Προς το περιεχόμενο

AMD RX 7000 Series [RDNA 3/Navi31]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, just_a_dude said:

Παιδιά έχει κανένας κάνα πρόχειρο bench από το mirage σε ultra με την 7800ΧΤ;

Δεν το έχω το παιχνίδι, αλλά εδώ έχει benchmark στο 3:52 με 1440p ultra:

Βγάλανε νέο driver τώρα και έκαναν leak το release του The Finals ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα 😄

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Δεν το έχω το παιχνίδι, αλλά εδώ έχει benchmark στο 3:52 με 1440p ultra:

καλός είναι αυτός δε λέω, αλλά μου τη δίνει καμιά φορά που benchάρει με overclocked τις gpu. προτιμώ από κάποιον εδώ που έχει την κάρτα και καλύτερα στο στανταρ benchmark του game, όχι σε τυχαία περιοχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, just_a_dude said:

καλός είναι αυτός δε λέω, αλλά μου τη δίνει καμιά φορά που benchάρει με overclocked τις gpu. προτιμώ από κάποιον εδώ που έχει την κάρτα και καλύτερα στο στανταρ benchmark του game, όχι σε τυχαία περιοχή.

Α οκ δεκτό, πάντως και η δικιά μου 7800xt πάει πιο ψηλά σε ρολόι από αυτού ακόμα και χωρίς το +15pl οπότε δεν νομίζω πως είναι μη ρεαλιστικό.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Α οκ δεκτό, πάντως και η δικιά μου 7800xt πάει πιο ψηλά σε ρολόι από αυτού ακόμα και χωρίς το +15pl οπότε δεν νομίζω πως είναι μη ρεαλιστικό.

κυρίως το λέω για να είμαστε σε πιο στανταρ καταστάσεις, γιατί άλλο oc παίρνει μια 7800ΧΤ, άλλο oc μια άλλη κτλ. Αλλά ανάλογα και την υλοποίηση έχουν και διαφορετικά ρολόγια έτσι και αλλιώς.

Πιο πολύ θέλω να δω με το benchmark του game για να δούμε διαφορές με την 4070. Είναι ευκαιρία τώρα που έχουμε και 4070 και 7800ΧΤ στο forum να δούμε διαφορές μεταξύ μας και να δούμε και την vram, αν ισχύει ο αστικός μύθος για τις nvidia :P

Mε το avatar θα έχει ενδιαφέρον. Αν δεν κοιμάμαι σήμερα στη 1 τη νύχτα θα postαρω bench :P

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1

Έχεις δίκιο να είναι όσο στοκ γίνεται αλλά η 7800ΧΤ όντως έχει μεγάλα περιθώρια OC σε όλες τις υλοποιήσεις και δύσκολα κάποιος να την αφήσει. Απλά τη γυρνάμε σε στοκ για τεστ. 

Το μιραζ δεν το έχω όμως να στείλω bench.

• Like 1

AMD Radeon Software Adrenalin 23.12.1 WHQL 

Spoiler

New Game Support

THE FINALS

NEW AMD Software UI Redesign

The Home and Gaming tab have undergone a UI redesign in this latest update of AMD Software: Adrenalin Edition.

HYPR-RX profiles can now be enabled easily on a global basis, or per-game on the Home Tab; additionally, games on the Home tab now will display key art for a more vibrant experience

When users go to the Graphics section within the Gaming tab, they will be able to learn more about specific features in each HYPR-RX profile by clicking on individual features to display a content block that contains more information about what benefits each feature enables

Now when you view your performance metrics in AMD Software, you can choose to customize elements such as the background or text colours, default enabled metrics through profiles, as well as select options such as showing the metrics overlay only while a game is open.

Introducing: AMD HYPR-RX Eco

Ddesigned with power savings in mind, when HYPR-RX Eco is enabled, AMD Software will enable a suite of features for gamers to experience power savings with one click

HYPR-RX Eco will launch initially with support for Radeon ️ 7000 Series graphics support and RDNA ️ 3 platforms

Expanded OpenGL Interop Support

AMD Software: Adrenalin Edition 23.12.1 expands support for FRTC, Radeon Super Resolution, Overlay, Record and Stream features to OpenGL games.

Additional OS Feature Support

Support for Hardware Accelerated GPU Scheduling for Radeon RX 7900/7800/7700 series GPUs.

Additional SDK Support

Additional Vulkan extensions

Fixed Issues

Improvements to high idle power when using select dual monitor display setups with mixed resolutions and high refresh rate displays (such as 1440p @ 120/144Hz + 1080p @ 120/144 Hz or 2160p @ 120/144 Hz + 1080p @ 120/144 Hz) on Radeon RX 7000 series GPUs.

Intermittent micro-stuttering may be experienced when running Chromium-based browsers on systems that pair a Radeon RX 7000 series GPU with a secondary display connected to an AMD Ryzen 7000 series processor.

Stars may intermittently fail to appear while playing Crysis Remastered.

Certain textures may become invisible while playing Final Fantasy X HD Remaster on Radeon RX 7000 series GPUs.

Intermittent corruption may be observed on the racetrack while playing EA Sports WRC.

Intermittent stutter while playing Overwatch 2 on some AMD Graphics Products, such as the Radeon RX 6900 XTX.

Known Issues

Audio may intermittently become out of sync with video when recording from AMD Software: Adrenalin Edition with AV1 codec.

Intermittent grey screen after driver upgrade with certain monitors (such as Nixeus NX-EDG274K) on Radeon RX 7000 series GPUs.

Performance drop may be observed in some DirectML workloads.

Graphics API metric may show as N/A in certain UWP applications.

Intermittent flickering of certain ground textures may be observed while playing War Thunder with 4x SAAA enabled on some AMD Graphics Products, such as the Radeon RX 7900 XTX.

• Like 2

58 minutes ago, just_a_dude said:

κυρίως το λέω για να είμαστε σε πιο στανταρ καταστάσεις, γιατί άλλο oc παίρνει μια 7800ΧΤ, άλλο oc μια άλλη κτλ. Αλλά ανάλογα και την υλοποίηση έχουν και διαφορετικά ρολόγια έτσι και αλλιώς.

Πιο πολύ θέλω να δω με το benchmark του game για να δούμε διαφορές με την 4070. Είναι ευκαιρία τώρα που έχουμε και 4070 και 7800ΧΤ στο forum να δούμε διαφορές μεταξύ μας και να δούμε και την vram, αν ισχύει ο αστικός μύθος για τις nvidia :P

Mε το avatar θα έχει ενδιαφέρον. Αν δεν κοιμάμαι σήμερα στη 1 τη νύχτα θα postαρω bench :P

9 minutes ago, Aris-leme said:

Έχεις δίκιο να είναι όσο στοκ γίνεται αλλά η 7800ΧΤ όντως έχει μεγάλα περιθώρια OC σε όλες τις υλοποιήσεις και δύσκολα κάποιος να την αφήσει. Απλά τη γυρνάμε σε στοκ για τεστ. 

Και εγώ πιστεύω όλες οι 7800xt μπορούν να κάνουν 1100mv με 2500mhz στη μνήμη και πυρήνα κάπου στο 2550-2650 τουλάχιστον. Και ο Ancient reference μοντέλο έχει που χειρότερα δεν γίνεται. Αλλά εντάξει για benchmark κλείνουμε το OC αν είναι. Σε μένα +8% δίνει και +12% με +7 pl και πολύ χαμηλό voltage. Βρήκες και εσύ πάντως το Mirage.

• Like 1

25 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Εν το μεταξύ κατά τη γνώμη μου είναι τελείως ανούσιο το ξερό oc χωρίς uv ή pl δηλαδή να κερδίσεις ένα 10% (5-6fps) και να ανέβουν οι θερμοκρασίες και η κατανάλωση στο θεό … ενώ με pl και oc πας στα ίδια με αρκετά καλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασίες 

• Like 1

27 minutes ago, Tambas91 said:

Εν το μεταξύ κατά τη γνώμη μου είναι τελείως ανούσιο το ξερό oc χωρίς uv ή pl δηλαδή να κερδίσεις ένα 10% (5-6fps) και να ανέβουν οι θερμοκρασίες και η κατανάλωση στο θεό … ενώ με pl και oc πας στα ίδια με αρκετά καλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασίες 

Ακριβως, απο τη στιγμη που μπορει να εχεις ιδια αποδοση με καλυτερες θερμοκρασιες και καταναλωσεις, γιατι να μην κανει καποιος uv?

2 hours ago, just_a_dude said:

Είναι ευκαιρία τώρα που έχουμε και 4070 και 7800ΧΤ στο forum να δούμε διαφορές μεταξύ μας και να δούμε και την vram, αν ισχύει ο αστικός μύθος για τις nvidia :P

Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να γίνει σύγκριση και με φθηνά CPUs για να δούμε πόσο διαφορετικό είναι το driver overhead με τις Nvidia.

Αλλά από ότι κατάλαβα όσοι έχουν 7800xt έχουν από 5800x3d και πάνω 😂

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω το βίντεο του Jack που έβγαλε τώρα για το Avatar και φαίνονται τα frame drops ενώ γυρίζει τη κάμερα στη νύχτα ακόμα και στα 60fps του YouTube με την 4090 του. Καλά θα πάει και αυτό.

1 hour ago, Tambas91 said:

Τι εννοείς ξερό χωρίς uv/pl? Δεν κάνει κάτι το να ανεβάσεις απλά το max clock. Για να πάει πιο πάνω μόνο με undervolt (negative voltage offset) γίνεται και με έξτρα pl παίρνει και 0.5-1.5% παραπάνω με 5-10C αύξηση θερμοκρασίας. Οπότε όταν κάνεις oc αναγκαστικά εννοείται πως κάνεις uv ταυτόχρονα.

Εμένα με το 0 pl έχει ακριβώς ίδιες θερμοκρασίες και power draw με στοκ. Αλλά με VRAM oc που όλες κάνουν 2500 ή 2600mhz και μείωση voltage από 1150 σε 1080mv παίρνει +7.5% στο Cyberpunk και είναι σταθερή ακόμα και στο Valhalla. Με +7% pl πάει +9% για 5C παραπάνω hotspot και +17w.

Αν είσαι τυχερός και είναι σταθερή στο 1020mv παίρνει +10.65% στο Cyberpunk με 0pl και +11.31% με +7pl πάλι για +5C hotspot και +17w. Πάνω από +7% pl κερδίζεις 15-20mhz για άλλους 3-5C στο hotspot και σχεδόν μηδενική αύξηση απόδοσης.

Η σύγκριση είναι με το στοκ μαξ ρολόι του reference μοντέλου που είναι στο 2425 ή 2430 και 2400 VRAM νομίζω. Οπότε εφόσον δεν φοβάσαι να κάνεις tuning που εγώ φοβόμουν όταν πήρα την 5700xt που ήταν η πρώτη κάρτα μου, δεν υπάρχει λόγος να μην κάνεις το oc/uv και να πάρεις τουλάχιστον ένα +5% μέχρι και +12% αναλογα με το bin και την αντοχή θερμοκρασίας/ήχου σου.

Δηλαδή και η reference του Ancient Gameplays στο 1080mv είναι πλήρως stable αν και αυτού θέλει +15pl για να φτάσει τα ρολόγια της δικιάς μου. Και στο reddit οι περισσότεροι λέγανε στο 1070mv-1080mv είναι σταθερές οι 7800xt τους.

Επεξ/σία από John_on_PC

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, just_a_dude είπε

εχω εγω ρε στο τελος του βιντεο εχω το Benchmark, δεν ειναι στοκ ομως ,εχω Undervolt και -10%Pl

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανεβάζω και timespy scores αν και για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκαταλαβαίνω πως να βγάλω συμπεράσματα από αυτά, αλλά αν θέλει κανείς για σύγκριση 7800xt:

image.png.dd5bf5335c5db28e7f877b16032b73e2.png

Είναι με stable undervolt/overclock και με κλειστό το openrgb και το fancontrol.

To 1020mv 0pl αντί για 1080 0pl που είναι εδώ δίνει 21.939 (+2.88%) και με 1020mv +7pl δίνει 22.204 (+4.12%), αν και μάλλον με 1020mv δύσκολο να είναι stable.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...