kwstasps Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Κ undervolt την δοκίμασα 1080 κ power limit -10... μειώθηκαν αλλά δεν εξαλείφθηκαν Μόλις τώρα, akoinonitos είπε ειναι πολυ πιθανο να φταιει το τροφοδοτικο ,δεν εχει δευτερη γραμμη για gpu να τραβηξεις 2 καλωδια δλδ απο το τροφοδοτικο? Περιμένω το δεύτερο καλώδιο από την sharkoon η οποία μετά από mail που έστειλα προθυμοποιήθηκε να μου στειλει δωρεάν. 4
John_on_PC Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, kwstasps said: Κ undervolt την δοκίμασα 1080 κ power limit -10... μειώθηκαν αλλά δεν εξαλείφθηκαν Περιμένω το δεύτερο καλώδιο από την sharkoon η οποία μετά από mail που έστειλα προθυμοποιήθηκε να μου στειλει δωρεάν. Από όσο ξέρω, ένα 8 pin καλώδιο δίνει μέχρι 150W συν άλλα 75W από το PCIE slot ≈ 225W. Στο stock η 7800xt νομίζω τραβάει 273W max, με spikes σε παραπάνω από 300W, οπότε σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα το μονό καλώδιο. Βέβαια λίγα παιχνίδια μαξάρουνε τα watt, πολλά κάθονται περίπου στα 220W αλλά μερικά φτάνουν τα 273W, ειδικά σε cutscenes. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από John_on_PC 1
benign Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, John_on_PC said: Από όσο ξέρω, ένα 8 pin καλώδιο δίνει μέχρι 150W συν άλλα 75W από το PCIE slot ≈ 225W. Στο stock η 7800xt νομίζω τραβάει 273W max, με spikes σε παραπάνω από 300W, οπότε σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα το μονό καλώδιο. Βέβαια λίγα παιχνίδια μαξάρουνε τα watt, πολλά κάθονται περίπου στα 220W αλλά μερικά φτάνουν τα 273W, ειδικά σε cutscenes. Η καρτα παιρνει 2 8pin καλωδια,οποτε αν το τροφοδοτικο ειναι καλης ποιοτητας,δεν θα πρεπει να εχει κανενα προβλημα νομιζω. (Sorry,λαθος,μπερδευτηκα. Στο δικο μου τροφοδοτικο ειναι 12pin η PCIe θυρα ,αρα δεν υπαρχει συγκριση.) Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από benign
kwstasps Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Στο rdr2 4k σχεδόν όλα ultra που έπαιζα τελευταία με το power limit στο 0 κ undervolt χτυπούσε 252watt σύμφωνα με το afterburner οπότε ίσως βρήκα την πηγή του κακού...το κουλο είναι πως μπορεί να παίζει για μέρες χωρίς θέμα ή σε μια μέρα να κλείσει 3 φορές το PC.
benign Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Just now, kwstasps said: Στο rdr2 4k σχεδόν όλα ultra που έπαιζα τελευταία με το power limit στο 0 κ undervolt χτυπούσε 252watt σύμφωνα με το afterburner οπότε ίσως βρήκα την πηγή του κακού...το κουλο είναι πως μπορεί να παίζει για μέρες χωρίς θέμα ή σε μια μέρα να κλείσει 3 φορές το PC. Ποιο ακριβως τροφοδοτικο εχεις? (μοντελο) Ειναι modular?
kwstasps Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, benign είπε Ποιο ακριβως τροφοδοτικο εχεις? (μοντελο) Ειναι modular? sharkoon 850w silentstorm cool zero...είχα διαβάσει πολύ θετικά σχόλια για το συγκεκριμένο.
akoinonitos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, kwstasps είπε Στο rdr2 4k σχεδόν όλα ultra που έπαιζα τελευταία με το power limit στο 0 κ undervolt χτυπούσε 252watt σύμφωνα με το afterburner οπότε ίσως βρήκα την πηγή του κακού...το κουλο είναι πως μπορεί να παίζει για μέρες χωρίς θέμα ή σε μια μέρα να κλείσει 3 φορές το PC. καλα ρε συ 850αρι ,ακριβο τροφοδοτικο και δεν ειχε 2 καλωδια pcie για gpu το τροφοδοτικο μεσα? Μου φαινεται πολυ περιεργο. εδω λεει εχει 4 connectors αρα λογικα 2 καλωδια ,εσυ πως εχεις μονο 1? Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
benign Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, kwstasps said: sharkoon 850w silentstorm cool zero...είχα διαβάσει πολύ θετικά σχόλια για το συγκεκριμένο. Κοιτα δεν ειναι και τοσο καλο απο οτι βλεπω τωρα, απο αποψη δυνατοτητων. Ουτε ειναι ATX 3.0/ PCIe 5.0. Τα πραγματα ειναι οπως τα ειπε ο John on PC. Το τροφοδοτικο σου εχει 8απινη PCIe θυρα οποτε σε περιοριζει στο ποσα watt μπορει να δωσει στην καρτα,οπως τα ειπε ο φιλος.Και εκει λογικα ειναι το προβλημα σου. Να δες εδω που το δειχνει : https://www.nikktech.com/main/articles/pc-hardware/power-supplies/12259-sharkoon-silent-storm-cool-zero-850w-power-supply-unit-review?showall=1 Αντιθετα το δικο μου που ειναι επισης gold και 750 watt εχει 12απινη PCIe θυρα, δινει δηλαδη μεχρι 600watt. https://www.pc-bonus.gr/desktop-laptop/anavathmisi-upologisti/pc-psu/bequiet-psu-pure-power-12-m-750w-bn343-gold-certified-modular-cables-silent-optimized-12cm-fan-10yw..html?skr_prm=WyIxYzA5NDk5YS02YjFiLTRjMTctOTFjYS0yMTJhNzI3NzQ5ZDgiLDE3MTM1NDc3MTg5OTIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 (Συγνωμη για τα links,αυτα βρηκα προχειρα.) Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από benign 1
kwstasps Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε καλα ρε συ 850αρι ,ακριβο τροφοδοτικο και δεν ειχε 2 καλωδια pcie για gpu το τροφοδοτικο μεσα? Μου φαινεται πολυ περιεργο. εδω λεει εχει 4 connectors αρα λογικα 2 καλωδια ,εσυ πως εχεις μονο 1? ειχε ρε συ αλλά το πήρα μεταχειρισμένο από ένα φιλαράκι κ είχε χάσει το ένα κ αφού είχε το ένα με δύο 8πινα έστω τότε δεν το θεώρησα τόσο σπουδαίο...μίλησα όμως με sharkoon κ μου στέλνουν ένα απλά από Γερμανία ο Θεός ξέρει πότε θα έρθει... 1
akoinonitos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, John_on_PC είπε Από όσο ξέρω, ένα 8 pin καλώδιο δίνει μέχρι 150W συν άλλα 75W από το PCIE slot ≈ 225W. Στο stock η 7800xt νομίζω τραβάει 273W max, με spikes σε παραπάνω από 300W, οπότε σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα το μονό καλώδιο. Βέβαια λίγα παιχνίδια μαξάρουνε τα watt, πολλά κάθονται περίπου στα 220W αλλά μερικά φτάνουν τα 273W, ειδικά σε cutscenes. Δεν ειναι ακριβως ετσι ,150w ειναι το καθε 8pin connector οχι το καθε καλωδιο ή η εξοδος του τροφοδοτικου. Τα τροφοδοτικα ολα εχουν 2 8pin connectors σε καθε γραμμη ,οποτε εχει απο ενα καλωδιο(μια γραμμη) 300watt. Το θεμα ειναι οτι καταπονειται η γραμμη αυτη αν τραβας απο εκει ολα τα watt ,οποτε ειναι καλυτερα να τα μοιρασεις σε 2 γραμμες. 4 λεπτά πριν, kwstasps είπε Οκ αλλα θεωρητικα για να εχεις αυτα τα συμπτωματα η γραμμη του τροφοδοτικου ειναι "κλασμενη" και καλου κακου ριξε και μια ματια στο φις που κουμπωνει στο τροφοδοτικο και στο φις που εχει το τροφοδοτικο να δεις ανα εχει τπτ σημαδια ,οπως μαυρισμα η λιωσιμο στο πλαστικο. Προσωπικα επειδη το εχω περασει το ιδιο ακριβως θα επαιρνα καινουριο τροφοδοτικο. Ο φιλος σου το δουλευε και αυτος με ενα καλωδιο και αν ναι με τι καρτα γραφικων? Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 2 1
kwstasps Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δεν ειναι ακριβως ετσι ,150w ειναι το καθε 8pin connector οχι το καθε καλωδιο ή η εξοδος του τροφοδοτικου. Τα τροφοδοτικα ολα εχουν 2 8pin connectors σε καθε γραμμη ,οποτε εχει απο ενα καλωδιο(μια γραμμη) 300watt. Το θεμα ειναι οτι καταπονειται η γραμμη αυτη αν τραβας απο εκει ολα τα watt ,οποτε ειναι καλυτερα να τα μοιρασεις σε 2 γραμμες. Οκ αλλα θεωρητικα για να εχεις αυτα τα συμπτωματα η γραμμη του τροφοδοτικου ειναι "κλασμενη" και καλου κακου ριξε και μια ματια στο φις που κουμπωνει στο τροφοδοτικο και στο φις που εχει το τροφοδοτικο να δεις ανα εχει τπτ σημαδια ,οπως μαυρισμα η λιωσιμο στο πλαστικο. Προσωπικα επειδη το εχω περασει το ιδιο ακριβως θα επαιρνα καινουριο τροφοδοτικο. Ο φιλος σου το δουλευε και αυτος με ενα καλωδιο και αν ναι με τι καρτα γραφικων? Αν θυμάμαι καλά ναι είχε μια 6900xt ή 6800xt ..δεν είμαι σίγουρος ποια από τις δύο.
akoinonitos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, kwstasps είπε Αν θυμάμαι καλά ναι είχε μια 6900xt ή 6800xt ..δεν είμαι σίγουρος ποια από τις δύο. Η συμβουλη μου ειναι να παρεις καινουριο τροφοδοτικο γτ αργα η γρηγορα και δευτερο καλωδιο να βαλεις η μια γραμμη θα εχει ψιλοπεθανει. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1 1
kwstasps Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Αλλά ρε παιδιά αν το pcie στο τροφοδοτικό βγάζει 300watt στα δύο 8πινα και η θύρα pcie 75watt δεν θα έπρεπε να είναι άνετα;πόσο spike να κάνει δλδ;με φουλ το power limit άντε να πάει μέχρι 280 κατι watt..παραπάνω δεν την έχω δει.
akoinonitos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, kwstasps είπε Αλλά ρε παιδιά αν το pcie στο τροφοδοτικό βγάζει 300watt στα δύο 8πινα και η θύρα pcie 75watt δεν θα έπρεπε να είναι άνετα;πόσο spike να κάνει δλδ;με φουλ το power limit άντε να πάει μέχρι 280 κατι watt..παραπάνω δεν την έχω δει. Τα spikes δεν φαινονται απο τα προγραμματα αυτα που χρησιμοποιουμε ,ενα spike στην 7800xt μπορει ανετα φτασει πανω απο 350watt ,ειναι στιγμιαιο αλλα ειναι αρκετο για να επηρεασει το τροφοδοτικο. Και αν η γραμμη δουλευε τοσο καιρο με μια 6800xt -6900xt σιγουρα την εχει ακουσει. Κανε το εξης αν θες. κατεβασε το gpuz ,στην καρτελα με τα sensors πηγαινε εκει που εχει τα watt πατα πανω και επελεξε να σου δειχνει τα max , αστο ανοιχτο και ανοιξε ενα παιχνιδι στο οποιο σου εσβηνε το pc ,ασε την καρτα στοκ ,χωρις να πειραξεις power limit και ταση. Παιξε λιγο και μετα κλεισε το παιχνιδι και δες ποσο σου δειχνει το gpuz στα watt , τα max spikes δεν μπορει να τα πιασει αλλα συνηθως δειχνει καποια που μπορει να πιασει. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
kwstasps Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, akoinonitos είπε Τα spikes δεν φαινονται απο τα προγραμματα αυτα που χρησιμοποιουμε ,ενα spike στην 7800xt μπορει ανετα φτασει πανω απο 350watt ,ειναι στιγμιαιο αλλα ειναι αρκετο για να επηρεασει το τροφοδοτικο. Και αν η γραμμη δουλευε τοσο καιρο με μια 6800xt -6900xt σιγουρα την εχει ακουσει. Κανε το εξης αν θες. κατεβασε το gpuz ,στην καρτελα με τα sensors πηγαινε εκει που εχει τα watt πατα πανω και επελεξε να σου δειχνει τα max , αστο ανοιχτο και ανοιξε ενα παιχνιδι στο οποιο σου εσβηνε το pc ,ασε την καρτα στοκ ,χωρις να πειραξεις power limit και ταση. Παιξε λιγο και μετα κλεισε το παιχνιδι και δες ποσο σου δειχνει το gpuz στα watt , τα max spikes δεν μπορει να τα πιασει αλλα συνηθως δειχνει καποια που μπορει να πιασει. Σωστός!!!θα το δοκιμάσω το βράδυ κ θα σας πω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα