Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, benign είπε

Κατ'αρχην ολα τα σχολια του πρoηγουμενου ομιλητη που εκανα quote (aki) ειναι παραπλανητικα και απλα λαθος.

Στο αλλο σχολιο, δεν θα αναφερθω καθολου σε games που ειναι optimized για Nvidia για αυτο και εχουν καλη αποδοση οι τεχνικες ray tracing και dlss. Και σε games που ειναι καλα optimised για AMD μου αρεσουν πολυ ολες οι τεχνολoγιες της ακομη και σε συγκριση με της Nvidia.

Υπαρχουν games που η AMD τα παει καλυτερα και απο οτι εχω δει προσφατα οπως σου ειπα και σε προσωπικη ομιλια που ειχαμε τα games που ειδα εγω με ισχυρη AMD , την RX 7900 XT ηταν τοσο ομορφα και immersive τα γραφικα και enhanced με τις τεχνολογιες της AMD enabled που δεν χρειαζομαι ουτε το ray tracing ,ουτε το dlss.

Αξιζει το ray tracing και το dlss και εχουν βελτιωθει και μακαρι να βελτιωθουν περισσοτερο ομως οι τιμες που ζηταει η Nvidia και η ram που μεχρι τωρα τωρα δινει ειναι για μενα απαραδεκτα και θεωρω οτι οσο και να αρεσει η τεχνολογια πρεπει να εχουμε και καταναλωτικη συνειδηση και να μετραμε την αξια που παιρνουμε στα χρηματα που δινουμε. Αλλιως δεν εχει νοημα μια συζητηση και απλα μπορει καποιος να πει, τα εχω τα χρηματα και τα δινω γιατι ετσι μου αρεσει,οποτε ειναι δικαιωμα του. Αλλα VFM κερδιζει η AMD. Συν οτι to FSR της AMD ειναι open source και διαθεσιμο σε ολους με δυνατοτητα να συμβαλλουν στην βελτιωση του για την gaming κοινοτητα και αλλες εταιρειες,ασχετα με το αν χρησιμοποιουν AMD καρτες γραφικων,  ενω το DLSS ειναι αποκλειστικο και μονο της Nvidia.

Επομενως δεν επιβραβευω προσωπικα την Nvidia για την ξιπασμενη σταση της και τις μονoπωλιακου τυπου υψηλες τιμες της γιατι δεν ειμαι ουτε πιστος οπαδος της,ουτε υπαλληλος της. Απο τοτε που ειχα υπολογιστη μεχρι το 2023 ειχα Nvidia ,τωρα ομως σκεφτομαι οπως ανεφερα πριν. Αρκετα με τις λαλακιες του πετσινου, ο κοσμος δεν τρωει κουτοχορτο. (Δεν με ενδιαφερει για επαγγελματικες εφαρμογες που εκει οντως μπορει να υπερισχυει η Nvidia ,μιλαω σαν gamer.)

Ολα καλα αλλα δεν καταλαβα τη φραση. Τι εννοεις τα games ηταν τοσο ομορφα και immersive? Για ποιες τεχνολογιες αναφερεσε? Και το τελευταιο που δεν χρειαζεται το ray tracing πια τεχνολογια το φτιαχνει αυτο? Δηλαδη υπαρχει τεχνολογια της amd να φτιαξεις τα γραφικα και δεν χρειαζεται ray tracing? Καπου σε εχασα εδω. 

Και στο τελος αντιπαρερχομαι οτι το fsr ειναι open source οταν το dlss τουλαχιστον σε 1080/1440 ειναι πολυ ανωτερο οπτικα και σε σταθεροτητα. 

Υπαρχουν games που η AMD τα παει καλυτερα και απο οτι εχω δει προσφατα οπως σου ειπα και σε προσωπικη ομιλια που ειχαμε τα games που ειδα εγω με ισχυρη AMD , την RX 7900 XT ηταν τοσο ομορφα και immersive τα γραφικα και enhanced με τις τεχνολογιες της AMD enabled που δεν χρειαζομαι ουτε το ray tracing ,ουτε το dlss.

• Like 1
  • Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, benign said:

Επομενως δεν επιβραβευω προσωπικα την Nvidia για την ξιπασμενη σταση της και τις μονoπωλιακου τυπου υψηλες τιμες της γιατι δεν ειμαι ουτε πιστος οπαδος της,ουτε υπαλληλος της. Απο τοτε που ειχα υπολογιστη μεχρι το 2023 ειχα Nvidia ,τωρα ομως σκεφτομαι οπως ανεφερα πριν. Αρκετα με τις λαλακιες του πετσινου, ο κοσμος δεν τρωει κουτοχορτο. (Δεν με ενδιαφερει για επαγγελματικες εφαρμογες που εκει οντως μπορει να υπερισχυει η Nvidia ,μιλαω σαν gamer.)

Ενώ η AMD που θέλει 500 ευρώ για επεξεργαστή 8 πυρήνων που σε λίγο θα κλείσει 2 χρόνια στην αγορά (7800Χ3D) μας αγαπάει ε;

Αν έβγαζε τόσο καλό προϊόν όσο η NVIDIA νομίζεις ότι πάλι θα έδινε 20GB VRAM σε αυτή την τιμή γιατί πάνω από όλα δεν είναι ξιπασμένη....

• Like 2
Δημοσ.

Περίπου 2 μήνες πριν την επόμενη γενιά μόνο σε πραγματική προσφορά αγοράζεις.

Αν γίνεται, αναμονή για Radeon 8000 που θα έχει ποιοτικότερο Upscaler και Denoiser, αντίστοιχα των DLSS και Ray-Reconstruction, με βελτιωμένα RT cores όπως είδαμε από PS5pro.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Arkin said:

Εγραφα βιαστικα και εκανα ασχημη διατυπωση.Αυτο που εννοουσα ειναι οτι η αξια της RX 7900 XT συνβοηθουμενη με τις τεχνολογιες της AMD οπως η AMD Fluid Motion Frames2 (που ειναι πολυ βελτιωμενη σε σχεση με τη παλιοτερη)μου αρεσε πολυ.Και το smoothness και ο διπλασιασμος frames χωρις απωλεια ποιοτητας στην εικονα σε 4K.

Και το adrenaline ειναι πολυ καλο λογισμικο και μου αρεσει πολυ το feature HYPR-RX. https://www.amd.com/en/products/software/adrenalin/hypr-rx.html

3 hours ago, elpenor said:

Ενώ η AMD που θέλει 500 ευρώ για επεξεργαστή 8 πυρήνων που σε λίγο θα κλείσει 2 χρόνια στην αγορά (7800Χ3D) μας αγαπάει ε;

Αν το ψαξεις,η συγκεκριμενη καρτα που αναφερεις, επισημα λανσαριστηκε 6 Σεπτεμβριου 2023,επομενως μιλαμε για εναν χρονο και οχι για δυο. :)

3 hours ago, elpenor said:

Αν έβγαζε τόσο καλό προϊόν όσο η NVIDIA νομίζεις ότι πάλι θα έδινε 20GB VRAM σε αυτή την τιμή γιατί πάνω από όλα δεν είναι ξιπασμένη....

Οπως το βλεπω εγω και οι δυο καλα προιοντα βγαζουν.Δεν ειπα οτι ειναι αχρηστη η Nvidia ,αυτο που λεω ειναι οτι ο Jensen βιαζει τιμολογιακα τους αγοραστες. Σε καποιους,(δεν αναφερομαι σε σενα η στον Arkin)τους ποναει,αλλα τους αρεσει που λεει και ο λαος. :)

Δεν βρηκε τυχαια ο ειρωνικος ορος Ngreedia που τον χρησιμοποιει ολος ο πλανητης εδω και πολλα χρονια. Ορισμος απο το OpenAi :

The term "Ngreedia" is a derogatory or satirical nickname for Nvidia, a leading graphics card manufacturer, often used in online forums and gaming communities. It's a combination of the letters "N" (for Nvidia) and "greed," and it’s used to criticize the company, typically in response to pricing, business practices, or perceived monopolistic behavior.

Επεξ/σία από benign
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, benign είπε

Αν το ψαξεις,η συγκεκριμενη καρτα που αναφερεις, επισημα λανσαριστηκε 6 Σεπτεμβριου 2023,επομενως μιλαμε για εναν χρονο και οχι για δυο.

Μάλλον τα μπέρδεψες και έχασες όλο το point που ήθελε να περάσει ο φίλος..Έτσι όπως τα έφερε η hardware ζωή, η amd είναι στα gaming cpu, ότι είναι η nvidia στο high end των  καρτων  γραφικών.Απλα τεχνολογικά μπροστά σε αυτή την γενια..Τι έκανε λοιπόν η amd αφού κέρδισε τον θρόνο στα cpu?Φρόντισε να ξεπρηστουν οι τιμές που τις είχε στείλει η κακια intel στο θεό?Μπα..Βαράει στα αυτιά με τον 7800x3d και με τον διάδοχο του και αυτή με τη σειρά της ( τον cpu όχι την 7800xt που καταλαβες).Οπως ακριβώς δηλαδη  κάνει και η nvidia στις κάρτες γραφικών.Οποιος έχει το καλύτερο προϊόν ορίζει και την αγορά και δυστυχώς για εμάς όλοι είναι σταυροφοροι μέχρι να βγουν μπροστα.Μετα ολοι βλέπουν μόνο δολλάρια .Ειλικρινα πιστεύεις πως αν η amd είχε κάρτα σαν την 4090 ,που είναι πρακτικά χωρίς ανταγωνισμό ,θα την έδινε φθηνότερα για να πάρει περισσοτερος κοσμος ή θα κοιταγε να μεγιστοποιήσει το κέρδος της?Και αν όντως πιστεύεις το πρώτο, γιατί σε αυτήν την γενιά δεν έδωσε μια 7900xtx στα 700 ας πούμε ευρο να ρημάξει αρκετές από την σειρά 4000 της πρασινης?Γιατι  και αυτή  απλά χρέωσε το max της τιμής του προϊόντος που παρουσίασε.Mεχρι εκεί την επαιρνε..Εταιρίες είναι και κοιτάνε ξερά το κερδος ,δεν υπάρχουν καλοί κ κακοί.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, benign είπε

Και το smoothness και ο διπλασιασμος frames χωρις απωλεια ποιοτητας στην εικονα σε 4K.

Με αφορμή και χωρίς να απευθυνεται ευθέως  σε εσένα να θυμίσω πως μέχρι να βγάλει η amd το δικό της fg ,όσοι ανέφεραν αυτό το χαρακτηριστικό των nvidia καρτών στα συν τους σε συγκρίσεις ,επερναν από αρκετους την απάντηση πως είναι ένα gimmick,ψευτικα frames που μόνο προσθέτουν lag και μόνο συν δεν είναι.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, niko13 είπε

Με αφορμή και χωρίς να απευθυνεται ευθέως  σε εσένα να θυμίσω πως μέχρι να βγάλει η amd το δικό της fg ,όσοι ανέφεραν αυτό το χαρακτηριστικό των nvidia καρτών στα συν τους σε συγκρίσεις ,επερναν από αρκετους την απάντηση πως είναι ένα gimmick,ψευτικα frames που μόνο προσθέτουν lag και μόνο συν δεν είναι.

Να προσθέσω επίσης πως το software based frame gen της AMD δεν συγκρίνεται με το hardware based frame gen της Nvidia,της Nvidia πολύ ανώτερο 

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, niko13 είπε

Μάλλον τα μπέρδεψες και έχασες όλο το point που ήθελε να περάσει ο φίλος..Έτσι όπως τα έφερε η hardware ζωή, η amd είναι στα gaming cpu, ότι είναι η nvidia στο high end των  καρτων  γραφικών.Απλα τεχνολογικά μπροστά σε αυτή την γενια..Τι έκανε λοιπόν η amd αφού κέρδισε τον θρόνο στα cpu?Φρόντισε να ξεπρηστουν οι τιμές που τις είχε στείλει η κακια intel στο θεό?Μπα..Βαράει στα αυτιά με τον 7800x3d και με τον διάδοχο του και αυτή με τη σειρά της ( τον cpu όχι την 7800xt που καταλαβες).Οπως ακριβώς δηλαδη  κάνει και η nvidia στις κάρτες γραφικών.Οποιος έχει το καλύτερο προϊόν ορίζει και την αγορά και δυστυχώς για εμάς όλοι είναι σταυροφοροι μέχρι να βγουν μπροστα.Μετα ολοι βλέπουν μόνο δολλάρια .Ειλικρινα πιστεύεις πως αν η amd είχε κάρτα σαν την 4090 ,που είναι πρακτικά χωρίς ανταγωνισμό ,θα την έδινε φθηνότερα για να πάρει περισσοτερος κοσμος ή θα κοιταγε να μεγιστοποιήσει το κέρδος της?Και αν όντως πιστεύεις το πρώτο, γιατί σε αυτήν την γενιά δεν έδωσε μια 7900xtx στα 700 ας πούμε ευρο να ρημάξει αρκετές από την σειρά 4000 της πρασινης?Γιατι  και αυτή  απλά χρέωσε το max της τιμής του προϊόντος που παρουσίασε.Mεχρι εκεί την επαιρνε..Εταιρίες είναι και κοιτάνε ξερά το κερδος ,δεν υπάρχουν καλοί κ κακοί.

Όχι μόνο βαράει στα αυτιά η AMD αλλά δείτε τι έχει κάνει με τον 7600x3D. Τον έχει αποκλειστικό μόνο στο microcenter στην Αμερική, οπότε ουσιαστικά αναγκάζει όλη την υπόλοιπη υφήλιο να αγοράζει από την υπόλοιπη γκάμα cpu. Παίζει μπάλα όπως θέλει με την αγορά των cpu πλέον...

Επεξ/σία από bimiko47
  • Like 1
Δημοσ.

Αξίζει ρε παιδιά η 7900ΧΤ τώρα που είναι περίπου στα 700€ ή καλύτερα να περιμένουμε τις καινούργιες? Δεν έχω και απόλυτη ανάγκη την αναβάθμιση, καθώς έχω μια 3070ti...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, exopctrela είπε

Αξίζει ρε παιδιά η 7900ΧΤ τώρα που είναι περίπου στα 700€ ή καλύτερα να περιμένουμε τις καινούργιες? Δεν έχω και απόλυτη ανάγκη την αναβάθμιση, καθώς έχω μια 3070ti...

Δεν νομίζω ότι αξίζει γιατί έχεις αξιοπρεπή κάρτα. Εγώ δεν είχα οπότε έκανα το άλμα. Λίγη υπομονή μέχρι να βγουν οι νέες amd και nvidia, το οποίο θα χει σαν αποτέλεσμα να πέσουν ίσως κι άλλο οι τιμές της τωρινής γενιάς...

Επεξ/σία από bimiko47
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, niko13 said:

Οντως δεν το καταλαβα, γιατι μιλουσαμε για gpu . Και τωρα παντως, δεν χρειαζεται να αγορασει κανεις το top cpu της AMD για καλο productivity, over all apps και gaming,επομενως υπαρχει ενα ευρος τιμων. Και αν εχει λοιπον υπερτιμολογησει η AMD τους καλυτερους επεξεργαστες της, η αναλογικη συγκριση με τις υπερτιμολογησεις της Nvidia στα αντιστοιχα μοντελα γραφικων ειναι κωμικοτραγικα πιο υπερμετρες. (Δηλαδη θελετε να συγκρινουμε τον 9800x3D που ειναι,καπου στα 570 ευρουδακια με μια τοπ υλοποιηση της Ngreedia της rtx 4090 που κυμαινεται στα 2500 ευρω? )

Ασφαλως δεν ειμαι υπερ της AMD, δεν ειμαι οπαδος, ομως η Nvidia το εχει παρακανει στις τιμες και μονο ενας τυφλος και πιστος οπαδος θρησκευτικου τυπου δεν το καταλαβαινει.Αν του αρεσει να τον ξεβρακωνουν,ας συνεχισει, το συνδρομο Στοκχολμης ειναι παλιο φαινομενο στην ψυχιατρικη. ( https://el.wikipedia.org/wiki/Σύνδρομο_της_Στοκχόλμης )

Επεξ/σία από benign
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, benign είπε

Οντως δεν το καταλαβα, γιατι μιλουσαμε για gpu . Και τωρα παντως, δεν χρειαζεται να αγορασει κανεις το top cpu της AMD για καλο productivity, over all apps και gaming,επομενως υπαρχει ενα ευρος τιμων. Και αν εχει λοιπον υπερτιμολογησει η AMD τους καλυτερους επεξεργαστες της, η αναλογικη συγκριση με τις υπερτιμολογησεις της Nvidia στα αντιστοιχα μοντελα γραφικων ειναι κωμικοτραγικα πιο υπερμετρες. (Δηλαδη θελετε να συγκρινουμε τον 9800x3D που ειναι,καπου στα 570 ευρουδακια με μια τοπ υλοποιηση της Ngreedia της rtx 4090 που κυμαινεται στα 2500 ευρω? )

Ασφαλως δεν ειμαι υπερ της AMD, δεν ειμαι οπαδος, ομως η Nvidia το εχει παρακανει στις τιμες και μονο ενας τυφλος και πιστος οπαδος θρησκευτικου τυπου δεν το καταλαβαινει.Αν του αρεσει να τον ξεβρακωνουν,ας συνεχισει.το συνδρομο Στοκχολμης ειναι παλιο φαινομενο στην ψυχιατρικη. ( https://el.wikipedia.org/wiki/Σύνδρομο_της_Στοκχόλμης )

Ναι αλλά ο 98003d είναι 8core επεξεργαστής, 600ευρω για 8 πυρήνες είναι πανάκριβο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, nikos5800 said:

Να προσθέσω επίσης πως το software based frame gen της AMD δεν συγκρίνεται με το hardware based frame gen της Nvidia,της Nvidia πολύ ανώτερο 

Αυτο ειναι δικη σου αποψη,εμενα μου αρεσει περισσοτερο της AMD,οπως το ειδα και ακομη περισσοτερο σε 4Κ.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης 70mm μέγεθος die για τον 98003δ και 600mm die size για την ρτχ 4090,η διαφορά κόστους είναι μεγαλη 

Μόλις τώρα, benign είπε

Αυτο ειναι δικη σου αποψη,εγω μου αρεσει περισσοτερο της AMD,οπως το ειδα και ακομη περισσοτερο σε 4Κ.

Δεν είναι άποψη φίλε ,είναι fact 

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, nikos5800 said:

Ναι αλλά ο 98003d είναι 8core επεξεργαστής, 600ευρω για 8 πυρήνες είναι πανάκριβο 

Εσεις αρχισατε να κανετε συγκρισεις με cpu ενω μιλουσαμε για gpu. Not my fault.

Για να μην πουμε για τα ηλιθια παιχνιδια που εχει συνεργαστει  η Ngreedia για να εχει πολυ καλη αποδοση το dlss οπως το Elden Ring, το Cyberpunk, η λαλακια με τα μαγακια το Hogwarts που ειναι για εφηβους το πολυ μεχρι 15 ετων και απο αποψη δημιουργικου ενδιαφεροντος και concept.

(Ειδικα στο Elder Ring η κινηση του χαρακτηρα ειναι εντελως χαζη,πηγαινει δεξια και αριστερα σαν τον Forrest Gump.)

Επεξ/σία από benign
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...