Προς το περιεχόμενο

Υπερθερμανση τροφοδοτικου laptop

lector

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολη την αυπνη παρεα,

πηρα προσφατα ενα refurb μηχανακι HP απο καταστημα. Λειτουργει αψογα, αλλα παρατηρησα (τυχαια εντελως) οτι το τροφοδοτικο που μου εδωσαν μαζι, το οποιο δεν ειναι γνησιο HP αλλα aftermarket, μετα απο καμποση ωρα θερμαινεται παρα πολυ. Εχω δουλεψει με πολλα λαπτοπ και εχω δει αρκετες φορες τροφοδοτικα (και μαμα) να ζεσταινονται, αλλα αυτο μου φανηκε οτι παραηταν. Κατα τη γνωμη σας θεωρειται οτι υπαρχει καποιος λογος να ανησυχησω; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλεγξε τουλάχιστον αν οι προδιαγραφές του τροφοδοτικού ταιριάζουν με αυτές του λάπτοπ. Συγκεκριμένα, θέλουμε τα ίδια Volt, και το τροφοδοτικό να δίνει ίσα ή περισσότερα Watt.

Τα Αμπερ θα κοιταξεις ποσα πρεπει να ειναι στην εξοδο του λαπτοπ , με βαση αυτο πας στα βατ που χρειαζεται το λαπτοπ σου.

Υπαρχει η εκδοχη να χρειαζεσαι 90 watt και να σε εδωσαν 65αρι

Μαλλον έχει οριακά ή ελάχιστα λιγότερα ampere απο ότι χρειάζεται. Κανονικά το τροφοδοτικό πρέπει να ειναι ικανό να δώσει παραπάνω αμπέρ απο το λαπτοπ.

Πχ εαν το λαπτοπ θέλει 3 αμπερ, το τροφοδοτικό πρέπει να είναι 3.5 ή μεγαλύτερο. Watt πρέπει να ειναι τα ίδια με αυτά που ζητάει το λαπτοπ (ουτε λιγότερα ουτε περισσότερα) 

Απο τα specs της HP φαινεται οτι το λαπτοπ θελει 18,5V 65W και δε γραφει συγκεκριμενα αμπερ, λεει μονο οριο <11Α. 

https://support.hp.com/ro-en/document/c03406489#AbT6

Το τροφοδοτικο γραφει 18,5V 3.5A αλλα δε γραφει βατ στο ταμπελακι. Απο google βρισκω οτι δινει 65.

https://archiwum.allegro.pl/oferta/zasilacz-fcy-18535-fothwin-do-notebooka-hp-i8497628248.html

το τροφοδοτικο δεν είναι απο τα καλα γιαυτο ζεσταίνεται κάποια στιγμή θα τα παίξει και η θα καει η θα πάρει μαζι του και το λαπιτοπι, ξερω οτι τα καλα είναι ακριβά μπορείς να παρεις ανοιχτού τυπου και να κάνεις πατέντα με up/down 

• Like 1

22 ώρες πριν, lector είπε

Απο τα specs της HP φαινεται οτι το λαπτοπ θελει 18,5V 65W και δε γραφει συγκεκριμενα αμπερ, λεει μονο οριο <11Α. 

https://support.hp.com/ro-en/document/c03406489#AbT6

Το τροφοδοτικο γραφει 18,5V 3.5A αλλα δε γραφει βατ στο ταμπελακι. Απο google βρισκω οτι δινει 65.

https://archiwum.allegro.pl/oferta/zasilacz-fcy-18535-fothwin-do-notebooka-hp-i8497628248.html

18,5V  X 3.5A=65W

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΑ Β

ΡΟΥΜΕ ΤΑ WATT

19V x 4.7A= 90W

Στις 29/4/2022 στις 10:47 ΜΜ, triplex1 είπε

Παρε ενα σαν ΑΥΤΟ , μαζεψε αυτο που εχεις και δωστο μαζι με το λαπτοπ οταν το πουλησεις

Ενδιαφερον. Αν τα βατ ειναι παραπανω υπαρχει προβλημα ομως; Γιατι πιο πανω εχουν γραφτει και οι δυο αποψεις.

Μόλις τώρα, lector είπε

Ενδιαφερον. Αν τα βατ ειναι παραπανω υπαρχει προβλημα ομως; Γιατι πιο πανω εχουν γραφτει και οι δυο αποψεις.

Οσο χρειαζεται , αυτο θα τραβηξει , δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα  ισα-ισα θα εισαι πιο ανετος και ησυχος

Το εχω παρει το συγκεκριμενο για να φτιαχνω λαπτοπ που πεφτουν κατα καιρους στα χερια μου , αξιζει με το παραπανω τα χρηματα του

τα watt ειναι δευτερευων , τα αμπερ κανουν τη διαφορα και αν προσεξεις το βυσμα που βαζεις ειναι το καθενα για διαφορετικη καταναλωση

1115565684_Screenshot2022-05-01at13-13-07LOGILINKPA0215NOTEBOOKPOWERSUPPLY90W.png.764637e4e969ef70adda114e61e0b713.png

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...