Προς το περιεχόμενο

AMD RX 7000 Series [RDNA 3/Navi31]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Aris-leme said:

Με γιες. Θέμα δεν έχει και πάνω από 90 να πάει είναι απλά ψυχολογικό, έτσι και αλλιώς την κάνεις ότι θες και όπως θες UV-OC

Ναι ξέρω είναι ψυχολογικό, και με την 5700xt pulse την έκανα undervolt αρκετά γιατί όταν έφτανε 90 hotspot δεν ένιωθα άνετα. Ούτως ή άλλως 650w τροφοφοτικό έχω οπότε αν δεν έχει θέμα με το τροφοδοτικό δεν θα μπορούσα να δώσω πολλά παραπάνω watt.

Μάλλον θα κρατήσω σταθερό power limit και θα ρίξω το voltage στα 1050 αφού εκεί φαίνεται είναι σταθερές και όσο πάει το core. Ελπίζω εκεί να μη πάει πάνω από 90 το hotspot.

Επεξ/σία από John_on_PC
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα παιδιά.

Χθες αγόρασα μια sapphire 7700xt pulse.

Με το που την βάζω ( αφού έκανα clean install τους drivers) άρχισε να μου βγάζει όπως φαίνεται στη φώτο κάποια κουτάκια με γραμμές και μετά κολλάει όλο το σύστημα.

Έπειτα βγαίνει μαύρη οθόνη και κάνει επανεκκίνηση χωρίς όμως να ξεκινά απ την αρχή ο υπολογιστής.

Να φταίει η κάρτα ή το psu ; 

Το σύστημα έχει μια μητρικη asus b450ma 

Ryzen 5600 

16gb ram 

Και ένα Corsair TX 750 (80+) 

Να σημειώσω ότι μου το κανει random στην επιφάνεια εργασίας αλλά όχι όσο είμαι μέσα σε games δεν μου το έκανε ποτέ. 

Έχω κάνει disable hardware accelerator κλπ αλλά τίποτα.

20231110_214534.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Ναι ξέρω είναι ψυχολογικό, και με την 5700xt pulse την έκανα undervolt αρκετά γιατί όταν έφτανε 90 hotspot δεν ένιωθα άνετα. Ούτως ή άλλως 650w τροφοφοτικό έχω οπότε αν δεν έχει θέμα με το τροφοδοτικό δεν θα μπορούσα να δώσω πολλά παραπάνω watt.

Μάλλον θα κρατήσω σταθερό power limit και θα ρίξω το voltage στα 1050 αφού εκεί φαίνεται είναι σταθερές και όσο πάει το core. Ελπίζω εκεί να μη πάει πάνω από 90 το hotspot.

Mερικα παραδειγματα ,ολα στοκ σε ρολογια ,undervolt με 1010mv και -10% pl

771222872_.png.3ba541fd09a6589c2115a5ddbe966433.png

με στοκ ρολογια και το PL defualt με Undervolt 1010mv

0.png.a70326864f92ad72c2e1a627bbfae8c6.png

με τα ιδια εκτος του ρολογιου που ειναι στα 2750mhz max

temps27500.png.0fb52cc0de35ea75c18498710d791bc9.png

και με 1010mv παλι , 3000mhz max pl +15%

300015.png.1c88ae6e9d5af1c2f4d914578f5ba03e.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Thanks 1

50 minutes ago, ReaperGr said:

Καλημέρα παιδιά.

Με το που την βάζω ( αφού έκανα clean install τους drivers) άρχισε να μου βγάζει όπως φαίνεται στη φώτο κάποια κουτάκια με γραμμές και μετά κολλάει όλο το σύστημα.

Έπειτα βγαίνει μαύρη οθόνη και κάνει επανεκκίνηση χωρίς όμως να ξεκινά απ την αρχή ο υπολογιστής.

Ryzen 5600 

16gb ram 

Να σημειώσω ότι μου το κανει random στην επιφάνεια εργασίας αλλά όχι όσο είμαι μέσα σε games δεν μου το έκανε ποτέ. 

20231110_214534.jpg

Καινουργια η μεταχειρισμενη ειναι η καρτα ?  τι καρτα ειχες πριν , μηπως δεν εχουν καθαριστει οι drivers κλπ..  Θα προτεινα clean install ακομα και σε windows  , και αν το κανει ακομα απλα ετυχες σε ελλατωματικο κομματι και αμεσα RMA

6 λεπτά πριν, enable_your_mind είπε

Καινουργια η μεταχειρισμενη ειναι η καρτα ?  τι καρτα ειχες πριν , μηπως δεν εχουν καθαριστει οι drivers κλπ..  Θα προτεινα clean install ακομα και σε windows  , και αν το κανει ακομα απλα ετυχες σε ελλατωματικο κομματι και αμεσα RMA

Καινούρια είναι η κάρτα.

Πριν είχα την rx 6600.

Οκ, θα δοκιμάσω και με τα windows. 

1 ώρα πριν, ReaperGr είπε

Καλημέρα παιδιά.

Ryzen 5600 

16gb ram 

20231110_214534.jpg

RMA πρόβλημα σto hardware δεν γίνεται από software αυτό

• Like 1

1 ώρα πριν, ReaperGr είπε

Καλημέρα παιδιά.

Ryzen 5600 

16gb ram 

Εμένα το υπογραμμισμένο με "προβληματίζει". Η εικόνα θυμίζει πρόβλημα από υπερβολικά υψηλό/χαμηλό χρονισμό vram.

Στο παιγνίδι λειτουργεί στο φουλ, για αυτό και δεν εμφανίζεται το θέμα. Πόση ώρα έπαιξες?

Παίζει από θέμα οδηγού+vbios να κάνει υπερβολικό downclock η μνήμη και να τα παρουσιάζει αυτά.

Δοκίμασε με 2-3 διαφορετικές εκδόσεις οδηγών μήπως και βρεις λύση έτσι, αλλιώς ίσως θέλει να ορίσεις τα  min ρολόγια της vram λίγο ψηλότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, ReaperGr said:

Καλημέρα παιδιά.

Ryzen 5600 

16gb ram 

20231110_214534.jpg

Και εμένα σαν VRAM instability μου φαίνεται αλλά αφού συμβαίνει randomly ακόμα και χωρίς να παίζεις πιστεύω είναι καλύτερα να μην ταλαιπωρηθείς και να την επιστρέψεις αμέσως αφού εύκολα αποδεικνύεται το πρόβλημά της.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 2

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Εμένα το υπογραμμισμένο με "προβληματίζει". Η εικόνα θυμίζει πρόβλημα από υπερβολικά υψηλό/χαμηλό χρονισμό vram.

Στο παιγνίδι λειτουργεί στο φουλ, για αυτό και δεν εμφανίζεται το θέμα. Πόση ώρα έπαιξες?

Παίζει από θέμα οδηγού+vbios να κάνει υπερβολικό downclock η μνήμη και να τα παρουσιάζει αυτά.

Δοκίμασε με 2-3 διαφορετικές εκδόσεις οδηγών μήπως και βρεις λύση έτσι, αλλιώς ίσως θέλει να ορίσεις τα  min ρολόγια της vram λίγο ψηλότερα.

Έπαιξα 3 ώρες starfield και άλλες 2 ώρες God Of War χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Τώρα κατεβάζω να βάλω τους αρχικούς drivers και να δω αν θα κάνω κάτι αλλιώς επιστροφή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, ReaperGr said:

Έπαιξα 3 ώρες starfield και άλλες 2 ώρες God Of War χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Τώρα κατεβάζω να βάλω τους αρχικούς drivers και να δω αν θα κάνω κάτι αλλιώς επιστροφή.

Έχεις κανένα άλλο καλώδιο να δοκιμάσεις; Ή άλλη θύρα και σε gpu και σε οθόνη; Επίσης δοκίμασε να κλείσεις και το freesync από το μενού της οθόνης.

Επεξ/σία από John_on_PC

1 λεπτό πριν, John_on_PC είπε

Έχεις κανένα άλλο καλώδιο να δοκιμάσεις; Ή άλλη θύρα και σε gpu και σε οθόνη; Επίσης δοκίμασε να κλείσεις και το freesync από το μενού της οθόνης.

Ναι έκλεισα το freesync. Και καλώδιο άλλαξα και θύρα σύνδεσης άλλαξα.

Αλλά με μπερδεύει το γεγονός ότι όσο δεν φοράω drivers δεν έχω κανένα freeze.

Καθάρισα τους παλιούς drivers με το DDU.

Τώρα θα κουμπώσω τους αρχικούς για να μπορέσω μέσω msi afterburner να δω τα ρολόγια της vram.

• Like 2

10 minutes ago, ReaperGr said:

Ναι έκλεισα το freesync. Και καλώδιο άλλαξα και θύρα σύνδεσης άλλαξα.

Αλλά με μπερδεύει το γεγονός ότι όσο δεν φοράω drivers δεν έχω κανένα freeze.

Καθάρισα τους παλιούς drivers με το DDU.

Τώρα θα κουμπώσω τους αρχικούς για να μπορέσω μέσω msi afterburner να δω τα ρολόγια της vram.

Chipset drivers έχεις βάλει έτσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, ReaperGr said:

Όχι. Πως βάζω; 

Υποθέτω έχεις AMD CPU. Για Intel δεν ξέρω από που κατεβάζεις. Από εκεί που κατεβάζεις τα drivers της AMD, διάλεξε Chipsets -> Socket (AM4 ή AM5) -> Συγκεκριμένο chip. Και τα εγκαθιστάς με το installer, κατά προτίμηση αφού εγκαταστίσεις το driver της κάρτας.

Επίσης κλείσε και το Smart Access Memory σε περίπτωση που δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...