Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Aris-leme είπε

Το όριο της AMD είναι 110 βαθμοί στο χοτσποτ, μετά την κλείνει για να μην καεί οπότε λογικά αυτό  είναι το θέμα σου

Δεν θα έπρεπε να κάνει throttling αντί να κλείνει;;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kwstasps είπε

Τελικά μετά από μερικά stress test που έκανα στην 7800xt βρήκα ότι χτυπάει γυρω στους 68 βαθμους στη gpu κ 110c στο hotspot κ εννοείται έκλεισε το PC μετά από λίγο...παίζει να είναι τα shutdown από την υψηλή θερμοκρασία;έχει τύχει σε κανένα;

To hotspot σου είναι 40 βαθμούς πάνω απο το gpu temp. Είναι υπερβολικά μεγάλο. Ή δεν πατάει καλά η ψύκτρα στον πυρήνα ή για κάποιο λόγο έχει φύγει τελείως η παστα.
Όπως και να'χει πρέπει να κάνεις repaste.
Άν θέλεις την γνώμη μου πάρε ptm 7950 θα δείς τρομέρες διαφορές στις θερμοκρασίες και δεν θα ξανα ασχοληθείς ποτέ με repaste. Αλλιώς repaste με arctic mx-6 και θα είσαι οκ.

Επεξ/σία από charllestone
  • Thanks 3
Δημοσ.
6 hours ago, kwstasps said:

Δεν θα έπρεπε να κάνει throttling αντί να κλείνει;;

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου να δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό, όπως σου έχουν προτείνει και άλλοι.

Όσο αφορά την θερμοκρασία στο hotspot μπορεί να εξαρτάται από το stress test. Γενικά επικίνδυνα πράγματα τα stress test όταν το PC δεν έχει άριστη ψύξη και τροφοδοσία.

Γενικά πας γυρεύοντας να πάρεις το σύστημα στο χέρι, έχεις ενδείξεις ότι το PSU σου έχει πρόβλημα και δεν κάνεις κάτι για αυτό, τρέχεις stress test χωρίς να έχεις την αντίστοιχη ψύξη...

Δημοσ.

δοκιμασα και τροφοδοτικο και ειχα ακριβως τα ιδια αποτελεσματα...ειναι σε εγγυηση και ειμαι της γνωμης πως ηρθε η ωρα για επιστροφη.ειχα μια 5700xt η οποια ηταν εκτος εγγυησης και της ειχα κανει repaste!καινουρια ειχε γινει!αυτη ομως δεν θελω να την ανοιξω...δν μου παει η καρδια,κατα την γνωμη μου ειναι απο τις ωραιοτερες καρτες!

• Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kwstasps είπε

δοκιμασα και τροφοδοτικο και ειχα ακριβως τα ιδια αποτελεσματα...ειναι σε εγγυηση και ειμαι της γνωμης πως ηρθε η ωρα για επιστροφη.ειχα μια 5700xt η οποια ηταν εκτος εγγυησης και της ειχα κανει repaste!καινουρια ειχε γινει!αυτη ομως δεν θελω να την ανοιξω...δν μου παει η καρδια,κατα την γνωμη μου ειναι απο τις ωραιοτερες καρτες!

Τι τροφοδοτικο δοκιμασες? Τραβηξες ρευμα απο 2 γραμμες η απο μια?  Αν εχεις θεμα με temps δεν θα κανεις repaste εννοειται. Ωστωσο δες τι hot spot εχεις οταν παιζεις και οχι σε stress test. 

Τα stress test τα εκανες με ενα καλωδιο και στο τροφοδοτικο που ειχες? Αν ναι μεγαλο φαουλ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Τι τροφοδοτικο δοκιμασες? Τραβηξες ρευμα απο 2 γραμμες η απο μια?  Αν εχεις θεμα με temps δεν θα κανεις repaste εννοειται. Ωστωσο δες τι hot spot εχεις οταν παιζεις και οχι σε stress test. 

Τα stress test τα εκανες με ενα καλωδιο και στο τροφοδοτικο που ειχες? Αν ναι μεγαλο φαουλ. 

ενα bquiet 1000w και εννοειται με δυο γραμμες!..το θεμα ειναι πως δεν το κανει παντα...τωρα που επαιξα λίγο ειχε 66 βαθμους η gpu και 97 hotspot...μπορει να περασουν μερες να μην το κανει ή σε μια μερα να κλεισει 2 φορες.

IMG_20241205_215849.jpg

IMG_20241205_215835.jpg

Επεξ/σία από kwstasps
Δημοσ.

WTF!

Μετά από 2.5 γεμάτες ώρες 2042

image.png.eecdb93393b6e49d6f0e9f45df013d7f.png

Δεν είμαστε καθόλου καλά! Με +10-15 βαθμούς θερμοκρασία όταν την πήρα και δεν πέρασε ποτέ τους 80 το hot, σε ότι ξέσκισμα κι αν της έριξα.

Διαβάζει κουλά το gpuz?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον είσαι για repaste..Αν και είναι τεράστια η απόκλιση του GPU temp με το Hotspot..

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kwstasps είπε

ενα bquiet 1000w και εννοειται με δυο γραμμες!..το θεμα ειναι πως δεν το κανει παντα...τωρα που επαιξα λίγο ειχε 66 βαθμους η gpu και 97 hotspot...μπορει να περασουν μερες να μην το κανει ή σε μια μερα να κλεισει 2 φορες.

IMG_20241205_215849.jpg

IMG_20241205_215835.jpg

Ποια υλοποιηση εχεις? για 2500 στροφες φαινονται υψηλα τα temps σου. Εφοσον δοκιμασες και αλλα psu τοτε περαν του να την στειλεις πισω δεν υπαρχει  κατι αλλο. 

16 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

WTF!

Μετά από 2.5 γεμάτες ώρες 2042

image.png.eecdb93393b6e49d6f0e9f45df013d7f.png

Δεν είμαστε καθόλου καλά! Με +10-15 βαθμούς θερμοκρασία όταν την πήρα και δεν πέρασε ποτέ τους 80 το hot, σε ότι ξέσκισμα κι αν της έριξα.

Διαβάζει κουλά το gpuz?

Χαμηλωσε το oc 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ποια υλοποιηση εχεις? για 2500 στροφες φαινονται υψηλα τα temps σου. Εφοσον δοκιμασες και αλλα psu τοτε περαν του να την στειλεις πισω δεν υπαρχει  κατι αλλο. 

Screenshot_2024-12-05-22-08-57-238_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.jpg

Screenshot_2024-12-05-22-08-49-088_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.jpg

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Χαμηλωσε το oc 

Η κάρτα δεν maxάρει καν, capped την έχω έτσι κι αλλιώς, είδες και τον πυρήνα της πόσο χαμηλά είναι

Δεν ξέρω από πού προκύπτουν κοντά 60 βαθμοί διαφορά, τί μπορεί να "ψήνεται" έτσι.

Θα δω και με hwinfo τί μου βγάζει, μήπως είναι θέμα "διαβάσματος".

34 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Μάλλον είσαι για repaste..Αν και είναι τεράστια η απόκλιση του GPU temp με το Hotspot..

Μέσα σε ούτε δύο μήνες, το κέρατό μου? Με πυρήνα τόσο χαμηλά, πιο πιθανό είναι να τα έφτυσε κάποιο pad κάπου, κι άντε βρες το.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Η κάρτα δεν maxάρει καν, capped την έχω έτσι κι αλλιώς, είδες και τον πυρήνα της πόσο χαμηλά είναι

Δεν ξέρω από πού προκύπτουν κοντά 60 βαθμοί διαφορά, τί μπορεί να "ψήνεται" έτσι.

Θα δω και με hwinfo τί μου βγάζει, μήπως είναι θέμα "διαβάσματος".

Μέσα σε ούτε δύο μήνες, το κέρατό μου? Με πυρήνα τόσο χαμηλά, πιο πιθανό είναι να τα έφτυσε κάποιο pad κάπου, κι άντε βρες το.

Αν δεν κανω λαθος το hot spot ειναι ειναι απο τη gpu οχι απο καποιο αλλο component ,στο hwinfo θα στα εχει αναλυτικα ,ανοιξε το hw info και παιξε και μετα δες τις σου λεει στα sensors της gpu. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Αν δεν κανω λαθος το hot spot ειναι ειναι απο τη gpu οχι απο καποιο αλλο component ,στο hwinfo θα στα εχει αναλυτικα ,ανοιξε το hw info και παιξε και μετα δες τις σου λεει στα sensors της gpu. 

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι καλύτερα το ινφο γιατί το gpuz κάνει μαλακιτσες με την αμδ στις 7αρες. Εμένα οπότε το ανοίγω πχ μου μπουσταρει ρολοι πυρήνα και μνήμης και μένει έτσι μέχρι να το κλείσω.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...