Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε ολους και χρονιά πολλά ...Στην σοφίτα μου που ειναι στον 3 όροφο  εχω ενα λαπτοπ το οποίο το εχω συνδέσει με ενα στικακι wifi της tp link ....Tην σύνδεση που εχω στο σπίτι μου που είναι στον πρώτο όροφο  την πιάνω ικανοποιητικά  3 γραμμές ....Για  να εχω ομως ποιο  καλυτερη απόδοση  μήπως να αγοράσω καποιο extender της tp link ?

Δημοσ.
40 minutes ago, life is music said:

καλησπέρα σε ολους και χρονιά πολλά ...Στην σοφίτα μου που ειναι στον 3 όροφο  εχω ενα λαπτοπ το οποίο το εχω συνδέσει με ενα στικακι wifi της tp link ....Tην σύνδεση που εχω στο σπίτι μου που είναι στον πρώτο όροφο  την πιάνω ικανοποιητικά  3 γραμμές ....Για  να εχω ομως ποιο  καλυτερη απόδοση  μήπως να αγοράσω καποιο extender της tp link ?

θες  dual band router dual band repetaer που μαλλον θα μπει στον 2ο.η καλυτερη λυση ethernet μεχρι εσενα δηλσδη σοφιτα και ενα dual band access point

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

θες  dual band router dual band repetaer που μαλλον θα μπει στον 2ο.η καλυτερη λυση ethernet μεχρι εσενα δηλσδη σοφιτα και ενα dual band access point

αλλιως αν παρω ενα tp link extender ..και το συνδεσω σε μια πριζα πανω στην σοφιτα λες να μην εχω καλυτερο σημα ?

Δημοσ.
On 28/04/2022 at 00:28, life is music said:

αλλιως αν παρω ενα tp link extender ..και το συνδεσω σε μια πριζα πανω στην σοφιτα λες να μην εχω καλυτερο σημα ?

αν παιξεις στα 2.4 ghz το εχεις χασει το παιχνιδι.θες ολα να ειναι 5 ghz αλλιως ουτε 50 δεν θα δεις πανω ακομα και αν εχεις σημα.οποτε δυο θεματα.ενα αν φτανει το σημα δυνατα.β.αν εισαι στα 5 ghz.

Δημοσ.
On 28/04/2022 at 00:33, poulinos said:

αν παιξεις στα 2.4 ghz το εχεις χασει το παιχνιδι.θες ολα να ειναι 5 ghz αλλιως ουτε 50 δεν θα δεις πανω ακομα και αν εχεις σημα.οποτε δυο θεματα.ενα αν φτανει το σημα δυνατα.β.αν εισαι στα 5 ghz.

να κανω μια μετρηση ταχυτητας να σου πω ...

Δημοσ.

Αν όλο το σπίτι και η σοφίτα είναι στην ίδια χελώνα η καλύτερη λύση είναι ένα ζεύγος powerline. Αν είναι σε διαφορετικές χελώνες δεν θα δουλέψει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αν όλο το σπίτι και η σοφίτα είναι στην ίδια χελώνα η καλύτερη λύση είναι ένα ζεύγος powerline. Αν είναι σε διαφορετικές χελώνες δεν θα δουλέψει.

ετρεξα ενα τεστ https://ibb.co/MSFKf38

11 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν παιξεις στα 2.4 ghz το εχεις χασει το παιχνιδι.θες ολα να ειναι 5 ghz αλλιως ουτε 50 δεν θα δεις πανω ακομα και αν εχεις σημα.οποτε δυο θεματα.ενα αν φτανεο το σημα δυνατα.β.αν εισαι στα 5 ghz.

ανεβασα ενα λινκ μιας φωτογραφιας απο ενα τεστ που ετρεξα  μπας και σε βοηθησω !

Δημοσ.
20 hours ago, life is music said:

ανεβασα ενα λινκ μιας φωτογραφιας απο ενα τεστ που ετρεξα  μπας και σε βοηθησω !

τι συνδεση εχεις?τι router εχεις τι usb stick εχεις

Δημοσ.
18 hours ago, poulinos said:

τι συνδεση εχεις.τι router εχεις τι usb stick εχεις

Έχω κατοσταρα γραμμή forthnet και στικάκι usb της tp link 300mbps 

18 hours ago, life is music said:

Αυτό εδώ έχω 

TP-LINK TL-WN821N v4

Δημοσ.

Στο είπε πριν. Στους 2,4GHz που μόνο παίζει το USB που έχεις, μια χαρά είναι η ταχύτητα και μάλιστα με 2 ορόφους διαφορά. Με εξοπλισμό στους 5GHz έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά σε σένα έχει την δυσκολία των 2 ορόφων καθώς αυτή η μπάντα δεν θέλει εμπόδια.

Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να περάσεις καλώδιο (που είναι μακράν το καλύτερο και οικονομικότερο), βάζεις το χέρι βαθειά στην τσέπη και πας σε λύση Mesh Wifi ή Powerline. Με οτιδήποτε άλλο δεν θα κάνεις δουλειά.

Δημοσ.
Στις 28/4/2022 στις 8:41 ΜΜ, jkoukos είπε

Στο είπε πριν. Στους 2,4GHz που μόνο παίζει το USB που έχεις, μια χαρά είναι η ταχύτητα και μάλιστα με 2 ορόφους διαφορά. Με εξοπλισμό στους 5GHz έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά σε σένα έχει την δυσκολία των 2 ορόφων καθώς αυτή η μπάντα δεν θέλει εμπόδια.

Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να περάσεις καλώδιο (που είναι μακράν το καλύτερο και οικονομικότερο), βάζεις το χέρι βαθειά στην τσέπη και πας σε λύση Mesh Wifi ή Powerline. Με οτιδήποτε άλλο δεν θα κάνεις δουλειά.

παραθέτω και ενα link της μετρήσεις που εκανα https://ibb.co/Ydxh31B

Δημοσ.
On 28/04/2022 at 00:35, life is music said:

να κανω μια μετρηση ταχυτητας να σου πω ...

εισαι χαμηλα συγκριτικα με τα 100 που εχεις.

On 28/04/2022 at 00:39, life is music said:

ειναι λιγο.

On 28/04/2022 at 14:40, life is music said:

θα με βοηθήσεις φιλε 

α.τρεχε τεστ στο ookla.β.πρεπει να παιξεις 5ghz απο ακρο σε ακρο για να παιξεις σωστα.το καλυτερο βεβαια ειναι χωρις repeaters αλλα με access points για να παιζεις καλυτερα.

On 28/04/2022 at 00:35, micos000 said:

δεν ειναι για πολλα και τα Plc.εχω δοκιμασει αρκετα και για πανω απο 100Mbit γραμμες......ζοριζει το πραγμα ειδικα με κανα τριφασικο ρευμα ή κανα μεγαλο σπιτι

On 28/04/2022 at 02:54, life is music said:

Αυτό εδώ έχω 

TP-LINK TL-WN821N v4

δεν ειναι 802.11ac to tp link. ειναι single band δηλαδη και οχι dual band.οποτε ακομα και το router της nova να ειναι dual band(μαλλον ειναι) παλι δεν κανεις δουλεια.

Δημοσ.
Στις 28/4/2022 στις 12:25 ΠΜ, poulinos είπε

Ωραία σε περίπτωση που θέλω να αλλάξω το καλώδιο..έτσι ώστε να έχω ίντερνετ στην σοφίτα μου είναι εύκολο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα καλώδιο utp από το ρουτερ μέχρι το pc σου στην σοφίτα το ποιο οικονομικό.. Πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ηλεκτρολόγο ίσως να στο περάσει με καρφάκια η καλύτερη μέσα σε πλαστικό κανάλι. 

Η άλλος τρόπος είναι να φτιάξεις mess wifi δίκτυο αλλά ανεβαίνει το κόστος αρκετά και θέλει τεχνικό που να γνωρίζει στο setup...

Το καλώδιο είναι το καλύτερο παντως και είσαι σίγουρος όταν παίζεις και games π.χ το ping είναι χαμηλότερο από ότι είναι σε  wifi σύνδεση. 

Επεξ/σία από vagelis2019

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...