just_a_dude Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) @kostiger Πούλησα την 4070 σε καλή τιμή και λέω θα περιμένω τις καινούργιες αλλά τελικά βαριέμαι να περιμένω 2 μήνες τουλάχιστον. Οπότε βρήκα την 7900 XT Nitro+ μεταχειρισμένη με εγγύηση σε επίσης καλή τιμή και η μετάβαση μου κόστισε εν τέλη 200 ευρώ out of pocket. Δηλαδή πήρα 40% raster που σημαίνει ότι θα μπορώ να τρέχω στα ίδια fps ό,τι έτρεχα πριν σε DLSS Q αλλά τώρα θα μπορώ σε native (και ίσως και καλύτερα frames αφού το DLSS Q δεν δίνει σχεδόν ποτέ 40% uplift) και φυσικά δεν θα ξεμείνω ποτέ από vram. Σκέφτομαι να παίξω και με vsr 4k και optimized settings ή/και fsr αναλόγως. Σίγουρα πιο σωστή κίνηση θα ήταν να περίμενα τις νέες αλλά πραγματικά βαριέμαι να περιμένω, δεν έχω δικαιολογία Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από just_a_dude 12
John_on_PC Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 1 minute ago, just_a_dude said: @kostiger Πούλησα την 4070 σε καλή τιμή και λέω θα περιμένω τις καινούργιες αλλά τελικά βαριέμαι να περιμένω 2 μήνες τουλάχιστον. Οπότε βρήκα την Nitro+ μεταχειρισμένη με εγγύηση σε επίσης καλή τιμή και η μετάβαση μου κόστισε 200 ευρώ out of pocket. Δηλαδή πήρα 40% raster που σημαίνει ότι θα μπορώ να τρέχω στα ίδια fps ότι έτρεχα πριν σε DLSS Q αλλά τώρα θα μπορώ σε native (και ίσως και καλύτερα frames αφού το DLSS Q δεν δίνει σχεδόν ποτέ 40% uplift) και φυσικά δεν θα ξεμείνω ποτέ από vram. Σκέφτομαι να παίξω και με vsr 4k και optimized settings ή fsr αναλόγως. Σίγουρα πιο σωστή κίνηση θα ήταν να περίμενα τις νέες αλλά πραγματικά βαριέμαι να περιμένω, δεν έχω δικαιολογία 19
kostiger Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, just_a_dude είπε @kostiger Πούλησα την 4070 σε καλή τιμή και λέω θα περιμένω τις καινούργιες αλλά τελικά βαριέμαι να περιμένω 2 μήνες τουλάχιστον. Οπότε βρήκα την 7900 XT Nitro+ μεταχειρισμένη με εγγύηση σε επίσης καλή τιμή και η μετάβαση μου κόστισε εν τέλη 200 ευρώ out of pocket. Δηλαδή πήρα 40% raster που σημαίνει ότι θα μπορώ να τρέχω στα ίδια fps ότι έτρεχα πριν σε DLSS Q αλλά τώρα θα μπορώ σε native (και ίσως και καλύτερα frames αφού το DLSS Q δεν δίνει σχεδόν ποτέ 40% uplift) και φυσικά δεν θα ξεμείνω ποτέ από vram. Σκέφτομαι να παίξω και με vsr 4k και optimized settings ή/και fsr αναλόγως. Σίγουρα πιο σωστή κίνηση θα ήταν να περίμενα τις νέες αλλά πραγματικά βαριέμαι να περιμένω, δεν έχω δικαιολογία Ωραιοτατη καρτα ειναι ρε, θα την ευχαριστηθεις. Την επαν-αδελφοποιηση τη βλεπω πολυ πιθανη βεβαια, αλλά μια χαρα. Καιρο τωρα ειχες τασεις φυγης και επαιρνε υπογλωσσια ο αλλος. 😂 4
just_a_dude Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, kostiger είπε Ωραιοτατη καρτα ειναι ρε, θα την ευχαριστηθεις. Την επαν-αδελφοποιηση τη βλεπω πολυ πιθανη βεβαια, αλλά μια χαρα. Καιρο τωρα ειχες τασεις φυγης και επαιρνε υπογλωσσια ο αλλος. 😂 και να συμβεί δεν θα γίνει άμεσα. ίσως αν βγάλει super του χρόνου ο πέτσινος, αλλά μάλλον στις 6000 θα αλλάξω. Τα games που έχω στο backlog τα τρέχει αέρα η 7900ΧΤ και μάλιστα σχεδόν όλα σε 4Κ κιόλας (έστω και με πείραγμα των settings). Θα αράξω έτσι και βλέπουμε στο μέλλον. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από just_a_dude 4
just_a_dude Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) ρε σεις βλέπω στη σελίδα της Sapphire "Compute Units = 84 CU (with RT+AI Accelerators)". Άρα έχουν και οι 7000 ΑΙ cores; Δεν κατάλαβα. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από just_a_dude
Πέτρος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, just_a_dude είπε ρε σεις βλέπω στη σελίδα της Sapphire "Compute Units = 84 CU (with RT+AI Accelerators)". Άρα έχουν και οι 7000 ΑΙ cores; Δεν κατάλαβα. https://www.amd.com/en/technologies/rdna.html Τώρα, τί τις κάνει και πώς τις εκμεταλλεύεται στο δικό μας πεδίο χρήσης, ότι ξέρεις ξέρω. 1 1
just_a_dude Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε https://www.amd.com/en/technologies/rdna.html Τώρα, τί τις κάνει και πώς τις εκμεταλλεύεται στο δικό μας πεδίο χρήσης, ότι ξέρεις ξέρω. Λες να δώσει και σε εμάς το καινούργιο AI FSR;
Πέτρος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε Λες να δώσει και σε εμάς το καινούργιο AI FSR; Τί να σου πω? Αν περιμένει, πάντως, να πουλήσει κάρτες με raster μεταξύ 7900ΧΤ και ΧΤΧ και μόνη σοβαρή βελτίωση στο RT (πόσο? 2χ? και πάλι λίγο είναι) και το όποιο sw trick, καλή της τύχη αν τα κλειδώσει τα νέα χαρακτηριστικά στις 8χχχ (ή μήπως 9χχχ, αν ακολουθήσει την ονοματολογία των R), επειδή θα λείπου κι εδώ τίποτα "οπτικοί επιταχυντές". 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 AMD reportedly discontinues Radeon RX 7900 GRE - VideoCardz.com
just_a_dude Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, just_a_dude είπε @kostiger Πούλησα την 4070 σε καλή τιμή και λέω θα περιμένω τις καινούργιες αλλά τελικά βαριέμαι να περιμένω 2 μήνες τουλάχιστον. Οπότε βρήκα την 7900 XT Nitro+ μεταχειρισμένη με εγγύηση σε επίσης καλή τιμή και η μετάβαση μου κόστισε εν τέλη 200 ευρώ out of pocket. Δηλαδή πήρα 40% raster που σημαίνει ότι θα μπορώ να τρέχω στα ίδια fps ό,τι έτρεχα πριν σε DLSS Q αλλά τώρα θα μπορώ σε native (και ίσως και καλύτερα frames αφού το DLSS Q δεν δίνει σχεδόν ποτέ 40% uplift) και φυσικά δεν θα ξεμείνω ποτέ από vram. Σκέφτομαι να παίξω και με vsr 4k και optimized settings ή/και fsr αναλόγως. Σίγουρα πιο σωστή κίνηση θα ήταν να περίμενα τις νέες αλλά πραγματικά βαριέμαι να περιμένω, δεν έχω δικαιολογία @Arkin εδώ george 1
Aten-Ra Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, just_a_dude said: ρε σεις βλέπω στη σελίδα της Sapphire "Compute Units = 84 CU (with RT+AI Accelerators)". Άρα έχουν και οι 7000 ΑΙ cores; Δεν κατάλαβα. Ναι έχουν 2 ανά CU 1
Aris-leme Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Έτσι όπως τα λέει ο άλλος για το PS προ λογικά (το FSR4 είναι με ΑΙ) και οι 7000 θα μπορούν να το τρέξουν. Αφού το PSSR χρησιμοποιεί ΑΙ και είναι σε RDNA. Λέω εγώ τώρα, αλλά το λιζάκι έχει για ξάδελφο τον πέτσινο οπότε κάτι θα βρουν να μη δουλέψει. 1
elpenor Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 hours ago, John_on_PC said: Έχει και περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στο άρθρο αν θες να τις διαβάσεις. Thanks το διάβασα όλο και τώρα επιτέλους καταλαβαίνω τι έλεγες. Το πιο βασικό είναι το fps limit, χωρίς αυτό υπάρχει πάντα μεγάλο input latency όταν ενεργοποιείτε το vsync. Spoiler Όμως γράφουν ότι οι fps limiters έχουν overshoot και επιτρέπουν σε κάποια frames να φύγουν λίγο πιο γρήγορα από ότι πρέπει με αποτέλεσμα tearing. Tο vsync διορθώνει το tearing από το overshoot των fps limiter. Λόγω της πολύ μικρής διάρκειας του overshoot ο buffer του vsync μένει ουσιαστικά πάντα σχεδόν άδειος και δεν δημιουργεί input latency. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από elpenor 1
nikos5800 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, just_a_dude είπε @kostiger Πούλησα την 4070 σε καλή τιμή και λέω θα περιμένω τις καινούργιες αλλά τελικά βαριέμαι να περιμένω 2 μήνες τουλάχιστον. Οπότε βρήκα την 7900 XT Nitro+ μεταχειρισμένη με εγγύηση σε επίσης καλή τιμή και η μετάβαση μου κόστισε εν τέλη 200 ευρώ out of pocket. Δηλαδή πήρα 40% raster που σημαίνει ότι θα μπορώ να τρέχω στα ίδια fps ό,τι έτρεχα πριν σε DLSS Q αλλά τώρα θα μπορώ σε native (και ίσως και καλύτερα frames αφού το DLSS Q δεν δίνει σχεδόν ποτέ 40% uplift) και φυσικά δεν θα ξεμείνω ποτέ από vram. Σκέφτομαι να παίξω και με vsr 4k και optimized settings ή/και fsr αναλόγως. Σίγουρα πιο σωστή κίνηση θα ήταν να περίμενα τις νέες αλλά πραγματικά βαριέμαι να περιμένω, δεν έχω δικαιολογία με γεια ρε συ 8 ώρες πριν, Aris-leme είπε Έτσι όπως τα λέει ο άλλος για το PS προ λογικά (το FSR4 είναι με ΑΙ) και οι 7000 θα μπορούν να το τρέξουν. Αφού το PSSR χρησιμοποιεί ΑΙ και είναι σε RDNA. Λέω εγώ τώρα, αλλά το λιζάκι έχει για ξάδελφο τον πέτσινο οπότε κάτι θα βρουν να μη δουλέψει. rdn 2.x για raster,future hardware για rt και custom για machine learning,δες την χτεσινή παρουσίαση του Mark cerny που ποσταρα στην rdn4 topic, Αλλά αν η AMD δεν πάθει Nvidia τότε σίγουρα πρέπει να δώσει το fsr 4 και στην rdn3 Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από nikos5800 1 1
Πέτρος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, elpenor είπε Thanks το διάβασα όλο και τώρα επιτέλους καταλαβαίνω τι έλεγες. Το πιο βασικό είναι το fps limit, χωρίς αυτό υπάρχει πάντα μεγάλο input latency όταν ενεργοποιείτε το vsync. Απόκρυψη περιεχομένων Όμως γράφουν ότι οι fps limiters έχουν overshoot και επιτρέπουν σε κάποια frames να φύγουν λίγο πιο γρήγορα από ότι πρέπει με αποτέλεσμα tearing. Tο vsync διορθώνει το tearing από το overshoot των fps limiter. Λόγω της πολύ μικρής διάρκειας του overshoot ο buffer του vsync μένει ουσιαστικά πάντα σχεδόν άδειος και δεν δημιουργεί input latency. Aυτά ισχύουν όταν έχεις περίσσευμα fps/ισχύος της κάρτας, ώστε το vsync να κάνει πρακτικά frame pacing, ξέροντας πως από πίσω έχει ήδη "έτοιμα" πόσα frames για να τα πετάξει όπου θέλει/πρέπει. Το ζήτημα είναι τί γίνεται όταν έχεις οριακές καταστάσεις, με βουτιές ή όταν η κάρτα δεν μπορεί να "γεμίσει" την οθόνη σου. Επιπλέον, αυτά έχουν να κάνουν με το gsync, όχι απαραίτητα όμως και με το freesync (vrr), εκτός κι αν τόσα χρόνια (όσο υπήρχε το module) η πράσινη πουλούσε τρελίτσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα