just_a_dude Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η AMD δεν έχει νόημα να το κάνει να τρέχει χειρότερα στις άλλες κάρτες αφού το DLSS είναι πάντα καλύτερο από το FSR. Δεν έχει νόημα η AMD να ρίξει περισσότερο την ποιότητα του FSR αυξάνοντας την διαφορά. Το upscaling κομμάτι του FSR είναι το ίδιο και στην 4070 που είχα και στην 7900XT. Το frame gen όμως είναι μέρα με τη νύχτα. Τώρα αν το frame gen θέλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις από drivers για να τρέχει καλύτερα σε nvidia ή αν απλά επειδή η όλη ανάπτυξη έγινε λογικά με AMD hardware οπότε ίσως απλά τρέχει καλύτερα στις κόκκινες, δεν ξέρω. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από just_a_dude 2
azazil1190 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε Σοβαρή ερώτηση Και γιατί δηλαδή να μην έχει νόημα να την πετσοκόψει η AMD στις άλλες κάρτες ώστε να σε σπρώξει στις δικες της? Γιατί αγοράκι μου δεν έχει σοβαρό rt στο high end η amd . Γκεγκε? 😋 Εάν είχε ικανό rt σε σχέση με τον ανταγωνισμό με σωστή τιμολόγηση(πιο φθηνά από ανταγωνισμό) θα είχαμε σφαγή 1
Tambas91 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις (ναι, συμβαίνει) που το fsr (όταν παίζει σε κόκκινη) είναι οριακά στα ίδια με το dlss. Εκεί ίσως σκεφτεί ο άλλος (αν έβλεπε το ίδιο fsr σε πράσινη) ότι μπορεί και να ψιλοαξίζει να πάει σε κόκκινη κάρτα (για να έχει και την παραπάνω μνήμη, πχ, ή και το καλύτερο raster σε κάποιες περιπτώσεις). Τώρα, αν βλέπει μια σαπίλα στο fsr σε σχέση με το dlss, του κόβεται. Εμενα και το fsr σε 4k μου αρέσει σε quality και το βάζω αν δεν έχει dlss, αλλα υπάρχουν κάποια συγκριτικά που να επιβεβαιώνουν αυτό που λες? σε μικρότερες αναλύσεις δεν νομίζω να υπάρχει σύγκριση... το dlss ας πούμε σε 1080p είναι κλάσης ανώτερο από το fsr ακόμα και αν αυτό παίζει σε AMD 39 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δες το κι έτσι...παλιές πράσινες κάρτες, χωρίς dlss, που τρέχουν fsr. Αυτός ο κόσμος, λογικά, δεν έχει να διαθέσει το πράσινο premium...αν πάει να αναβαθμίσει (σε μια 4060 ή 7700ΧΤ) και δει ότι στην κόκκινη θα έχει ένα αξιοπρεπές upscale (αν του έτρεχε σωστά στην 1070 του, ας πούμε), παραπάνω raster, παραπάνω μνήμη, μπορεί και να το έκανε το απονενοημένο. Ναι ρε συ ok αλλα γιατί αυτός ο άνθρωπος να μη σκεφτεί ότι από τη μια μεριά έχω το FSR και από την άλλη έχω και DLSS που είναι καλύτερο αδιαμφισβήτητα και έχω και το FSR καβάτζα για τα 1-2 παιχνίδια? sorry αλλα δε μου βγάζει νόημα εμένα... 39 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Τον κώδικα τον γράφει η ΑΜΔ, αλλά είναι ανοικτός γενικά. Όταν ο dev πάρει τον κώδικα (φαντάζομαι πως υπάρχει κάπου συγκεκριμένα που τον έχουν ανεβάσει οι προγραμματιστές της AMD) αν υποθέσουμε ότι είναι NVIDIA sponsored το game άντε πες θα τον πάρουν τα τσακάλια του πέτσινου και θα τον σαμποτάρουν... στα AMD όμως πως θα το κάνουν αυτό? εκεί δηλαδή στις κάρτες του πέτσινου παίζει καλά όπως στις AMD? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από Tambas91
just_a_dude Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Προσωπικά τώρα που έχω δοκιμάσει και τα 2 το DLSS Upscaling είναι 2 σκαλιά πάνω τουλάχιστον, δεν υπάρχει καν σύγκριση. Και φυσικά δεν το λέω με πράσινα γυαλιά. Όπως έχω γράψει έχω μείνω πολύ ευχαριστημένος με την 7900ΧΤ αλλά τα facts είναι facts. Το FSR FG είναι ίδιο και καλύτερο του DLSS FG επειδή δίνει και λίγα fps παραπάνω. Αλλά το FSR όχι παιδιά, όχι. Ακόμη και σε ΑΑ native να το βάλεις δεν πλησιάζει το DLAA ούτε κατά διάνοια. Και αυτό δημιουργεί ένα θεματάκι και με το VSR. Σε nvidia αν βάλεις DLDSR + DLSS Q είναι κρύσταλλο η εικόνα χωρίς υπερβολή. Σε VSR 4K αν βάλεις FSR Q ναι μεν θα είναι καλύτερο πιθανώς από μια μέτρια υλοποίηση ΤΑΑ σε native ανάλυση αλλά ακόμη και σε 4Κ το FSR Q κουβαλάει κάποια από τα αρνητικά, σε μικρότερο βαθμό φυσικά. Το καλό είναι ότι σε σχέση με την 4070 έχω και την vram αλλά και το raster να τρέξω τα περισσότερα games σε native 4K με VSR (έστω και αν χρειαστεί να παίξω με τα settings) το οποίο βοηθάει αν το ΤΑΑ δεν είναι και ότι καλύτερο. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από just_a_dude 2
Πέτρος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Εμενα και το fsr σε 4k μου αρέσει σε quality και το βάζω αν δεν έχει dlss, αλλα υπάρχουν κάποια συγκριτικά που να επιβεβαιώνουν αυτό που λες? σε μικρότερες αναλύσεις δεν νομίζω να υπάρχει σύγκριση... το dlss ας πούμε σε 1080p είναι κλάσης ανώτερο από το fsr ακόμα και αν αυτό παίζει σε AMD Μα δεν συζητάμε ότι το dlss είναι καλύτερο γενικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, σε κάποιες υλοποιήσεις, ίσως το fsr να είναι σχεδόν το ίδιο καλό, αυτό λέμε. Να είναι η διαφορά τους τέτοια που να μην είναι αποτρεπτικός παράγοντας (αν λειτουργεί σωστά).
just_a_dude Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Στα περισσότερα games είναι DLSS > XeSS > FSR. Στα μάτια μου τουλάχιστον. 1
Tambas91 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μα δεν συζητάμε ότι το dlss είναι καλύτερο γενικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, σε κάποιες υλοποιήσεις, ίσως το fsr να είναι σχεδόν το ίδιο καλό, αυτό λέμε. Να είναι η διαφορά τους τέτοια που να μην είναι αποτρεπτικός παράγοντας (αν λειτουργεί σωστά). Ναι ρε Πέτρο ωραία απαντα μου σε αυτό όμως 10 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Όταν ο dev πάρει τον κώδικα (φαντάζομαι πως υπάρχει κάπου συγκεκριμένα που τον έχουν ανεβάσει οι προγραμματιστές της AMD) αν υποθέσουμε ότι είναι NVIDIA sponsored το game άντε πες θα τον πάρουν τα τσακάλια του πέτσινου και θα τον σαμποτάρουν... στα AMD όμως πως θα το κάνουν αυτό? εκεί δηλαδή στις κάρτες του πέτσινου παίζει καλά όπως στις AMD? 4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Το FSR FG είναι ίδιο και καλύτερο του DLSS FG επειδή δίνει και λίγα fps παραπάνω. Το αστείο είναι ότι όταν το έλεγα αυτό διπλα να δεις πανηγύρι που γινόταν εκεί με λέγανε AMD fanboy και τέτοια ο armoral και ο bluray εσύ τα θυμάσαι 2
Πέτρος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Ναι ρε συ ok αλλα γιατί αυτός ο άνθρωπος να μη σκεφτεί ότι από τη μια μεριά έχω το FSR και από την άλλη έχω και DLSS που είναι καλύτερο αδιαμφισβήτητα και έχω και το FSR καβάτζα για τα 1-2 παιχνίδια? sorry αλλα δε μου βγάζει νόημα εμένα... Γιατί εδώ θα μπει και το κομμάτι +vram, +raster, στα ίδια (ή και λιγότερα κάποιες φορές) χρήματα. Γιατί στο όλο πακέτο, μια μικρή διαφορά εικόνας (που όμως θα είναι τελικά πολύ καλύτερη από αυτό που είχε μέχρι τώρα), δεν θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Μην ξεχνάς ότι αυτός ο χρήστης δεν είχε dlss μέχρι τώρα, δεν ξέρει ο ίδιος πώς είναι...ότι διαβάζει από το κάθε πράσινο σίχαμα. Έχει ένα fsr, μέτριο στην καλύτερη, το οποίο γίνεται άθλιο στην παλιά πράσινή του κάρτα για κάποιο λόγο...αυτός πιστεύει ότι και στη νέα του ΑΜΔ κάρτα, έτσι άθλιο θα είναι (και γιατί να σκεφτεί κάτι άλλο?), οπότε μόνο πράσινη παιδιά, dlss κι ας μη γμσ (λόγω μνήμης) ποτέ. 15 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Όταν ο dev πάρει τον κώδικα (φαντάζομαι πως υπάρχει κάπου συγκεκριμένα που τον έχουν ανεβάσει οι προγραμματιστές της AMD) αν υποθέσουμε ότι είναι NVIDIA sponsored το game άντε πες θα τον πάρουν τα τσακάλια του πέτσινου και θα τον σαμποτάρουν... στα AMD όμως πως θα το κάνουν αυτό? εκεί δηλαδή στις κάρτες του πέτσινου παίζει καλά όπως στις AMD? Βιάζεσαι ωρέ, πού να προλάβω? Πρέπει να ψιλοδουλεύω και στο ενδιάμεσο. Η πιο απλή λύση είναι μέσω του οδηγού...βάζεις στον κώδικα να "καβαλάει" τις default ρυθμίσεις του fsr, κι αντί για "res/q factor=0.8", να γίνεται 0.7 (εντελώς απλοϊκή εξήγηση, προφανώς). Εδώ "κάποτε" "γινόταν" βελτιστοποίηση στους οδηγούς για demo ενός παιγνιδιού ή για standalone bench...σε ανοικτό κώδικα θα κολλήσουν?
just_a_dude Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Το FSR upscaling το ίδιο άθλιο ήταν και στην 2060 και στην 4070 που είχα και στην 7900ΧΤ που έχω τώρα. Μόνο το FG είναι καλύτερο. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Το FSR είναι το χειρότερο upscaling για την ώρα, κατώτερο και από το XeSS της Intel. Μακάρι με το FSR 4 να καταφέρουν να πιάσουν το DLSS. Το FG τους είναι καλό. 1
Arkin Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Το FSR upscaling το ίδιο άθλιο ήταν και στην 2060 και στην 4070 που είχα και στην 7900ΧΤ που έχω τώρα. Μόνο το FG είναι καλύτερο. Το fsr είναι πολύ καλό σε σταθερή εικόνα αλλά σε κίνηση είναι χάλια μαύρα. Το fsr fg μήπως είναι σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι που είναι καλύτερο γιατί έχει μείνει το dlss fg σε παλιά έκδοση? Σε 2 παιχνίδια που δοκίμασα fsr 3 fg απλά το έκλεισα στο λεπτό στην κίνηση τα θολωνε όλα και το ποντίκι ήταν 100 κιλά. Είμαι σίγουρος ότι ήταν παλιά η έκδοση dlss fg και ίσως είχε τα θέματα του για αυτό σου φάνηκε καλύτερο το fsr fg σε αυτό το παιχνίδι.
nikos5800 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Το FSR upscaling το ίδιο άθλιο ήταν και στην 2060 και στην 4070 που είχα και στην 7900ΧΤ που έχω τώρα. Μόνο το FG είναι καλύτερο. Χαίρομαι που το ακουω αυτό για το frame gen της AMD👍 1
Πέτρος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε Το FSR είναι το χειρότερο upscaling για την ώρα, κατώτερο και από το XeSS της Intel. Μακάρι με το FSR 4 να καταφέρουν να πιάσουν το DLSS. Το FG τους είναι καλό. Μόνο στο W3 (RT) τα έχω τσεκάρει μεταξύ τους (φσρ/χεσς), κάτι αξιοσημείωτο δεν είδα εκεί. Σε άλλα, ευτυχώς σε 1440 δεν ασχολούμαι.
just_a_dude Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Το fsr fg μήπως είναι σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι που είναι καλύτερο γιατί έχει μείνει το dlss fg σε παλιά έκδοση? Σε 2 παιχνίδια που δοκίμασα fsr 3 fg απλά το έκλεισα στο λεπτό στην κίνηση τα θολωνε όλα και το ποντίκι ήταν 100 κιλά. Είμαι σίγουρος ότι ήταν παλιά η έκδοση dlss fg και ίσως είχε τα θέματα του για αυτό σου φάνηκε καλύτερο το fsr fg σε αυτό το παιχνίδι. ναι και εγώ με την 4070 το έκλεινα γιατί ήταν χάλια. με την 7900XT στα ίδια games είναι πολύ καλύτερο, ισάξιο του DLSS FG. Όχι σε παλιά παιχνίδια. Ας πούμε σε Forbidden West και Avatar. Ειδικά στο Avatar με FSR FG στην 4070 δεν μπορούσες να παίξεις, η εικόνα έκανε φοβερά σπασίματα. Με την 7900ΧΤ πάει νερό. Σίγουρα στις AMD το FSR FG δουλεύει καλύτερα απ' ότι στις nvidia. Το τονίζω δεν συγκρίνω DLSS FG με FSR FG. Αλλά FSR FG μεταξύ nvidia και AMD. 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μόνο στο W3 (RT) τα έχω τσεκάρει μεταξύ τους (φσρ/χεσς), κάτι αξιοσημείωτο δεν είδα εκεί. Σε άλλα, ευτυχώς σε 1440 δεν ασχολούμαι. Με FSR στο witcher 3 όσο είσαι στο novigrad ή σε εσωτερικούς χώρους είναι εντάξει αλλά αν βγεις στα λιβάδια είναι τίγκα στο shimmering στα χόρτα. Και το XeSS έχει shimmering αλλά πολύ λιγότερο. 2
Tambas91 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Η πιο απλή λύση είναι μέσω του οδηγού...βάζεις στον κώδικα να "καβαλάει" τις default ρυθμίσεις του fsr, κι αντί για "res/q factor=0.8", να γίνεται 0.7 (εντελώς απλοϊκή εξήγηση, προφανώς). Εδώ "κάποτε" "γινόταν" βελτιστοποίηση στους οδηγούς για demo ενός παιγνιδιού ή για standalone bench...σε ανοικτό κώδικα θα κολλήσουν? ok αυτά είναι εικασίες Πέτρο μου, εγώ βλέποντας το απ έξω, με τη λογική και μονο ο πέτσινος είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάτσει να κάνει για να σαμποτάρει την AMD απ την άλλη η κόκκινη θέλει να κερδίσει μερίδιο και είναι σε μειονεκτική θέση ... και τα fact προς το παρόν είναι ότι στα περισσότερα παιχνίδια δε βάζει το dlss... αν εν τέλη αποδειχτεί κάτι τέτοιο εδώ είμαστε να κράξουμε 46 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Γιατί εδώ θα μπει και το κομμάτι +vram, +raster, στα ίδια (ή και λιγότερα κάποιες φορές) χρήματα. Το καλύτερο raster από που προκύπτει? γενικά πάνω κάτω στα ισα είναι οι κάρτες στις ίδιες κατηγοριες δεν έχουν τρελες διαφορες, ισα ισα άπου εδώ τις βλέπω και λίγο πιο κάτω τις κόκκινες: 37 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Βιάζεσαι ωρέ, πού να προλάβω? Πρέπει να ψιλοδουλεύω και στο ενδιάμεσο. ’Αμα χρησιμοποιούσες τη μιση φαιά ουσία απ το να κράζεις τον αρχηγό, τώρα θα είχες διαμέρισμα στον ουρανοξύστη στο ελληνικό έναν να σου κάνει τα ψώνια και 5090 και intel ultra
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα