS. Αν το idle είναι χαμηλότερο, πέφτει σε αυτά τα fps όταν δεν κουνάς το ποντίκι, αλλιώς είναι στα peak. Εγώ έχω και το RTSS εγκατεστημένο για όταν θέλω να βλέπω τα metrics και κυρίως το frametime graph. Να θυμάσαι in-game fps cap είναι πάντα καλύτερα από το Chill και το RTSS.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 15k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Βάζεις idle=peak και είναι ακριβώς ίδιο με το cap του RTSS. Αν το idle είναι χαμηλότερο, πέφτει σε αυτά τα fps όταν δεν κουνάς το ποντίκι, αλλιώς είναι στα peak. Εγώ έχω και το RTSS εγκατεστημένο για όταν θέλω να βλέπω τα metrics και κυρίως το frametime graph. Να θυμάσαι in-game fps cap είναι πάντα καλύτερα από το Chill και το RTSS.

Για κάποιο λόγο το AMD Chill peak frametime έχει μαξ 300 FPS ; Γιατί δεν μπορώ να το πάω μέχρι 355-356 FPS; Σε εσάς έτσι το ίδιο είναι ; 

Δημοσ.
4 hours ago, @udioTechnic@ said:

Για κάποιο λόγο το AMD Chill peak frametime έχει μαξ 300 FPS ; Γιατί δεν μπορώ να το πάω μέχρι 355-356 FPS; Σε εσάς έτσι το ίδιο είναι ; 

Ναι τόσο είναι. Δεν ξέρω γιατί βάλανε αυτό το cap. Σίγουρα όταν βγήκε δεν υπήρχαν 360hz monitors.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, εάν έχει κάποιος την 7800XT, μπορεί να μου πει τι GPU Memory Junction Temperature έχει σε idle και σε gaming;

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, Retrial said:

Παιδιά, εάν έχει κάποιος την 7800XT, μπορεί να μου πει τι GPU Memory Junction Temperature έχει σε idle και σε gaming;

Ευχαριστώ.

68 στο game, όταν βγήκα έπεσε στο 58, δεν ξέρω αν θα έπεφτε και άλλο αν περίμενα. Εσένα;

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elpenor είπε

68 στο game, όταν βγήκα έπεσε στο 58, δεν ξέρω αν θα έπεφτε και άλλο αν περίμενα. Εσένα;

Σίγουρα για GPU Memory Junction λες ε; Εάν ναι....τότε εμένα κλάφτα...😰και η GPU είναι καινούργια...ούτε βδομάδα δεν την έχω...δες εδώ:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Retrial said:

Σίγουρα για GPU Memory Junction λες ε; Εάν ναι....τότε εμένα κλάφτα...😰και η GPU είναι καινούργια...ούτε βδομάδα δεν την έχω...δες εδώ:

Ίσως το παιχνίδι που παίζω να μην είναι τόσο βαρύ για τη VRAM και το έβαλα 10 λεπτά μόνο, είναι άλλο PC από αυτό που γράφω και δεν έχω πολύ χρόνο τώρα αλλά θα δοκιμάσω ένα Spiderman μόλις μπορέσω και θα σου γράψω. Πάντως ούτε 95 hotspot φτάνω (ενώ το βλέπω σε πολλούς άλλους), μάλλον γιατί έχω καλύτερο aiflow στο κουτί.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, elpenor είπε

Ίσως το παιχνίδι που παίζω να μην είναι τόσο βαρύ για τη VRAM και το έβαλα 10 λεπτά μόνο, είναι άλλο PC από αυτό που γράφω και δεν έχω πολύ χρόνο τώρα αλλά θα δοκιμάσω ένα Spiderman μόλις μπορέσω και θα σου γράψω. Πάντως ούτε 95 hotspot φτάνω (ενώ το βλέπω σε πολλούς άλλους), μάλλον γιατί έχω καλύτερο aiflow στο κουτί.

Γενικά όλες οι θερμοκρασίες μου είναι άψογες και στην GPU και σε όλο το αλλό σύστημα
...μόνο η συγκεκριμένη σε GPU Memory Junction μου είναι ανεβασμένη, ακομά και σε idle.... δεν ξέρω τι φάση... έχω στείλει και στην Sapphire και στην AMD και περιμένω απάντηση😕

Επεξ/σία από Retrial
Δημοσ.
1 hour ago, Retrial said:

Γενικά όλες οι θερμοκρασίες μου είναι άψογες και στην GPU και σε όλο το αλλό σύστημα
...μόνο η συγκεκριμένη σε GPU Memory Junction μου είναι ανεβασμένη, ακομά και σε idle.... δεν ξέρω τι φάση... έχω στείλει και στην Sapphire και στην AMD και περιμένω απάντηση😕

Εγώ έχω το ίδιο μοντέλο με -5% PL (260w) και στα περισσότερα παιχνίδια μένει γύρω στους 82C η μνήμη, παρόμοια με το core junction temp.

Χθες έτρεξα το vulkan memstress που στείλανε στο thread των RX 9000 και το VRAM ήταν στους 86C με προσωρινό μέγιστο 88C, κυρίως γιατί το junction temp του πυρήνα ήταν χαμηλό και τα ανεμιστηράκια δεν παίρναν μπρος.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, John_on_PC είπε

Εγώ έχω το ίδιο μοντέλο με -5% PL (260w) και στα περισσότερα παιχνίδια μένει γύρω στους 82C η μνήμη, παρόμοια με το core junction temp.

Χθες έτρεξα το vulkan memstress που στείλανε στο thread των RX 9000 και το VRAM ήταν στους 86C με προσωρινό μέγιστο 88C, κυρίως γιατί το junction temp του πυρήνα ήταν χαμηλό και τα ανεμιστηράκια δεν παίρναν μπρος.

Άρα δεν έχει πρόβλημα η δικιά μου, άμα έχεις και συ τόσο με το ίδιο μοντέλο Sapphire Nitro+.
Σε Ιdle πόσο σου είναι το GPU Memory Junction; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Retrial said:

Άρα δεν έχει πρόβλημα η δικιά μου, άμα έχεις και συ τόσο με το ίδιο μοντέλο Sapphire Nitro+.
Σε Ιdle πόσο σου είναι το GPU Memory Junction; 

Βαριέμαι να βάζω hwinfo ξανά, αλλά το Adrenaline δείχνει 66C mem temp μετά από 5 ώρες λειτουργίες και με κλειστά τα ανεμιστηράκια λόγω fan stop.

Εμένα αυτά είναι τα settings, το fan curve μου είναι αρκετά αργό, αλλά το έχω έτσι ώστε με το -5% PL να μην ξεπερνά τους 83C core junction temp και η μνήμη συνήθως εκεί μένει:

image.png.f79f50b7e3315efdd0387d936d80b160.png

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Retrial είπε

Πρόσεξε τι σου έγραψε το παλικάρι

5 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Χθες έτρεξα το vulkan memstress που στείλανε στο thread των RX 9000 και το VRAM ήταν στους 86C με προσωρινό μέγιστο 88C, κυρίως γιατί το junction temp του πυρήνα ήταν χαμηλό και τα ανεμιστηράκια δεν παίρναν μπρος

Επεξ/σία από spi79
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, spi79 είπε

Πρόσεξε τι σου έγραψε το παλικάρι

Το διάβασα, απλά δεν είχε γράψει και τις idle θερμοκρασίες που με ενδιαφέρουν περισσότερο.

Η Sapphire μου απάντησε ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές. 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, John_on_PC said:

Χθες έτρεξα το vulkan memstress που στείλανε στο thread των RX 9000

Δεν το βρίσκω στο thread των RX9000. Για αυτό μιλάς;
https://github.com/GpuZelenograd/memtest_vulkan

Untitled.jpg.b104cceb9da78c4a16bde751fd9b9ae4.jpg

45 minutes ago, Retrial said:

Το διάβασα, απλά δεν είχε γράψει και τις idle θερμοκρασίες που με ενδιαφέρουν περισσότερο.

Η Sapphire μου απάντησε ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές. 😕

Δεν καταλαβαίνω γιατί να σε ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες μετά το startup των Windows, εμένα σε κάθε περίπτωση είναι 40 C στο memory junction με ambient 19 βαθμοί. Στο PC που έχω την κάρτα δεν έχω fan stop στα PC case fans, γυρίζουν λίγο ακόμα και σε idle.

Αν σε απασχολούν οι θερμοκρασίες μπορείς να αλλάξεις το fan curve στο κουτί σου και στην κάρτα. Δεν μπορείς να τα θέλεις όλα, και air cooler, και μικρό κουτί και αθόρυβα fan curves..

Κάνε ένα απλό πείραμα, άσε ανοιχτό το πορτάκι του κουτιού και δες θερμοκρασίες, έτσι θα καταλάβεις αν το πρόβλημα είναι ότι το airflow σου δεν είναι αρκετό για να κρατήσει κρύο το κουτί και αν η GPU δεν έχει καλή τροφοδοσία με κρύο αέρα.

Αν θέλεις τρέξε και το ίδιο memtest για να μπορούμε να συγκρίνουμε.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpenor είπε

Δεν το βρίσκω στο thread των RX9000. Για αυτό μιλάς;
https://github.com/GpuZelenograd/memtest_vulkan

Untitled.jpg.b104cceb9da78c4a16bde751fd9b9ae4.jpg

Δεν καταλαβαίνω γιατί να σε ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες μετά το startup των Windows, εμένα σε κάθε περίπτωση είναι 40 C στο memory junction με ambient 19 βαθμοί. Στο PC που έχω την κάρτα δεν έχω fan stop στα PC case fans, γυρίζουν λίγο ακόμα και σε idle.

Αν σε απασχολούν οι θερμοκρασίες μπορείς να αλλάξεις το fan curve στο κουτί σου και στην κάρτα. Δεν μπορείς να τα θέλεις όλα, και air cooler, και μικρό κουτί και αθόρυβα fan curves..

Κάνε ένα απλό πείραμα, άσε ανοιχτό το πορτάκι του κουτιού και δες θερμοκρασίες, έτσι θα καταλάβεις αν το πρόβλημα είναι ότι το airflow σου δεν είναι αρκετό για να κρατήσει κρύο το κουτί και αν η GPU δεν έχει καλή τροφοδοσία με κρύο αέρα.

Αν θέλεις τρέξε και το ίδιο memtest για να μπορούμε να συγκρίνουμε.

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, δεν τα θέλω όλα, απλά θέλω να έχω τις ίδιες θερμοκρασίες συγκριτικά με όλους όσους έχουν αυτή την κάρτα, πόσο μάλλον θα περίμενα ακόμα καλύτερες για αυτή την υλοποίηση που έχω και πλήρωσα παραπάνω.

Εσένα στο startup των Windows είναι 40c, όπως και στου αδερφού μου με μια 4070 Super, εμένα το Memory Junction Temp είναι ~60-66c όπως και σε idle. Τα Tunning Settings είναι default. Τα ανεμιστηράκια του κουτιού μου δουλεύουν συνεχώς όπως και σένα. Είναι φυσιολογικό αυτό δηλαδή για μια καινούργια Sapphire Nitro+; Εσένα δεν θα σε απασχολούσε;

Έκανα αυτό το test και έκανα καταγραφή τις θερμοκρασίες με το GPU-Z Senors από startup των Windows > Test > Idle. Το κάνω attached σε .txt εάν θες να το δεις. Εμένα πάντως μου φαίνονται υψηλές για καινούργια GPU... ίσως φταίει και το κουτί μου BeQuite 500DX τι να πω.. αλλά και idle να βαράει τόσο το memory junction...;

GPU-Z Sensor Log.txt

2025-04-01 08_48_48-.png

Επεξ/σία από Retrial

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...