Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ειχε κανενας κανενα κουλο μετα το τελευταιο windows update KB5034848 να του γυρισει Off το resize bar απο το bios η ειναι η μητρικη μου που εκανε τα δικα της?

Από όσο είδα στο αμδ σύστημα είναι οκ.

Πέρασα όμως και το τελευταίo bios+chipset  .

Τώρα θα δω και ιντελ

*Και ιντελ οκ .

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
  • Απαντ. 14,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ειχε κανενας κανενα κουλο μετα το τελευταιο windows update KB5034848 να του γυρισει Off το resize bar απο το bios η ειναι η μητρικη μου που εκανε τα δικα της?

Και εδώ μια χαρά όλα, ενεργοποιημένο από bios κανονικά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/3/2024 στις 1:10 ΠΜ, azazil1190 είπε

Σημερα που ειχα χρονο ετρεξα 2 στρες τεστς να δω περιπου τι λεει απο uv/oc που θελω προφιλ για daily.Δεν δοκιμασα για πιο χαμηλο ρευμα.

Πως σας φαινονται τα ρολογια και θερμοκρασιες με τα παρακατω σετινγκς?

min clock 2400 / max 3100 +15p.l  

voltage 1.060 kai 2650 fast timings

Μεγάλη θετική εντύπωση μου έχει κάνει η θερμοκρασία της κάρτας που πραγματικά δεν το περίμενα.Σαν σύνολο έτρεξα 80 λούπες από τεστς και με τέρμα φάνς ο πυρήνας πήγε μέχρι 45c και το hotspot μέχρι 65-66c.Σε σενάρια gaming με καστομ φαν προφίλ μετά από αρκετή ώρα gaming και μάλιστα χωρίς uv.με τέρμα pl ,η κάρτα παίζει πυρήνα 50-52c και hotspot 68-72c .Μνήμες της επίσης Μαξ 70-72c

Screenshot (181).png

Screenshot (177).png

Screenshot (180).png

Μεγιές μεγιές
πολύ καλά εγώ με την GIGABYTE κάνει κάτι κουλά τώρα τελευταία και δεν είναι σταθερή .
Ποτέ ξανά GIGABYTE 7900 XTX
Για να παίξω Helldivers 2 που βλέπω ότι είναι αρκετά απαιτητικό 4950x τον φθάνει 60-65%
η GPU θέλει ρολόγια έως 2600 πιο πάνω δεν είναι σταθερή

Επεξ/σία από REWIND84
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, REWIND84 είπε

Μεγιές μεγιές
πολύ καλά εγώ με την GIGABYTE κάνει κάτι κουλά τώρα τελευταία και δεν είναι σταθερή .
Ποτέ ξανά GIGABYTE
Για να παίξω Helldivers 2 που βλέπω ότι είναι αρκετά απαιτητικό 4950x τον φθάνει 60-65%

Ευχαριστώ!

Το παιχνίδι έχει σοβαρά θέματα αστάθειας με τις 7αρες.Αμετρητες αναφορές στην κοινότητα παιχνιδιού στο steam κ Reddit 

Οπότε μην το παίρνεις το συγκεκριμένο ως σοβαρό κριτήριο.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Ευχαριστώ!

Το παιχνίδι έχει σοβαρά θέματα αστάθειας με τις 7αρες.Αμετρητες αναφορές στην κοινότητα παιχνιδιού του steam κ Reddit 

Οπότε μην το παίρνεις ως σοβαρό κριτήριο.

Ναι σωστά απλά διάφορα γίνονται , εκεί που λες είσαι σταθερός τσουπ drivers timed out

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, REWIND84 said:

Μεγιές μεγιές
Ποτέ ξανά GIGABYTE 7900 XTX

Και εγω GIGABYTE 7900 XTX εχω και δεν εχω κανενα προβλημα .. τι προβληματα εχεις >? εκτος αν ειναι μονο στο Helldivers 2 που δεν το εχω για να εχω και αποψη

Επεξ/σία από enable_your_mind
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, enable_your_mind είπε

Και εγω GIGABYTE 7900 XTX εχω και δεν εχω κανενα προβλημα .. τι προβληματα εχεις >? εκτος αν ειναι μονο στο Helldivers 2 που δεν το εχω για να εχω και αποψη

Γενικά πρέπει να κάνω και μια καθαρή εγκατάσταση των windows , για να βγάλω τι φταίει και τι όχι.
κάπου φαίνεται να έχει μπουρδουκλωθεί ο drivers με βλακείες των windows
και στο FC 24 κάνει κάτι κουλά κλπ

Δημοσ.

Τελικά βρήκα τι μου δημιουργούσε τα τρελά λαγκαρισματα όταν ενεργοποιούσα το amd overlay.

Όσο απίθανο και να φαίνεται είναι η τελευταία έκδοση του gpuz.Οσο το έχω να τρέχει μαζί με το overlay έχω θέματα.Με το που το κλείσω είναι σμουθ χωρίς το παραμικρό .

Και στις 6900 πάντα το είχα ανοικτό μαζί με ινφο κ overlay και δεν είχα τέτοια συμπεριφορά.Θελω να πιστεύω  ότι φταίει η τελευταία έκδοση σε συνδιασμό με τους τελευταίους οδηγούς αμδ.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Τελικά βρήκα τι μου δημιουργούσε τα τρελά λαγκαρισματα όταν ενεργοποιούσα το amd overlay.

Όσο απίθανο και να φαίνεται είναι η τελευταία έκδοση του gpuz.Οσο το έχω να τρέχει μαζί με το overlay έχω θέματα.Με το που το κλείσω είναι σμουθ χωρίς το παραμικρό .

Και στις 6900 πάντα το είχα ανοικτό μαζί με ινφο κ overlay και δεν είχα τέτοια συμπεριφορά.Θελω να πιστεύω  ότι φταίει η τελευταία έκδοση σε συνδιασμό με τους τελευταίους οδηγούς αμδ.

Δηλαδή στο σύστημά σου τρέχεις 3-4 μπλιμπλικο s/w και 1-2 (-3?) overlay/metrics προγράμματα με χ-ψ-ζ διαφορετικό ρυθμό (και σημείο) δειγματοληψίας, μαζί και ταυτόγχρονα?

Πες αλήθεια τώρα...έχεις και 2 av να σκανάρουν σε real-time από πίσω, ε?

• Haha 6
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Δηλαδή στο σύστημά σου τρέχεις 3-4 μπλιμπλικο s/w και 1-2 (-3?) overlay/metrics προγράμματα με χ-ψ-ζ διαφορετικό ρυθμό (και σημείο) δειγματοληψίας, μαζί και ταυτόγχρονα?

Και όμως Πετραν , ναι!

Παρ όλα αυτά ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα σαν το παραπάνω αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Τώρα άφησα μόνο ινφο να τρέχει από πίσω μαζί με overlay

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Φίλε Πετρο έτσι έχουμε μάθει εμείς με τα NVIDIA και τα intel να εχουνε 5-6 προγράμματα και καμία 10 άρια overlay να τρέχουν ταυτόχρονα … δε φοβόμαστε τίποτα όσοι έχουν amd τα κλείνουν μη crashάρει το pc 

• Haha 4
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Φίλε Πετρο έτσι έχουμε μάθει εμείς με τα NVIDIA και τα intel να εχουνε 5-6 προγράμματα και καμία 10 άρια overlay να τρέχουν ταυτόχρονα … δε φοβόμαστε τίποτα όσοι έχουν amd τα κλείνουν μη crashάρει το pc 

Γιατί ρε ψέματα είναι?

Με Nvidia είχες ποτέ τέτοιο θέμα?

Καλά και στην amd μάλλον έτυχε ,πρώτη φορά το συνάντησα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε

Γιατί ρε ψέματα είναι?

Με Nvidia είχες ποτέ τέτοιο θέμα?

Καλά και στην amd μάλλον έτυχε ,πρώτη φορά το συνάντησα.

Όχι όχι ισχύει .. μονο για ένα πράγμα με έχει στεναχωρήσει ο πέτσινος , που δε δουλεύει το rtx hdr σε dual monitor και πρέπει να απενεργοποιώ συνέχεια το δεύτερο … μόνο τέτοια προβλήματα έχουμε εμείς οι δεξιοί :P

• Haha 2
Δημοσ.

εγώ άπειρες φορές έχω ξεχάσει ανοιχτό το gpu-z ή/και hwinfo64, βάλε και το rtss που τρέχει συνέχεια, παίζει να έχω 3 διαφορετικά monitoring να τρέχουν, συν το ανοιχτό browser με 10-15 καρτέλες, και ποτέ δεν είχα θέμα.

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

18 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

εγώ άπειρες φορές έχω ξεχάσει ανοιχτό το gpu-z ή/και hwinfo64, βάλε και το rtss που τρέχει συνέχεια, παίζει να έχω 3 διαφορετικά monitoring να τρέχουν, συν το ανοιχτό browser με 10-15 καρτέλες, και ποτέ δεν είχα θέμα.

Ναι αλλά αυτά δεν ισχύουν για όλους.

Τα monitoring προγράμματα εννοείται επηρεάζουν το σύστημα.

Στην Asus Strix 3080 που είχα, αν είχα το GPU-Z ανοικτό, λόγω του polling που έκανε, έβγαζε συνέχεια από το low power state την κάρτα. Ενώ π.χ. με το HWinfo δεν συνέβαινε αυτό. 5W παραπάνω σε idle μόνο επειδή ήταν ανοικτό το GPU-Z ;)

Spoiler

Το HWinfo δείχνει με γκρι χρώμα το total board power όταν είναι σε clock gating λειτουργία. (Με το HWinfo δούλευε το clock gating ενώ με το GPU-Z όχι)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...