xartemporas Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Εντάξει, εμετός δεν είναι, απλα είναι υποδεέστερο του dlss ,ειδικά σε κίνηση. Και εγώ προτιμώ το dlss, αλλά μια χαρά βολεύεσαι κ με το fsr. 4
just getting started Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Καλά δεν νομίζω να είναι και κανένας που να προτιμάει fsr 😂 Αλλά γενικά όπως βολεύεσαι με fsr quality σε 1440p, έτσι αντίστοιχα βολεύεσαι και με dlss balanced στην ίδια ανάλυση. Κάτω απ' αυτά και τα δύο είναι ψιλό χάλια anyway. Εκεί που πραγματικά κερδίζει το dlss, είναι σε συνδιασμό με το dldsr, που ειδικά σε 1080p, και λιγότερο σε 1440p, κερδίζεις αρκετά σε image quality, όταν το αντίστοιχο της AMD (vsr αν θυμάμαι καλά?) δεν έχει και τόσο νόημα να το ανοίξεις συγκριτικά με το κόστος. Γενικά πάντως πρέπει σε όλα τα παιχνίδια στο μέλλον να χειρίζεσαι το dlss με ποσοστό, αντί για preset. Είναι πολύ χαζό το υψηλότερο preset (quality) ναι είναι μόνο 67% της native ανάλυσης. 2
lefstef Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 κοντεύει το fsr 3.1 που θα έχει καλύτερη εικόνα , τότε να δείτε ποιος έχει το καλύτερο upscale . όχι τώρα που είναι fsr 2.2 με frame gen
akoinonitos Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, just getting started είπε Εκεί που πραγματικά κερδίζει το dlss, είναι σε συνδιασμό με το dldsr, που ειδικά σε 1080p, και λιγότερο σε 1440p, κερδίζεις αρκετά σε image quality, όταν το αντίστοιχο της AMD (vsr αν θυμάμαι καλά?) δεν έχει και τόσο νόημα να το ανοίξεις συγκριτικά με το κόστος. Γτ δεν εχει νοημα το Vsr να το ανοιξεις ? το εχεις χρησιμοποιησει? Επεξ/σία 14 Μαΐου 2024 από akoinonitos
Aten-Ra Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 10 minutes ago, akoinonitos said: Γτ δεν εχει νοημα το Vsr να το ανοιξεις ? το εχεις χρησιμοποιησει? Ναι θέλω να δω και εγώ γιατί δεν έχει νόημα το vsr , δεν το έχω χρησιμοποιήσει παντού αλλά κάποιες φορές που το έβαλα είχε καλά αποτελέσματα και μόνο του και μαζί με fsr.
Tambas91 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 δεν έχει νόημα γιατί είναι της AMD και το λέμε εμείς... υπάρχει πρόβλημα? διαφωνεί κανεις να πάει στο βασίλειο των σκιών? όταν κάνουμε βόλτα μαγκιάς στο νήμα να μη πετάγεστε... αντε πχια 1 6
John_on_PC Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Πάντως εγώ το VSR το χρησιμοποιώ όταν έχω όρια στη GPU. Το Pes 2021 το παίζω με 4k VSR στην 1440p οθόνη μου γιατί χτυπάει το 155 fps refresh rate.
just_a_dude Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 το ίδιο με το dldsr δεν είναι; Απλά το dldsr κάνει καλύτερη δουλειά αν το scaling factor δεν είναι ακέραιο νούμερο. Ουσιαστικά το vsr είναι το ίδιο με το παλιό dsr του πέτσινου απλά το dldsr χρησιμοποιεί και καλά τα τενσορ κορςςςςς
akoinonitos Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, just_a_dude είπε το ίδιο με το dldsr δεν είναι; Απλά το dldsr κάνει καλύτερη δουλειά αν το scaling factor δεν είναι ακέραιο νούμερο. Ουσιαστικά το vsr είναι το ίδιο με το παλιό dsr του πέτσινου απλά το dldsr χρησιμοποιεί και καλά τα τενσορ κορςςςςς Το vsr ειναι καλυτερο απο το dsr , στο dsr επρεπε να παιξεις με τον slider για να βρεις το σωστο sharpness γτ αναλογα και το Game ηταν κακο ,σε αντιθεση το vsr δεν θελει τπτ ,απλα το εχεις On απο το adrenaline και αλλαζεις την αναλυση οποτε θες χωρις να ψαχτεις παραπανω. Ειδικα σε 1080p μονιτορ ειναι must το vsr. To dldsr φανταζομαι ειναι καλο λογω ai αλλα εχει το αρνητικο οτι δεν μπορει να ανοιξει αν εχεις monitor με dsc on σε αντιθεση με το Vsr που παιζει και με dsc. 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Ναι θέλω να δω και εγώ γιατί δεν έχει νόημα το vsr , δεν το έχω χρησιμοποιήσει παντού αλλά κάποιες φορές που το έβαλα είχε καλά αποτελέσματα και μόνο του και μαζί με fsr. στο alan wake ας πουμε σε 1080p monitor η εικονα ηταν πολυ καλυτερη με vsr 4k και fsr performance απο οτι με vsr 1440p και fsr quality με σχεδον τα ιδια fps Ωστοσο στο monitor που εχω τωρα η διαφορα ειναι πολυ μικρη εως ανυπαρκτη σε σχεση με το 1080p monitor.Εχει να κανει και με το ppi Επεξ/σία 14 Μαΐου 2024 από akoinonitos 1
just getting started Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 1 hour ago, akoinonitos said: Γτ δεν εχει νοημα το Vsr να το ανοιξεις ? το εχεις χρησιμοποιησει? Ναι δεν το έθεσα σωστά. Εννοούσα δεν έχει νόημα αν θες να το χρησιμοποιήσεις σε συνδιασμό με fsr όταν δεν σου περισσεύουν frames, για να κάνεις καλύτερη την εικόνα. Γιατί απλά θα την χαλάσει το fsr 😂. Οπότε σε εκείνη την φάση απλά θα παίξεις native. Ενώ με dldsr κάποιος με 4060ti πχ σε 1080p, ανοίγει dldsr 2.25 για 1620p και με dlss balanced παίζει ~920p internal με λίγο λιγότερα καρέ σε σχέση με 1080p native αλλά ακραία καλύτερη εικόνα. Προφανώς και με AMD αν σου περισσεύει performance ανοίγεις vsr και έχεις καλύτερη εικόνα. Απλά είναι δώρον άδωρον αν θες να το συνδυάσεις με fsr.
akoinonitos Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 2 λεπτά πριν, just getting started είπε Ναι δεν το έθεσα σωστά. Εννοούσα δεν έχει νόημα αν θες να το χρησιμοποιήσεις σε συνδιασμό με fsr όταν δεν σου περισσεύουν frames, για να κάνεις καλύτερη την εικόνα. Γιατί απλά θα την χαλάσει το fsr 😂. Οπότε σε εκείνη την φάση απλά θα παίξεις native. Ενώ με dldsr κάποιος με 4060ti πχ σε 1080p, ανοίγει dldsr 2.25 για 1620p και με dlss balanced παίζει ~920p internal με λίγο λιγότερα καρέ σε σχέση με 1080p native αλλά ακραία καλύτερη εικόνα. Προφανώς και με AMD αν σου περισσεύει performance ανοίγεις vsr και έχεις καλύτερη εικόνα. Απλά είναι δώρον άδωρον αν θες να το συνδυάσεις με fsr. Γιατι ειναι δωρον αδωρον να το συνδυασεις με fsr ρε? ισα ισα που σε 4k fsr performance εχεις rendered res 1080p οταν σε 1440p fsr quality εχεις 960p. Παραδειγμα το alan wake που ειπα παραπανω. https://youtu.be/CyRrDS0GHiU?si=5fRbykaj65GG4InX
just getting started Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Ρε συ πήγες και μου έβαλες το ένα και μοναδικό παιχνίδι που έχει fsr AA και στο native? xD Δεν λέω ότι δεν κάνει διαφορά, αλλά το θέμα είναι πόση διαφορά στο image quality υπάρχει μεταξύ 1440p native (TAA) σε σχέση με 4k (vsr) + fsr balanced. Εκεί θεωρώ ότι το dlss έχει τίμιο προβάδισμα, τουλάχιστον στις μικρές αναλύσεις.
akoinonitos Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 8 ώρες πριν, just getting started είπε Ρε συ πήγες και μου έβαλες το ένα και μοναδικό παιχνίδι που έχει fsr AA και στο native? xD Δεν λέω ότι δεν κάνει διαφορά, αλλά το θέμα είναι πόση διαφορά στο image quality υπάρχει μεταξύ 1440p native (TAA) σε σχέση με 4k (vsr) + fsr balanced. Εκεί θεωρώ ότι το dlss έχει τίμιο προβάδισμα, τουλάχιστον στις μικρές αναλύσεις. Να σου βαλω βιντεο και απο cp ,το οτι το dlss ειναι καλυτερο ρε συ δεν αναιρει το οτι μπορεις να βαλεις vsr με fsr. 1
scorpion8283 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 9 hours ago, just getting started said: Ρε συ πήγες και μου έβαλες το ένα και μοναδικό παιχνίδι που έχει fsr AA και στο native? xD Δεν λέω ότι δεν κάνει διαφορά, αλλά το θέμα είναι πόση διαφορά στο image quality υπάρχει μεταξύ 1440p native (TAA) σε σχέση με 4k (vsr) + fsr balanced. Εκεί θεωρώ ότι το dlss έχει τίμιο προβάδισμα, τουλάχιστον στις μικρές αναλύσεις. 48 minutes ago, akoinonitos said: Να σου βαλω βιντεο και απο cp ,το οτι το dlss ειναι καλυτερο ρε συ δεν αναιρει το οτι μπορεις να βαλεις vsr με fsr. Να πω κι εγω οτι αντίστοιχα στο Horizon FW , που δεν ειχε FSR - XESS σε native ("ultra quality" ξερω γω) και το ΤΑΑ μου εκανε jiggerakia, ο συνδυασμός vsr 4k + upscaler "quality" ειχε πολύ ωραία αποτελεσματα στα φιλτρα του (1440p monitor) . Με την διαφορά όμως οτι τελικά χρησιμοποίησα Xess 1.3 μονταρισμένο και οχι FSR. (οχι οτι ειχε θεμα αρχικα το fsr 2.2., αλλά το xess 1.3. φαινεται οτι ειναι λιγο πιο καλο...) Εν αναμονή Fsr 3.1 λοιπόν.... Η μεγαλη μου απορια βέβαια μετα απο 2 χρονια πλεον, είναι η εξης: Ρε συ AMD, οι Ai cores στις 7000 καρτες, τι ακριβώς κάνουνε??? Ξερει κανείς? Αν και κάπου παει το μυαλό μου... 2
just getting started Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 2 hours ago, akoinonitos said: Να σου βαλω βιντεο και απο cp ,το οτι το dlss ειναι καλυτερο ρε συ δεν αναιρει το οτι μπορεις να βαλεις vsr με fsr. Βρε εντάξει, δεν σου είπα ότι δεν γίνεται. Προσωπικά όσες φορές το δοκίμασα όμως, εκτός από τα παιχνίδια που είχαν εντελώς άθλιο TAA (Jedi Survivor, Hogwarts Legacy πχ), προτιμούσα απλά να το αφήσω native. Δυστυχώς τα όποια θέματα του fsr (που δεν είναι πολλά, οκ) είναι ανεξαρτήτως ανάλυσης, και όχι του upscaler.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα