Προς το περιεχόμενο

AMD RX 7000 Series [RDNA 3/Navi31]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, just_a_dude said:

Καλά πάντως παιδιά έχει shimmering το fsr2. Μπορεί να μην είναι σαν το video, αλλά έχει, αυτό είναι σίγουρο. Δεν είναι unplayable φυσικά αλλά υπάρχει.

Βέβαια μόνο σε nvidia έχω δοκιμάσει το fsr, δεν ξέρω αν είναι όπως με το XeSS, και αν το τρέξεις σε AMD χρησιμοποιεί άλλον πυρήνα, αλλά δεν νομίζω.

Σίγουρα έχει, αλλά στο βίντεο με το Alan Wake 2 φαίνεται unplayable ενώ στη πραγματικότητα δεν είναι ούτε καν κοντά σε τόσο χάλια, τουλάχιστον σε 1440p και πάνω στα σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα σε quality.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, just_a_dude said:

Καλά πάντως παιδιά έχει shimmering το fsr2. Μπορεί να μην είναι σαν το video, αλλά έχει, αυτό είναι σίγουρο. Δεν είναι unplayable φυσικά αλλά υπάρχει.

Βέβαια μόνο σε nvidia έχω δοκιμάσει το fsr, δεν ξέρω αν είναι όπως με το XeSS, και αν το τρέξεις σε AMD χρησιμοποιεί άλλον πυρήνα, αλλά δεν νομίζω.

Προσωπικά όπως και οι περισσότεροι βλέπω καλύτερα αποτελέσματα από το DLSS παρά από το FSR2. Επειδή όμως όταν πήγα να αγοράσω κάρτα για να πάρω κάτι αντίστοιχο με την Hellhound (σε ποιότητα υλοποίηση καταρχάς και μετά σε επιδόσεις) έπρεπε να δώσω αρκετά χρήματα παραπάνω, έφτασα στην ερώτηση που βασανίζει όλους.

Αξίζει το DLSS αυτά τα παραπάνω χρήματα, ιδίως για εμένα που έχω 4Κ monitors και το χρειάζομαι;

Αν θέλεις τη γνώμη μου τώρα που αγόρασα και είδα το FSR2 η απάντηση είναι ότι για εμένα το DLSS δεν αξίζει τόσα παραπάνω χρήματα (μιλάω πάντα για καλές υλοποιήσεις) ιδίως αφού ήθελα σχετικά budget κάρτα. Θα είναι απόλυτα κατανοητό αν για κάποιον το DLSS αξίζει τα παραπάνω χρήματα ή αν δεν τον νοιάζουν οι καλές υλοποιήσεις.

Αν είχα δει αυτό το video με το χριστουγενιάτικο θα είχα κάνει λάθος αγορά.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, elpenor said:

Προσωπικά όπως και οι περισσότεροι βλέπω καλύτερα αποτελέσματα από το DLSS παρά από το FSR2. Επειδή όμως όταν πήγα να αγοράσω κάρτα για να πάρω κάτι αντίστοιχο με την Hellhound (σε ποιότητα υλοποίηση καταρχάς και μετά σε επιδόσεις) έπρεπε να δώσω αρκετά χρήματα παραπάνω, έφτασα στην ερώτηση που βασανίζει όλους.

Αξίζει το DLSS αυτά τα παραπάνω χρήματα, ιδίως για εμένα που έχω 4Κ monitors και το χρειάζομαι;

Αν θέλεις τη γνώμη μου τώρα που αγόρασα και είδα το FSR2 η απάντηση είναι ότι για εμένα το DLSS δεν αξίζει τόσα παραπάνω χρήματα (μιλάω πάντα για καλές υλοποιήσεις) ιδίως αφού ήθελα σχετικά budget κάρτα. Θα είναι απόλυτα κατανοητό αν για κάποιον το DLSS αξίζει τα παραπάνω χρήματα.

Αν είχα δει αυτό το video με το χριστουγενιάτικο θα είχα κάνει λάθος αγορά.

Καλά εγώ σε τόσα μυνήματα δεν έχω πει πουθενά πως το fsr 2 είναι καλύτερο ή το ίδιο καλό με το dlss. Αλλά η διαφορά στα σίγουρα δεν είναι όσο φαίνεται σε αυτό με τα δέντρα.

Τώρα αν κάποιος παίζει σε 4k οθόνη στο μισό μέτρο σαν στα gameplay demos που γυρνάνε τη κάμερα αργά και βασανιστικά και κοιτάει κάθε φράχτη και φυλλαράκι ένα ενα μπας και δει simmering ίσως βρει τεράστια διαφορά, δεν ξέρω.

Αλλά σε average use case για 7800/4070 και πάνω, δηλαδή 1440p quality η διαφορά δεν είναι μέρα νύχτα σαν σε εκείνο το βίντεο. Είναι παραπλανητικό τελείως κατά τη γνώμη μου.

Ακόμα και στο hardware unboxed που σύγκριναν τα fsr dlss λένε πως όταν παίζεις οι διαφορές είναι απίθανο να τις προσέξεις τόσο πολύ.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 4

Εγω εβγαλα ρε παιδια σχεδον ολο το alan wake σε 4k fsr performance. Τετοια χαλια δεν ειδα πουθενα. Τα βιντεακια του τυπα  δεν αναφερουν ουτε τι καρτα ειναι ουτε  τι τρεχει quality performance  κλπ

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AMD Jesus βαζει FSR2 και λεει "χαθηκε η βροχη"      "εχει λιγοτερο Shimmering"

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

Το Alan Wake 2 εχει FSR2.
Tωρα για το shimering μπορεις να δεις και αλλους , δεν ειναι η πρωτη ουτε η τελευταια φορα.

Οχι δεν εχει shimmering μου το ειπε ενας φιλος απο το χωριο και το βλεπω και στο δικο μου pc.
Oλοι στα Reddit, forums, youtube ειναι ψευτες, υποκριτες, αντιπροσωποι και εκπροσωποι.

Βλέπεις κάποια σχέση με το ένα και το άλλο video;  Όταν όλοι βλέπουμε αυτό που δείχνει ο @akoinonitos δεν είναι λογικό το συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά με το video του πραγματικά ανύπαρκτου τύπου;

Επεξ/σία από elpenor

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

AMD Jesus βαζει FSR2 και λεει "χαθηκε η βροχη"      "εχει λιγοτερο Shimmering"

Ναι λέει πως όταν ανοίγει το fsr μειώνεται το simmering σε σχέση με το native και φαίνεται λιγότερο η βροχή.

Αυτό με τη βροχή το κάνει και το dlss στο cyberpunk, είναι γενικά θέμα με το upscaling, όχι μόνο με το fsr. Θέλει ειδικό tuning με μάσκες κτλ από τους developers.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1

Μόλις τώρα, John_on_PC είπε

Ναι λέει πως όταν ανοίγει το fsr μειώνεται το simmering σε σχέση με το native taa και φαίνεται λιγότερο η βροχή. Αυτό με τη βροχή το κάνει και το dlss στο cyberpunk, είναι γενικά θέμα με το upscaling, όχι μόνο με το fsr. Θέλει ειδικό tuning με μάσκες κτλ από τους developers.

To λιγοτερο Shimmering σημαινει οτι δεν εχει Shimmering;

2 λεπτά πριν, elpenor είπε

Βλέπεις κάποια σχέση με το ένα και το άλλο video;  Όταν όλοι βλέπουμε αυτό που δείχνει ο @akoinonitos δεν είναι λογικό το συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά με το video του πραγματικά ανύπαρκτου τύπου;

Προφανως και δεν εχει Shimmering παντου αλλα σε συγκεκριμενα σημεια.
Μολις ανεβασα βιντεο απο τον Ancient Gameplays Aka AMD Jesus που και αυτος βλεπει Shimmering με FSR2.

Just now, BlurayMoviesGreece said:

Μολις ανεβασα βιντεο απο τον Ancient Gameplays Aka AMD Jesus που και αυτος βλεπει Shimmering με FSR2.

Μα όλοι βλέπουμε shimmering στο FSR2, και στο video του akoinonitos υπάρχει shimmering. Είναι όμως περίπου 1/100 σε σχέση με το video που ανέβασες το οποίο στο λέω επειδή έχω χάσει και εγώ λίγες ώρες με τα FSR είναι προβληματικό...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά τώρα το θυμήθηκα. Στο Alan Wake δεν υπάρχει TAA. Το "native" είναι fsr 2 με πολύ υψηλό internal resolution.

Όμως αυτό είχε μεγάλο πρόβλημα με shimmering επειδή δεν το κάνανε implement σωστά οι developers και για αυτό αν ανοίξεις fsr quality αντί για native έχει πολύ λιγότερο shimmering και παραπάνω fps.

Για αυτό φαίνεται τόσο χάλια στο βίντεο με το δέντρο. Είναι το fsr anti aliasing που είναι/ήταν bugged. Είπα και εγώ πως το κατάφερε να φαίνεται τόσο χάλια.

Άρα όντως προστάτες τη μια outlier περίπτωση που το fsr φαίνεται απαίσιο λόγο bug.

Αλλά ναι και το fsr quality έχει λίγο shimmering στα δέντρα αλλά δεν είναι κάτι που το προσέχεις όταν παίζεις εκτός και αν το ψάχνεις.

Όπως και το dlss είχε πολύ ghosting που βελτιώθηκε με τα νέα versions αλλά δεν ήταν τόσο χάλια για να πεις ότι είναι άχρηστο, τουλάχιστον για το performance boost που δίνει.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 3

Μετράει πολύ και το game. Αν είναι φουλ σε λεπτά χόρτα τότε φαίνεται πιο πολύ το shimmering. Το Alan Wake 2 έχει και φοβερά textures στο vegetation και ίσως φαίνεται λιγότερο ή πράγματι έχουν κάνει καλή υλοποίηση του fsr2. Στο LoadingField όμως φαίνεται αρκετά.

12 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

To λιγοτερο Shimmering σημαινει οτι δεν εχει Shimmering;

Βασικά ο Fabio λέει αρχικά πως με quality fsr δεν έχει simmering και μετά πως έχει λιγότερο simmering και πως χρειάζεται λίγο ακόμα sharpening. Τέλος, λέει "I won't lie, it looks good".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Βασικά ο Fabio λέει αρχικά πως με quality fsr δεν έχει simmering και μετά πως έχει λιγότερο simmering και πως χρειάζεται λίγο ακόμα sharpening. Τέλος, λέει "I won't lie, it looks good".

Aν ειχες DLAA σε Raster και DLSS Quality στο Upscale θα επελεγες ποτε TAA ή FSR2;

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

Aν ειχες DLAA σε Raster και DLSS Quality στο Upscale θα επελεγες ποτε TAA ή FSR2;

Όχι, άλλα θα επέλεγα το fsr2 και τα 100 ευρώ διαφορά μεταξύ καλής 7800 και καλής 4070 για να πάρω 5800x3d αντί για 5700x ή 7700x αντί για 7600x. Βασικά αυτό επέλεξα, όχι θα επέλεγα.

Αυτή είναι η πραγματική επιλογή, όχι μόνο το fsr vs dlss. Και προφανώς πόλοι Γερμανοί κάνουν την ίδια επιλογή και όσοι τελείωσαν τις 7800 του πλαισίου.

Γιατί καλό το dlss και το rt, αλλά όταν τρως μπουκάλι με την 4070 σε 1440p dlss rt με τον 5800x3d στο Hogwarts legacy και το Jedi survivor φαντάσου πως θα είσαι με 5700x ή 7600.

Και δεν ανέφερα καν τα 12GB VRAM που ήδη υπάρχουν παιχνίδια που τα φτάνουν σχεδόν. Ούτε πως στο cyberpunk και το Hogwarts η 4070 πιάνει fos στα 70 και η 7800 90 που για μένα είναι πολύ μεγαλύτερη διαφορά σε ποιότητα εμπειρίας από το λίγο έξτρα simmering του fsr.

Αλλά εντάξει, η Nvidia αυτό κανει. Πουλάει το software στους απλούς καταναλωτές και το hardware στο enterprise, αυτό είναι το business model τους πια.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Όχι, άλλα θα επέλεγα το fsr2 και τα 100 ευρώ διαφορά μεταξύ καλής 7800 και καλής 4070 για να πάρω 5800x3d αντί για 5700x ή 7700x αντί για 7600x. Βασικά αυτό επέλεξα, όχι θα επέλεγα.

εγω με τα λεφτα που εδωσα για την nitro θα επρεπε να παρω 4060ti για να εχω dlss και να ειναι και ο movie ευχαριστημενος :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...