BlurayMoviesGreece Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, pigeon είπε Ακριβώς έτσι όπως τα λες. Αρα καταλήγουμε ότι αυτό το μαγαζί στο Καρπενήσι με 0 στοκ κατάφερε να βρει τιμή διαμάντι -100ε κάτω απο τις ευρωπαικές λιανικές αυτή τη στιγμή; Δλδ αν υποθέσουμε οτι αύριο το πρωι βρω 450ε για παραγγελία, σε 10 μερες θα εχω στα χέρια μου λειτουργική καινουργια gpu (οχι refurbished, restocked κτλ); Πιο πιθανό το βλέπω να τελειώσει ξαφνικά ο πόλεμος στην Ουκρανία γιατί βαρέθηκε ο Πουτιν να ακούει βρισίδια από όλους. Αυτοι που αγοραζουν απο εξωτερικο εχουν εξτρα εκπτωσεις αναλογα με τα ποσα της παραγγελιας καθως και ειδικες τιμες σε προιοντα low stock που θελουν να ξεστοκαρουν. οποτε πολυ πιθανον να μαζευουν προιοντα και να κανουν μεγαλες παραγγελιες και στα προιοντα με low stock/ειδικη τιμη να τα βαζουν κραχτες για να παρεις και τα υπολοιπα απο εκει. Τελος παντων δεν θελω να μιλησω για συγκεκριμενο μαγαζι,εγω βρηκα καταστημα που ειχε ολα τα προιοντα που ηθελα σε χαμηλη τιμη,διαβασα κριτικες,κατεθεσα 2000ε,ημουν σε συνεχη επικοινωνια μαζι τους ανα βδομαδα και ολα πηγαν μια χαρα. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2022 από BlurayMoviesGreece 1 1
pigeon Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αυτοι που αγοραζουν απο εξωτερικο εχουν εξτρα εκπτωσεις αναλογα με τα ποσα της παραγγελιας καθως και ειδικες τιμες σε προιοντα low stock που θελουν να ξεστοκαρουν. Τελος παντων δεν θελω να μιλησω για συγκεκριμενο μαγαζι,εγω βρηκα καταστημα που ειχε ολα τα προιοντα που ηθελα σε χαμηλη τιμη,διαβασα κριτικες,κατεθεσα 2000ε,ημουν σε συνεχη επικοινωνια μαζι τους ανα βδομαδα και ολα πηγαν μια χαρα. Ναι η ένστασή μου δεν ήταν προφανώς για το συγκεκριμενο μαγαζί, αλλά για τη συνήθεια να αξιολογούμε τα πάντα στην χαμηλότερη τιμή του σκρούτζ, που ενδέχεται να πρόκειται για τίμιο λάθος, να είναι κράχτης, να αφορά 1-2 κομμάτια, να είναι άπατη... Σε γενικές γραμμές η εμπορική αξία είναι ελαφρώς παρακάτω από το μέσο όρο τιμών των γνωστών μαγαζιών (online + φυσικών). 2
Hugo Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε μια Ευρώπη και γενικότερα κόσμο όπου προωθεί ακόμα και με νόμους (πχ Γερμανία) την αποκλειστική κίνηση με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα το να τραβάει μια κάρτα γραφικών και 800watt (που δεν θα τραβήξει τόσα ) είναι απλά κοροϊδία να λέμε ότι θα κάψουμε το περιβάλλον. Αν κάποιος πχ παίζει 8 ώρες την μέρα , πόσες κιλοβατώρες θα κάψει σε ένα μήνα ? 10-20kw? Πόσα χιλιόμετρα κάνει ένα ηλεκτρικό αμάξι με 20kw? Ούτε 100. Σκέψου 1.000.000 από αυτά τα ηλεκτρονικά τετράτροχα μπιμπλικια να φορτίζουν σε καμία 5 χρόνια και 10.000.000 για να μην πούμε παραπάνω σε άλλα τόσα. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2022 από Hugo 1
kostasfalcon Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Με βλέπω για άλλα δύο χρόνια σίγουρα με την RX 580…. Και αυτό δεν είναι φήμη! 3
michael92 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Hugo είπε Σε μια Ευρώπη και γενικότερα κόσμο όπου προωθεί ακόμα και με νόμους (πχ Γερμανία) την αποκλειστική κίνηση με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα το να τραβάει μια κάρτα γραφικών και 800watt (που δεν θα τραβήξει τόσα ) είναι απλά κοροϊδία να λέμε ότι θα κάψουμε το περιβάλλον. Αν κάποιος πχ παίζει 8 ώρες την μέρα , πόσες κιλοβατώρες θα κάψει σε ένα μήνα ? 10-20kw? Πόσα χιλιόμετρα κάνει ένα ηλεκτρικό αμάξι με 20kw? Ούτε 100. Σκέψου 1.000.000 από αυτά τα ηλεκτρονικά τετράτροχα μπιμπλικια να φορτίζουν σε καμία 5 χρόνια και 10.000.000 για να μην πούμε παραπάνω σε άλλα τόσα. Καταρχάς πως τα υπολόγισες τα 20KW; 0.8x8x30=192KWh Το πιο σημαντικό που δεν υπολογίζεις βέβαια είναι τι γίνεται στους 8 μήνες του χρόνου που δεν κάνει κρύο. Στις ιδανικότερες συνθήκες θες άλλα 450-600W κατανάλωση AC απλά για να μην είναι ανυπόφορη η κατάσταση στο γραφείο. Αν θες να έχεις και δροσιά πάμε στα 1000W. Το σύστημα μου μαζί με τις οθόνες καταναλώνει συνολικά περίπου 500W. Παρόλα αυτά το 9άρι AC του γραφείου μου τα παίζει, αν τολμήσω να αξιοποιήσω το PC μου στο έπακρο το καλοκαίρι. Πρακτικά θα χρειαστείς AC σαλονιού (18000+ BTU) για να ψύξεις ένα τέρας που μόνο η GPU τραβάει 900W. 1 1
MikeGR7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Επιτέλους ανοίγουν λίγο το power limit. Αυτό το πράγμα που πρέπει οι high end κάρτες γραφικων να είναι eco δεν έχει καμία απολύτως λογική. Είναι σαν εγώ να είμαι μέσα στην κίνηση κάθε μέρα και αντί να πάρω ένα smart να πάρω μια CLK 4.2 V8 και μετά να την κράζω σε φόρουμ ότι καίει... Κάθε προϊόν έχει το κοινό του. Ντερμε ντε δηλαδή όσοι έχουν 550 bronze τροφοδοτικά να πάρουν την 4090, έλεος δηλαδή. Έχουμε φτάσει να χρησιμοποιούμε κάθε εξωτικό και πρωτότυπο επιχείρημα για να κραξουμε κάτι εκτός από την κοινή λογική. 1 1
nitroc Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Βρες ας την παρω στα χέρια μου και ας είναι ότι θέλει.
kostasSTi Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, floba είπε Manli χαχαχαχα!!Ενα κιλο πατατες δλδ απο τις πιο φθηνες.Παω για υπνο με εκανες και γελασα.Μανλι χαχαχαχαχα.Και σε προσφορα απο 530 αλλα κατεβηκαν στα 400.Εχεις μπαιρδευτει πααααρααα πολυ.Σαν να μου λες δωσε μου ενα καρπουζι το πιο φθηνο και ας ειναι κουφιο μεσα.Αυτο ακριβως περνεις.Και σου κανουν και like κιολας.αχααχχα κλαιω. Παίζει να είσαι 10 χρόνων και να μην έχεις ιδέα ποια είναι η manli... Επίσης μάλλον δεν έχεις ιδέα ποια μέρη κατασκευάζουν αυτές οι εταιρείες. Οπότε γελά τουλάχιστον να κερδίσεις κάτι 😁 2
evkar Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Οι τιμές εξακολουθούν να είναι απαγορευτικές για τον πολύ κόσμο . Από το τέλος του 2023 και βλέπουμε και αν ..... Δεν νομίζω να ξαναγυρίσουμε σε φυσιολογικές τιμές στην συγκεκριμένη αγορά , εκτός κιαν ενταθεί ο ανταγωνισμός και φαγωθούν μεταξύ τους . Βέβαια για όσους δεν παίζουν παιχνίδια το όλο θέμα είναι μάλλον αδιάφορο. 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, michael92 είπε Καταρχάς πως τα υπολόγισες τα 20KW; 0.8x8x30=192KWh Το πιο σημαντικό που δεν υπολογίζεις βέβαια είναι τι γίνεται στους 8 μήνες του χρόνου που δεν κάνει κρύο. Στις ιδανικότερες συνθήκες θες άλλα 450-600W κατανάλωση AC απλά για να μην είναι ανυπόφορη η κατάσταση στο γραφείο. Αν θες να έχεις και δροσιά πάμε στα 1000W. Το σύστημα μου μαζί με τις οθόνες καταναλώνει συνολικά περίπου 500W. Παρόλα αυτά το 9άρι AC του γραφείου μου τα παίζει, αν τολμήσω να αξιοποιήσω το PC μου στο έπακρο το καλοκαίρι. Πρακτικά θα χρειαστείς AC σαλονιού (18000+ BTU) για να ψύξεις ένα τέρας που μόνο η GPU τραβάει 900W. Προσπαθησε να το δεις θετικα τους 8 μηνες που θα κανει κρυο θα δουλευει λιγοτερο απο οσο θα επρεπε στο ζεστο και θα ρεφαρει τους 4 με τη ζεστη που δουλευει στο κρυο 😂🤣 Η RTX 4060 ειναι 200w , η RTX 4070 ειναι 300w και η RTX 4080 450w δηλαδη περιπου οσα ειναι η υλοποιηση της Asus στη ROG STRIX OC 3090. Πιστευω οτι ολοι θα ηθελαν μια 3090 αν τους τη χαριζαν,αν ειναι ομως RTX 4000 με τα ιδια watt τοτε ειναι η συντελεια του κοσμου και η καταστροφη του λογαριασμου της ΔΕΗ. Ο λογος που εκανα το αρχικο σχολιο(εχει κουρασει) ειναι γιατι ολοι θελουν να πεταχτουν να γραψουν κονσερβοποιημενες ατακες γιατι νομιζουν οτι ειναι αστειοι και παραλληλα εχουν γνωσεις για ολα, ενω στη πραγματικοτητα ακομα και αν τις πουλαγαν σε τιμη MSRP παλι θα τις θεωρουσαν overpriced ή out of budget και δεν θα αγοραζαν. Σαν κατι τυπους στη καφετέρια που μαλωνουν αν ειναι καλυτερη η Ferrari ή η Lamborhini και μετα ανεβαινουν στο παπακι και πανε σπιτι. Για τις KWh δεν θα βγαλω τα κομπιουτερακια θα παρω ως δεδομενο το δικο σου υπολογισμο με τις 192. Η Kwh κοστιζει απο 0.017-0.022 αναλογα το προγραμμα και τον παροχο, με μεσω ορο το 0.020 οι 192 κοστιζουν 3.84€. Ας μη πας μια φορα το μηνα στη καφετέρια να πληρωσεις το φραπε 5€ και θα σου μεινουν ρεστα αλλα 1.16€ να εχεις καβατζα για καμια καινουρια κυκλοφορια στο Steam. Aλλες συσκευες(κουζινα,ψυγειο,φουρνακια,τοστιερα,ψηστιερα,θερμοσιφωνο κτλ) και αλλες χρεωσεις ανεβαζουν το λογαριασμο, οχι η καταναλωση της καρτας γραφικων. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2022 από BlurayMoviesGreece
michael92 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 35 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Οσο για τις KWh δεν θα βγαλω τα κομπιουτερακια θα παρω ως δεδομενο το δικο σου υπολογισμο με τις 192. Η Kwh κοστιζει απο 0.017-0.022 αναλογα το προγραμμα και τον παροχο με μεσω ορο το 0.020 οι 192 κοστιζουν 3.84€. Ας μη πας μια φορα το μηνα στη καφετέρια να πληρωσεις το φραπε 5€ και θα σου μεινουν ρεστα αλλα 1.16€ να εχεις καβατζα για καμια καινουρια κυκλοφορια στο Steam. Καλύτερα βγάλε κομπιουτεράκι, χωρίς παρεξήγηση. Επίσης, ακόμα και αν έχεις σταθερό πρόγραμμα χωρίς ρήτρες αναπροσαρμογής, ο τελικός λογαριασμός είναι αρκετά πιο υψηλός από τη λιανική τιμή KWh. Απλά πάρε τον τελευταίο εκκαθαριστικό σου και διαίρεσε το τελικό ποσό με την κατανάλωση. Όταν η λιανική τιμή ήταν 11c/KWh, ο τελικός λογαριασμός μαζί με τους φόρους έβγαινε γύρω στα 20c/KWh. Ανάλογα με το πρόγραμμα λοιπόν, οι 192 KWh κοστίζουν από 38,4€ (στην καλύτερη περίπτωση) μέχρι 86,4€ (αν έχεις ρήτρα αναπροσαρμογής). 153,6-345,6€ το τετράμηνο. Αυτά χωρίς να υπολογίσουμε το extra κόστος του AC, γιατί με 900+W 50 εκατοστά δίπλα σου δεν υπάρχει περίπτωση να την παλέψεις παρά μόνο στον βαρύ χειμώνα.
kotzak2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 42 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Προσπαθησε να το δεις θετικα τους 8 μηνες που θα κανει κρυο θα δουλευει λιγοτερο απο οσο θα επρεπε στο ζεστο και θα ρεφαρει τους 4 με τη ζεστη που δουλευει στο κρυο 😂🤣 Η RTX 4060 ειναι 200w , η RTX 4070 ειναι 300w και η RTX 4080 450w δηλαδη περιπου οσα ειναι η υλοποιηση της Asus στη ROG STRIX OC 3090. Πιστευω οτι ολοι θα ηθελαν μια 3090 αν τους τη χαριζαν,αν ειναι ομως RTX 4000 με τα ιδια watt τοτε ειναι η συντελεια του κοσμου και η καταστροφη του λογαριασμου της ΔΕΗ. Ο λογος που εκανα το αρχικο σχολιο(εχει κουρασει) ειναι γιατι ολοι θελουν να πεταχτουν να γραψουν κονσερβοποιημενες ατακες γιατι νομιζουν οτι ειναι αστειοι και παραλληλα εχουν γνωσεις για ολα, ενω στη πραγματικοτητα ακομα και αν τις πουλαγαν σε τιμη MSRP παλι θα τις θεωρουσαν overpriced ή out of budget και δεν θα αγοραζαν. Σαν κατι τυπους στη καφετέρια που μαλωνουν αν ειναι καλυτερη η Ferrari ή η Lamborhini και μετα ανεβαινουν στο παπακι και πανε σπιτι. Για τις KWh δεν θα βγαλω τα κομπιουτερακια θα παρω ως δεδομενο το δικο σου υπολογισμο με τις 192. Η Kwh κοστιζει απο 0.017-0.022 αναλογα το προγραμμα και τον παροχο, με μεσω ορο το 0.020 οι 192 κοστιζουν 3.84€. Ας μη πας μια φορα το μηνα στη καφετέρια να πληρωσεις το φραπε 5€ και θα σου μεινουν ρεστα αλλα 1.16€ να εχεις καβατζα για καμια καινουρια κυκλοφορια στο Steam. Καλημερα κάπου έχεις μπερδευτεί στους υπολογισμούς σου…. 0,017 ειναι 1,7 λεπτά του ευρώ. Η kwh αυτη τη στιγμή με την ρήτρα αναπροσαρμογής κοστιζει πάνω απο 40 λεπτά του ευρώ δηλαδη 0,40. Άρα οι 8 ωρες την ημερα 0,8x0,40x8=2,56. Δηλαδή 307€ το τετράμηνο . Μονο το pc! 1
Ntinaras Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, floba είπε Και του 5 να κανει και του 6 να κανει τι μας νοιαζει πλεον.Αφου καρτες γραφικων δεν θα δουμε και ποτε. Δεν ειναι ακριβες οι καρτες, εσεις ειστε πτωχοι. 1 1
RTW4ever Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αυτοι που τους βλεπεις πολυ χαμηλα στο skroutz αγοραζουν απο εξωτερικο για αυτο και λενε 4-10 μερες που μπορουν να γινουν 15-30 ή λενε εως 30 μερες. Αυτοι που αγοραζουν απο χονδρεμπορο Ελλαδας και τα εχουν 1-3 μερες τα αγοραζουν σε τιμη χονδρικης που ειναι σχεδον η λιανικη του φθηνου που στα φερνει σε 15-30 μερες. Αυτους θα τους βρεις καπου στη μεση και πιο πανω με λιανικες περιπου σαν το you. To ξερω γιατι εχω κολλητο με καταστημα και οι τιμες χονδρικης που αγοραζε σε καποια προιοντα που ηθελα, ηταν πιο ακριβα ή το ιδιο με οσο τα αγορασα/παρελαβα απο lowest price skroutzομαγαζο με παραδοση μετα απο ενα μηνα. Σκέψου να μην ήταν και κολλητός σου δηλαδή. Ο άνθρωπος θα τρέφει απεριόριστη ευγνωμοσύνη εφ' όρου ζωής για τη στήριξη που του παρείχες, νερό θα πίνει στο όνομα σου.
toylis Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 φημες λενε οτι με τις τιμες που εχουν οι καρτες γραφικων και με τις τιμες που εχει το ηλεκτρικο ρευμα μας βλεπω να πεθαινουμε με την gtx 1050
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα