Πέτρος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Έχουμε και λέμε... Βγήκε η κάρτα, καθαρίστηκε (όχι ότι είχε και τίποτα πέρα από λίγη σκόνη), βιδώθηκε στα πλαίσια του εφικτού και ασφαλούς*, ξαναμπήκε και υπήρξε μια μικρή βελτίωση στο occt. Αντί να πάει στο τέρμα σε 3΄(κι ούτε), στο τέταρτο έφτασε εδώ: Οκ, καλύτερα, αλλά σίγουρα όχι καλά. Η κάρτα πρέπει να ανοιχθεί/ελεγχθεί/παστωθεί ξανά, στα σίγουρα. Τώρα...το αρνητικό (βλέπε *). Την έκανα τη μλκια μου. Εκτός από τις 3 βίδες του ελάσματος (το αυτοκόλλητο στην τέταρτη είναι τόσο μικρό και λεπτεπίλεπτο που μάλλον με το μάτι μόνο χαλάει), είπα να σφίξω λίγο και τις βίδες στο backplate, να ασκηθεί κι έτσι η όποια τυχόν πίεση λείπει. Πήραν οι περισσότερες από 1/8 έως 1/4 στροφής (όπως και αυτές του πυρήνα), αλλά μία έσπασε, το κέρατό μου. Μιλάμε για βιδάκι της πλάκας, εξωφρενικό. Αν μου ρίξουν άκυρο (από την περιγραφή, πριν καν δουν το σκηνικό με τη βίδα) από το μαγαζί και τη μαμά, θα βάλω εγώ χέρι και μπορεί να ακουστώ μέσα στις γιορτές. Από τα πλάγια, πρέπει να μέτρησα δύο με τρία διαφορετικά πάχη pads, θα πάει ο διάολος σύννεφο. Ελπίζω αν μπει (δικό μου) χέρι να χρειαστεί μόνο παστούλα κι όλα να επανέλθουν. (ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΚΚΚΚΚΚΚΚ!!!!!!11!!!111111!!!!!1) Προς το παρόν, η κάρτα σε safe mode (πυρήνας και Pl σε στοκ, όσο uv σηκώνει, μόνο μνήμη και ανεμιστήρες θα ανέβουν), και βλέπουμε. 4
Teddy77 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 29 minutes ago, Πέτρος said: Από τα πλάγια, πρέπει να μέτρησα δύο με τρία διαφορετικά πάχη pads, θα πάει ο διάολος σύννεφο. Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη κάρτα αλλά διαφορετικά πάχη pads δεν είναι παράξενο να δεις αλλά είναι πακέτο να πρέπει να αγοράσεις πάνω από ένα είδος. Το GCD είναι σίγουρα το main chip πάντως. (Graphics Compute Die)
Πέτρος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Teddy77 είπε Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη κάρτα αλλά διαφορετικά πάχη pads δεν είναι παράξενο να δεις αλλά είναι πακέτο να πρέπει να αγοράσεις πάνω από ένα είδος. Το GCD είναι σίγουρα το main chip πάντως. (Graphics Compute Die) Καλά, εννοείται ότι οι κάρτες μπορεί να έχουν παραπάνω από ένα πάχος. Το ζήτημα είναι να ξέρεις από πριν τί θες, αλλιώς να δώσεις κανένα 40άρι για 3-4 διαφορετικά και να μετράς παντού πριν σηκώσεις. Με το "safe mode" προφίλ (2800/2500/1030mV, 2764 μνήμη, 0pl, ανεμιστήρες χερατοι), έπεσα κοντά 20 βαθμούς (σε σύγκρισημε stock) σε hotspot (έμεινα στα ίδια ουσιαστικά σε πυρήνα) και είμαι και πάνω σε επιδόσεις. Παλεύεται. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από Πέτρος 1
charllestone Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Πέτρος είπε Έχουμε και λέμε... Βγήκε η κάρτα, καθαρίστηκε (όχι ότι είχε και τίποτα πέρα από λίγη σκόνη), βιδώθηκε στα πλαίσια του εφικτού και ασφαλούς*, ξαναμπήκε και υπήρξε μια μικρή βελτίωση στο occt. Αντί να πάει στο τέρμα σε 3΄(κι ούτε), στο τέταρτο έφτασε εδώ: Οκ, καλύτερα, αλλά σίγουρα όχι καλά. Η κάρτα πρέπει να ανοιχθεί/ελεγχθεί/παστωθεί ξανά, στα σίγουρα. Τώρα...το αρνητικό (βλέπε *). Την έκανα τη μλκια μου. Εκτός από τις 3 βίδες του ελάσματος (το αυτοκόλλητο στην τέταρτη είναι τόσο μικρό και λεπτεπίλεπτο που μάλλον με το μάτι μόνο χαλάει), είπα να σφίξω λίγο και τις βίδες στο backplate, να ασκηθεί κι έτσι η όποια τυχόν πίεση λείπει. Πήραν οι περισσότερες από 1/8 έως 1/4 στροφής (όπως και αυτές του πυρήνα), αλλά μία έσπασε, το κέρατό μου. Μιλάμε για βιδάκι της πλάκας, εξωφρενικό. Αν μου ρίξουν άκυρο (από την περιγραφή, πριν καν δουν το σκηνικό με τη βίδα) από το μαγαζί και τη μαμά, θα βάλω εγώ χέρι και μπορεί να ακουστώ μέσα στις γιορτές. Από τα πλάγια, πρέπει να μέτρησα δύο με τρία διαφορετικά πάχη pads, θα πάει ο διάολος σύννεφο. Ελπίζω αν μπει (δικό μου) χέρι να χρειαστεί μόνο παστούλα κι όλα να επανέλθουν. (ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΚΚΚΚΚΚΚΚ!!!!!!11!!!111111!!!!!1) Προς το παρόν, η κάρτα σε safe mode (πυρήνας και Pl σε στοκ, όσο uv σηκώνει, μόνο μνήμη και ανεμιστήρες θα ανέβουν), και βλέπουμε. Τόσο της πλακας ηταν και έσπασε? Πάντως εγω στη θεση σου θα αλλαζα παστα. Γιατι μεταξύ μας και rma να την δεχτούν, πιθανότατα και η καινούργια που θα πάρεις θα εχει μαπα παστα, τα ιδια θα σου κανει... Εγω ειχα παλια 2 gigabyte, μια 2070 και μια 3070, στον χρονο μεσα ανεβαζαν 90αρια στο gpu. Τις αλλαξα παστα ενω ήταν στην εγγύηση και επεσε 20+ βαθμούς η θερμοκρασία. Και με μια arctic mx 4 που εβαλα, πέρασαν 3 χρόνια κ ακομα κρατάει... Οπότε αξίζει με 1000 το repaste, λίγο προσοχή μετα με το βιδωμα και όλα καλα... Γνώμη μου... 1
Πέτρος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, charllestone είπε Τόσο της πλακας ηταν και έσπασε? Εντελώς, chinesium, ή στην καλύτερη περίπτωση ελαττωματική. Το "καλό" είναι οτι έσπασε μόνο το κεφάλι, στο "λαιμό" ακριβώς, οπότε βγάζοντας τις υπόλοιπες θα μπορώ λογικά με ένα μυτοστσίμπιδο να την ξεβιδώσω σιγά-σιγά και να την βγάλω εντελώς. 15 λεπτά πριν, charllestone είπε Πάντως εγω στη θεση σου θα αλλαζα παστα. Γιατι μεταξύ μας και rma να την δεχτούν, πιθανότατα και η καινούργια που θα πάρεις θα εχει μαπα παστα, τα ιδια θα σου κανει... Εγω ειχα παλια 2 gigabyte, μια 2070 και μια 3070, στον χρονο μεσα ανεβαζαν 90αρια στο gpu. Τις αλλαξα παστα ενω ήταν στην εγγύηση και επεσε 20+ βαθμούς η θερμοκρασία. Και με μια arctic mx 4 που εβαλα, πέρασαν 3 χρόνια κ ακομα κρατάει... Οπότε αξίζει με 1000 το repaste, λίγο προσοχή μετα με το βιδωμα και όλα καλα... Γνώμη μου... Περιμένω να ηρεμήσω πρώτα από τις "συγκινήσεις" των ημερών, και μετά θα δω τί θα κάνω. Αν είναι λογικό το μαγαζί, μέσα στη βδομάδα θα την πάω για φτιάξιμο και τέλος. 3
John_on_PC Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εντωμεταξύ, όταν βγήκε το AMD sponsored Starfield χωρίς DLSS, έγινε χαμός. Τώρα που βγήκε το Nvidia sponsored Indiana Jones χωρίς FSR ή XESS, κιχ. Και στο Digital Foundry το είπε μια στιγμή σαν λεπτομέρεια και συνέχισε. Όλοι αυτοί που λέγανε πως η AMD πλήρωσε για να μπλοκάρει το DLSS στο Starfield, τώρα δεν λένε τίποτα για το Indiana Jones. Ενώ η κατάσταση είναι πολύ πιο ύποπτη τώρα, καθώς το FSR το είχε το Starfield ήδη στις κονσόλες (οπότε δεν το βάλανε μόνο για το PC port) και οι Nvidia κάρτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια χαρά το FSR, ενώ οι AMD και Intel κάρτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το DLSS και το βάλανε ειδικά για το PC port. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από John_on_PC 3
Arkin Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, John_on_PC είπε Εντωμεταξύ, όταν βγήκε το AMD sponsored Starfield χωρίς DLSS, έγινε χαμός. Τώρα που βγήκε το Nvidia sponsored Indiana Jones χωρίς FSR ή XESS, κιχ. Και στο Digital Foundry το είπε μια στιγμή σαν λεπτομέρεια και συνέχισε. Όλοι αυτοί που λέγανε πως η AMD πλήρωσε για να μπλοκάρει το DLSS στο Starfield, τώρα δεν λένε τίποτα για το Indiana Jones. Ενώ η κατάσταση είναι πολύ πιο ύποπτη τώρα, καθώς το FSR το είχε το Starfield ήδη στις κονσόλες (οπότε δεν το βάλανε μόνο για το PC port) και οι Nvidia κάρτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια χαρά το FSR, ενώ οι AMD και Intel κάρτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το DLSS και το βάλανε ειδικά για το PC port. Παντως στο πρωτο patch αναφερουν οτι ετοιμαζουν σε επομενο patch FSR 3 οποτε θα μπει και αυτο απλα δεν το εβαλαν day one. Και στο starfield μπηκε dlss 3 απλα νομιζω πολλους μηνες αργοτερα.
nikos5800 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 17 ώρες πριν, John_on_PC είπε Εντωμεταξύ, όταν βγήκε το AMD sponsored Starfield χωρίς DLSS, έγινε χαμός. Τώρα που βγήκε το Nvidia sponsored Indiana Jones χωρίς FSR ή XESS, κιχ. Και στο Digital Foundry το είπε μια στιγμή σαν λεπτομέρεια και συνέχισε. Όλοι αυτοί που λέγανε πως η AMD πλήρωσε για να μπλοκάρει το DLSS στο Starfield, τώρα δεν λένε τίποτα για το Indiana Jones. Ενώ η κατάσταση είναι πολύ πιο ύποπτη τώρα, καθώς το FSR το είχε το Starfield ήδη στις κονσόλες (οπότε δεν το βάλανε μόνο για το PC port) και οι Nvidia κάρτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια χαρά το FSR, ενώ οι AMD και Intel κάρτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το DLSS και το βάλανε ειδικά για το PC port. Η βασική διαφορά είναι στο 90% market share της Nvidia στις gpu,άλλο να στερείς το dlss από το 90% των αγοραστών σου και άλλο από το 10% 👍
Aten-Ra Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 18 minutes ago, nikos5800 said: Η βασική διαφορά είναι στο 90% market share της Nvidia στις gpu,άλλο να στερείς το dlss από το 90% των αγοραστών σου και άλλο από το 10% 👍 Μια διευκρίνιση, οι κάρτες που έτρεχαν DLSS όταν βγήκε το Starfield δεν ήταν 90% του συνόλου του UserBase ενώ το FSR έτρεχε στο 100% 7
kkatzos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Μια διευκρίνιση, οι κάρτες που έτρεχαν DLSS όταν βγήκε το Starfield δεν ήταν 90% του συνόλου του UserBase ενώ το FSR έτρεχε στο 100% Έτσι, όταν μιλάς σωστά εισπράττεις και το like
nikos5800 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Μια διευκρίνιση, οι κάρτες που έτρεχαν DLSS όταν βγήκε το Starfield δεν ήταν 90% του συνόλου του UserBase ενώ το FSR έτρεχε στο 100% Ναι, αυτό δεν το είχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια 👍 Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από nikos5800
Tambas91 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Το fsr θα μπει έχουν πει σε επόμενο patch … Ως τώρα η AMD είναι αυτή που στερεί κατά κύριο λόγο το dlss για να μη γίνεται σύγκριση φυσικά… όπως και να έχει κατακριτέο και από τις 2 μεριές
Arkin Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Το fsr θα μπει έχουν πει σε επόμενο patch … Ως τώρα η AMD είναι αυτή που στερεί κατά κύριο λόγο το dlss για να μη γίνεται σύγκριση φυσικά… όπως και να έχει κατακριτέο και από τις 2 μεριές
akoinonitos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το θεμα ειναι οτι αν εχει fsr μπορουν να το δουλεψουν ολες οι καρτες ,αν εχει μονο dlss δεν μπορουν 14 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Το fsr θα μπει έχουν πει σε επόμενο patch … Ως τώρα η AMD είναι αυτή που στερεί κατά κύριο λόγο το dlss για να μη γίνεται σύγκριση φυσικά… όπως και να έχει κατακριτέο και από τις 2 μεριές ου ρε ,ρωτα και εμας που παιξαμε το plagues tale χωρις upscaler. Με λιγα λογια και οι δυο τα δικα τους κανουν οποτε αυτα τα η amd ή η nvidia φταιει δεν εχουν νοημα ,και οι δυο το ιδιο παιχνιδι παιζουν Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
Tambas91 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, Arkin είπε Μη τα ποστάρεις έτσι απότομα αυτά βαλτά σε spoiler γιατί ξύνεις πληγές 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Το θεμα ειναι οτι αν εχει fsr μπορουν να το δουλεψουν ολες οι καρτες ,αν εχει μονο dlss δεν μπορουν ου ρε ,ρωτα και εμας που παιξαμε το plagues tale χωρις upscaler. επισης το να περιμενεις ποσο καιρο φαση cyberpunk για να βαλουν fsr και να πανε να βαζουν αρχαιο fsr στο τελος δεν λεει τπτ Ωραίο παράδειγμα βρήκες ρε συ… μια πατάτα που έφτασε να μοιάζει με παιχνίδι μετά το patch 2.0 και να μη το έπαιζες δεν έχανες και τίποτα 😛 … όπως και ναχει είναι φακτ ότι η AMD παραλείπει τις περισσότερες φορές παρολο αυτά είπα για εμένα δεν υπάρχουν δικαιολογίες πρέπει να μπαίνουν όλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα