elpenor Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 39 minutes ago, Inanos said: Ερώτηση για 7800xt. Διαβάζω ότι δεν χρειάζεται να μου δείχνει το fps 200-300-400-500-600 . Απλά όσα μπορει να δείξει η οθόνη που έχω (lg ultragear 27 inch 165 hz ! Εγώ πως κλειδώνω τα hz ? Και τι κερδίζω με αυτό? Πιο ξεκούραστη λειτουργία της κάρτας? Κερδίζω κάτι άλλο? Μιλάμε πάντα για 2Κ full ultra όσο μπορώ να παίζω παιχνίδια Εγώ έχω καταλήξει ότι το καλύτερο είναι να χρησιμοποιώ το: 1. FPS Limiter του παιχνιδιού αν υπάρχει 2. Το Radeon Chill Και στα δύο βάζω όριο 2-4 fps κάτω από τα hz της οθόνης (ή το FPS που θέλω να παίξω το game). Στο Radeon Chill βάζω ίδιο νούμερο στο min και στο max. Αφήνω και το vsync ανοιχτό για τα λίγα frames που θα ξεφύγουν από τους limiter. Βάζοντας το limit έχεις πιο stable frame rate και πιο δροσερή κάρτα. Χάνεις μόνο ασήμαντα ms από το input latency (mouse/keyboard) σε competitive games. Επεξ/σία 10 Μαρτίου από elpenor 3
John_on_PC Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, elpenor said: Εγώ έχω καταλήξει ότι το καλύτερο είναι να χρησιμοποιώ το: 1. FPS Limiter του παιχνιδιού αν υπάρχει 2. Το Radeon Chill Και στα δύο βάζω όριο 2-4 fps κάτω από τα hz της οθόνης (ή το FPS που θέλω να παίξω το game). Στο Radeon Chill βάζω ίδιο νούμερο στο min και στο max. Αφήνω και το vsync ανοιχτό για τα λίγα frames που θα ξεφύγουν από τους limiter. Βάζοντας το limit έχεις πιο stable frame rate και πιο δροσερή κάρτα. Χάνεις μόνο ασήμαντα ms από το input latency (mouse/keyboard) σε competitive games. Πολύ καλά τα είπες και συμφωνώ απόλυτα. Μόνο ακόμα και στα competitive games, τα κλειδωμένα fps με engine frame limiter δίνουν χαμηλότερο latency από unlocked fps, εκτός αν έχει anti-lag 2 ή έχεις πολύ περισσότερα unlocked fps από με το fps cap, τύπου διπλάσια unlocked fps από locked fps, όπως συμβαίνει στο Valorant. Αλλιώς, για παράδειγμα, τα 138 fps locked είναι χαμηλότερο latency από 167 fps unlocked. Επεξ/σία 10 Μαρτίου από John_on_PC 1
Aris-leme Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Chill και αντι λαγκ όμως δε δουλεύουν μαζί, το frame rate target contol δουλεύει με αντι λαγκ Επεξ/σία 10 Μαρτίου από Aris-leme 1
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 36 λεπτά πριν, Aris-leme είπε Chill και αντι λαγκ όμως δε δουλεύουν μαζί, το frame rate target contol δουλεύει με αντι λαγκ Ναι, αλλά τώρα εμφανίστηκε πάλι το FRTC, στους 25.3. Μέχρι πρότινος με chil ή ingame limiter τη βγάζαμε.
Aris-leme Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Ναι, αλλά τώρα εμφανίστηκε πάλι το FRTC, στους 25.3. Μέχρι πρότινος με chil ή ingame limiter τη βγάζαμε. Δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο το είχα ρυθμίσει πριν καιρό και δεν το έχω ξανά πειράξει, και επειδή παίζω γκειμς που έχουν ψηλά fps δεν πήγε ποτέ πάνω από το όριο που είχα θέση 1
@udioTechnic@ Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλή σας μέρα διαβάζω τις τελευταίες μέρες οι τελευταίοι drivers της nvidia έχουν κάνει τα frames στο 1% low ν έχουν πέσει δραματικά και πολλά stuttering στα games κυρίως με rx 7800 xt . Edit . ηταν λάθος χιλια συγγνώμη εννοούσα τους AMD Αdrenaline drivers . Και πολλα videos στο ΥouΤube αναφερουν stuttering και μειωση του Low 1% Frame time και παρα πολλα post στο reddit . Επεξ/σία 12 Μαρτίου από @udioTechnic@ 1
John_on_PC Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Το AFMF 2.1 όντως είναι φοβερό στο GTA V EE. Ίσως η πιο απλή γεωμετρία που έχει επειδή είναι παλιό το βοηθάει, αλλά είναι κανονικό frame generation με 60+ fps. Εγώ το έχω κλειδώσει στα 69 fps πριν το FG και με AFMF 2.1 πάει 138 σε 144 hz monitor μέ όλα max και FSR 3 quality σε 3440x1440p με την 7800xt. Ακόμη και το latency δεν το καταλαβαίνω, ενώ στο Cyberpunk με το FSR FG είναι πολύ πιο αισθητό το latency. Δηλαδή ακόμα και με ποντίκι είναι ΟΚ. Και μερικές συγκρίσεις στο GTA V EE με και χωρίς RT: https://imgsli.com/MzU3NTk4 Επεξ/σία 11 Μαρτίου από John_on_PC 5
elpenor Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) @@udioTechnic@ Όντως υπάρχουν αρκετά νέα post στο reddit. Spoiler κλπ κλπ... Επεξ/σία 11 Μαρτίου από elpenor 1
@udioTechnic@ Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου 5 ώρες πριν, elpenor είπε @@udioTechnic@ Όντως υπάρχουν αρκετά νέα post στο reddit. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου κλπ κλπ... και εγώ απο reddit το είδα και YouTube
scorpion8283 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) On 11/03/2025 at 05:29, @udioTechnic@ said: Καλή σας μέρα διαβάζω τις τελευταίες μέρες οι τελευταίοι drivers της Nvidia έχουν κάνει τα frames στο 1% low ν έχουν πέσει δραματικά και πολλά stuttering στα games κυρίως με rx 7800 xt . Spoiler Ισχυει...εγω ειχα φουλ frame drops και κατεβασα τελικα τελευταιους intel graphics drivers. Ειναι καλυτεροι 🤪 Επεξ/σία 12 Μαρτίου από scorpion8283 1 3
@udioTechnic@ Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 39 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε το διώρθωσα το post μου , εκανα λάθος συγγνώμη . 3
scorpion8283 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 1 hour ago, @udioTechnic@ said: το διώρθωσα το post μου , εκανα λάθος συγγνώμη . Spoiler Ουτε καν ρε συ...το καταλαβαμε απο την αρχη οτι ηταν τυπογραφικο🙃👍 1
@udioTechnic@ Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Απλά τώρα εγώ περιμένω μια rx 7800 xt μετά από παραγγελία , και ρωτάω εδώ εάν έχει κανείς σας δει πρόβλημα με τους drivers γιατί βλέπω πολλά post στο reddit με stuttering και χαμηλό 1% lows frames. Επίσης και στο YouTube με την τελευταία αναβάθμιση των adrenaline. Εδώ AMD είχα πριν 10 χρόνια όταν είχε η σειρά 360 προβλήματα το 2014 και από τότε δεν ξανα πήρα AMD λόγο των drivers τότε έβγαζαν blue screen , αλλά διαβάζω φόρουμς και βλέπω ότι ο rx 7800 xt αξίζει και με το παραπάνω , γι'αυτό εάν έχει κάποιος θέματα με stuttering να μου το πει για να ακυρώσω την παραγγελία μου . Επεξ/σία 12 Μαρτίου από @udioTechnic@
John_on_PC Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 7 minutes ago, @udioTechnic@ said: Απλά τώρα εγώ περιμένω μια rx 7800 xt μετά από παραγγελία , και ρωτάω εδώ εάν έχει κανείς σας δει πρόβλημα με τους drivers γιατί βλέπω πολλά post στο reddit με stuttering και χαμηλό 1% lows frames. Επίσης και στο YouTube με την τελευταία αναβάθμιση των adrenaline. Εδώ AMD είχα πριν 10 χρόνια όταν είχε η σειρά 360 προβλήματα το 2014 και από τότε δεν ξανα πήρα AMD λόγο των drivers τότε έβγαζαν blue screen , αλλά διαβάζω φόρουμς και βλέπω ότι ο rx 7800 xt αξίζει και με το παραπάνω , γι'αυτό εάν έχει κάποιος θέματα με stuttering να μου το πει για να ακυρώσω την παραγγελία μου . Εγώ δεν έχω θέμα με stuttering με την 7800xt. Σε ποιά παιχνίδια λέγανε ότι έχει stuttering;
@udioTechnic@ Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 3 ώρες πριν, John_on_PC είπε Εγώ δεν έχω θέμα με stuttering με την 7800xt. Σε ποιά παιχνίδια λέγανε ότι έχει stuttering; Γενικότερα με την έκδοση 25.3.1 υπάρχει θέμα από ότι λένε σε σχεδόν όλα και games , πολλοί το λυσαν με bios update της κάρτας και άλλη κλείσανε το Anti Lag , γενικότερα από ότι διαβάζω οι περισσότεροι έχουν θέματα με το antilag .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα