Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ΖΤΕ Η1600

Stergy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα.
Πρόσφατα μου άλλαξε ο ΟΤΕ το router, είχα το Speedport Entry 2i και μου έφεραν το ZTE H1600.
Σύνδεση 100ρα ΟΤΕ. Πριν έπιανα ταχύτητα 53Mbps πλέον είμαι στα 92Mbps.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Ενώ έχω συνδέσει όλες τις συσκευές στο wifi (σταθερό pc, 2 TV, PS4, tablet, κινητά, πρίζες και λάμπες)
το laptop που κάνω τον κύριο όγκο της εργασίας μου, δεν βλέπει τα ασύρματα δίκτυα.
ο μόνος τρόπος για να συνδεθεί το laptop είναι ενσύρματα, κάτι το οποίο δεν με εξυπηρετεί.
Για να σας γλιτώσω χρόνο,
έχω κάνει reboot και factory reset του router,
έχω αλλάξει 2, 3 φορές ονόματα και κωδικούς στα δίκτυα,
έχω αλλάξει κανάλια στο δίκτυο 2,4GHz, από auto σε manual (1,2, 6, 11, 12, 13)
και στο δίκτυο 5GHz, από auto σε manual (36, 40, 44, 124)
αλλά δυστυχώς ΤΙΠΟΤΑ.
Σήμερα που μίλησα με Εξυπ. πελατών ΟΤΕ, ο κύριος μου είπε να πάω το laptop
σε μάστορα γιατί είναι "πρόβλημα" της συσκευής και όχι του δικτύου, δικό τους δηλαδή.
Εννοείτε ότι το laptop δουλεύει κανονικά, εκτιμώ ότι χρειάζεται κάποια "ρύθμιση"
την οποία πρέπει να κάνω αλλά δεν ξέρω.

Λίγο που το έψαξα στο και στο Google, είδα ότι γενικά υπάρχει αυτό το πρόβλημα απλά δεν μπορεσα
να καταλάβω πως μπορώ να το διορθώσω.

Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα.
Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Stergy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα όταν έχεις 10 συσκευές (λέω εγώ τώρα ένα τυχαίο νούμερο) και οι 9 παίζουν μπόμπα και η 1 δεν...λογικό και επόμενο είναι να εστιάσεις στην 1 που δεν παίζει.

Δώσε λίγα info για το laptop, έτος κατεσκευής; wifi nic; drivers για την wifi nic;

Το πιο πιθανό είναι να θες κάποιο driver update από τον κατασκευαστή είτε του Laptop είτε πχ από την Intel αν είναι intel wifi nic

• Like 1

Βάλε channel width 20MHz στα 2.4 και 20/40MHz στα 5GHz..

Κανάλια άσε τα στο Auto και κάνε επανεκκίνηση το ρούτερ..

Μπορείς να δοκιμάσεις την επιλογή n+ax στα 2.4.., αλλά δε νομίζω να κάνει διαφορά..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 28/4/2022 στις 9:03 ΠΜ, comfuzio είπε

Κοίτα όταν έχεις 10 συσκευές (λέω εγώ τώρα ένα τυχαίο νούμερο) και οι 9 παίζουν μπόμπα και η 1 δεν...λογικό και επόμενο είναι να εστιάσεις στην 1 που δεν παίζει.

Δώσε λίγα info για το laptop, έτος κατεσκευής; wifi nic; drivers για την wifi nic;

Το πιο πιθανό είναι να θες κάποιο driver update από τον κατασκευαστή είτε του Laptop είτε πχ από την Intel αν είναι intel wifi nic

οχι, δεν εχει να κάνει με το laptop.
To laptop βλέπει κανονικά τα υπόλοιπα δίκτυα wifi.
Δεν βλέπει μόνο το wifi του δικού μου router

Στις 28/4/2022 στις 6:25 ΜΜ, Kozanitis1 είπε

Βάλε channel width 20MHz στα 2.4 και 20/40MHz στα 5GHz..

Κανάλια άσε τα στο Auto και κάνε επανεκκίνηση το ρούτερ..

Μπορείς να δοκιμάσεις την επιλογή n+ax στα 2.4.., αλλά δε νομίζω να κάνει διαφορά..

Έκανα τις αλλαγές αλλά δυστυχώς  δεν έγινε κάτι.
εξακολουθώ να μην μπορώ να δω το wifi

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με laptop και windows 7. Όλες οι συσκευές βλέπουν κανονικά το δίκτυο (laptop με win10, κινητα, εκτυπωτής, τηλεόραση) και αυτό το laptop δε βλέπει καν το δίκτυο. 

Δοκίμασα όλα όσα αναφέρονται παραπάνω. Κατάφερε να το λύσει κανείς?

12 ώρες πριν, haiku47 είπε

Καλησπέρα, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με laptop και windows 7. Όλες οι συσκευές βλέπουν κανονικά το δίκτυο (laptop με win10, κινητα, εκτυπωτής, τηλεόραση) και αυτό το laptop δε βλέπει καν το δίκτυο. 

Δοκίμασα όλα όσα αναφέρονται παραπάνω. Κατάφερε να το λύσει κανείς?

Καλησπέρα, μιλάμε για ένα router που είναι Wifi 6 (802.11ax) και το laptop πρέπει να είναι 10+ χρονών με windows 7, το πιο πιθανό είναι η κάρτα wifi του να μην βλέπει καν την μπάντα των 5ghz γιατί πολύ απλά να μην έχει τέτοια δυνατότητα. Τώρα σε περίπτωση που ήταν κάνα imba laptop 2k € τότε και είχε κάρτα με wifi 5ghz τότε θα θέλει κάποιο driver update.
Αν και εγώ θα έλεγα για αντικατάσταση με κάποια πιο σύγχρονη που να υποστηρίζει το εν λόγο πρωτόκολλο 

ή θα θέλει κάποια ρύθμιση για να κατέβει αρκετά πρωτόκολλα πιο πριν για συμβατότητα με τόσο παλιά κάρτα

Ευχαριστώ! Το laptop είναι dell precision 5510 του 2015 με κάρτα δικτύου  Intel® WiFi Link 8260 2x2 802.11ac + BT 4.1.  Έχω βρει κάποιους drivers και θα ξαναδοκιμάσω.

Ok δεν είναι τόσο παλιό όσο νόμιζα, του έκανες μάλλον downgrade σε 7 από άλλα windows έτσι;
Ναι, δες με drivers, η intel έχει ένα tool που κάνει scan & install αυτόματα τον τελευταίο για όλα τα προϊόντα της στο pc

Δοκίμασε να βάλεις Channel 36-48 στο Wifi 5GHz του ΖΤΕ. Σε μενα, πολλα καναλια απο το 100 και πανω δεν τα βλεπει καν το λαπτοπ μου (βεβαια εχει Realtek καρτα αλλα μπορει και να χει σχεση). Η 8260 πολυ καλη καρτα btw.

2 ώρες πριν, comfuzio είπε

Ok δεν είναι τόσο παλιό όσο νόμιζα, του έκανες μάλλον downgrade σε 7 από άλλα windows έτσι;
Ναι, δες με drivers, η intel έχει ένα tool που κάνει scan & install αυτόματα τον τελευταίο για όλα τα προϊόντα της στο pc

Τα κατάφερα!!! Βοήθησε πολύ το tool της Intel. Ευχαριστώ πολύ! Btw η τεχνική υποστήριξη της Cosmote μου επιβεβαίωσε  ότι το έχουν κι άλλοι με dell και HP και ότι είναι θέμα driver. 

• Like 1

Καλησπέρα στην παρέα,

σας γράφω συνδεμένος στο wifi 5GHz του router ΖΤΕ Η1600.

Αρχικά να ευχαριστήσω όλους όσους έγραψαν σε αυτό το post.

Η λύση για το πρόβλημα μου ήρθε όταν έψαξα manual και βρήκα update για την κάρτα δικτύου μου, (btw έχω την Intel® Dual Band Wireless-AC 3160).

Όταν δοκίμασα να το κάνω μέσω windows

"Αυτόματη αναζήτηση για προγράμματα οδήγησης",

μου έβγαζε ότι

"Το καλύτερο πρόγραμμα οδήγησης για την συσκευή σας είναι ήδη εγκατεστημένο"

Οπότε μπήκα στο site της intel και κατέβασα update.

Όλα πλέον δουλεύουν ρολόι.

Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν.

Καταγραφή3.JPG

• Like 2

• 3 μήνες μετά...
Στις 4/6/2022 στις 8:38 ΜΜ, Stergy είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

σας γράφω συνδεμένος στο wifi 5GHz του router ΖΤΕ Η1600.

Αρχικά να ευχαριστήσω όλους όσους έγραψαν σε αυτό το post.

Η λύση για το πρόβλημα μου ήρθε όταν έψαξα manual και βρήκα update για την κάρτα δικτύου μου, (btw έχω την Intel® Dual Band Wireless-AC 3160).

Όταν δοκίμασα να το κάνω μέσω windows

"Αυτόματη αναζήτηση για προγράμματα οδήγησης",

μου έβγαζε ότι

"Το καλύτερο πρόγραμμα οδήγησης για την συσκευή σας είναι ήδη εγκατεστημένο"

Οπότε μπήκα στο site της intel και κατέβασα update.

Όλα πλέον δουλεύουν ρολόι.

Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν.

Καταγραφή3.JPG

Καλημέρα,  έχω ακριβώς το ίδιο θέμα. Όταν λες μπήκα στο site της Intel και το ενημέρωσα, πως ακριβώς το έκανες;

31 λεπτά πριν, schrysostomou είπε

Καλημέρα,  έχω ακριβώς το ίδιο θέμα. Όταν λες μπήκα στο site της Intel και το ενημέρωσα, πως ακριβώς το έκανες;

Εντάξει, το βρήκα!

34 λεπτά πριν, schrysostomou είπε

Στις 31/5/2022 στις 6:30 ΜΜ, comfuzio είπε

image.png.55b6affb32271f823a8f9bb4a9e3edae.png

image.png.50f4d76de88f6c9f3d51e939d1c86b09.png

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ME TO  ZTE H 1600.ΜΕ ΤΗΝ COSMOTE ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΡΗ.ΠΗΓΑ ΤΟ PC LENOVO ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ,ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ 50Ε Κ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ Κ RESET.ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ...ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ WIFI ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.Κε Stergy  ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ MANUAL ,TI ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ;; ΕΧΟΥΜΕ Κ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΤΑ Intel® Dual Band Wireless-AC 3160.ΕΚΑΝΑ UPDATE DRIVER ΑΠΟ ΤΗΝ INTEL K ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ WIFI

Επεξ/σία από nickospetrop

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...