akoinonitos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, John_on_PC είπε Καλά θα ήταν να αντέχει στα 990mv αλλά κρασαρει, δεν είμαι σίγουρος πως αντέχει 1020mv α τι για 1050mv καν. εμενα μεχρι τωρα δεν μου εχει δειξει ασταθεια σε alan wake ,cp ,mirage , για ψυχολογικους λογους το ανεβαζω στα 1010 για safety, για Benchmarks κατεβαινει και 915-930mv αναλογα τι τρεχω, παιζει να ειναι η πρωτη φορα που μου εκατσε καλο κομματι σε καρτα ,μια ζωη μπανανες ειχα Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, John_on_PC είπε Ε άμα δεν ζεσταίνεσαι το χειμώνα από τη κάρτα σου δε λέει. Για 600 ευρώ εμείς παίρνουμε και καλοριφέρ και κάρτα γραφικών, 1+1 δώρο. Που να δείτε στο Reddit που λέγανε πως χτυπούσαν 92+ hotspot με τη 7800xt red devil. εγώ γι αυτό το λόγο πήρα 14700 τώρα που έπιασε κρύο το έβαλα 10 λεπτά cinebech φούρνος έγινε το δωμάτιο!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε εγώ γι αυτό το λόγο πήρα 14700 τώρα που έπιασε κρύο το έβαλα 10 λεπτά cinebech φούρνος έγινε το δωμάτιο!! ναι αλλα εκοψες το ht για οικονομια στο ρευμα Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John_on_PC Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 6 minutes ago, Tambas91 said: εγώ γι αυτό το λόγο πήρα 14700 τώρα που έπιασε κρύο το έβαλα 10 λεπτά cinebech φούρνος έγινε το δωμάτιο!! I bought the whole power supply, I'm gonna use the whole power supply! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε δλδ εχεις hot spot με την 4080 42 βαθμους με unlimited fps και max pl με max overclock? Οχι ρε συ , πυρηνα εχω 42 στο gaming με FPS cap 141 σε 4Κ max Settings, αλλα ποσο να παει το hot spot 10-15 πανω; Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John_on_PC Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 5 minutes ago, BlurayMoviesGreece said: Οχι ρε συ , πυρηνα εχω 42 στο gaming, αλλα ποσο να παει το hot spot 10-15 πανω; Πρώτον εγώ hotspot έλεγα τόσα μυνήματα, ο πυρήνας στο 60, άντε 65 είναι στη χειρότερη περίπτωση. Στις RDNA 2/3 κάρτες έχουν chipset design και δουλεύουν διαφορετικά από τις Nvidia. Το junction είναι η μεγαλύτερη θερμοκρασία από όλους τους αισθητήρες της κάρτας. Στις περισσότερες Rx 7000 series έχουν διαφορά 20-30C ο πυρήνας με το junction/hotspot. Αλλά όταν κάνεις overclock επειδή τραβάει περισσότερα watt από τον αριθμό στα οποία είναι efficient, ανεβαίνει η διαφορά μεταξύ πυρήνα και hotspot. Και εγώ αν περιορίσω το πυρήνα στα 2500mhz που είναι το στοκ ρολόι και είναι και πάλι overclock πάνω από το reference μοντέλο, 15C διαφορά θα έχω μεταξύ πυρήνα και hotspot και θα είναι 70, άντε 75C μαξ το hotspot, ενώ πάει μέχρι 110C πριν κάνει throttle. Για αυτό και το bios της nitro στοχεύει 87C hotspot. 2 hours ago, akoinonitos said: min 500mhz max 3000mhz min 2800mhz max 3000mhz Οταν εχεις περιθωριο σε watt μεχρι το pl αν ανεβασεις το min θα πουσαρει την καρτα στο pl ανεβαζοντας και ρολογια δλδ εχεις hot spot με την 4080 42 βαθμους με unlimited fps και max pl με max overclock? Το κακό με αυτό είναι πως όταν παίζεις παιχνίδι με fps cap δεν πέφτει το wattage και καίγεται η κάρτα. Στο efootball που έχει vsync 155 fps, η κάρτα χρησιμοποιείται στο 77-80% με πυρήνα 2400-2500mhz, όμως το power draw μένει 273w ενώ αν βάλω 500 min clock πέφτει κατευθείαν στα 220w και πέφτει και η θερμοκρασία από 83C junction σε 76C. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris-leme Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, just_a_dude είπε Βγάζει 45 fps σε 1440p με Path Tracing; Μήπως εννοείς Ray Tracing; Ναι, σόρυ με απλό ray tracing όχι path το έγραψα ελληνικά... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, John_on_PC είπε Πρώτον εγώ hotspot έλεγα τόσα μυνήματα, ο πυρήνας στο 60, άντε 65 είναι στη χειρότερη περίπτωση. Στις RDNA 2/3 κάρτες έχουν chipset design και δουλεύουν διαφορετικά από τις Nvidia. Το junction είναι η μεγαλύτερη θερμοκρασία από όλους τους αισθητήρες της κάρτας. Στις περισσότερες Rx 7000 series έχουν διαφορά 20-30C ο πυρήνας με το junction/hotspot. Αλλά όταν κάνεις overclock επειδή τραβάει περισσότερα watt από τον αριθμό στα οποία είναι efficient, ανεβαίνει η διαφορά μεταξύ πυρήνα και hotspot. Και εγώ αν περιορίσω το πυρήνα στα 2500mhz που είναι το στοκ ρολόι και είναι και πάλι overclock πάνω από το reference μοντέλο, 15C διαφορά θα έχω μεταξύ πυρήνα και hotspot και θα είναι 70, άντε 75C μαξ το hotspot, ενώ πάει μέχρι 110C πριν κάνει throttle. Για αυτό και το bios της nitro στοχεύει 87C hotspot. Το διαβασα και το καταλαβα οτι μιλαγες για το hot spot και ειπα απλα την αποψη μου, οτι εγω τη δικη μου gpu/cpu ασχετα με το τι ανοχες εχει ο κατασκευαστης και που στοχευει δεν θα ηθελα να πιανει 85-90 με εξωτερικη θερμοκρασια 15 βαθμους και θερμοκρασια δωματιου 24 βαθμους. Επειδη διαβαζουν και μελλοντικοι χρηστες 7800xt και επειδη δεν αναφερεις απλα θερμοκρασιες αλλα ολα τα fan curves και τα OC/UV settings,προσπαθησα να διευκρινησω οτι αυτα ειναι οι δικες σου προσωρινες ρυθμισεις και οχι αυτο που θα επρεπε να κανει ο μεσος χρηστης για μονιμη χρηση με τη λογικη τα ρυθμισα και τελος. Με λιγα λογια εσυ πας στο πιο ζεστο setup λιγο κατω απο τα ορια για να εχεις αθορυβη καρτα, ενω εγω εχω την αντιθετη προσεγγυση, προσπαθω να εχω τη πιο κρυα κατασταση μεσω του build, με stock settings χειμωνα καλοκαιρι. Aυτα λοιπον τα 85-90 θα τα θεωρουσα λογικα τον 15Αυγουστο με 40αρια εξω. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 53 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ναι αλλα εκοψες το ht για οικονομια στο ρευμα κάτσε είναι νωρίς ακόμα ht θα ανοίξω όταν πιάσουν τα χιονια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris-leme Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Me Με βάζετε στο τρυπάκι για δοκιμές πάλι. Χωρίς ρει έχει καλύτερες θερμοκρασίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John_on_PC Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 51 minutes ago, BlurayMoviesGreece said: Το διαβασα και το καταλαβα οτι μιλαγες για το hot spot και ειπα απλα την αποψη μου, οτι εγω τη δικη μου gpu/cpu ασχετα με το τι ανοχες εχει ο κατασκευαστης και που στοχευει δεν θα ηθελα να πιανει 85-90 με εξωτερικη θερμοκρασια 15 βαθμους και θερμοκρασια δωματιου 24 βαθμους. Επειδη διαβαζουν και μελλοντικοι χρηστες 7800xt και επειδη δεν αναφερεις απλα θερμοκρασιες αλλα ολα τα fan curves και τα OC/UV settings,προσπαθησα να διευκρινησω οτι αυτα ειναι οι δικες σου προσωρινες ρυθμισεις και οχι αυτο που θα επρεπε να κανει ο μεσος χρηστης για μονιμη χρηση με τη λογικη τα ρυθμισα και τελος. Με λιγα λογια εσυ πας στο πιο ζεστο setup λιγο κατω απο τα ορια για να εχεις αθορυβη καρτα, ενω εγω εχω την αντιθετη προσεγγυση, προσπαθω να εχω τη πιο κρυα κατασταση μεσω του build, με stock settings χειμωνα καλοκαιρι. Aυτα λοιπον τα 85-90 θα τα θεωρουσα λογικα τον 15Αυγουστο με 40αρια εξω. Επειδή νιώθω πως με αδικείς, δες λίγο εδώ τι θερμοκρασίες junction έχουν άλλοι χρήστες 7800xt οι οποίοι νοιάζονται αρκετά για να μπουν και να συζητήσουν τις θερμοκρασίες τους στο reddit: Ο μέσος χρήστης 7800xt nitro+ ούτε καν θα ανοίξει το tuning κομμάτι του adrenaline και θα τρέχει stock με 87C hotspot και 1200 rpm στα 2500mhz. Ή ακόμα χειρότερα θα έχει πάρει καμιά Red Devil για 650 ευρώ και θα τρέχει με 92C hotspot στα 2600mhz που όντως είναι υπερβολικό. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από John_on_PC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Το διαβασα και το καταλαβα οτι μιλαγες για το hot spot και ειπα απλα την αποψη μου, οτι εγω τη δικη μου gpu/cpu ασχετα με το τι ανοχες εχει ο κατασκευαστης και που στοχευει δεν θα ηθελα να πιανει 85-90 με εξωτερικη θερμοκρασια 15 βαθμους και θερμοκρασια δωματιου 24 βαθμους. Επειδη διαβαζουν και μελλοντικοι χρηστες 7800xt και επειδη δεν αναφερεις απλα θερμοκρασιες αλλα ολα τα fan curves και τα OC/UV settings,προσπαθησα να διευκρινησω οτι αυτα ειναι οι δικες σου προσωρινες ρυθμισεις και οχι αυτο που θα επρεπε να κανει ο μεσος χρηστης για μονιμη χρηση με τη λογικη τα ρυθμισα και τελος. Με λιγα λογια εσυ πας στο πιο ζεστο setup λιγο κατω απο τα ορια για να εχεις αθορυβη καρτα, ενω εγω εχω την αντιθετη προσεγγυση, προσπαθω να εχω τη πιο κρυα κατασταση μεσω του build, με stock settings χειμωνα καλοκαιρι. Aυτα λοιπον τα 85-90 θα τα θεωρουσα λογικα τον 15Αυγουστο με 40αρια εξω. Αυτο ειναι απο gigabyte 4080 και μιας και πιασαμε το hot spot και η νιτρο εχει αρκετα sensors εδω δειχνει απο που ειναι η θερμοκρασια του hot spot απο το graphics complex die και σαν max το hot spot μπορει να παει εως 110 βαθμους οπου μετα θα αρχισει το throttle η καρτα για να ριξει την θερμοκρασια Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John_on_PC Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, akoinonitos said: Αυτο ειναι απο gigabyte 4080 και μιας και πιασαμε το hot spot και η νιτρο εχει αρκετα sensors εδω δειχνει απο που ειναι η θερμοκρασια του hot spot απο το graphics complex die Αυτό λέω και εγώ, δεν είναι τρελή θερμοκρασία το 80-85C για hotspot. Προς θεού, οι ίδια η εταιρεία στοχεύει το 87C. Υπάρχουν ΠΟΛΥ χειρότερα. Πάντως με -5pl πέφτει και 1080mv πέφτει το ρολόι 2650 και το junction 75-77C. Άσχετο, αλλά τους σένσορες που έχει στη δεύτερη φώτο στους βγάζει στο GPU-Z ή μόνο στο hardware monitor; Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από John_on_PC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, John_on_PC είπε Αυτό λέω και εγώ, δεν είναι τρελή θερμοκρασία το 80-85C. Υπάρχουν ΠΟΛΥ χειρότερα. Άσχετο, αλλά τους σένσορες που έχει στη δεύτερη φώτο στους βγάζει στο GPU-Z ή μόνο στο hardware monitor; το hwinfo64 ,εχει και τα temps της vram και vrm και ολα Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John_on_PC Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, akoinonitos said: το hwinfo64 ,εχει και τα temps της vram και vrm και ολα Το είχα ανοίξει όταν άλλαζα τα fans μου με το fan control και όταν πήγα να το ανοίξω μου κράσαρε όλο το PC και μετά δεν ανοιγει χωρίς να καθαρίσω τους πυκνωτές οπότε τώρα φοβάμαι να το ανοίξω ξανά. Ούτε στο Trixx δεν τα έχει. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από John_on_PC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα