Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση  FTTH ΟΤΕ, οπότε πλέον υπάρχει ένα Nokia ΟΝΤ και το SpeedportPlus.

Πρέπει αφενός να διατηρηθεί το speedport (ώστε να δουλεύουν τα τηλέφωνα), αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει πιο καλή διαχείριση των ασύρματων συσκευών.

Τί χρειάζομαι ώστε το speedport να είναι μόνο για το τηλέφωνο και το ίντερνετ να το αναλάβει άλλη συσκευή?

Σκέφτομαι το deco m5 αλλά με προβληματίζει που λέει ότι σε ap mode δεν υποστηρίζονται qos, parental control κλπ.

Δημοσ.

Δυστυχώς όσο κρατάς το Speedport φορτώνεσαι άσκοπα συσκευές. Πολλοί παίρνουν τους κωδικούς τηλεφωνίας και το αφαιρούν. 
Αν θες τη λύση μίας συσκευής για Voip+Modem+Router πρέπει να πας σε Fritz όπως αυτό που τρέχει σε προσφορά στα 130-140€ . 

Αν θες να κρατήσεις το speedport είναι δεδομένο πως το μοναδικό πράγμα που θα το χρησιμοποιήσεις είναι το τηλέφωνο. Και θα δουλέψεις double NAT. 
Συγκεκριμένα δουλεύεις PPPoE Passthrough στο speedport με κλειστό DHCP και Wifi. 
Έτσι θα δουλέψεις το Deco με master router και dump AP σε mesh. 

Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις από τις συσκευές σου, οπότε τι θα προτιμήσεις εξαρτάται από τα χρήματα και τις απαιτήσεις. 

Δημοσ.
6 minutes ago, Dr.Tesla said:

Και θα δουλέψεις double NAT. 
Συγκεκριμένα δουλεύεις PPPoE Passthrough στο speedport με κλειστό DHCP και Wifi. 

Αυτό δεν είναι double NAT. Κανονική κλήση PPPoE θα κάνει το Deco και θα παίρνει public IP.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Αυτό δεν είναι double NAT. Κανονική κλήση PPPoE θα κάνει το Deco και θα παίρνει public IP.

λαθος μου. Ήθελα να γράψω και τις δύο επιλογές και τις έκανα μία. ωραία το μαγείρεψα

Δημοσ.

Το έχω δεί το fritz, πλην όμως δεν μου χρειάζονται οι πολλές δυνατότητες που έχει στο κομμάτι της τηλεφωνίας.

Αντίθετα, δεν διακρίνεται ιδιαίτερα (αν δεν κάνω λάθος) ούτε στο qos κομμάτι ούτε στην εμβέλεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...