Aris-leme Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε στο avatar η γενικα? Γενικά δεν έχω το αβαταρ. Δοκίμασα Witcher 3 ακόμη και στο Brave κόλλησε 1
Πέτρος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Πρέπει να είναι λίγο πιο ευαίσθητος ο οδηγός ο τελευταίος. Παντού υπάρχει μια ελάχιστη (1-3%) πτώση επιδόσεων και χτες μόλις τον έβαλα στο BF2042 είχα σε κάποιες στιγμές κάτι στιγμιαία κολλήματα. Δεν "έσκασε", δεν κόλλησε εντελώς, συνέχισα κανονικά για μιάμιση περίπου ώρα, αλλά 3-4 φορές μου το έκανε, ενώ με τον 9.2 που είχα τόσο καιρό δεν είχα το παραμικρό. Είμαι πρακτικά με stock ρυθμίσεις σε uv/pl, οπότε ίσως για αυτό τη γλίτωσα. Δώστε λίγο φαγάκι στον πυρήνα και δείτε συμπεριφορά.
John_on_PC Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, just_a_dude said: native + fsr frame gen = dlss quality (χωρίς frame gen). μπορεί να μην είναι και 100% ίδια ακριβώς σε fps αλλά είναι πολύ κοντά, 5 πάνω 5 κάτω σε φάση. Δεν είναι κακό το frame gen πάντως απλά κάτι νιώθεις ότι δεν είναι όπως πρέπει, αν και λειτουργεί το vrr (μάλλον). Ίσως το βελτιώσουν και άλλο στο μέλλον. Δοκίμασε να δεις πως τρέχει με fsr quality upscaling + frame gen άσχετα αν δεν έχει τόσο καλό image quality. 25 minutes ago, Πέτρος said: Πρέπει να είναι λίγο πιο ευαίσθητος ο οδηγός ο τελευταίος. Παντού υπάρχει μια ελάχιστη (1-3%) πτώση επιδόσεων και χτες μόλις τον έβαλα στο BF2042 είχα σε κάποιες στιγμές κάτι στιγμιαία κολλήματα. Δεν "έσκασε", δεν κόλλησε εντελώς, συνέχισα κανονικά για μιάμιση περίπου ώρα, αλλά 3-4 φορές μου το έκανε, ενώ με τον 9.2 που είχα τόσο καιρό δεν είχα το παραμικρό. Είμαι πρακτικά με stock ρυθμίσεις σε uv/pl, οπότε ίσως για αυτό τη γλίτωσα. Δώστε λίγο φαγάκι στον πυρήνα και δείτε συμπεριφορά. Και εμένα σαν να έπεσαν 1-2% fps αλλά στο RDR2 φτιάχτηκε το πρόβλημα με το vsync. Επίσης η κάρτα κάθεται στο 97% αντί για 99% ή 100%, μάλλον λόγω του hags το οποίο μειώνει το latency. Δοκιμάστε να κλείσετε το hags και λογικά θα ξαναπάρει πίσω τα 1-2% fps. Here we go: TLDR: Λέει πως και το VRR και το Vsync δουλεύουν κανονικά με το fsr frame gen σε 4090 και δεν έχει διαφορά με τις amd κάρτες. Έχει πρόβλημα με το UI επειδή το κάνει render με το native framerate και φαίνεται σαν να έχει stuttering επειδή τρέχει στα μισά fps. Δεν ανέφερε το latency. Αν το καταφέρουν να δουλεύει έτσι και από το driver τότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από John_on_PC
just_a_dude Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, John_on_PC είπε Δοκίμασε να δεις πως τρέχει με fsr quality upscaling + frame gen άσχετα αν δεν έχει τόσο καλό image quality. εντάξει είναι από image quality, απλά είναι κάπως στην κίνηση του ποντικιού. δεν είναι όπως στο forwoken, στο avatar είναι καλύτερο αλλά καταλαβαίνεις διαφορά με frame gen on και off ακόμη και αν τα frames είναι στα 100. Ακόμη και 100+ fps να έχεις, όταν γυρνάς αργά την κάμερα η εικόνα είναι σαν να κάνει μικρά "πηδηματάκια" χαχα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Δεν είναι smooth. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από just_a_dude
Arkin Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, John_on_PC είπε Πάντως και στο γερμανικό άρθρο λέγανε πως έχει κάποια stutters στις Nvidia GPUs που δεν έχει στις and. Έχεις ίδια fps dlss χωρίς frame gen με fsr quality + frame gen ή σκέτο fsr frame gen? Δεν υπαρχει stutter στο παιχνιδι καθολου ουτε micro stutter δεν εχω δει πιο smooth μηχανη. Χωρις frame gen σκετο dlss quality και biased scaling mode που δινει το καλυτερο αποτελεσμα στα textures.
Tambas91 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Πρέπει να είναι λίγο πιο ευαίσθητος ο οδηγός ο τελευταίος @BlurayMoviesGreece είναι “ευαίσθητος” ο οδηγός αδερφέ χαχαχαχαχαχαχα
Arkin Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Απο DSO. Για πιο λογο δεν δουλευει το FG στο HUD δεν καταλαβαινω. Δηλαδη αφου το φτιαχνετε ε καντε το σωστα δηλαδη να μπορουμε να το ενεργοποιησουμε. FSR 3.0 Frame Generation now supports VRR displays, and it does not suffer from frame pacing issues. You also won’t have to force V-Sync. This is amazing news. And yes, the FSR 3.0 implementation is better than the one in Forspoken or Immortals of Aveum. However, most of you will still notice numerous tearing issues. HardwareUnboxed has explained this issue. Apparently, FSR 3.0 Frame Generation is disabled for the game’s HUD elements. As a result of that, the game can feel stutter-y while moving the mouse. I was able to immediately notice this. So, for me, FSR 3.0 FG is a big no-no. Yes, it doesn’t have the previous frame pacing issues. However, I can’t stand tearing now that I’ve enjoyed the smoothness of G-Sync/FreeSync.
John_on_PC Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Arkin said: Απο DSO. Για πιο λογο δεν δουλευει το FG στο HUD δεν καταλαβαινω. Δηλαδη αφου το φτιαχνετε ε καντε το σωστα δηλαδη να μπορουμε να το ενεργοποιησουμε. FSR 3.0 Frame Generation now supports VRR displays, and it does not suffer from frame pacing issues. You also won’t have to force V-Sync. This is amazing news. And yes, the FSR 3.0 implementation is better than the one in Forspoken or Immortals of Aveum. However, most of you will still notice numerous tearing issues. HardwareUnboxed has explained this issue. Apparently, FSR 3.0 Frame Generation is disabled for the game’s HUD elements. As a result of that, the game can feel stutter-y while moving the mouse. I was able to immediately notice this. So, for me, FSR 3.0 FG is a big no-no. Yes, it doesn’t have the previous frame pacing issues. However, I can’t stand tearing now that I’ve enjoyed the smoothness of G-Sync/FreeSync. Νομίζω η επιλογή ήταν είτε να δουλεύει κανονικά με το hud και να είναι σαν το dlss που έχει artifacts το hud, είτε να μην επηρεάζει το hud και να τρέχει σε native fps. Η amd επέλεξε το δεύτερο. BTW αν χρωστά το πλαίσιο και σε κανένα άλλον κωδικό για το Avatar, πάρτε τους τηλέφωνο και θα το στείλουν στο μέιλ. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από John_on_PC
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, Tambas91 είπε @BlurayMoviesGreece είναι “ευαίσθητος” ο οδηγός αδερφέ χαχαχαχαχαχαχα E ειναι η εποχη, κυκλοφορει πολυ Κοξακι,Covid και γριπη μπορει να την αρπαξε. 😂😂
just_a_dude Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Το DLSS3 δεν έχει θέματα με το UI πάντως. Ίσως είχε στην αρχή σε κάποια games.
Tambas91 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε E ειναι η εποχη, κυκλοφορει πολυ Κοξακι,Covid και γριπη μπορει να την αρπαξε. 😂😂 Άμα του κάνουμε ζεστή κοτόσουπα λες να συνέλθει ;
Πέτρος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, John_on_PC είπε Και εμένα σαν να έπεσαν 1-2% fps αλλά στο RDR2 φτιάχτηκε το πρόβλημα με το vsync. Επίσης η κάρτα κάθεται στο 97% αντί για 99% ή 100%, μάλλον λόγω του hags το οποίο μειώνει το latency. Δοκιμάστε να κλείσετε το hags και λογικά θα ξαναπάρει πίσω τα 1-2% fps. Ντεν εκω hags/win11 καρντιά μου. Το rdr το έχεις σε dx ή vlk? Στο dx κομμάτι του οδηγού αναφέρονται θέματα, το vlk πάει καλύτερα από πριν. Τα stutters, έτσι κι αλλιώς, είναι άλλο θέμα. Αν είναι στο 97% η κάρτα ενώ πριν ήταν στο 99%, μάλλον οριακή αστάθεια είναι. Ταΐστε λίγο... 2 ώρες πριν, Tambas91 είπε @BlurayMoviesGreece είναι “ευαίσθητος” ο οδηγός αδερφέ χαχαχαχαχαχαχα Είσαι εσύ...διαβολέας από τους λίγους. Σε κάθε περίπτωση, κατά περιόδους βγαίνουν οδηγοί από την ΑΜΔ που σκάνε στα συνηθισμένα μέχρι τότε ocτου καθενός. Ιστορικά το έχω παρατηρήσει από τότε που είχα ακόμα τη 290, 6-7 και παραπάνω) χρόνια πριν. 2 ώρες πριν, Arkin είπε Απο DSO. Για πιο λογο δεν δουλευει το FG στο HUD δεν καταλαβαινω. Δηλαδη αφου το φτιαχνετε ε καντε το σωστα δηλαδη να μπορουμε να το ενεργοποιησουμε. FSR 3.0 Frame Generation now supports VRR displays, and it does not suffer from frame pacing issues. You also won’t have to force V-Sync. This is amazing news. And yes, the FSR 3.0 implementation is better than the one in Forspoken or Immortals of Aveum. However, most of you will still notice numerous tearing issues. HardwareUnboxed has explained this issue. Apparently, FSR 3.0 Frame Generation is disabled for the game’s HUD elements. As a result of that, the game can feel stutter-y while moving the mouse. I was able to immediately notice this. So, for me, FSR 3.0 FG is a big no-no. Yes, it doesn’t have the previous frame pacing issues. However, I can’t stand tearing now that I’ve enjoyed the smoothness of G-Sync/FreeSync. Μια χαρά από έκδοση σε έκδοση. Άλματα κάνει. Δεν πιστεύω τα generated fps να έγιναν ξαφνικά κακό πράγμα (δεν πάει σε εσένα)?
akoinonitos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δοκιμασα cp και mirage και με σκετο undervolt αλλα και με undervolt και max oc δεν ειχα καποιο θεμα. Βεβαια εγω το undervolt το ειχα κανει με εναν οδηγο που ζητουσε παραπανω ταση απο τους αλλους. @just_a_dude μιας και το ετρεξα ,στοκ εντελως ολα default και max stable oc Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από akoinonitos 2
just_a_dude Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Δοκιμασα cp και mirage και με σκετο undervolt αλλα και με undervolt και max oc δεν ειχα καποιο θεμα. Βεβαια εγω το undervolt το ειχα κανει με εναν οδηγο που ζητουσε παραπανω ταση απο τους αλλους. @just_a_dude μιας και το ετρεξα ,στοκ εντελως ολα default 110 εγώ. Τα ίδια είναι. 1
John_on_PC Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, Πέτρος said: Ντεν εκω hags/win11 καρντιά μου. Το rdr το έχεις σε dx ή vlk? Στο dx κομμάτι του οδηγού αναφέρονται θέματα, το vlk πάει καλύτερα από πριν. Τα stutters, έτσι κι αλλιώς, είναι άλλο θέμα. Αν είναι στο 97% η κάρτα ενώ πριν ήταν στο 99%, μάλλον οριακή αστάθεια είναι. Ταΐστε λίγο... Είσαι εσύ...διαβολέας από τους λίγους. Σε κάθε περίπτωση, κατά περιόδους βγαίνουν οδηγοί από την ΑΜΔ που σκάνε στα συνηθισμένα μέχρι τότε ocτου καθενός. Ιστορικά το έχω παρατηρήσει από τότε που είχα ακόμα τη 290, 6-7 και παραπάνω) χρόνια πριν. Μια χαρά από έκδοση σε έκδοση. Άλματα κάνει. Δεν πιστεύω τα generated fps να έγιναν ξαφνικά κακό πράγμα (δεν πάει σε εσένα)? Το Vulkan είχε microstuttering που δεν γίνονται με το νέο οδηγό και αυξήθηκαν τα fps από 125 σε 129. Το dx12 έχασε 5 fps, από τα 132 στα 127 average. Με το hags είναι 97%, χωρίς είναι 99% στο Cyberpunk. Το ίδιο και στο βίντεο του Ancient Gameplays για το hags με το νέο driver. Εμένα στα 1080mv είναι stable όπως και πριν. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από John_on_PC 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα