Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 hours ago, just_a_dude said:

Μόνο το DLAA μου λείπει. Γιατί με τις AMD αν δεν είναι καλό το ΤΑΑ την έβαψες, δεν έχεις άλλη επιλογή. Το FSR ακόμη και σε Native AA mode είναι για τα ανάθεμα. Το 4Κ vsr βοηθάει αλλά πρέπει να τραβάει η κάρτα σε 4Κ.

Δοκίμασε XESS, επίσημα έχει Native, Ultra Quality Plus και Ultra Quality νομίζω.

• Like 1
  • Απαντ. 15k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, John_on_PC είπε

Δοκίμασε XESS, επίσημα έχει Native, Ultra Quality Plus και Ultra Quality νομίζω.

ναι xess balanced θελει και είναι και καλύτερο απ' το fsr οπτικα.

Δημοσ.
10 hours ago, just_a_dude said:

Στο Witcher 3 πιθανώς λόγω του overhead έχω τέλεια frametimes ακόμη και στο Novigrad σε σχέση με την 4070 που είναι stutter fest.

Can confirm, με την 4070 και πάνω από 60 να είσαι novigrad και 99% usage πάλι σκατά είναι τα frame times/αίσθηση.

Όσο για την εικόνα,

δεξί κλικ στο steam library > properties > betas > 1.32 και φτιάχνει.

Αλλά χάνεις saves + RT 🤣

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, just getting started είπε

Can confirm, με την 4070 και πάνω από 60 να είσαι novigrad και 99% usage πάλι σκατά είναι τα frame times/αίσθηση.

Όσο για την εικόνα,

δεξί κλικ στο steam library > properties > betas > 1.32 και φτιάχνει.

Αλλά χάνεις saves + RT 🤣

εμένα με την 4070 + 7800Χ3D + tuned ram έπεφτε και στο 80% το gpu usage σε κάποια σημεία στην πλατεία ακόμη και με frame gen.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά εννοείται, εγώ είχα ρίξει αρκετά τα npcs και το draw distance για να μην πέφτει τόσο πολύ.

Αλλά και πάλι τα 1% lows και τα frame times είναι ξέρασμα.

Οριακά νόμιζα ότι γέρασα και έπεσαν τα αντανακλαστικά, μέχρι που το γύρισα dx11 για δοκιμή 🤣

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ μια μέτρηση με την RTX 4070 σε 1080p στην περιοχή ''White Orchard''. 

Όλα ultra με RT on και DLSS Quality. Πετάει φωτιές η 4070😁 0% stutter

The-Witcher-3.png

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, Πέτρος said:

Έχουμε κάπου οδηγό για να βγάλω το dlss mod του LukeFZ?

Κάπου το έχω κάνει σαλάτα με τα αρχεία και δεν ξέρω τί πρέπει να φύγει και τί να μείνει.

Δεν έχει uninstaller? Γενικά αν βγάλεις το κύριο .dll του δεν θα ενεργοποιείται in-game.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Δεν έχει uninstaller? Γενικά αν βγάλεις το κύριο .dll του δεν θα ενεργοποιείται in-game.

Nαι, το βρήκα. Έκατσα κι έψαξα στην "αποθήκη", βρήκα τον installer και είχε οδηγίες μέσα. Χρειάστηκε κι ένα repair μετά, βέβαια.

Καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το τρέμουλο, αλλά δεν έχει σχέση με το πώς πήγαινε τότε. Προφανώς τώρα είναι η RT έκδοση, τότε η κανονική φορτωμένη με διάφορα mods.

Θα στρώσει...

Δημοσ.
16 minutes ago, Πέτρος said:

Nαι, το βρήκα. Έκατσα κι έψαξα στην "αποθήκη", βρήκα τον installer και είχε οδηγίες μέσα. Χρειάστηκε κι ένα repair μετά, βέβαια.

Καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το τρέμουλο, αλλά δεν έχει σχέση με το πώς πήγαινε τότε. Προφανώς τώρα είναι η RT έκδοση, τότε η κανονική φορτωμένη με διάφορα mods.

Θα στρώσει...

Για ποιό παιχνίδι το θες και με ποιά κάρτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Πέτρος said:

Witcher3 RT, με μια 7900ΧΤ.

Α, εκεί το DLSS Enabler δουλεύει μια χαρά. Έχει και Anti-Lag 2. Εμένα με low RT και RT reflections τρέχει κάπου στα 110-130 fps με XESS balanced και FSR 3 FG στα 3440x1440p με 7800xt και πολλά mods.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως με αυτά που άκουγα το περίμενα χειρότερο το RT performance. Σε path tracing φυσικά και είναι μαύρα χάλια όπως επίσης και κάθε nvidia εκτός 2-3 top μοντέλων αλλά σε RT είναι κομπλέ και μάλιστα σε κάποια 60+ σε native. Αυτό που σε χαλάει είναι το upscaling. Ας πούμε στο witcher 3 που έχει RT το οποίο αξίζει να το βάλεις γιατί κάνει εμφανή διαφορά με upscale quality κάνει 60+ αλλά το fsr είναι χάλια. Το XeSS είναι κάπως καλύτερο αλλά και πάλι δεν είναι σαν dlss. Αν καταφέρει και κάνει κάτι καλό η AMD με το FSR4 και το δώσει και σε εμάς θα είναι το ιδανικό.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Α, εκεί το DLSS Enabler δουλεύει μια χαρά. Έχει και Anti-Lag 2. Εμένα με low RT και RT reflections τρέχει κάπου στα 110-130 fps με XESS balanced και FSR 3 FG στα 3440x1440p με 7800xt και πολλά mods.

34 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Πάντως με αυτά που άκουγα το περίμενα χειρότερο το RT performance. Σε path tracing φυσικά και είναι μαύρα χάλια όπως επίσης και κάθε nvidia εκτός 2-3 top μοντέλων αλλά σε RT είναι κομπλέ και μάλιστα σε κάποια 60+ σε native. Αυτό που σε χαλάει είναι το upscaling. Ας πούμε στο witcher 3 που έχει RT το οποίο αξίζει να το βάλεις γιατί κάνει εμφανή διαφορά με upscale quality κάνει 60+ αλλά το fsr είναι χάλια. Το XeSS είναι κάπως καλύτερο αλλά και πάλι δεν είναι σαν dlss. Αν καταφέρει και κάνει κάτι καλό η AMD με το FSR4 και το δώσει και σε εμάς θα είναι το ιδανικό.

Προσπαθώ να καταλάβω τί γίνεται με το συγκεκριμένο, τί δεν πάει καλά.

Με RT τερματισμένο το βάζω, επίτηδες, όλα τέρμα γενικά. Μόνο μαλλί στον G, με "4" στην άλλη επιλογή.

Τις μισές φορές με FSR/XeSS, η θολούρα είναι εμφανής. Τις άλλες μισές, η εικόνα είναι γενικά καθαρή. Τα fps σε TAUU, FSR, XeSS, παίζουν κάθε φορά σε οριακά 60, αλλά και σε 68-70.

Αυτό που μου δημιουργεί θέμα, είναι ότι η εικόνα χοροπηδάει. Στα metrics του Adrenaline έχω 0 stutter, αλλά μπροστά μου βλέπω το χάος το ίδιο.

Την τελευταία προφανώς έκδοση παίζω, επίσημη. Δεν ξέρω αν φταίει κάποιο από τα παλιότερα mods που είχα, αν και φάκελος Mods δεν υπάρχει στη GOTY ed. που πήρε το RT.

Αν αξιωθώ να το πιάσω πάλι, μάλλον θα πέσει wipe κι όλα από την αρχή, να καθαρίσουν τα πάντα, γιατί αλλιώς άκρη δεν βγάζω.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αυτό που μου δημιουργεί θέμα, είναι ότι η εικόνα χοροπηδάει. Στα metrics του Adrenaline έχω 0 stutter, αλλά μπροστά μου βλέπω το χάος το ίδιο.

τι εννοείς ότι η εικόνα χοροπηδάει; shimmering;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...